A Juve elleni két BL elődöntő közé beékelődve, a Liga végjátékához közeledve, a lehető legrosszabbkor találkozunk a Valenciával. Nekik már csak ez az egy front áll, viszont még kis szerencsével a bronz is meglehet a bajnokságban, de a BL selejtezőt érő 4. hely tényleg nem álom, azt viszont a Sevillától kell félteni. Szóval nem egy ponttért fognak jönni a Bernabeuba, hanem 3-ért!

Ehhez a 3 ponthoz viszont mi is ragaszkodni fogunk, épp ezért lehet ebből a találkozóból egy parázs kis meccs.

Náluk nincs sérült, ami így a szezon vége felé szinte hihetetlen, egy eltiltottjuk van, Rodrigo személyében. Aki nem tudná, két fordulóval ezelőtt, Toño, a Rayo kapusa érkezett ki rá nem igazán kímélő üzemmódban, majd, még a földön is (khm direkt ráesve) gyötörte a Benfica valenciai kölcsön csatárát, aki balga módon kitette a lábát a visszafutni igyekvő kapus elé. A gondos hálóőr eljátszotta a nagyhalált, s attól lett pikáns az ügy, hogy közben a Valencia a hálóba juttatta a labdát. A bíró a gólt anulálta és pirossal kiküldte Rodrigót, akit végül a fegyelmi bizottság három meccsre megvágott. Akit érdekel a szituáció, itt megnézheti. Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki túlságosan súlyosnak gondolja az ítéletet. De emiatt bánkódjanak most ők!

Ami kis bizonytalanságot szülhet a vendégek háza táján, hogy bár Gayá már aláírt, de más kulcsjátékosokkal még tárgyalásban áll a jövő szezon tekintetében a menedzsment, legértékesebb bekkjük, Otamendi is köztük van, csakúgy, mint Parejo, Piatti és Feguli. Nyilván a klub is szeretné látni, hogy lesz BL, vagy nem lesz. Nem kevésbé azt is, hogy mennyi jár majd nekik a közvetítési jogokból.

A Valencia persze nem világverő alakulat, nemrég kikaptak a Barcától 2-0-re (igaz itt rezgett a léc a katalanoknál, a végeredmény nem mutatja meg, mennyire szoros meccs volt), aztán a Rayo vendégeként (a Rodrigo pirossal együtt) csak 1-1-re futotta, míg a legutolsó fordulóban a Mestallában legyőzték az Eibart. Hátrányuk az Atleticóval szemben 4 pont, ami sajnos - tekintve, hogy bízunk a Real győzelmében - túl sok. Viszont az említett 4. hely nagyon is meglehet. Ha Sevilla megnyeri az Európa Ligát, akár 5 spanyol csapat is vitézkedhet a BL következő szezonjában.

Íme a bő keretük a meccsre:

Kapusok: Alves, Yoel

Védők: Cancelo, Barragán, Mustafi, Otamendi, Vezo, Gayá, Orbán

Középpályások: Fuego, Augusto, Parejo, Pérez, Gomes, de Paul, Feguli, Piatti

Csatárok: Negredo, Alcácer

A Real, mint ismeretes, egy felejthető, sőt, kötelezően elfelejtendő mérkőzést játszott Torinóban kedden; ahol hátrányba került a Juventusszal szemben. Ezt a találkozót már alaposan kiveséztük a megelőző posztban, mindenesetre azt jó lenne tudni, hogy nem bírtak már többet a szezon végén a fiúk, vagy nem akartak. Ez az előttünk álló két meccs legfontosabb kérdése. Néhány játékos valóban sokat játszott, de volt pár olyan is, mint pl. Bale, akinél nehéz elképzelni, hogy miben fáradt el az utóbbi hetekben.

Egyébként ha valakinek kell bármilyen extra motiváció egy BL elődöntőhöz, akkor ott mentális problémák vannak.

Nálunk sajnos több sérült is van, a fontosabbak közül Modric még hetekig nem lesz bevethető, Benzema viszont elvileg játékra kész, ha Ancelotti jót akar, akkor ad neki némi játékidőt, hogy melegítsen a Juve elleni összecsapásra. Nyilatkozatából az derült ki, hogy a kezdőben nagy meglepetés lenne a neve.

Mesterünk ismét kijelentette, hogy nem lesz rotáció, a legerősebb csapattal fog kiállni, ami ebben az esetben egyébként érthető. Ha esetleg egész évben rotált volna, és néhány cserejátékos önbizalma megfelelő szinten lenne, akkor esetleg lenne hasznos alternatívája. Most egyedül a szélső hátvédek posztján van döntési helyzetben, és a Chicharito / Bale páros esetében. Jesét fájó szívvel simán hátrébb sorolom.

Ramos esete érdekes, érezhetően erős kisebbségben, de most Ancelottival vagyok. Kifejtettem már a fórumban is, hogy szerintem nem feltétlenül azért volt Ramos csapnivaló legutóbb, mert a középpályán játszott, s lehet, hogy hálát kell adnunk a sorsnak, hogy ezen a bűn rossz napon nem a hátsó alakzatban kapott helyet. Nekem senki ne próbálja bebeszélni, hogy söprögetőből (na jó, belső védőből) megtalálja a tért ölelő labdája Bale-t a bal szélen, tehát oda tudja rúgni, de középpályáról nem tud (senkitől sem zavartatva) egy fele olyan hosszú pontos keresztlabdát adni! Azt gyanítom, hogy kedden bárhol szarul játszott volna, iszonyat dekoncentrált volt, szar napot fogott ki, de állításom lényege, hogy ez nem volt összefüggésben a posztjával. Hadd emlékeztessek mindenkit, mekkora gólpasszt nyomott Chichának a középpályáról. Kellett hozzá a meglátás, a jó időzítés és a pontosság. Ez mind megvan benne. Az volt az egyik véglet, a Juve ellen meg a másik. Meg tudja ő ezt oldani, még ha kétség kívül szokatlan is lehet a poszt - ÉS NYILVÁNVALÓAN KÉNYSZERMEGOLDÁS.

A kérdést árnyalja, hogy Varane és Pepe nem mutatott összeszokott párost a Juve ellen, így az se lenne meglepő, ha visszaállítaná a trénerünk a Ramos-Pepe duót a belső védők posztján. A tegnapi riportja szerint ezt még maga sem döntötte el. (Ide kívánkozik egy megjegyzés Carlo nyilatkozataihoz is. A mester, felállított egy 30 mondatos közhely-szótárat, és random módon húzgál ki belőle kliséket. Hiába játszik valaki bűn rosszul, nem lehet ilyet mondani. Ha Cé csak ténfereg, akkor is "nagyon hasznosan játszik", ha Bale ortombán szarik mindenre, akkor "féltem, hogy lesérül ezért cseréltem", stb. Ha valamit fel lehet hozni Ancelotti ellen, akkor ez a langyos víz, ez a "csak nehogy hibázzak egy változtatással" hozzáállás. Nagyon hiányzik a tavalyi másodedző, Zidane egyenessége és a szókimondása, és temperamentuma.

Mindennel együtt otthon, a Bernabeuban nekünk kivétel nélkül mindenkit meg kell verni! A Valencia sem kivétel. Azt gyanítom, hogy a bajnoki nehezebb lesz, mint a Juve elleni visszavágó. (Nagyon hiszem, hogy hatalmasat fognak koppanni az olaszok szerdán!) Ha rendesen odaállunk, bármelyik elcseszett felállásunkkal, és mindenki akar, és csapatként funkcionálunk, ezt a Valenciát több góllal verni kell. Csak hát az utóbbi időben ebből a fajta a látványból kevés jutott nekünk. És csak találgatunk, hogy mi volt Ramossal, Marcival, Bale-el, hogy Carvajal mi a viharért kaszált, hogy Carlo miért Iscót hozza le, stb.

Sajnos utóbb sokkal több a kérdőjel, mint a szép foci, ideje lenne ezen változtatni! Hátha a "motivátor" Zidane benéz az öltőzőbe - végül is otthon vagyunk!

Mindig is voltak (vannak) nagy csapatok, melyek érzik, hogy mennyit kell kiadni egy győzelemért, és nem feltétlen pörögnek minden meccsen 90-100%-on. Ezek közül azok az igazán eredményesek, melyek képesek váltani, ha mégis gáz van, melyek képesek felpörögni, ha nem elég, amit nyújtanak. Sajnos mi nem tartozunk közéjük. Ezt a "lovat" nálunk ostorozni kell, de sajnos a zsoké gyenge kezű, s azt sem tudja melyik lóra üljön.

Nem túl szívderítő úgy meccsre várni, hogy halovány gőzünk sincs, melyik arcát mutatja majd a csapat.

Adtunk mi már nagy ruhát is a Valenciának, de most a sok gönc helyett elég lenne egy kis rövid legging is a denevéreseken, hátha felébredne a játékosokban az állat!