Ismét lement egy BL-csoportkör, és a megbeszélt szalonremi után bejött az, amit itt a blogon többen titkon reméltünk. Jelen pillanatban sokkal vonzóbb opció volt a második hely a csoportban, de úgy, hogy a veretlenségi széria is megmaradjon. És hát az örök futballközhely szerint nem csak idegenbejóazX, hanem néha otthon is. Az ügyes taktikázással elértük, hogy mindössze öt csapat jöhet számításba ellenfélnek a sorsolás során. A második helynek kellemetlen velejárója, hogy otthon kezdjük a párharcot, ezt is figyelembe kell tehát venni az esélylatolgatás és a követendő taktika során. Hajtás után megvizslatjuk a lehetséges áldozatokat ellenfeleket és megnézzük, mennyire örülnénk nekik, valamint tippelni próbálunk arra nézve, hogy kit milyen eséllyel vernénk ki.

Szubjektív alapon egy erősorrendet állítunk fel a csapatok közt, amit persze lehet vitatni a kommentekben.


5. Leicester City

A meglepetés PL-bajnok a számításoknak megfelelően hiába tartotta meg értékeit a nyáron (Vardy, Mahrez), a PL-ben idén eléggé bukdácsolnak. 15 forduló után csak a 14. helyen állnak, és ez még akkor is ciki, ha most a hétvégén kiutaltak egy négygólos maflást a ManCity-nek. A BL-ben viszont mindenki meglepetésére simán nyerték a csoportot, és ez újoncként még akkor is elismerésre méltó, ha a Porto, Köbenhavn, FC Bruges ellenfelekkel súlyosbított négyest joggal tartotta mindenki a leggyengébbnek és legérdektelenebbnek. Az utolsó fordulóban a B-csapattal egy 5-öst kaptak a Portótól, de ez már a csoportelsőségről semmiben nem döntött. Az alapjátékuk a kulcsemberek megtartásával megmaradt, Ranieri amúgy se az az újító típus. A biztos védekezésből villámgyors kontrák okozhatnak nekünk azért gondot, de a keretünk erejét elnézve még akkor se lenne szabad a Leicesternek gondot okoznia, ha otthon kezdünk. Persze estünk ki már éveken át a legjobb 16 között...
Esély a továbbjutásra:
Ha otthon megnyugtató előnyt szerzünk, 65%, ha idegenben kell kivívni, 55%.
Kit látnánk szívesen tőlük nálunk: Mahrez ügyes játékos, de posztjára nekünk is van olyanunk vagy 2-3.



4. AS Monaco

Írhattam volna ide Bud Spencer szülővárosát is, de mivel az olasz labdarúgás hangyafasznyival még a franciák előtt van az UEFA rangsorban, meg egykori madridisták is vannak ott, így inkább jöjjön egy orosz maffiózó milliárdos kedvenc játékszere. Sok játékost behülyítettek, hogy Monaco adóparadicsom, aztán a fizetésük szinte majdnem megmarad nekik. Működött is ez addig, amíg a francia labdarúgó szövetség pár éve be nem keményített, és kijelentette, ha a Ligue 1-ben akarnak játszani, lesznek szívesek betartani a francia adózási törvényeket. Lett is nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása, hiszen így Falcao 14 millió eurós fizetéséből lett csak bő 7 millió. És ehhez még jött az FFP, ami megroggyantotta kissé az egykori BL-döntőst. Mára kimászni látszanak a gödörből, bizonyíték erre hogy viszonylag simán húzták be a csoportjukat. Tegyük hozzá, a Leverkusen, Monaco, CSZKA Moszkva, Spurs kvartett se tartozott azok közé, akiknek a meccseit kigúvadt szemmel és csöpögő nyállal várta volna a semleges fociszerető néző. A végén még az is belefért, hogy a biztos csoportelsőség tudatában kapjanak egy sima zakót a 'Kusentől az utolsó körben. A bajnokságban második helyen állnak a Nice mögött, ráadásul messze ők lőtték a legtöbb gólt: 53-at, míg az első Nice és a harmadik PSG csak 32-vel kullog mögöttük. 17 forduló alatt ez elég szép teljesítmény. És tudva hogy a védelmünk időnként eléggé rászorul arra hogy Navas mentse meg a seggüket, ez bizony nem túl jó hír. Több gólveszélyes játékosuk van, a télakoló tékozló Falcao is magára talált (hétvégén mestermármast vágott), de Lemar és Carillo is tud olyat a kapu előtt, amit Benya csak jobb napjain.
Esély a továbbjutásra: Ha otthon nagyon elverjük őket, akkor 60%.
Ha otthon gólt kapunk és nem győzünk legalább három góllal, akkor 50%.
Kit látnánk szívesen tőlük: Ha Cé lelépne, Lemart szívesen elnézegetném habfehérben a szélen, ahogy Fabinho-t is középen.



