Azt hiszem, mondhatjuk, hogy jól sikerült a kis párizsi randevúnk. A kellemes szájíz megvan, a srácok megcselekedték, mit megkövetelt a Madridi Merengués népe a haza. Igaz a francia lánykával már akadtak gondok, tipikusan az a csaj volt, aki kívülről bombanő, de a várva várt aktus közben kiderül, hogy egy tipikus fap*na frigid. Ez van, nekünk legalább jó volt! Na de a továbbiakban nézzük a futball nyelvén, hogy mi is történt!

A hasonló szezon eleji meccsek után, mikor még nincs kialakult képünk a csapat erősségéről, (mert éppen új edző érkezett, vagy kicserélődött a középpályánk kétharmada), találkozunk egy topkategóriás ellenféllel és sérülésektől tizedelve is minimum pariban vagyunk velük, akarva-akaratlanul is felvetődik az emberben a kérdés, hogy most akkor mi voltunk jók, vagy az ellenfél teljesített mélyen tudása alatt. Talán a mindkettő a helyes válasz. Egyáltalán a Real Madrid esetében egy gólnélküli döntetlennél mondhatjuk azt, hogy jók voltak? Az előjelek után és a mutatott játék alapján abszolút!

Szerintem nem vagyok egyedül vele, akik többet kaptak a meccstől, mint amennyit vártak. Nagyszerű volt megtapasztalni, hogy ebben a csapatban, a fél kezdő hiányában - még egy kimondottan erős(nek ítélt) ellenfél otthonában is - van tartás. Pedig még gyengébb egyéni teljesítmények is akadtak a csapatban.

Ennél több kell

Elsősorban Iscóra gondolok itt, aki önmagához képest, de általánosságban is elég gyengén muzsikált. Tőle azért sokkal több kéne, mert állítólag egyszer James is felépül és akkor már vajmi kevés esélye lesz beverekednie magát a kezdőbe. Persze nem mintha az ő esetében a jó forma garantálna bármit is, de jelen pillanatban biztosan nem okozna fejtörést Benítez mesternek(?), hogy melykőjüket jelölje a kezdőbe. Elhiszem, hogy nem tesz jót neki, hogy a sérültektől függően ide-oda pakolgatják, de korábban tökéletesen megoldotta a feladatot.

Ahogy láttam a Jesé-Vázquez páros megítélésénél két csoportra szakadt a tábor. Valaki Jesét látta jobbnak, valaki Vázquezt, valaki meg mindkettőt egyaránt súlytalannak. Na, jó akkor három. Én azért Jesét mindenképp jobbnak ítéltem, szerintem már-már a sérülése előtti szintjén játszik mostanában, ahogy a PSG ellen is nagyon együtt élt a támadásokkal. Igaz egyetlen nagy helyzetét kihagyta, de nem hiszem, hogy ott ő hibázott volna, egyszerűen remekül zárta a szöget a kapus.

Majd máskor, töki!

Vázquez ugyanakkor nem játszott jól megítélésem szerint. Bár lehet, hogy neki kicsit visszavontabban kellett játszania és én kerestem rossz helyen - a támadóharmadban - mivel ott nagyon ritkán tűnt fel. Egyszer ő is nagyon jól érkezett, de miután borzasztóan vette át a labdát, oda is lett a nagy lehetőség. Viszont mindkét csapatot figyelembe véve ő futotta a legtöbbet. 12 kilométert. Bizony. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én meglehetősen ritkán szoktam maratoni futást nézni. 1-2 éve nagy divat lett, hogy a megtett métereket számolgatják a meccsen, de ezt még a labdatartásnál is értelmetlenebb és veszélyesebb statisztikának tartom. Ahogy pusztán a labdabirtoklás alapján nem lehet megítélni egy csapat teljesítményét, úgy a megtett méterek alapján sem lehet egy játékosét. Érdekesnek, érdekes, de sokakat félrevezethet.

Persze voltak kifejezetten jó teljesítmények is. Kroos, Marcelo, Ramos, Varane és talán még Casemiro is kiválóan játszott. A PSG támadói nem is zavartak sok vizet. Talán Navas is lehozta első meccsét a szezonban bravúr nélkül. Jóformán csak egy Matuidi lövést kellett hárítania, de az is középre tartott.

