Mivel mostanában az ellenfeleinknek az is lehetetlen feladat, hogy egy döntetlent kicsikarjanak ellenünk, győzelemről pedig nem is álmodozhatnak, így habfehér kedvenceink nekiláttak derekasan romba dönteni az összes létező rekordunkat. És miután a sajátjainkkal végeztünk, jöhetnek a vetélytársakéi. Most éppen a Barca 18 meccses győzelmi szériáját foghatjuk be az este során, hogy kedden a Ludóval megkoronázva hazai pályán adjuk át a múltnak. Ha csak ennyin múlna...de nem lesz ilyen egyszerű, noha reménykedünk benne. Hajtás után beharang.


Bár Carlo minden egyes sajtótájékoztatón lenyilatkozza, hogy nem foglalkozik a csapat a rekordokkal, mindig a soron következő meccsre koncentrálnak csak, mégis lehetetlennek tűnik, hogy a fiúk agyának valamelyik hátsó szegletében ne bujkálna a gondolat. A pályán ez persze nem látszik, nem is látszhat, Carlo nagyon ügyesen kezeli a helyzetet, nem hagyja hogy ez a plusz teher kikezdje a koncentrációt. Így marad nekünk, szurkolóknak az agyalás az újabb rekordokról, de csak a meccs után. Addig is foglalkozzunk a mai ellenfelünkkel.

Friss hír! Carlo 2017 nyaráig marad! Köszönjük!

A 8. helyen álló Celtát annak ellenére illik komolyan venni, hogy mostanában nincsenek nagy formában. Három forduló óta nem tudtak győzni, sőt, még csak gólt se rúgtak. Az utolsó két meccsüket pedig elveszítették, és se az Eibar, se a Rayo nem tartozik a verhetetlen ellenfelek közé. Előtte viszont elkapták a Barcát 1:0-ra, ráadásul a Camp Nou-ban, és korábban volt egy 6 meccses veretlenségi szériájuk is a bajnokságban, amikor ponttal távoztak az Atletico otthonából is. Általánosságban elmondható róluk, hogy nem lőnek túl sok gólt, viszont a 13 forduló alatt bekapott 13 gól se rossz. És nagyon elverni se szokták őket, a legnagyobb különbségű vereségük is csak két gólos volt. Na ez ma majd megváltozik, ugyanis ellenünk látványosan nem megy nekik. Az elmúlt három alkalommal, amikor a Bernabéu-ba látogattak, minden sorozatot figyelembe véve, még csak gólt se kaptunk, ellenben legkevesebb kettőt rúgtunk is nekik mindig. Pedig a Celta kerete egyáltalán nem áll rossz játékosokból, különösen a támadó triójuk veszélyes. A Nolito-Orellana-Larrivey hármas 16 gólt termelt már. Főleg az öt gólja mellett öt gólpasszt is kiosztó, Barca nevelés Nolitótól kell erősen tartani, de a 7 gólos Larrivey se kevésbé veszélyesebb.

Tőlük tartsunk leginkább

A középpályán a már három gólpasszt kiosztó dán Krohn-Delhi az agy, hátul két kőkemény középső védő, Cabral és Fontás neve lehet ismerős. A Celta amúgy nem megy a szomszédba egy kis keménykedésért, és különösen érdekes, hogy ebben is a támadó trió áll az élen. Orellana csatár létére összeszedett 7 sárgalapja 13 forduló alatt nem tudom mennyire rekordgyanús, de Nolito és Larrivey is összeszedtek már 3 illetve 2 lapot.

Nálunk a kupameccsen pihentetett alapemberek visszatérnek, így minden adott ahhoz, hogy a gálacsapatunk gálázzon egy jót. Carlo valószínűleg Illarrát teszi Kroos mellé (Khedira ugye nincs), így egy stabilabb középpályával vághatunk neki a meccsnek. Isco hiányát remélhetőleg nem fogjuk megérezni, a klub végül nem fellebbezett az idióta kreténekből álló spanyol szövetség felé, talán mert rájöttek hogy felesleges hülyékkel vitatkozni. És van rá esély, hogy, ha csak 20-30 percre is, de láthatjuk újra Jesét. A gondot inkább az okozhatja, hogy elfogytak a minőségi cseréink előre. Reméljük nem most fog valaki lesérülni, mert nincs kit a pályára küldeni.

Welcome back, Gömbsegg!

Mindent összevetve, nem lesz ez egy könnyű meccs. A múlt ugyan kötelez, de az ellenfél se áll rossz erőkből, és emlékezhetünk rá, mennyire megizzadtunk tavaly is a Celtával. Ha azonban a srácok a kellő magabiztossággal és koncentrációval lépnek pályára, akkor nagy gond nem lehet. Előre a sorozatban 18. győzelemért!

Várható kezdő:

Casillas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Illarra, Kroos, James - Bale, Benzema, Ronaldo