...what? Hát igen, elkezdődik a 2015/16-os szezon, új edző, új cséká, új remények, meg minden ami kell. Teljesen nyugodtak persze nem lehetünk, van még hátra több mint egy hét, hogy Pérez a képünkbe robbantsa a szart ilyen vagy olyan módon, de a Jóisten (vagy az ördög) talán időben a kezére csap, hogy legyen már elég. Ma este a Sporting Gijón vendégeként megkezdik habfehér kedvenceink is a bajnokságot. Sok minden, taktika, keret, elvárások, stb. kerül sorra. Meccs és kissé szezonbeharang lapozás után.



Foglalkozhatnék itt most az ellenféllel, citálhatnék statokat, de felesleges lenne. A Gijón most jutott vissza a Primera Divisionba, célja nyilván a biztos bentmaradás. Legnagyobb nyári fogásuk a Barcától kölcsönvett 19 éves horvát támadó középpályás Alen Halilovics, akit a jövő Luka Modricsának tartanak, de a mostani Barca keretében nem volt neki hely. Ellenünk már pályára léphet, érdemes lesz rá odafigyelni.



De foglalkozzunk inkább a saját csapatunkkal. Innentől minden élesben megy, nincs tovább kísérletezés. Igazából Benítez irigylésre méltó helyzetben van. Ha csak Pérez nem robbantja a pofánkba a szart De Gea érkezésével, akkor most minden posztra közel két azonos képességű játékosunk van. Persze van ahol ez átfedést jelent, de ha a Nagy Rotátor ezt nem tudja megoldani, akkor kevés ő (is) ide.

Mit is várjunk az új szezontól?
Nos, elsősorban azt, hogy végre kellően mély keretünk van most(!) mindenhol. Ha ez marad, akkor Benítezen múlik, hogy tudja ezt a legjobban kihasználni. Nyilván lesznek olyan játékosok, akiket egyszerűen vagy a posztjuknál fogva, vagy más szempontok miatt kevesebbet lehet pihentetni. Ramos, Ronaldo, Marcelo, Kroos és Modric. Tessenek választani. Ha Benítez ragaszkodik a 4-2-3-1-hez, akkor Kroos vagy Modric mellé kell egy védekező középpályás. Kovacic vagy Casemiro?

Hogy ki lesz a tízes pontján, azt még talán Benítez se tudja jelenleg. Hogy én személy szerint hol látnám szívesen Bale-t? Hát a cserepadon, de erre kevés az esély.

Na ki a kakukktojás?

A mai meccsen a Gijón nem letolt gatyával fog ellenünk kiállni. Itt most meg kell harcolni a három pontért, és ha nem is végleg, de ki kell derülnie, hogy Benítez mit gondol a csapat felállásáról, akár most, akár a későbbiekben. A Barcának nehéz a sorsolása az elején. Ha előnyt akarunk szerezni, akkor most megtehetjük.
Benzi hiányában Jesé igazolhatja ismét elöl, hogy nem csak gömbseggben jó, Pepe is még sérült, de mindenki más hadra fogható, és Isten irgalmazzon a Gijónnak, ha a srácok elkapják a fonalat - mert ők a pályán nem fognak!

De azért ne áltassuk magunkat, az idény eleji forma rányomhatja a bélyegét a ma esti meccsre. De már most az elején kell odatenni magát az egész csapatnak, hogy mindenkiben tudatosítsák: "Hello újra itt vagyunk!"

Várható kezdő: