Na nem mintha bárki is komolyan kételkedhetett volna abban, hogy mi nyerjük a Klub VB-t, miután Carlo ismét a gála 11-et küldte pályára. Ennek alapján jogosan vártunk volna el gólzáport, bucira verést, de ez végül nem jött össze. Amiről csak részben tehettek kedvenceink az 50%-os pörgésükkel, a másik részt meg a Szentatya liblingjei tették hozzá - nem szépen és nem is sportszerűen. De a két csapat közti klasszis különbség végül így is kijött. Megvan az idei negyedik trófea, kár hogy a meccs a felejthető kategóriába esett. Hajtás után elemzünk.

Hamesz visszatérésével Illarra ismét a padra került, de különben minden alapember ott volt a kezdőben, még az elődöntőn megsérülő Ramos is. Nem apróztuk el a dolgot, mindjárt az első percben Kroos zseniális labdaszerzése és passza után ott lehetett volna az első, de Ronci beadása után Karim teljesen magától hasra esett az ötösön belül, így odalett a ziccer. Hierro fel is röhögött a kispadon. Öt perccel később Ramos mértani pontosságú indítása találta meg Benyát, de a kapus és a védő együttes erővel szerelte az alapvonal előtt. A San Lorenzo közben igyekezett azt a tételt igazolni, hogy a legtöbb argentin csapat tapló köcsögökből áll - sikerrel. Mivel játékban akkor sem tudtak volna felérni hozzánk, ha székre állnak, így abban próbáltak jobbak lenni, ami szinte beléjük van kódolva - a durvaságban és rugdosódásban. Már a meccs elején belerúgtak Toniba, akkor a bíró még nem adott lapot, aztán Ronaldót rúgták fel, majd a 11. percben villant az első sárga. Ortigoza tartott rá nagyon csúnyán Ramos lábára. Ha egyből piros, azért se nagyon szólhattak volna. És mivel ők rinyáltak egy sort a spori miatt a FIFA-nál, a szar az arcukba csapott, ugyanis a bíró nem volt partner a durvasághoz. A 15. percben Yepes tartotta fel Bale-t (akár ez is lapot érhetett volna), de a sárgát Barrientos pofázta ki magának, nyilván a bíró családfájának felemlegetéséért. A céljukat egyébként ezzel részben elérték: 1. Elvették a mieink kedvét a játéktól, elvégre ki szeretne megkockáztatni egy sérülést, hogy rácsússzanak a lábára egy csel során egy Klub VB-n? 2. Megpróbálták felhergelni és ezzel lehúzni a saját szintjükre a Realt, ahol egyértelműen ők a jobbak. Ez csak részben sikerült, Dani és Ramos partner volt ebben (meg is kapták a maguk sárgáját), a többiek szerencsére próbáltak inkább a játékkal törődni. Ami nem volt sok, tekintve hogy a San Lorenzo 10 emberrel védekezett, a kapura pedig semmilyen veszélyt nem jelentett. A betömörülő védelem miatt a széleket nem tudtuk kihasználni, a két százmilkás gépállatunk jobbára csak ténfergett. A tetejébe még a támadó harmadban is pontatlanok voltunk, sok volt az eladott labda, és ezt csak részben lehet arra fogni, hogy gyakran két védő jutott a labdás emberre. Nem volt nehéz megjósolni, hogy a meccs képe alapján vagy egy egyéni villanás, vagy egy pontrúgás fog gólt hozni. És a 37. percben ez be is jött. Sergio végre használta a fejét és ezúttal jól. Toni szögletét követően pazarul előzte meg Yepest és remekül bólintotta be az elsőt.

Bólints, Tibi Sergio!

Öt perccel később ismét szívhattuk a fogunkat: Marcelo megsérült (hogy hogyan és mint, az kérdés), Coentrao váltotta. Roncinak még volt egy lövése, ami a 16-oson kívül a védő kezéről vágódott le, szabit nem kaptunk érte. Jött a szünet.

Aztán az 51. percbcen jött a második. Apró szépséghiba, hogy a gólban az érdemnek kb. 20%-a a miénk (Isco pazar passza), a maradék 80% Torrico kapusé. Bale mostani jó szokásához híven botrányosan rosszul találta el a labdát (értsd: gyengén és helyezetlenül) a lövésnél, Torrico azonban képes volt belepkézni, pedig ezt még én is kifogtam volna. Tippmix gyanús megmozdulás volt. És innentől lehetett sejteni, hogy unalomba fog fulladni a meccs. A San Lorenzónak egyedül addig lehetett esélye, amíg csak 1:0 volt, hogy egy kósza ellentámadásból egyenlíthetnek. De hogy kettőt lőjenek nekünk, azt ők maguk se hitték el. Pláne azért, mert ahhoz nem ártott volna, ha egyszer is eltalálják a kaput, erre viszont nem voltak képesek. Mi pedig nem erőltettük, minek is tettük volna? Néha, ha fellazultak, egy-egy gyors kontrát végigvezetve jeleztük nekik, mi várhat rájuk, ha nagyon kinyílnak, így visszaálltak bunkerbe, részünkről meg ment a jobbára elképzelés nélküli labdatoszogatás. Persze az argentinok a szabálytalankodással azért nem hagytak fel, kaptak is még két sárgát - hiába, vér vízzé nem válik. Így aztán be kellett érnünk néhány szép momentummal. Ilyen volt Bale külsővel betekert passza, amit Benya képtelen volt az ötösről (igaz, egy védővel a nyakán) bebelsőzni. A 71. percben beállt Arbeloa is Dani helyett, majd a végén még Casillasnak kellett kettőt védenie, hogy ne unja el az életét a kapuban teljesen. A 89. percben Ramost váltotta Varane, és ennyi volt. A torna legjobbjának megérdemelten megválasztott Ramos kapta a Golden Ballt, a második legjobbnak Ronaldót választották.

Végezetül, néhány szó az ellenfélről, mert pár dolog mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Cruzt a lelkes, szimpatikus kiscsapatként jellemeztük, akik sportszerűen játszva, lelkesen mentek előre, aztán persze belegyalogoltak a késbe. De akkor a San Lorenzo a lelketlen rohadékok csapata. Nem láttam statisztikákat a szabálytalanságokról, de nem lennék meglepve, ha kétszer annyi lenne náluk mint nálunk. Lehet szépen, sportszerűen játszani és veszíteni, de úgy látszik, a pampák földjén ezt nem tanítják. Persze nálunk is voltak olyanok, akik nem maradtak adósok, főleg Ramos és Dani, de Iscónak is volt egy olyan csúnya utánrúgása, ami akár pirosat is ért volna. De a provokációt ők kezdték, és folytatták még akkor is ezt a durva, helyenként alattomos taktikát, amikor már két góllal vezettünk, és illett volna valamit mutatniuk a futballból is. Az viszont láthatóan kevésbé megy nekik. Én örülök hogy senki nem sérült meg komolyabban, Marci reméljük hamar rendbe jön. Nem volt egy szép meccs, de a Klub VB Trófea is a miénk!

A Real Madrid a 2014-es naptári évben 4 kupát gyűjtött be! Én megmondom őszintén, nem emlékszem olyan évre, amióta a csapat szurkolója vagyok, amikor ez sikerült volna. Még a galaktikus érában sem. De ez már a miénk, ezt nem veheti el tőlünk senki. Lehet firtatni ennek a Klub VB-nek a jogosultságát (kell is), mert az ellenfelek fényévekkel le voltak maradva a Real szintjétől, így a trófea értéke megkérdőjelezhető. De ez minket ne érdekeljen. Örüljünk most ennek az elő karácsonyi ajándéknak a csapattól, jövőre várjuk a folytatást!
Gracias a csapatnak az egész évért!

 Összefoglaló itt: