Érdekes dolgokat szül az élet, nemrég még egyszerű szurkolóként vártam az El Clásicót. Gyomorideggel kelve, reggeli közben olvastam a beharangozót, majd egész nap, fokozódó izgalommal a mérkőzésen járt az eszem. De ez a Real-Barca más lesz, hiszen most nekem adatott meg az a megtiszteltetés, hogy írhatok erről a jeles eseményről. Bármi is történjék, ezért az élményért köszönettel tartozom kollégáimnak, és nektek, olvasóknak, mivel nélkületek ez nem lenne. Ömlengés Off. Sokat gondolkodtam, hogy milyen legyen ez a beharang, mert annyi jót olvashattunk már, így egészen rendhagyót találtam ki, ami remélem tetszeni, lássuk akkor...

Valaha régen, réges-régen Ibéria népe élt békes békében. Egy napon egy nép különvált. Ezen esemény megpecsételte az itt elő emberek sorsát. Ibéria népe kettészakadt, ezért viszály és háború akkor ottan elkezdődött, s máig is tart, de oka ismeretlen. A királypártiak a Blanco nevet kapták, míg a másik a Katalán nevet viselik. E két nép egyik háborúját fogjátok hallani, Zidane krónikás feljegyzései alapján. A háborúk sora csak követte egymást, a világ minden pontján ismerték legendáját. Mindkét törzs uralta egy-egy ideig a másikat, azonban megtörni egymást soha nem tudták. Míg egyszer a Blancók népe szörnyű dobolást hallott, így férfiak, nők és gyerekek azonnal a piactérre siettek. Egy emberke imígyen szólott: Hallgassátok, Koppány vezért I. Pérez császárt, a kapzsit: közhírré tétetik, a Blacók újabb támadást indítanak Katalónia ádáz hadserege ellen. A császár a világ minden tájáról érkező zsoldosokat bérelt e hadjáratra. Népünk védelméért San Iker, Dani a bátor, luzitán barátainktól érkező Pepe, a félig ember félig dühödt bika, felelnek. Illetve Sergio az oroszlánszívű, s Marcelo az udvari bolond. Gyalogságunk a következő nagyszerű harcosokból állnak: Toni a germán hadvezér, Luka a fáradhatatlan horvát, és a kolumbiai drogbárók közül érkező Hamesz.

Egységben az erő! 

Míg tüzérségünket a francia liliomtipró, Benya, a mesteri kardforgató pöttöm Isco, s a luzitánok hőse, Cristiano "a robot" Ronaldo. Van ám tartalékos hadosztályunk is, hiszen mit érne egy hadsereg tartalékosok nélkül?! A jelre várva készülődik, Asier a jó fiú, Chicharito a lesből támadó gyilkos, a fhanszia védelmi szakértő Varane, a spártai, sőt még egy tuniszi herceg is velünk van. Illetve további erősítésként részt vehetnek a viadalban, Nacho és Keylor Navas is. 

Ma is megállíthatatlan lesz? 

I. Pérez,  nem bízza a szerencse csalfa kurtizánjára népünk sorsát, így felbérelte az itáliai varázslót, a háborúk sámánját, aki megannyi csata hevében edződött, mint tűzben a kard, Ancelottit. Régi nagy hősünk segíti a harcokban, Fernando Hierro. Minden tapasztalatukra, trükkűkre szükség lesz a harc során. A kocsmárosné már megénekelte pletykájában, hogy Carlo mester nagy meglepetésre készül, és eddig nem látott hadrendben lendülünk neki az ellennek. Ha hihetünk a pletykának, akkor az itáliai sámán kifőzött valamit trükkös kis kondérjában. Az ellenséget ismerve, uralni szeretnék a csatát, de lehet, hogy alakulatunk erre is talál ellenszert, s nem engedik a katalánok tervét kibontakozni? A diadalunk kulcsa a helyezkedésben állhat, hogy mindig jókor jó helyen legyünk, és lecsapjunk áldozatunk. Feltehetően Isco és Hamesz visszalépnek a gyalogságba, a megfelelő erőfölény biztosításá miatt. 

Carlo knows?!

Apropó, említettem már az ellenfelünket? Nem szabad lebecsülni vérszomjas riválisunkat, hiszen remek harcosok alkotják hadseregüket is. A katalánok vezére egy törpe csapatot hívott segítségül, akik remekül bánnak a fegyverekkel, és fű alatti támadásokban jeleskednek. A különítményt Iniesta vezeti, mellette a sevillai piacon vásárolt Rakitic, illetve Pedro, tirpákok istene Mascherano és Leo "ki az úr a háznál" Messi küzd. A hadtestben szerepel még messzi Brazíliából hype-pal érkező Neymar, s a kardfogú Suárez. Említhetem még a védelmi hadosztályukat, élén a "kedves" Alves, a csöndes Buszkecc, az öreg Mathieu, Alba és Bravo. 

Vajon melyik lesz a főszereplő?

A csata az évszázad egyik legnagyobbika lehet, melyhez foghatót nem látott senki élő ember fia. A viadal, mely eldönti Földünk sorsát, a véres összecsapás, amely csak kínt és szenvedést szállít magával, s csak a győzelem hozhat nyugvást álmunkra. Így hát zengjenek, konduljanak a harangok, konduljanak Madrid szerte, az ellenség a kapunknál. Zúgjanak, dübörögjenek a dobok, mert habfehér gárdánk kifut a Bernabéu szent gyepére. Mutassuk meg kik vagyunk, s üvöltsük egyszerre WE ARE THE REAL MADRID! A mérkőzés kezdete 18:00. Kéretik támogatni hős fiainkat! HALA MADRID!