Nos, igen. Arra kellene valahogy visszatalálni. A naptári évünk eddig nem sikeredett fényesre, de aggódni azért nem kell. Gondok nincsenek, csak a várható mélyrepülés ért el minket. Most viszont csak a győzelem az elfogadható, amit idegenben nem is olyan könnyű megszerezni a Getafe ellen. Ennek ellenére nagy esélyünk van akár egy többgólos sikerre is, de ehhez össze kell szednünk magunkat, és fejben ott lenni az utolsó passzoknál, lövéseknél. Hajtás után beharang kvízzel!

Ha valamire, akkor az utazás fáradalmaira nem lehet semmit se fogni, mert már megint Madridban lépünk pályára, na nem a Bernabéuban. A spanyol Coliseumban lépünk fel, egy kemény, de győztes mérkőzés reményében. Nem kell bemutatni az ellenfelet, igazi tipp-mix gyilkos csapat a nagyok ellen, főleg hazai pályán. (Emlékszem, nem rég, amikor a Barca ellen játszottak, hányan megtették, én meg mosolyogtam magamban, hogy nem ismeritek ti a hazai csapatot, ha vendégre fogadni mertek... :))

Carlo nyilatkozata után, egy kicsit felugrott a szemöldököm, amikor azt mondta, hogy a csapatnak nincs szüksége a rotálásra, ezért ugyan az a csapat fog kifutni ma, mint csütörtökön. Addig rendben van, hogy nem érzi a játékosait fáradtnak – bár azt azért elismerte, hogy Kroos és Ronaldo a többieknél többet játszottak - , elvégre ő van ott az edzéseken, de inkább az a probléma, hogy nincs kit rotálni. Pepe pár hétig pihenni kényszerül a kupában összeszedett sérülés miatt, továbbá Coentrao és Arbeloa sincs benne a keretben. Modric a hírek szerint március előtt nem is fog pályára lépni. Tehát, gálakezdőre fel! Magabiztos játékot és győzelmet várok a csapattól, Ramostól kevés szerencsétlenkedést, Ronaldónak egy kis vígaszt, a többiektől pedig jó játékot.

Most pedig hangolódjunk az ellenfélre egy kis vasárnapi kvízzel.

1. Hányszor úszta meg a Getafe kapott gól nélkül a Real Madrid ellen, az elmúlt 20 találkozót figyelembe véve?

a.) Egyszer sem, mert Ronciék ha kell még sarokkal is betalálnak.

b.) Egyszer sem, Getafe elleni gólok nem kerülnek olyan sokba mint az Atlético vagy a Valencia elleni gólok, így Péreznek mindig futja legalább egy gólra a kékek ellen.

c.) Kétszer.


2. Bár nem rendelkezik jó mutatókkal a Getafe ellenünk, de mégis, az elmúlt 11 meccset figyelembe véve, hány alkalommal állt annak a bizonyos dolognak a rossz végén?

a.) 10-szer. Egyszer hagytuk őket is érvényesülni. Ha jól emlékszem, éppen gyerek nap volt...

b.) Mind a 11-szer! Aki a Real ellen játszik, az sose lehet a dolgok jó végén!

c.) Ne nézzük le a Getafét, még a végén megtréfálnak ma minket.


3. Ronaldo a Getafe ellen 13 gólt szerzett már a pályafutása során a La Ligában. Csupán két csapatnak rúgott többet (14db ,16db). Melyik ez a két csapat?

a.) Természetesen azok ellen a klubbok ellen szerzett több gólt, akik ellen több tizenegyest fújtak be mint szabálytalanságot.

b.) Athletic Bilbao (14db), Sevilla (16db)

c.) Mi vagyok én zseblexikon, hogy nyílvántartsam CR góljait? Annyi van, mint a nyű. Amúgy is, Ronaldo harmadjára lett aranylabdás. Kit érdekel ez a kérdés?


4. A kékek góljainak a 71%-a melyik félidőben esett?

a.) Első

b.) Második

c.) Egyik sem, mindig a hosszabbításban, mert mindig Madrid fele fúj a bíroi síp.


5. Getafe nem nyert már 6 mérkőzés óta. (3 vereség, 3 döntetlen) Mi lehet ennek az oka?

a.) Ránk vártak, ellenünk szeretnék megnyerni 2015 első győztes bajnokijukat.

b.) Hiába az új edző, a játékosok Ancelottit akarják, így addig nem hajlandóak nyerni, míg CA át nem veszi a vezetőedzői pozíciót náluk.

c.) Mert ennyit tudnak...


5+1. Kik láthatóak a képen? (ex madridisták is)


Várható kezdő: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Isco, Kroos, Hámesz; Bale, Benzema, Ronaldo

TV: 12:00, Sport1