Önbizalom szerzés: pipa. Zidane edző-e: pipa. (Higuain: pipa. Torres: marha.) Wolsburg: pipálandó. CR énekli-e a BL-himnuszt: naná, lábujjhegyen állva. Ma este a mostani BL-negyedöntők legsimábbnak ígérkező párharca következik és legyünk őszinték: ezt a 180 percet már ma el kell dönteni Zidane-éknak. Ha az utóbbi két meccsünkön mutatott áttityűdöt mutatja a gárda, akkor nem lehet kérdés a mai mérkőzés és a párharc kimenetele. Azt gondolom, ZZ pontosan elmagyarázta a srácoknak, hogy többé nem érdemes lötyögni-tötyögni. Nem szabad egyel-kettővel visszaváltani, lazábban hozzáállni. (ALERT: friss, soha máshol nem látott info kövektezik.) Főleg nem egy német csapat ellen. 
ENTRANCE 

 
A Clasico eredményéből kell erőt meríteni

Ellenfelünk jelenleg Európa legjobb nyolc csapatába tartozik a BL-ben elért eredményei alapján, azonban saját bajnokságában a legjobb nyolc közé sem fér be. Bár nem vagyok a Bundás szakértője, de talán nem is német sajátosság, hogy azok a csapatok, akik nem a TOP-klubok közé tartoznak, egy-egy kiemelkedő bajnoki szezont követően a kettős terhelés (BL+bajnokság) miatt a bajnokságban megzuhannak. Egyénileg leginkább balhátvédjük, az általunk is figyelt Rodrígezen figyelhető ez meg. A tavaly megszerzett hírnevét az idei szezon teljesítményével nem erősítette tovább.
 

Moby

Hektikus az utóbbi időben a Wolsfburg, legutóbb annyira elképzelés nélküli játékkal kaptak ki 3-0-ra a ’Kusentől, hogy aznap este arra gondoltam, CR ezen a két meccsen biztosítja be a BL-gólkirályi címét. Bár tény, hogy hiányzóik voltak, de semmilyen szinten nem láttam a támadótaktika megvalósulását. Draxler labdát kap… és elcselezi, majd ismét és újra és again. Labdát szereznek, egy ember megindítja a kontrát, elfut valamelyik oldalvonal irányába és az ellenfél térfelének közepén megfordul, majd a labda egészen a kapusig jut vissza - mert senki nem ment vele a sajátjai közül. Ad hoc jelleggel védekeztek és támadtak (már ha támadtak egyáltalán). 

HipHopBoys

Viszont épp ebben van a legnagyobb veszély! Játéktudásban, egyéni összehasonlításban egyértelmű, hogy a Madrid oldalára billen a mérleg nyelve, de a Farkasoknak semmi veszítenivalójuk nincsen, így teher nélkül, felszabadultan játszhatnak. Ilyenkor benne van a pakliban, hogy mindkét csapat szívhat egy nagyot. Természetesen jó játékosok alkottják a hazaiakat, Luis Gustavo nekem nagyon kedvenc játákos (amolyan Zé Roberto-utánérzés), Draxler tehetségét nem lehet kétségbe vonni, Schürrle tapasztalata aranyat érhet, Rodrígezről már volt szó - de most valami nagyon hiányzik belőlük. Mocskos dolog lenne, ha ma este találnák meg ezt a valamit. 

A mi oldalunkról a Barca elleni siker nem szabad, hogy a fejekbe szálljon - de erőt meríthetünk belőle. Ha nem játszunk koncentráltan és alázatosan, simán gólokkal terhelhetnek meg minket – főleg ismerve védőink stabilitását (+ mentality strong).
 

Spori! Még lélegzik, hagyjad már a hülyeségedet! 

Ha valamikor oka van változatlan formában pályára küldeni a csapatot Zidane-nak, akkor az ma este lesz. Várjunk csak… Ramos mondjuk nem lett okosabb szombat óta… Na jó, de nem is a Barca ellen fog bölcs vezérünk játszani, szóval még őt is elbírjuk (Varane hiányzik egyébként sérülés miatt). Viszont nincs az a mostani Danilo, Isco és James, aki megérdemelné a kezdőtagságot. A szombati kezdő a legjobb, amit jelenleg ki tudunk állítani. Nincs más dolgunk, mint folytatni a Sevilla elleni meccset és a Barca elleni második félidőt. Azzal a kitétellel, hogy védekezzünk jobban! Mert mindkét meccsen bőven adtunk esélyt az ellenfélnek és ez ma is így lesz, hiába az utóbbi évek leggyengébb ellenfelével kerülünk szembe a kieséses szakaszban – és ezzel nem szándékozom lenézni a Farkasokat.

 

Legalább egyet lőni fogunk róla. A Pokol forog a sírjában. 

Zidane félszezonja sikeres lesz így, egy BL-elődöntőbe kerüléssel és az idegenbeli Clasicoval. Lehet, hogy címeket nem szerzünk vele (még), de elégedettséggel tölthet el minket, hogy képes a CSAPAT érdekeit szem előtt tartani Flo pénzügyi terveivel szemben (ami egyébként az elődöntő elérésével idén is teljesülnek) és még a saját korábbi ötleteit is hajlandó felülbírálni.

Ha a számokat hívjuk segítségül, akkor azt a furcsaságot látjuk, hogy az első 15 tétmeccset figyelembe véve Zidane a legjobban kezdő edzőnk a megszerzett pontok tekintetében Luxemburgo óta. Az nem csekélység azért.


Most meg van a csapat, a CSAPAT, amely stabilan képes jól támadni és stabilan képes átlagosan védekezni, de a BBC-ben rejlő potenciál miatt más választásunk úgy sincs, mint a támadás, a védekezésre meg ott lesz Kázmér és Navas. (Ismerős ez valakinek: "Mindegy mennyit kapunk, rúgjunk egyel többet!"?) 

OneDirection


Este egy kellemes mérkőzésre számítok, ahol kontroll alatt tartják a srácok a meccset. Legalább kétgólos előnnyel a zsákban utaznak majd haza a képeken látható popsztárok. Ha alábecsültem volna a hazaiakat, mea culpa. 

Várható kezdőcsapatok:

Wolfsburg: Benaglio; Träsch, Knoche, Dante, Rodríguez; Guilavogui, L. Gustavo, Vieirinha, Draxler, Schürrle; Kruse.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.


TV: M4 Sport,  20:45

Ui.: Ha mégis úgy érzitek, hogy vállalt ígéretek ellenére sem megy a Realnak való szurkolás... egye fene! Már az ígéretért megérte, kedves tegnap esti/ma hajnali barcás kommentelő-társaink.