Egy kötelező győzelem a zsebben így ennyivel is közelebb került a királyi gárda, hogy szezon végen Iker emelhesse magasba a La Ligáért járó trófeát. Ahogy Iron kolléga a beharangban már igen jól megénekelte nem lesz, és nem volt egyszerű siker, de annál fontosabb 3 ponttal gazdagodtunk. Mi több a csapat talán 2-esbe váltott fel. A tegnapi 2-0-val immáron 4 pontra nőtt Messiék hátránya. Na, de ugorjunk is bele a meccs felidézésébe! 

Ancelotti nem dőlt be a rotáció divatos eszközének, hanem megint ugyanaz a csapat futott ki, mint hétközben. Szerencsére nem lazáztak, hanem már az elejétől veszélyesen játszottak Carletto fiai. A kapuba találni az első félidőben nem sikerült, főleg Tyton közreműködése révén, illetve a srácok se koncentráltak tökéletesen. Az utolsó mozdulatokba hiba csúszott. Nah persze a bíró se pártolta a szakértő bíráskodás intézményét. Nem akarom rá kihegyezni az összefoglalót, de amilyen gyatrán fújta a találkozót, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. Bizonytalanul és rosszul ítélte meg a különböző szituációkat. Ennek kiteljesedése a 40. percben következett be, amikor is Benzema káprázatos gólját helytelenül érvénytelenítette.

Egyvonal!!!44négy!56

Majd a második félidőben Bale felrúgásáért járó piros lap helyett csak sárgát villantott a spori. De, ha már a velszit említettem, róla érdemes még pár szót mondani, mivel sokat kritizáltam, így illendő lenne ha tegnapi egész jó teljesítményét is kiemeljem. Végre nem felejtett el védekezni, s talán még összjátékban is előrelépést fedezhettünk fel. 

Visszatérve a meccs alakulására, az első félidei 0-0 után, az 56. percben Benya használt ki egy lehetőséget és talált be újra a kapuba, ezúttal (is) érvényesen. A francia egyébként újfent rendkívül hasznosan és jól játszott. A második gólunk Isco passzából született, amit CR elementáris erővel bólintott a hálóba. Így ezzel Cristiano a korábbi kisiklásait követően, nagyon jó hetet tudhat maga mögött. Az ellenfélről túl sokat elmondani nem lehet, hiszem igencsak keveset mutattak támadásban, hogy még finomabban fogalmazzak, nem tették próbára Casillast. A játék többi részében meg agresszív attitűddel léptek fel.

Míg Isco továbbra is zseniális, és csak ismételni tudom magam, illetve másokat, miszerint élmény nézni a játékát. És ezzel a közönség is egyetértett, mert a kis spanyol cseréjénél felállva tapsoltak.

Majd egyszer a Mou Nou Campban is

A meccsről tulajdonképpen mást nagyon nem lehet elmondani, de azért maradt még 1-2 játékos, akit ki lehet, sőt ki kell emelni. Kezdve például Pepével, aki a védelemből a meccs embere. Sergio távollétében még higgadtabb vezérré vált, és olyan falat képez, mint a kínai nagy fal. Meggyőződésem, hogy ha a Chelsea a busz leparkoltatása helyett tankba ülne és azzal próbálna áttörni, Pepét akkor se tudnák. Hihetetlen a csávó. Remélem hamar megújítják a szerződését. 

Aztán itt van még Lucas Silva is. Sajnos nem láttam hét közben, mert épp halálomon voltam, de a tegnapi produkciója meggyőző és magabiztos volt. Ahhoz képest, hogy nulla tapasztalata van Európában, remekül játszott. Végezetül még megemlítem a két szélső védőnket is, kitűnően játszottak, ami fontos elem Ancelotti rendszerében. Marcelo újra fantasztikus formában van, ő és Isco a bal oldalon megálllíthatatlanok. Sőt, az előző szezonban látott brazilt végleg elfelejthetjük.

Folytatás képpen norma_va gondalatait olvashatjátok:

Idepofátlankodtam Zizou összefoglalójába, és pár (pozitív és negatív) említésre méltónak talált dolgot szeretnék megosztani.

1.) Utóbbi időben nem ment annyira a játék, most az elmúlt 2-3 meccsen viszont elindult valami, ami nagyon úgy tűnik, hogy a helyes út lesz.

Real: jobbról -> balra

A két hőtérképen látszik, hogy kezdi Bale felfogni mit is jelent a 4-4-2, vagy csak Carlo rákoppintott a hajráfjára, mert az elmúlt pár mérkőzés után megfogyatkoztak az anyázások a waleszi irányába. Mind a csapat, mind Bale teljesítménye megugrott egy kicsit, ami akár annak is betudható, hogy a 4-3-3 helyett egy stabilabb felállást használunk. Bale mélyebbről tolhatja meg a labdát, így nagyobb területe marad befutni azt, és mögötte Carvajalnak kisebb területet kell bejátszania. De, hogy ne minden Bale körül forogjon, ez a csapatnak is nagyobb lehetőséget ad támadások terén is.

Ami még szembetűnő, hogy Isco sokkal többet melózik, visszazár védekezni, szerel, indít/indul, gólpasszokat ad, ezzel szemben Bale kevésbé veszi ki részét a védekezésből. Ez nem feltétlen az ő hibája, mert azért valljuk be, egy Elche ellen nem is ez a legfontosabb dolga… Valószínűleg Carlo nem kéri őt erre, mert látthattunk tőle tavaly olyan teljesítményt, ahol védekezésben is tudta hozni az elvárt szintet egy rangosabb mérkőzésen is. Azért így mindjárt más a helyzet! Ne lófráljon elöl Bale, ő nem szélső csatár, fogjuk már fel kérem szépen!

2.) A passzok

Értelem szerűen, balról -> jobbra

Nem egy szép mutató, hogy a hosszú átadásainknak több mint a fele cét célt tévesztett. Nem lehet mindig a rövidpasszokra hagyatkozni, szükségünk lesz a Barca, Atlético, Bayern ellen az indításokra, különben bent ragadunk a saját térfelünkön, aztán büntetni fognak... Ramos, Kroos és Modric is tud ilyenekkel operálni, de ha ők se tudnak lendíteni ezen a mutatón, akkor komolyabb bajunk is lehet ebből.

3.) Labdavesztés utáni letámadások

Real -> | <- Elche

Amit hiányolok, az a nyomás gyakorlás, már a támadóharmadtól kezdve. Nincs egy acélos ütköző védekező középpályánk, és igaz, hogy az olasz fegyelem sok mindenre jó, de az Elche támadásait a védelemnél kezdve meg kellett volna fojtani. De nem károgni akarok, mert az ábra is mutatja, hogy sok labdát szereztünk vissza a középpályán, és a védelmünk is topon volt. Ami azért hiányzik, az a bal oldalunk. Kroos és Isco rengeteget melózik, ráadásul Kroos sokat húzódik be középre is, és Marci is sokszor elkalandozik középre, így Iscót tök egyedül hagyják, Ronaldo meg... 

Összegezve, a játékunk elkezdett szemmel láthatóan fejlődni, és ezt egy "szakértő" se tudja megcáfolni, bár azért próbálkoznak. Igaz az is, hogy rengeteget ívelgetünk (30-szor tegnap), de hiába akar pár jó kedvű ezzel kritizálni minket, mi csak jót mosolygunk rajta, hiszen a 4 pont előny nálunk van. Ezt kell megtartanunk, adja isten még növelni!

Összefoglaló: