Perez OUT! Benítez OUT! Cserisev OUCH! A pályán nyert a csapat (1-3), a zöld asztalnál vesztésre áll. A szurkolók kiborulva. Fehér zsebkendőket elő! Közben a MotM címről Arbi íppen csak lemaradt. No, fussunk neki!

 

Pedig szépen indult minden! Dagi gyönyörűen indította a Jogosulatlant, aki higgadtan ellőtte a hosszúba. Élmény volt nézni, ahogy tényleg okkal, joggal változtatta a helyét Isco, James és Jesé. Amikor a pályán néha azonos területre ért a két varázsló és egymással passzolgattak, mozgatták a csapatot, óhatatlanul is eszembe jutott Zidane és Figo.  Névnapom alkalmából (mert a Jose magyarul: Ferenc :D ) csak annyit kérek, hogy hagyjuk őket bent a csapatban és kapjanak egy centert. De valódi centert! Lesz játék, látvány és… eredmény! Mennyivel  másabb volt ez a játék, amikor a labdákkal őket keresték a társak és ők az ellen kapujától 20-40 méterre kezdték el mozgatni a szálakat, ahhoz képest, amikor minden játékos arra van kárhoztatva, hogy a labdát a tizenhatoson belülre, Cének juttassa el. Egyszer James azzal az igazi irányító-áttityűddel mutogatott és magyarázott Lucasnak, hogy “mér’ nem arra mentél, hát az lett volna a játék, por que!”, ami amúgy elképzelhetetlen jelenet lenne Cé, Bale és Benzema jelenlétében. Akkor Lucas szerepét James játssza. Isco két gólja magáért beszél, a másodiknál, a lövőcselbe ágyazott labdaátvétel… Az ilyenekért szeretjük, ezekért (is) akarta sok Barca-szurkoló és vinné most az Öreg Hölgy.

 

 

Egyébként Jamest most is lecserélte Benítez. Miért?

Amíg a jogosulatlan szereplés fel nem bukkant (Cserisev és Borja Mayoral), Lucas Vaskéz játékát figyeltem. Most akkor ő a mi Dirk Kuytünk, vagy Jesus Navasunk? Ugye, említett két játékos a vonal melletti támadó prototípusa. Sem támadásban, sem védekezésben nem 10/10, de minimum 7/10 mindkettőben. Ezét szeretik őket az edzők. Lucas most jobbhátvédként funkcionált és rendben, hogy egy harmadosztályú csapat volt az ellenfél, de azt hiszem, korrekt játékkal bizonyított mindenkinek ezen a poszton is.

Bár féltünk a meccstől (utólag jogosan), de a srácok a tapasztalatainkra rácáfolva nagy játékkkedvvel léptek pályára. Az, hogy az ellenfél időnként eljutott az MMA-s kapujáig (a meccs elején mekkorát védett a hazai játékos kiugratásánál…), nem meglepő. Egyrészt ennyi változtatás után a védelmet - ugye, teljesen egyértelmű - még a Leyenda se tudja irányítani. Megpróbálta, sőt, ha nem lett volna a pályán Lucas, Casemiro, Isco, James, akkor simán, tükörsimán Meccs Embere cím birtokosa.

Ha van pozitív dolog Benítez tegnapi tevékenységében, az kétségtelenül Marcos Llorente szerepeltetése volt. Nem lógott ki a csapatból, tetszetős volt a játéka. Elvégezte, amit kértek tőle és se több… se kevesebb! Nála ez utóbbi a lényeges most.

Ami pedig Marcosnál is lényegesebb:

 

Valaki higgadtan, érthetően, a klubot képviselve tájékoztasson minket, szurkolókat, hogy miért történhetett meg a Cserisev-féle eset. Több embernek kellett hibáznia, de ez az eset is arra jó, hogy a következő hazain lobogjanak a fehér zsebkendőt, skandálják a Benítez és Perez távozását igénylő rigmusokat.

Valaki majd azt is mondja el érthetően, a klubot képviselve, hogy mi ez a gyáva hozzáállás? Erre gondolok:

„A klub nem tudott arról, hogy Cserisev eltiltott lehet. A spanyol szövetség és a Villarreal sem tudatott velünk semmit. Semmit sem tudtunk, és amikor meghallottuk a hírt, azonnal le is cseréltük. A félidőben kaptuk az információt, hogy lehet, Cserisev eltiltott, és ezt követően jóhiszeműen jártunk el, azonnal lecseréltük” – mondta Benítez.

Gondolom Spanyolhonban is igaz az, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a hatálya alól…

Egyként egy embernek helyén volt az esze. Butragueño: "We have to wait. ... We won't look for excuses."

Továbbá valaki érthetően és bátran, a klubot képviselve azt is magyarázza el nekünk, madridistáknak, hogy meddig kell a rothadás jeleit végig szenvednünk.

Ezekre gondolok, ami sok helyen felbukkant már ma reggel:

- De Gea meghiúsult átigazolása;

- El Clasico, hazai pályán elszenvedett 0-4 fogalmatlan játékkal;

- Benzema folyamatban lévő bírósági ügye;

- a tizenhat izomsérülés alig három hónap alatt;
- és most az a szarvashiba Cserisevvel

Perez és Benítez sorsa tegnap este még jobban összefonódott. A negatív spirál tovább húzza a csapat szezonját.

A végére pedig:


To do list:
1) Kirúgni Rafát.
2) Új FAX-gépet venni.
3) Önként lemondani.
4) Figyelni a Szövetség által kiadott közleményeket az eltiltott játékosokról.

Menjünk, itt nincs keresnivalónk. Vagy...?