dagasz a... Vagyis hogy itthon még nem, de habfehér kedvenceink a Córdoba elleni meccsel megkezdik a tavaszi fordulót hadjáratot a bajnoki címért és a BL-címvédésért - igaz, az őszi szezonból még van egy elmaradt meccsünk a Sevilla ellen, amin sok múlhat, de attól a tény még tény marad. Ismét matiné időpontban lesz a meccs, ráadásul idegenbe megyünk. Hogy ez jó-e nekünk vagy sem, majd kiderül. Hajtás után beharang.



Az újonc kiscsapat a kiscsapatok méltó hagyományát követve próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zúgjon vissza azonnal Segunda B-be. Eddig ez nem túl hatékonyan sikerült nekik, a 3gy-9d-7v mutató nem éppen veretes, bár a 9 döntetlen (ami a legtöbb a bajnokságban) azt sugallja, hogy egy pontra azért a legtöbb esetben jók. Azonban csak a Bilbao elleni, dec. 14.-én játszott meccsükön tudtak először győzni. Onnantól viszont "beindultak" (ha lehet ilyet mondani). A Barca ellen ugyan beleszaladtak egy 5:0-s zakóba, de azon kívül 3 győzelmet (a Bilbao ellenit is beleértve) és 2 döntetlent szorgoskodtak össze. Vagyis éppen nincsenek rossz formában. Más kérdés, hogy ez is csak a 14. helyre elég, és a tökutolsó Granadától csak 4 pont választja el őket. Mivel a 12. helytől lefelé sűrűbb a mezőny, mint Blatter fejében a sötétség, muszáj menekülniük, és ha ezt ellenünk kell, akkor ellenünk fogják megmutatni.

A bukott világvándor...

A legmeglepőbb változás a Córdoba keretében Bebé neve volt. Kicsit jobban utánanézve, őt bizony a MU (azon belül is SAF) vette még 2010 nyarán közel 9 misiért a Guimaraes-től. Mivel nem sikerült maradandót alkotnia, ezért minden évben kölcsönadták hosszabb-rövidebb időre, hol a Besiktasnak, hol portugál középcsapatoknak. Egész tavaly nyárig, amikor is a Benfica 3 millióért megvette. De aztán ott is annyira ment neki, hogy januártól fél évig a Córdobában probálkozhat. Igazi karrier... Az ex-Deporos Xisco neve még ismerős lehet, neki se jött be a Newcastle-nél az angliai kaland.

Nálunk zajlanak az események rendesen. Érkezett 6,5 évre Lucas Silva és a norvég csodagyerek(?) Odegaard (remélhetőleg így Reus már nem jön). A fiatal norvégről a Penán van egy részeletes összefoglaló, érdemes elolvasni. Valamint egyre több a pletyka arról, hogy Illarrát már most vinné 25 misiért a Bilbao. Batmanünk ugyan cáfolta hogy távozni akarna, mondván őt senki nem kereste meg, maradni akar. De elnévze, hogy már Khedira is előtte van Carlónál a középpályások rangsorában, nem mernék rá nagy összeget feltenni, hogy hosszú lesz a madridi karrierje...

Merre tovább, Batman?

Pepe bordasérülése lassabban gyógyul a vártnál, valószínűleg csak a Schalke elleni BL-meccsre térhet vissza, Arbeloára szintén sérülés miatt nem számíthat Ancelotti. Így a védelem szinte adott, de személy szerint Sergiót is a padra ültetném. Ráférne a pihi, az elmúlt három hétben komoly meccseket buktunk el a hülyeségei és hibái miatt. És azért egy Córdoba ellen a Nacho-Varane páros nehogymár ne oldja meg...

Ma ők is jók lennének

A középpályán ismét a Modric hiányában kőbe vésett Isco-Kroos-Hamesz hármas kezd, és mivel Carlo úgy fél a rotálástól mint ördög a szenteltvíztől, Toni most se kap pihit. Pedig max egy félidőt kellene játszania, ahogy Hameszre is ráférne a relax, az elmúlt hetekben messze nem azt nyújtja amit tud. Elöl meg a BBC. Ronci megkapta a harmadik Aranylasztiját, csak már nincs kinek az ágyban kapura lőnie, újra szabad préda, reméljük ez a játékára nem hat ki. Bale meg végre padozhatna egy jót, hadd kezdjen a helyén Jesé.

Elnézve a csapat év eleji formáját, minden lesz ez a meccs, csak könnyű nem. Kb. hasonlóra számíthatunk, mint múlt héten a Getafe ellen. De az ilyen meccseken kell megnyerni a bajnokságot, és ezt Carlo és a fiúk is tudják. Ha van előnye a kupakiesésnek, akkor az az, hogy egy hét pihenő vár a csapatra, amit muszáj kihasználni. Szükségünk is lesz rá, mert utána egy héten belül jön a Sociedad, a Sevilla és a matracos taplók. Durva sorozat elé nézünk, ezért kellene rotálni most, Carlo, ha már megvan a biztos vezetés. Nehezen, megizzadva, de végül le fogjuk gyűrni a Córdobát.

Várható kezdő:
Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Hamesz, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo.