A fenti címet ugye senkinek nem kell kibontani. Persze, hasonlóan híres és könnyen megjegyezhető a PSG támadótriójának rövidítése is, elég összeraknunk Di Maria, Ibra és Cavani kezdőbetűit... (If u know what I mean.) Visszakanyarodva Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd birodalmának mai megfelelőjére: Nyakunkon a Clásico, amin ugyan elvileg csak három pontot osztanak ki, gyakorlatilag mindig többről szól. Most úgy adta a gép, hogy a vereség a Real, sőt, inkább Benítez részére lesz kínos. Ha a Barcelona hagyná el vesztesen a meccset, számukra (a szezon egészét tekintve) nem okozna akkora tragédiát, mint számunkra. Lessük meg, hogyan teljesít az alapvetően két kiváló támadótrió ebben a szezonban. 

 

2014/15

Idén eddig a BBC alig létezik ilyen-olyan okok miatt. Lehet őket kedvelni, lehet őket annyira nem kedvelni, de ha Cristiano, Benzema és Bale egyszerre a pályán van, akkor a csapat átlagosan több gólt szerez, mint a BBC nélkül. Mondjuk ez a tény annak fényében értelmezhetetlen, hogy a bajnokságban eddig 158 percet volt fent a pályán a BBC (Betis és Espanyol elleni hentelések alkalmával). Kevesebb, mint két mérkőzés - illetve +1 a BL-ben, a Shaktar ellen. Nincs elég "mintavétel" tőlük ebben a bajnokságban. Na de majd most!  

Viszont láthatjuk, hogy milyen teljesítményre képesek megbontva. CR a számok alapján hozza a szintet, játéka alapján már más a helyzet (az októberi szavazásnál a legrosszabb lett olvasóink szerint). Ettől függetlenül igaz, hogy ki kellett mozdulnia a "komfortzónájából", de aki heti 2 és fél alkalommal közli a Világgal, hogy Ő a legjobb játékos a planétán, annak ez nem okozhatna gondot. 

Akiket használhattak az edzők. 

Bale hol játszik (a válogatottban), hol nem játszik (a klubjában). Rendben, sérült volt, egyébként nem rossz az idei szezonja! A 26 éves szélsőnk, aki jövőre Perez egyedüli ékköve lesz, 6 bajnokin játszott, két gólt lőtt, 5 gólpasszt osztott ki. (Vigyázz, Özil! ... Bruhhahaha!) Az új szerepe eddig nem nagyon jött elő, egyszerűen kevés olyan meccs volt, ahol a Benítez által megálmodott felállás kivitelezhető lett volna. 

Bale - színes egyéniség.

Benzema pedig sérüléséig hozta a meccseket és a pontokat a csapatnak, azonban ő egy ideje nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt kerül a címlapokra. (Lewa érkezésekor egyébként milyen mozaikszó lesz a divat?) 

Karim Tattaglia - inkább elhisszük, hogy az utolsó meccseken sérült volt. 

A másik oldalt erősítő MSN a 6. bajnokiig létezett. Azóta csak SN. Messi sérülése nem okozott törést a csapat játékában, bár Suarez gyenge szezonrajtot vett, de most már a góllövőlista második helyén van, utóbbi 4 meccsén 6 gólt szerzett és a szezonban eddig 3 kapufát lőtt. A góllövőlistán előtte Neymar van, aki teljesítményt tekintve jelenleg a világ legjobbja. Felesleges lenne vitatni a braziltól, hogy élete formáját futja. A Neymar-Suarez kettős annyira érti és érzi egymást, hogy aki nem ismeri Messit, nem is hiányolja a csapatból. Igaz, szombaton senki nem fogja hiányolni az argentínt, mert a pályán fog kezdeni ő is, bár a legfrissebb hírek szerint LE csak a kispadon szorít neki helyet. 

Messi kórlapja. 

A goal.com összerakta az eddigi 11 bajnokin mutatott teljesítmény alapján a két csapat legjobb kezdőjét - Messi úgy is befért, hogy 5 fordulót kihagyott. A 11. forduló után egyébként Neymar mögött továbbra is a második, legtöbb sikeres csel-kategóriában - ez azért beszédes. 

Az összképet nézve elmondhatjuk, hogy jelenleg a Barca támadói vannak jobb formában, de kiegészítve azzal, hogy a rengeteg sérülés a Madridot hátráltatta idén. Vajon szombaton a jobb formában lévő támadók döntik el a meccset a Barca számára? Vagy az újra összeálló BBC megrázza magát és megnyerik a meccset? Mert abban biztos vagyok, hogy ez a meccs róluk fog szólni.