A Copa del Rey soron következő fordulójában a Real Madridot a Segunda División B-ben vitézkedő katalán Unió Esportiva Cornellàval hozta össze a balsors. Mondom, balsors, hisz egyrészt szegénykék bár így örültek, mikor meglátták a sorsolást (micsoda bevétel, a falu apraja s nagyja ott lóg majd az Espanyol vadonatúj nevű Power8 stadionjának kerítésén...), másrészt ezt a meccset is illenék beharangozni. Hogy kik ők... nos, minden tudásomat összeszedve is igen karcsúra sikeredett volna eme poszt (hacsak nem dúsítom Katalónia tájaival, tengerpartjaival és egyéb érdekességeivel...); mentségemre szóljon, hogy alsóbb osztályokkal csak akkor foglalkozom, ha a Castilla az érdekelt. Ilyenkor nem szégyen nálamnál hozzáértőbb szakemberek véleményét kikértem a holnapi meccsel kapcsolatban...

Olá, Mister! Köszönöm a türelmét! Csupán azt szeretném tudni, hogyan készül a csapat a holnapi mérkőzésre?

Á, értem. Igen, általában egy alacsonyabb osztályú csapat ellen gondot szokott okozni a Real motiválása. Ilyenkor érdemes a cseréknek lehetőséget adni, nem igaz?

Azért túlzásokba sem szabad esni, mégis katalán ellenfélről van szó, ráadásul sokaknak ez az Élete Mérkőzése lesz. Nem tart a csapat ettől, hogy a lelkes kiscsapat valahogy meglepheti a nagy gigászt?

Megnyugtató ez a magabiztosság, srácok, de mégis mi kelhet egy esetleges meglepetéshez?

Igen, valahogy így gondoltam én is. Persze a rotáció érthető, de nem szabad túlzásokba sem esni. Menjünk végig, Iker, a Barca ellen kiváló védéseket mutattál be, úgy érzed, visszatalálsz lassan az igazi formádhoz?

Ennek ellenére jó eséllyel Keylor kezdhet holnap a kapuban...

Jól van, no, mégis csak egy kupameccsről van szó... A védelemben várhatóak változások?

Ez remek hír, Varane sem szabad, hogy kiessen a játékból! A középpályáról Bale úgy hírlik, még mindig maródi. Vele lehet tudni, mi történt?


Sajnálatos, még szerencse, hogy ott van a Isco, aki több, mint tökéletes helyettes...

Nem mindennapi teljesítmény volt. Pedig a Barca nagy reményekkel érkezett!

Szerencsére az arcukra fagyott a mosoly - és ehhez nagy köze volt Benzemának! Ő várhatóan kezd?

Végül is, érthető. Zárszóként, mit üzenne az ellenfélnek? Mi vár rájuk a meccsen?

Igen, ez elég szemléletes volt. Még valami esetleg...? Nem? Akkor gracias, Hajrá és Hala Madrid!

(Ui: ha valaki megmondja, a postr miért nem hajlandó sokadik próbálkozás után sem középre rendezni a gifeket, az vendégem egy körre...)