Mindenki máshogyan ül neki egy hétközi fordulónak, BL meccshez, egy rangadóhoz vagy éppen egy városi derbihez. Sok minden közrejátszik a mérkőzés előtti rituálénkhoz. Valaki minden meccs előtt a már bevett szokásait ismétli meg újra és újra. Van aki az adott ellenfélhez igazítja babonáit, de biztos, hogy mindenkinek van egy sajátos szeánsza, amit végigcsinál egy-egy nagy összecsapás előtt. Mégis úgy érzem, hogy a mai mérkőzés megfogott. Melyik kategóriába soroljam? Nagy kérdés, hogy legyenek-e elvárásaim, vagy csak próbáljam meg élvezni a játékot. Utóbbi esetben nem biztos, hogy elégedett mosollyal az arcomon fogok lefeküdni, elvégre messzebb áll az Atléticótól a látványos foci mint a magyaroktól a sport szakértés. Hajtás után beharangozunk!

 Sehogy sem kellemes egy Atlético elleni összecsapás, de ez most hatványozottan is igaz. Nem tudom, kinek hiányozna a mai derbi, ha nemes egyszerűséggel nyomnánk egy „skip” gombot és átkapcsolnánk péntek estére, amikor is a haverokkal sörözgetünk és éppen megbeszéljük, hogy a főnökünk miként volt azkalap a héten. De ilyen lehetőségünk nincsen, úgyhogy kénytelenek vagyunk kihozni a maximumot az estéből.

A nagy vita köztünk - egyszerű szurkolók közt - az, hogy valóban milyen jelentőséggel bír számunkra a Copa del Rey. Mégis csak egy megszerezhető kupa, és mint a Real Madrid, kötelesek harcolni minden megszerezhető címért, már csak presztízsből is. Abban az esetben, ha csak ezt a kupát nyernénk el, még sem beszélnénk sikeres szezonról. 

Ha a körülményeket megnézzük, talán azzal érnénk el többet, ha már a meccs előtt tudatosul bennünk az, hogy nem a győzelem a legfontosabb! Ez több dolog miatt is pozitív kifutású lehet. Az Atleticót nem kell bemutatni, mindenki pontosan tudja hogyan játszik; agresszívan, keményen, arrogánsan, de hatékonyan és eredményesen. Aligha fog a jelenleg világ top csapatai közé sorolható gárda 0-2-es előnyből engedni, még idegenben sem. Fáj vagy nem fáj, de egyenlő ellenfelekként kell őket kezelni, hiszen az elmúlt egy-két évben nem fickándozni járunk hozzájuk. Ráadásul, az óriási fegyverük ellenünk az, amiben mi vagyunk a leggyengébbek. Természetesen esélyesek vagyunk továbbra is továbbjutni, nem emelem őket magunk fölé, de jelenleg a játékunk fontosabb, mint az összesített eredmény az esti meccs után. És itt jön képbe az, hogy van annál több gondunk, mint sem most továbbjutunk, vagy sem. Használjuk ki a helyzetet. Kísérletezzünk! Persze ez alatt nem azt értem, hogy szervezzünk át mindent, aztán majd lesz, ami lesz. Carlo nyilatkozta, hogy gála kezdő lesz terítéken, így minden adott ahhoz, hogy kisüssön valami olaszosan spanyol főattrakciót, amit majd a későbbiekben használni is tudunk. Fejben kell rendben lennünk, nem szabad rágörcsölnünk az eredményre, nem kellene feleslegesen szaladgálni jobbra-balra, mert azzal előrébb nem lépünk. Ha felszabadultan tudunk játszani, hisz közhellyel élve, veszteni valónk nincs, akár újra szép és lehengerlő játékot láthatunk majd, vagy ha még egyből nem is, de az útra újra rátalálhatunk.

Amit mindenképpen el KELL kerülni, az a sérülés. Ahogy vége a januári kacsaáradatnak (= januári transzfer ablak), jönni fognak a BL mérkőzések, a tavaszi bajnoki fordulók és a mindent eldöntő mérkőzések. Nem kell nagy elemzésekbe kezdeni, hogy lássuk, nem vagyunk top formában. Ezt nem is kell sajnálni, mert tavaly ilyenkor mennyire elvoltunk ájulva magunktól, milyen faszák vagyunk, hogy gól nélküli januárban volt részünk, aztán a tavasz még sem úgy sikerült teljesen ahogyan azt mi elképzeltük. Na, nem mintha panaszkodnék. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy aki ma tovább jut, az a képébe kapja egy dupla randira a Barcelonát. Na erre aztán most rohadtul nincs szükségünk. Modric hiányában a középpályánk nem az igazi, főleg ami a védekezést illeti. Apropó,  védekezés, Ramos aztán szépen berobbant múlt héten, nemde? Pepe és Varane véleményem szerint, megbízhatóbb teljesítményt nyújt, ahogy Marcelo is. Jobb oldalunk már kevésbé stabil; Arbeloa sérülés miatt kimaradt a keretből, így Dani fog kezdeni, aki mostanában nem higadtságáról híres, és ez akár nagy érvágás is lehet egy ilyen ellenféllel szemben. Kroosszon látszik, hogy kifacsart, de kulcsfontosságú így is a csapatban. Illarramendiben nem bízik Carlo továbbra sem, míg Khedirában csak Carlo bízik, más továbbra sem. Hámesz és Karim hozza a maga hasznos de kevésbé látványos játékát, míg Bale-nek néha elsül a agya lába. Ronaldo megkapta a harmadik aranylasztiját is, reméljük meg fogja ünnepelni egy-két góllal.

 Bár a gála kezdő nem ezt takarja, így a szokásos „várható kezdő” helyet a „saját kezdőmet” illesztem be:

 Összesítve a gondolataimat, úgy gondolom, hogy nem kellene továbbjutnunk, így több figyelmet fordíthatunk az aktuális problémáinkra: formahanyatlás, fáradtság, sérültek. Ennek ellenére megmutathatnánk nekik, hogy ki is az a Királyi Gárda. Ezért lennék elégedett egy 3-1-es győzelemmel.

TV: 20:00 DigiTV

Stream: Ide kattintva mazsolázhattok.