3. SSC Napoli

"Nápolyt látni és meghalni. Igaz bmeg, mert megfulladsz a bűzben!" Ezt egy haveromtól hallottam, aki többször is járt ott. Hogy melyik részén, azt ebből lehet sejteni. A Napoli viszont lehet az a klub, aki ellen meghalnak a remények, ha valaki nem veszi őket elég komolyan. Sarri erős gárdát rakott össze, a bajnokságban negyedikek, a hétvégén csúnyán megrakták a Cagliarit idegenben egy ötössel, a csoportjukat is nagyobb döccenő nélkül húzták be. És hát az átok náluk is fennáll, a 7 góllal és 4 gólpasszal álló Callejón mikor ha nem éppen ellenünk találna be, vagy Albiol bólint rá egy Hamsík beadásra a legrosszabbkor. Még jó hogy Higu már nincs ott, de erről majd a Juve alatt. Megszenvednénk a Napoli ellen, otthon bárkit el tudnak kapni, és idegenben se letolt gatyával lépnek pályára.
Esély a továbbjutásra:
Otthon ha nem kapunk gólt, akkor 60%. Ha gólt kapunk, 50%.
Kit látnánk szívesen tőlük: Hamsík jó, csak hova?

2. Arsenal

Wenger papa 20 éve gyűri az ipart meg az ágyúsok idegeit, mivel 10 éve csak egy BL-döntőt tud felmutatni, az FA-és Ligakupa sikerek meg csak szépségtapasznak jók. Idén viszont az Arsenal tényleg meg akarja mutatni, a PL-ben másodikak mindössze egy vereséggel, és a PSG-t megelőzve nyerték meg a csoportjukat zakó nélkül. Vagy a jó munkához idő kell közhely vált végre valóra, vagy Arséne ezúttal tényleg meglelte az egyensúlyt, mivel a sok sérülés ellenére az Arsenal elég szépen menetel. És Özil személyében ismét lecsaphat az átok, de ha nem ő, akkor Sánchez, Walcott, Cazorla vagy Giraud szívesen átvállalja a hohér szerepét. Komolyan kell venni az Arsenalt, a PL nyitó fordulója óta nem kaptak ki, a Lőtéri Kutya Kupát (Carling Cup) meg ki nem szarja le.
Esély a továbbjutásra:
Otthon kapott gól nélkül 2 gólos előny, akkor 55%.
Minden más esetben csak 50%.
Kit látnánk szívesen tőlük: Ramsey-t nem csak Bale promótálja, de a posztjára vannak vagy négyen.

Már nem nálunk varázsol




1. Juventus

Na igen, kell egy ilyennek is lennie. Zidane maga is elismerte hogy nem akarja a Juvét ellenfélnek, és ezt meg is tudom érteni. Még akkor is, ha ez a Juve már nem az, aki 2015 tavaszán kivert minket a BL-ből. Nincs már Pirlo, Pogba, Vidal, van viszont cserébe(?) Khedira, Pjanic, Dybala, és Higuaín. Meg persze Mandzukics. Az utóbbi évek olasz bajnoka ugyan nem vezet még utcahosszal, de ne legyenek nagy kétségeink: hacsak közbe nem jön valami váratlan, nehéz elképzelni hogy ne húzzák be a Serie A-t megint. A csoporjukat különösebb gond nélkül nyerték, a két kapott gól a matraccal holtversenyben a legkevesebb. Szóval lehet Chiellini rossz formában, lehet sérült a fél hátvédsoruk, a Juvénak cefetül nehéz gólt lőni, és akkor még hozzá se tettük, hogy oda mi bizony nem győzni járunk... Ha pedig mégis őket kapjuk, Higu örömmel gondoskodik róla, hogy ne hagyjuk el jó szájízzel Torinót. Nem akarjuk őket, csörtézzen velük első körben valaki más.
Esély a továbbjutásra: 
Ha úgy győzünk hogy nem kapunk gólt otthon akkor 55%.
Ha nem győzünk az első meccsen (és gólt is kapunk), 45%.
Kit látnánk tőlük szívesen: Khedira? (Na jó, legyen Dybala...)

Ezek lennének teát a lehetséges ellenfelek, most viszont Ti jöttök, szavazzatok!

Kit szeretnél A BL-ben ellenfélnek?
Csak haladjunk kis lépésekkel, jöjjön a Leicester.
Kenjük el az orosz pénzmogul kirakacsapatát - jöjjön a Monaco!
Nápolyt látni és bevenni!
Mutassuk meg az Ágyúsok ellen, mit tudunk!
Ide nekünk az oroszl...ööö izé, zebrát! Reváns 2015-ért!