CsipkeTonikánk felébredt

Úgy látszik, Kroos végre maga mögött hagyta gyengébb formáját, de ehhez talán az is hozzájárul, hogy Casemiro több szerepet kap mostanában és így egy kicsit közelebb került a kapuhoz. Remélem nem csak brazil kollégája és a régi-új szerepköre van rá ilyen hatással és akkor is kiválóan fog teljesíteni, mikor mindenki egészséges (hahaha, jó vicc) és visszatér a gálakezdő. Bár már olyan hangok is megjelentek, hogy azt a bizonyos kezdőt a Modric-Kroos-Casemiro középpályával jobban el sem tudnák képzelni. Van benne valami. Persze ez science fiction kategória.

De hol van Bélaaa?

Varane-nak pedig még mindig jót tesz, ha egy tapasztalt védőtárs van mellette, olyankor mindig sokkal jobb teljesítményre képes, akár Ramos, akár Pepe legyen a párja. Ilyenkor még az is gyakran előfordul, hogy még jobb is, mint az öregek tapasztaltabbak.

Na és akkor térjünk rá kicsit az ellenfélre. Bár az illem úgy kívánta volna, hogy velük kezdjem a posztot, de a mérkőzésen is csak vártam és vártam, az általam is túlsztárolt PSG-t, de nem nagyon akartak megérkezni a meccsbe. Kb. az utolsó 5 percben kaptam azt, amire számítottam. Nem mintha szomorkodnék miatta.

Az első félidőben, a kezdeti néhány lagymatag támadásukat leszámítva nem sok közök volt a találkozóhoz. Majd a szünetben tapló fokozatra kapcsoltak, de arra azért ügyeltek, hogy Navas ne szakadjon meg a kapuban. Verrattit pl. nyugodtan ki lehetett volna szórni második sárgával. Ezzel együtt fokozatosan kezdték átvenni az irányítást, hogy aztán az említett utolsó 5 percre beszorítsák kedvenceinket. Ehhez kellettek a cserék is, mert a Lucas Moura-Pastore-Lavezzi hármas érezhetően lendületet hozott a csapatba. De főleg a 67. percben beálló Moura és Pastore, akik a madridi távozása óta tudása alatt teljesítő Di Mariát és a tipikus befejező csatár létére szélsővé száműzött Cavanit váltották.

Ezzel nem adja el magát

Lavezzi a 80. percben érkezett, a szemmel láthatóan túlfűtött Varratti helyére, miután Blanc úgy gondolta, hogy inkább ő küldené el a fiatal olaszt idő előtt zuhanyozni, még mielőtt a játékvezető tenné. Talán éppen a bizonyítási vágytól égett, ha hihetünk a pletykáknak, miszerint a Realba vágyik.

Viszont a PSG-ben is akadt azért egészen jó teljesítmény, állítólag.  „Nagyon jól teljesítettem a Real Madrid ellen, bár igaz, hogy tiszta gólhelyzetem nem volt.” – állítja magáról Őszerénysége.  Persze Ibrát sem szabad mindig komolyan venni, szerintem most is csak nagyot akart mondani. Mindenesetre el sem merem képzelni, mi lenne itt a blogon, ha ilyen halovány produktum után CR nyilatkozott volna hasonlót. Gyanítom, még Dolores asszony is csuklana.  Egy két jól irányzott könyökösön kívül, nem nagyon emlékszem másra Rettegett Zlatantól. Ez meg elég gyér, de a jótól egészen biztosan távol áll.

Nem én voltam a legjobb?? Hülye-e vagyol??

Azt hiszem védekező csapatunk szépen mutatkozott be a franciák mesterének.  Egy defenzív gárdától nem is rossz ez a 17 kapura lövés idegenben, főleg, ha eközben a vendéglátó csak tízszer próbálkozik.

Na, de már megint úgy „beszélek”, mintha porba tiportuk, megsemmisítettük, kivégeztük, megaláztuk, meggyaláztuk volna az ellenfelet, ehelyett meg lehoztunk egy 0-0 –t. Na, de milyen 0-0-t? A legszebbet a háromból, amit játszottunk idén a 11 meccsünkből… De legalább, most nem nagyon maradt hiányérzetünk a meccs után. És a remény is ott van még, hogy a visszatérőkkel lesz ez még jobb is. Mindenesetre erre az alapra lehet építkezni, hisz eléggé stabil lábakon áll!

Összefoglaló itt: