Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kétarcú szörny ismét lecsapott

Nézed hétről-hétre az összecsapásokat, az utóbbi 1-2 meccs alapján már-már tragikus állapotokat látsz, elhiszed, majd hirtelen megvillantja másik arcát, hogy végképp ne tudd, hogy mi a helyzet. Az pedig már felér egy lutrival, hogy mi lesz a következő párharcokon. Persze nem újkeletű jelenség ez a királyi gárdánál, mert volt már rá bőven példa, de tegnap a Real Sociedad ellen ismét váratlanul ért, és nem hiszem, hogy bárki is ilyen könnyed győzelmet várt, jósolt. Ugyan hazánkban elterjedt, hogy 4-0-ra nyertünk, de "csak" 3 gól született tegnap este. Méghozzá Kovacic, Ronaldo és Morata találatai. Egyébként nem az a legnagyobb gond, hogy egy góllal többet írtak, hanem hogy senki sincs, aki leellenőrizné a másoktól átvett adatokat -pedig csak pár kattintás lenne az egész. Mindenki hibázhat, de erre szolgálna, hogy egy stáb dolgozik a rádióban, az újságnál, így valakinek csak feltűnhetne a hiba. Példának okáért, én is hibáztam a tegnapi beharangban, elegánsan kihagytam Granerót és Canalest az ex-Realos listából, de Norma_vának feltűnt, így javítva lett. Na, de visszatérve a meccsre, az újabb három ponttal, illetve a riválisok bukásával nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé. Nem dőlt még el, mivel látszik, hogy sok váratlan történt a szezon során és még fog is. Mindazonáltal nagyon fontos győzelemmel gazdagodtunk. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Most dől el a bajnokság?

Kritikus időszakot él a Real Madrid, de ez nem lesz újdonság senki számára. Real fanokként nem egyszer fordult elő, hogy több ponton erősen akadozott a gépezet. Ezúttal is homokszemek kerültek bele: a rengeteg sérült, a káoszra hasonlító játék, ami nagyban nélkülözi az elképzelést, szervezettséget. Ilyen körülmények között kerül megrendezésre a Real Madrid-Real Sociedad párharc, amely talán sorsfordító vagy azt eldöntő mérkőzésnek ígérkezik. Vereség esetén tovább gurulhatunk a lejtőn, de egy győzelemmel megállhat a tendencia. Így aztán nem csak a három pont a tét, hanem talán a bajnoki cím is terítékre kerülhet. Márpedig a legtöbb szurkoló ezúttal a LaLigát favorizálja. "Ennek a csapatnak bajnokságot kell nyernie!" Ami nem csoda, mivel BL-t az elmúlt 3 évben 2-szer is nyertünk, de spanyol bajnokságot utoljára Mourinho idején, '12-ben sikerült elhódítani. Beharangozó következik.

0 Tovább

Jelek | Oda a Kupa

Nehéz hozzákezdeni ehhez az anyaghoz. Szeretem, továbbra is nagyon szeretem a Real Madridot és ezzel együtt végtelenül bosszant a Celta elleni kupameccsen látott tömérdek, nehezen magyarázható hiba. Való igaz, hogy számos sérültünk van, olyanok, akik fontos és kezdő játékosok a keretben, mégsem tudom azt mondani, hogy csak ez indokot szolgáltat Zidane elképzeléseire. Már… amennyiben voltak neki elképzelései. Lépjünk bentebb!

0 Tovább

Visszavágjunk?

Tudtuk, hogy leszünk egyszer ebben a helyzetben, amikor érezhetően elindulunk a hullámvölgy negatív oldalán. Nincs szerencsénk, mert nem csupán a játék akadozása és egy-két vereség jelenti ezt az érezhető hanyatlást, hanem mindenki fejében ott motoszkál az aggodalom a sérültekre vonatkozóan. Pepe, Carvajal, Marcelo, Modric, James és Bale. 6 olyan játékos, akik a Carlo időszak 22 győzelmi szériás csapat oszlopos tagjai voltak. Hozzájuk csatlakozik még Ronaldo és Danilo, akik a hírek szerint edzőteremben dolgoztak, a többiektől elkülönítve, bár a keretbe nevezve lettek. Holnap lehetőségünk van fordítani a kupában, a kérdés viszont, amit fel kell tennie magának Zidane-nak, hogy vajon megéri-e kockáztatni? Beharangozóban próbálunk több mindenre kitérni!

0 Tovább

Örülünk? Örüljünk!

40 mérkőzésből álló veretlenségi szériát követő két vereség után fontos lett volna, hogy hazai pályán gálázhasson a csapat. Adott volt ehhez egy olyan vendég gárda, akik 7 mérkőzés óta nyeretlenek, és csupán 5 győzelmet számlálnak ebben a szezonban. A gála elmaradt, a győzelem nem, viszont, ha a srácok a gyepen is úgy élték meg a mérkőzést, ahogy mi a TV-k előtt, akkor a fejekben tovább érlelődhetnek a problémák, hiába zsebeltünk be 3 pontot.

0 Tovább

Félidejéhez érkezett a Liga!

Két vereség után kulcsfontosságú bajnokit játszik a Real Madrid a Malaga ellenében a Santiago Bernabeu stadionban. Nem azért mert erős ellenfél ellen kellene bizonyítania, sokkal inkább az okból fontos, hogy a hazai környezetben elszenvedett vereség után mentálisan rendeződjön a gárda, mert nagyon nehéz időszak előtt állunk. Leendő ellenfelünk kifejezetten rossz formában van, de sajnos a mi kedvenceink sem remekeltek a Celta ellen, így egy sorsfordító találkozóra van szükségünk, mellyel visszatalálhatunk a helyes útra. Beharangozunk.

0 Tovább

Real Madrid vs Celta Vigo

Völgyhöz érkezvén a problémák is előbukkannak, mint levegőért felszínre törő bálna. Mintha évekig nem töltötte meg oxigén a tüdejét, olyan elánnal jelenik meg levegőért. Pedig aztán időről-időre felbukkant, megmutatta magát, majd ismét eltűnt. De a kézzel fogható jelek megvoltak. Tegye fel mindenki magának a kérdést: miként múlhatja felül egyik csapat a másikat?! Én pusztán két variációt ismerek. Egyrészt taktikai fölénnyel a tarsolyban kivívni a győzelmet. Ebben az esetben az egyik csapat olyan rendszerben játszik, olyan terve van, ami önmagában előnyhöz juttatja a másikkal szemben. Utat nyit a 3 pont megszerzéséhez, de persze a játékosok képessége itt is szerephez juthat. Ugyanakkor a másik változatban jóval kevesebb hangsúly kerül a taktikára, mert inkább az egyéni villanások billentik valamelyik csapat irányába a mérleget. De vajon mi történik akkor, ha a tehetség szabadnapot vesz ki? Mi fogja győzelemre juttatni azt a csapatot, amelyik fegyvertárában csupán ez található meg? Miközben a taktikára hagyatkozó együttesnek még baj esetén is megmaradnak az egyéni skillek adta lehetőségek. Szerintetek a Real Madrid melyik utat járja?

0 Tovább

Saller után felállóban

Még sokunkban benne maradhatott a vasárnapi meccs, hiszen hiába a fura felállás, hiába Zidane eltoszása a végén hogy nem cserélt, azért titkon csak reméltük, hogy a Mentally Strong megint kihúz minket a szarból. Nem így történt, sőt, most Ramos feje okozta a vesztünket. Mindegy, sok idő nincs a sebeket nyalogatni, újabb Copa del Rey mérkőzés, egy meglehetősen goromba és durva csapat ellen, amely ennek ellenére (vagy pont ezért) a 8. helyen áll a bajnokságban. Augusztusban otthon nagyon megszenvedtünk a Celta ellen mindjárt a második körben, és a háromnapos kőkemény meccsterhelést elnézve most annyira hiányoztak nekünk, mint halnak a bicikli. Lapozás után beranagunk.

0 Tovább

284 nap után

Tegnap oda lett a szüzesség és szerencsére azt éreztem a kommentekből, hogy jól reagáltátok le a helyzetet. Kikapni sosem jó érzés, kikapni egy fontos versenyfutásban főleg nem - de a vereség természetes dolog. Megy a vita, hogy jó volt-e a választott és jól-rosszul használt rendszer, vagy sem. Mivel kikaptunk, azt is mondhatnánk, hogy rossz választás volt. Jobban megvizsgálva a dolgokat, a számokat arra jutottam, hogy…

0 Tovább

Sevilla-Real Madrid | Kő kövön nem marad

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?

Igaz, hogy a harmadik 90 perc vár a két csapatra, de nem mondhatjuk, hogy unnánk, sem azt, hogy unalmas találkozókon vagyunk túl, vagy az várna ránk ma este. A Sevilla az a csapat idén a Ligában, amely a legtöbb helyzetet tudta, tudja kidolgozni a Real Madrid és a Barcelona ellen. Hazai pályán most is ugyanazt várhatjuk tőlük, mint amit csütörtökön bemutattak. Most azonban lesz egy Nasri is a csapatban, aki talán a legfontosabb fogaskerék ebben a gépezetben. Nálunk pedig szinte teljes alkatrészcsere várható. A meccs annyira háromesélyes, hogy tippelésbe se kezdjünk. Csak olvassunk tovább!

0 Tovább

Megvan a rekord – és a továbbjutás is!

A Real Madrid egy hatgólos döntetlennel egy magyarok számára történelmien hangzó, és szép emlékeket idéző 6-3-as összesítéssel bejutott a spanyol Király Kupa negyeddöntőjébe. A minimum elvárás a visszavágóval kapcsolatosan a továbbjutás volt, de végül összejött a spanyol veretlenségi rekord megdöntése is, bár úgy éreztem időnként, hogy Zidane és a csapat egy része is mindent megtett, hogy ez ne sikerüljön. Lássuk, hogyan alakult a mérkőzés! Összefoglalunk.

0 Tovább

Altatásos operáció

Az odavágó háromgólos sikerének hála a Real Madrid a legnagyobb nyugalommal készülhet a sevillai Copa del Rey nyolcaddöntő visszavágójára. A felszínen két tartalékos gárda összecsapását láthatjuk majd, viszont a háttérben nagy valószínűséggel mindkét edző azzal lesz elfoglalva, hogy a hétvégi ismétlést, a La Liga találkozót ugyanitt, ugyanezzel a két csapattal a lehető legjobban előkészítse. Beharangozunk.

0 Tovább

Edzőmeccs

Lehetett volna persze másként is, főleg ha a Granada az igazi kiscsapatos felfogást feledve felvállalja a bátrabb játékot és nekimegy a Realnak idegenben is. De ez nem a Rocky első része volt, Apollo Creed (alias Real Madrid) most nem kegyelmezett, és egy félidő alatt lerendezte a három pont sorsát. A második 45 percet csak azért kellett lejátszani, mert ezt írják elő a szabályok, és hogy egy-két kevesebbet játszó játékosunk is a pályára léphessen. Ez most könnyű volt, azonban ne ringassuk magunkat abba a hitbe hogy mindig is ilyen lesz. De ebéd utáni sziesztához sörrel a kézben (Paulaner, ofkorz), pláne odakint a farkasok se tudnak már ordítani a cudar hideg miatt, tökéletes. Kattintás után összefoglalunk.

0 Tovább

Tovább a Zidane-i úton!

Kopasz Mesterünk kiadta a jelszót, ennek szerdán igencsak markásan eleget is tettek a srácok, egy félidő alatt (némi spori segédlettel) lesimázva a Sevillát. Na de most egy bajnoki jön, ahol - amellett hogy jó lenne megtartani az előnyt és nyújtani a 38 meccses veretlenségi sorozatot - egy olyan csapat jön hozzánk, aki a 19. helyen az életéért küzd. Ez pedig még a Bernabeu-ban se jelent automatikus győzelmet nekünk, mert a mezek nem nyernek meccset, de szerencsére sérülések ide vagy oda, nincs rá szükségünk hogy ilyet küldjünk be a pályára falból (Danilo szerdai szereplése kivétel). Hajtás után beharang.

0 Tovább

Az elsőt mi nyertük - továbbjutottunk? 

Szögezzük le az elején: Zidane egyik legjobb meccse volt ez a Király Kupa találkozó - még az érthetetlenül visszafogott Sevilla ellenére is.

Állapítsuk meg: A BBC nélkül a csapat szebb focit játszik, látványosabb a csapatvédekezés ÉS az eredmények sem maradnak el.

Tényként álljon itt egy adat, amire érdemes megfontolva reagálni: Ronaldo nélkül a csapat Zidane irányítása mellett 11 meccset játszott le. 10 győzelem, egy döntetlen, átlag 3 gól/meccs a szerzett gólok aránya, összesen: 33. Tehát Ronaldo nélkül sincs a Taigetosz szélén a csapat - de… az új Ronaldo, a center Ronaldo még hajtotta volna a csapatot, nem álltunk volna le 3 találatnál, ebben biztos vagyok.

0 Tovább

Real Madrid - Sevilla | I/III

Talán túl sokat kellett várni a Real Madrid első meccsére, de érzésem szerint nem csak emiatt leszünk többen a képernyők előtt este… Ki is az ellenfél? Áhhhá! Az idei szezon egyik legizgalmasabb és sokak által nagyon várt és figyelt projektje: Sampaoli és a Sevilla. Háromszor csapnak össze a srácok januárban, az első csatát hazai pályán nyerhetjük meg.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook

Legfrissebb bejegyzések