Talán nem hangzik nagyképűen, de a FIFA Klubvilágbajnokság a Real Madrid számára nagyon hasonlít egy nyári haknira. Ezúttal két nyert meccs után még egy szép kupát is el lehet vinni, ráadásul olyat, amilyenből állítólag* még nincs a királyiak vitrinjében. Van is tétje, meg nincs is, így ennek a kettősségnek az esszenciáját adta a mérkőzés.

(* 2002-ben a Vasco da Gama Olimpia Asuncion ellen nyert Interkontinentális Kupát a csapat, más volt a neve, de akkor is a Libertadores Kupa győztesét kellett lenyomni.)

Már az előzmények is egy nagy haknira hajaztak, a Real nyílt edzést tartott a meccs előtt, az előzetes tervekkel ellentétben kinyittatták a stadion kapuit, és bárki megtekinthette a tréninget. Reklám ez, hadd jöjjön a nép! Marokkóban is rengeteg Real drukker van, s ez a meccsen már-már visszatetsző módon nyilvánult meg.

A hakni kötelez, valóban a jelenleg rendelkezésre álló játékosok közül a gála 11 vitte ki testén az imádott mezt a gyepre. Az elődöntő vízipólója után hatalmas megkönnyebbüléssel nyugtázhattuk, hogy a pálya minősége csaknem a brit gyepek rendezettségét idézte, nehéz lett volna belekötni.

Arcomra a drogtesztjére váró Deutch Tamás aggodalma ült, amikor már az első 5 percben kapott egy nagyot Kroos, majd Cé is. Szerencsére ahogy felvették a ritmust a felek, egyre kevesebb ütemtelen megérkezés volt jellemző. Azt hiszem sokan egyetértettünk abban, hogy a sérülések elkerülése az egyik legfontosabb célkitűzés volt a meccsre.

Marcelo megpihent az oldalvonalon

A már említett közönség, mely egyöntetűen a Real Madrid miatt töltötte meg a stadiont, kissé túllőtt a célon azzal, hogy folyamatosan fütyülte az ellenfelet. A mexikói gárdának anélkül is megvolt a maga baja a pályán, semmi szükség nem volt a negatív megnyilvánulásra. Engem mondjuk zavart. Pont elég lett volna, és sokkal szimpatikusabb is, ha csak simán biztatják a Madridot. (Na jó, a Bernabeuban is felhangzik néha a "Puta Barca" akkor meg legalábbis bólogatunk, néhányunk pedig beszáll a rigmusba. De hol van egy Cruz Azul az ősi riválistól?)

Ahogy bemelegedett a csapatunk, sorra alakultak ki a helyzetek. Elég hamar kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két gárda. Azért a mehhikóiak is támadgattak, Rojas hülyítette Marcelót és lett belőle nagyon veszélyes jobboldali beadás, ami Iker előtt is elsuhant.  Negyedóra alatt aztán meg is lett a vezetés egy Kroos szabadrúgás utáni Ramos fejessel.

Game winning goal Ramostól

Majd jött Cavajal remek szólója, és középre emelése, amiből Benzema labdája talált utat a tehetségesnek kikiáltott Corona lábai között. A második gólunk után kissé visszavettünk, s voltak az ellenfélnek is veszélyes támadásai.

Iker lehúzta a rolót

Végül tényleg a semmiből befújt a varjú egy 11-est Ramos ellen. Az eset kb. annyira volt tiszta, mint egy szokásos kormányzati közbeszerzés. Ahogy Maverick kolléga meg is jegyezte a meccs közben, Ramos elfelejtette, hogy egy latin csatár vállára tett kéz az adott játékos teljes összeomlásához, és virtuális megsemmisüléséhez vezethet. A mi spanyol bírói karon edződött szervezetünk simán kihordta lábon, ugyanis Casillas egy hét alatt a második büntetőjét is hárította. Ezzel elég hamar eldőlt a meccs.

Isco varázsol

Kis Észak-afrikai mini gálába fordult a találkozó, a szünet után az egyébként megint erősen kritizálható Bale bólintotta be Cé elronthatatlan passzát, majd Isco neve is felkerült a táblára egy szép cselsorozat után.

Az idegeinket borzolta Ramos kényszerű cseréje, az első gólunk szerzője combfájdalomra panaszkodva fejezte be a meccset. Ma reggeli hír, hogy szerencsére nem komoly az eset, és már szombaton játszhat a döntőben.

Kroos, majd Isco is megkapta jogos pihenőjét, a két szervező játékos fittségét tartja hát a legfontosabbnak Ancelotti a hétvége előtt.

Így örül Cé Isco góljának...:-)

A meccset újranézve kifejezetten koncentráltam Bale játékára, s egyre kevésbé értem, mi történik vele. Ami megy, hogy gyorsan odaér labdákra, s ezekből néhányat góllal fejez be. A felületes szemlélődő számára elhomályosíthatja, hogy mennyire nulla az egyéb szituációkban. Szinte semmiféle kockázatot nem vállal, nem teszi időben a labdát, körülményes, tesze-tosza. Lehet, hogy tényleg nem érzi jól magát? Lehet, hogy tényleg visszavágyik a ködös Albionba? Ennyire szar a mediterrán konyha? Hát, hozassunk neki a paripa arcába valami brit abrakot! Srácok, hány meccs óta mondjuk, hogy adjuk neki időt? Mi az elég?

"Nem tudtam kihagyni, tesó!"

Illarra néha mutat legalább életjeleket, persze ő is romba dönti az egészet egy olyan gólpasszal, amit nagylelkűen az ellenfél elé tálal. Ezt előrefele kellene Asier! Még jó, hogy Pavone nem egy Cé. Meg Iker a helyén volt. A meccs komolyságára jellemző, hogy Cé droppból-kapásból rabónázott kapura, ami a legjobban Hierrónak tetszett.

Érdekes színfolt volt Jesé igen aktív játéka. Láthatóan bizonyítani akar a srác, és bátran terheli magát. Gyorsasága, dinamizmusa ebben a helyzetben igen impozáns volt. Tökös gyerek, kétszer is megcsinálta magának a lövőhelyzetet és el is vállalta, Cé látványos nemtetszése pedig hidegen hagyta. Tetszett. 4-0-nál így kell, majd éles helyzetben leteszi, nem ismerjük önzőnek.

A "kék keresztet" kipipáltuk, jöhet a döntőben a San Lorenzo. (Azért elég furcsa lenne, ha a ma esti másik elődöntőn az aucklandi birka kef... pásztorok legyőznék a Dél-amerikai Libertadores Kupa győztesét.)

A döntő már komolyabb meccs lesz, de személyes elvárásom továbbra is az, hogy senki ne sérüljön meg.