Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Danilo, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Ronaldo. Akik szorosabban követik a híreket, tudják, hogy ez nem a kezdőcsapat lesz a Cadiz CF elleni Copa del Rey találkozón; ezek a játékosok ugyanis az utazó keretnek sem tagjai. Ebben a pillanatban vesztettünk pár ezer nézőt, de azért hadd vezessek fel néhány gondolatmenetet beharangozó gyanánt.

Sajnos a négy kezdő védőnk nem  rotálás miatt marad ki, hanem sérültek valamennyien. A legjobb Marcelo helyzete, ő már túl van a nehezén, labdás edzéseket végez. Navas, és további 6 mezőnyjátékos taktikai okokból nem tart a csapattal. Pihennek.

Ezek után nem csoda, hogy még néhány addikt Real drukkernek is lesznek viszonylag ismeretlen nevek a jelenlegi keretben: Casilla, Rubén Yáñez, Carlos Abad; Pepe, Nacho, Arbeloa, Lienhart, A. Tejero; James, Casemiro, Kovacic, Cheryshev, Isco, M. Llorente; Jesé, Lucas Vázquez és Mayoral.

 

Miután tudjuk, hogy a szabadidejében edzősködéssel is foglalkozó pincérünk hónapok alatt milyen felkészültségű és morálú csapatot gyúrt össze igen jó képességű játékosokból; vannak kétségeim, hogy a Lienhart, A. Tejero, M. Llorente és Mayoral fémjelezte Castilla sort mekkora hatékonysággal fogja a becsapágyazni a taktikai hadrendbe.

Azzal kezdve, hogy a előjelek csapnivalóak, nagyon nehéz megjósolni mire mennek a srácok az Estadio Ramón de Carranzában. Sajnos a gárda még nem jött ki a gödörből, szakmai és morális szempontból is - hadd próbáljak finoman fogalmazni - , kihívásokkal küszködünk. Leginkább azoknak lenne a feladata, hogy ezen gyökeresen változtassanak (Benítezt most nem ide értve), akik jelen sem lesznek. Gondolok itt elsősorban Ronaldóra, Kroosra, esetleg Benzemára.

 

Akárhogy játszik majd a csapat, nem sok hatása lesz a "nagy" csapat további játékára. Azt ugyanis 11 másik - helyenként fontos - ember (is) alkotja. A legjobb persze az lenne, ha a szorgos második vonal megmutatná, hogyan is kell kiállni a habfehér mezért, és mit jelent igazi csapatként a zöld gyepre lépni, - de valljuk meg - erre azért kevéssé számíthatunk. A meccsrutin és az összeszokottság nem varázsütésre szokott felbukkanni, hanem sok-sok közös munka eredménye. A legjobban Modric mester fog hiányozni, és a mostanában éledező, időnként már agilis futballal jelentkező Bale.

A heti nyilatkozatokban böngészve semmi javulás nincs a kommunikációban, sőt a sorok közt olvasva egyre több bizonyítékát kapjuk, hogy Benítez és a játékosok viszonya enyhén fogalmazva sem felhőtlen. Rafa továbbra is jelezte a maga módján, hogy James fizikai állapotával nem elégedett, s megjelent egy nagy Kroos interjú a Dei Zeit hasábjain, melyben német középpályásunk leszögezte, hogy " Amikor Ancelotti távozott, mindenki nagyon szomorú volt, még azok a játékosok is, akik kevesebbet játszottak. Soha semmilyen negatív szót nem hallottam róla. Hihetetlen ember és edző egy személyben."

 

Kérdésre elmondta, mit gondol egy jó edzőről: " Először is rendelkeznie kell egy tiszta elképzeléssel a futballról. A fejében kell lenni egy ideológiának. Másodszor tudnia kell - különösen egy nagy csapatnál - kezelnie a különböző karaktereket. Mindenkivel meg kell értetnie magát, és jó hangulatot kell teremtenie. Harmadszor pedig, eredményeket kell felmutatnia. Egy világklasszis edző olvassa a játékot, és a csapata mérkőzés közben is reagálni tud a változásokra." A riporter nem tette fel a kézenfekvő kérdést, hogy akkor Benítez mit keres a csapatnál? Kroos valójában felsorolta mit hiányol Benítezben.

De, hogy a ma esti találkozó lehetséges pozitív oldalával is előhozakodjak, van esély, hogy együtt lép pályára az Isco - James - Jesé - Vázquez tengely, s kiegészülve egy Casemiro - Kovacic irányította  középpályával megmutathatják a BBC-nek, mit kell érteni gyors, fiatalos, kreatív CSAPATjáték alatt. Nem lenne ördögtől való egy Isco - Kovacic - Casemiro - James középpálya, kissé előrébb tolt Jesével és Vázquezzel. Ha a stabilabban védekező horvát és Casemiro mellett a két szélen visszazárogatna időnként Isco és James, akár még jól is kijöhetnénk belőle. Elvileg az Arbeloa - Pepe - Nacho hátvédsor kiegészülve egy castillás fiatallal, akár meg is oldhatja a védekezést. Casilla 1-2 MMA-s bokszolás után (térddel előre, ütés a fejre) tudathatja a hazaiak támadóival, hogy az ötös környékén nem életbiztosítás mutatkozni, különösen nem beívelések alkalmával.  

 

Ellenfelünk a Cadiz CF még csak nem is a második ligában vitézkedik, hanem a harmadikban. Bár másik csoportba kapott besorolást, de 3 ponttal kevesebbet gyűjtve a Castillánál, a harmadik helyen áll. Ahelyett, hogy ismeretlen játékosok veszélyes tulajdonságaira próbálnám felhívni a figyelmet, hadd emlékezzek meg egy magyar szálról. Szendrei József itt védett négy szezont 1988-92 között, és itt fejezte be aktív pályafutását. (Érdekesség, hogy Szendreit az exbarcás legenda, Kubala László csábította Spanyolországba, aki 1987-ben a secundás Malaga edzője volt. Ide érkezett Szendrei, s rögtön az első évben meg is nyerték a második ligát. De a feljutó csapatból eligazolt az akkor szintén La Ligában vitézkedő Cadizba.

Szendreivel a legnagyobb sikerük a Johan Cruyff dirigálta, Zubizarreta, Alexanco, Koeman, Bakero, Laudrup, Salinas nevével fémjelzett, egyébként bajnok Barcelona 4-0-ás leverése volt az Estadio Ramón de Carranzában.)

Szóval láttak már azok a falak nagy diadalt és hatalmas meglepetést, és a mi oldalunkról is emlékszem, amikor Real nem tudott átvergődni az Alcorcón csapatán. Az egészen bizonyos, hogy teltház lesz a bő 19.000 férőhellyel büszkélkedő hazai stadionban, s mint minden kiscsapat a Real ellen, a Cadiz is erőn felül fog teljesíteni. A szurkolóik hirhedt fanatikusok, a stadionban a hangulat rendre frenetikus. 

Semmilyen eredményt nem tudok kizárni, és mindenféle eredményt el tudok képzelni. Jó lenne az első meccsen eldönteni, de nem úgy szokott lenni. (Még a mostanában jó formát mutató Barca is tudott egy 0-0-lal kezdeni idegenben.) Perez papa biztosan szeretné, ha a visszavágóra elkelne azért pár jegy a Bernabeuban. Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz tétje a visszavágónak!

Hála istennek a DigiSport 2 fogja adni, így lehet megint streameket vadászni.