Végre véget értek az utolsó EB-selejtezők idén, kedvenceink épen, eredményekben és játékpercekben többé-kevésbé gazdagon tértek vissza. Szerencsére senkinek nem kellett oda-vissza egyik óceánt se átrepülnie egy meccs miatt, tehát nem dögfáradtan, az időeltolódást számítgatva tértek meg a Valdebebasba. De mostantól vissza a taposómalomba, ideje előszedni a habfehér, a Telekom-színű, és a giccsesen undorító fekete sárkányos mezeket, mert a bajnokság folytatódik. Mindjárt ma, lapozás után beharang.



Mondhatni hogy kellemes ellenfelet kaptunk a válogatott szünet utáni visszarázódásra, de ez csak félig lenne igaz. Az Eibar nincs éppen túl jó formában, de nagyon rosszban se. Az elmúlt hat meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, két körrel ezelőtt a Rayót verték idegenben. Viszont kikapni se sűrűn szoktak, az eddigi 4 döntetlennel holtversenyben harmadikak a Liga 20 csapata közt, ami 11 forduló után figyelemreméltó ikszelési képességet sejtet. Tehát igazi középcsapat lesz az ellenfél, és ez egyszerre jó meg rossz is. Jó azért, mert a válogatottbeli kötelezettségek miatt a keret 90%-a dögfáradt, tehát nem egy erősebb csapat ellen kellene felpörögni. Rossz pedig azért, mert az ellenfél a remiket elnézve arra mindenképpen alkalmas, hogy hazai pályán pontot raboljon egy erősebb ellenféltől is, ha az nem a kellő fizikális és szellemi frissességben lép pályára. Ha végignézünk az Eibar keretén, néhény ismerős arcot és nevet találunk: elsősorban az a Mikel Arruabarena, aki a házi gólkirály 4 góllal középpályás létére, valamint az egykori matracos nevelés Manu del Moral, aki jelenleg a Sevilla pingpong embere. Az ott lehúzott két szezon után előbb tavaly az Elchének adták kölcsön, majd a transzfer lejárta után az Eibar lett a célállomása - a szezon végén pedig megy vissza a feladónak.

Tőle kell leginkább tarttani

Jó baszk csapathoz méltón, mindössze két külföldi van a keretben. Az egyik a Sampból érkezett támadó középpályás Piovaccari, aki sérülés miatt nem játszik, valamint a szerb csatár, Lekics. Masszív középcsapat, hazai pályán, néhány rutinos játékossal. Nem lesz egy sétagalopp. Kár hogy Xabi apó már nincs velünk, nosztalgiászhatna egy jót, hiszen a 2000/01-es szezonban 14 mérkőzésen át az Eibar kölcsönjátékosa volt.

Carlót egyelőre súlyosabb dolgok foglalkoztatják. A FIFA vírus megint durva pusztítást vitt végbe nálunk a válogatott szünetben, egyenesen a központi részre támadva, mintegy lobotómiát végrehajtva kiiktatta csapatunk egyik agyféltekéjét, ráadásul több hétre. Modric volt az áldozat, és egyszerre kell bazmegolnunk a dühtől, ugyanakkor szerencsések is vagyunk. Kezdjük az elsőtől. Nincs a világon olyan topcsapat, amelyik ne mélyen bevitt tökönrúgásként érezné meg, ha egy náluk játszó Luka Modric kiesik hónapokra. És most jöjjön a másik: beleértve a ránk potenciálisan veszélyes két vetélytársat (Bayern, Chelsea), én most nem tudok mondani egyetlen olyan topcsapatot se, amelyik ennyire könnyen ki tudna lábalni ebből a helyzetből, mint mi. Ízlelgessük ezt egy kicsit. Igen, ilyen brutálisan jó keretünk van. Luka nagyon fog hiányozni, az fix. Viszont Carlo se az ecserin vette az edzői diplomáját, már megvan a kész terve a helyzetre, mit hogyan kell változtatni. Zizou kolléga már pedzegette, mik lehetnek az alternatívák, nos, ez azóta szűkült. Mint kiderült, Illarra is sérüléssel bajlódik (korsó sör annak, aki megmondja hol és mikor szedte össze, mert ez nekem kimaradt), így vagy Isco, vagy Khedira lesz a középpályán Modric helyett. Mondani se kell, ha a Herceg kap bizalmat, kb. 40%-al csökken a kreativitás előre, de a stabilitás meg lehet, ennek arányában nő. Egy dolog biztos: Modricra csak jövő évben számíthatunk, de addig lesz még bajnoki, BL meg Kupa meccs, tehát meg kell oldani a pótlást.

Mondd, te kit választanál?

Carlo a meccs előtt bedoba Medrán nevét, egyelőre kénytelenek vagyunk komolyan venni, mivel Luka kiesésével és Illarra sérülésével az alapcsapat 17 főre apadt. Ami még kézilabda csapatnál elmenne, de hát mi a Real Madrid CF vagyunk! Szóval amitől joggal tartottunk a szezon elején, hogy karcsú lesz ez a középpálya végig, már 11 forduló után bekövetkezett...Máshol szerencsére nincs gond (nem éppen elég ez??), elöl a BBC kezd, hátul pedig a válogatott túrától megkímélt szélső védőinkben joggal bízhatunk. Mellesleg Dunga rászolgálni látszik a becenevére, mert a bombaformában levő Marcelót nem meghívni a válogatottba...azért köszönjük meg neki.

Szóval nem lesz ez egy habkönnyű meccs, ne is számítsunk gálára, tekintve kedvenceink nagy részének kifacsartságát. Remélhetőleg az Eibar alap mezszíne is ad némi stimulációt (gránátvörös-kék), így talán ez is segít felpörgetni jobban a srácokat. Egy nem túl szoros, magabiztos győzelemben azonban nyugodtan bízhatunk.

Várható kezdő: