Megnyertük BL-t, jöhetett a jól megérdemelt nyári vakáció a játékosok részére. Valamiért számos csapattag franciaországi nyaralásra adta a fejét, ott pihenték ki fáradalmaikat, töltődtek fel energiával, ill. CR még edzőként is kipróbálta magát. Aztán július 28-án a PSG, két nap múlva a Chelsea ellen edzőmeccseltek a srácok, augusztus 4-én pedig Carlo Bayernjével szemben mutatták meg magukat. Aztán érkezett a Sevilla elleni Európai Szuperkupa találkozó és egy remek mérkőzés.

 

Mielőtt azonban az andalúzok elleni csörtére kerülne sor, úgy tisztességes, ha a felsorolt három másik meccs összefoglalóját is beillesztem.


A Real nyári játékosmozgásával nem foglalkozom, arra terv szerint egy külön anyaggal készülünk.

A Real Madrid-Sevilla egy felkészülési találkozó volt, ezt akkor is éreztük – hiába a megszerezhető kupa. A meccs alatt kommentelte Sultan:Néhány ember nagyon idény eleji formát mutat. Modric sincs a topon, de a három csere közül eddig egyik sem ül.”

Realpeter szintén dicsérte a horvátot: „Mekkora volt Modric, ahogy bejött, egyből indította az alapvonali sporit :D”

Mivel a januárt egymás ölelgetésével kezdi a két csapat, csak ennyit másolok be az akkori Összefoglalóból – ismerve az ellenfél őszi játékát és felkészülve a három összecsapásra: A Sevilla 14 labdából 9-et, a Madrid 16 labdából 8-at a másik térfélen zsebelt be. Nyilván, majd a közös bajnokin a Sevilla ugyanezt a proaktív védekezést fogja bemutatni csak sokkal nagyobb intenzitással. A rendes játékidőben 9 alkalommal adtuk el a labdát saját térfélen – az sok?”

Ha megengeditek – ha nem, még idéznék egy kommentet magamtól: Mielőtt elhagyom pár napra az internet csudálatos világát, muszáj leírnom, hogy: mennyire bolond az a világ, ahol a Real Madrid a kispadjáról 25M ojróért képes eladni olyan játékost, aki döntő többségben nem is az első-második opció volt a becserélésnél.”

Kire gondolhattam? Hogyan alakul a sora?


A Sevilla után a Reims csapatát csaptuk meg, de visszakézből is jutott nekünk, a Bernabeu-kupát 5-3-mal sikerült itthon tartani.


Érkezett az első bajnoki és hálásak lehetünk, hogy akkor találkoztunk a Sociedaddal. Azóta nem sok csapat verte meg őket hazai pályán. Meglepő, de még a Barcelona sem... Mondom máris… pillanat, keresem a jegyzeteimet, ahhá, egy vereségük van saját stadionjukban ebben a bajnoki szezonba.

Zidane újra a komótos, ráérős, hibákat kereső és kutató, kihasználó taktikával küldte pályára csapatát. A kezdőből forgatás miatt Benzema, párizsi futó kalandja miatt Ronaldo hiányzott. Tehát a csapat nem rontott ajtóstól a házba, megvárta a 72… másodpercet, amikor Dani beadására (nyáron eleget tanulhatott Danilotól) Bale érkezett és bólintott.

A meccs után Resid írta: Jó látni, hogy nem feltélenül kell leragadni a szetrotípiáknál: Marcelo tényleg botrányosan játszott és Moratat sem kell állandóan lesajnálni, csak mert a mi kutyánk kölyke. Nem mellesleg rengeteget fejlődött a Juvéban.
Asensio remélem nem csak "iscosan" kezd, mert akkor meg van oldva CR utódlása.
Kova meccshiánnyal küzd, de még így is stabil volt vele a KP.
Sajnálatos, de egyre világosabb, hogy ebben a rendszerben Isco és James csak epizódszerepekre számíthat.
Varane tehetsége sosem volt kérdés, az viszont igen, hogyan fogja bírni a térde a sorozatterhelést.
Megkövetem Bale-t - én 2 idény után tényleg elküldtem volna - igazi húzóembere a csapatnak.”


A második fordulóban otthon fogadtuk a Celtát és tükörsimán nyertünk. Nézzük a meccs alatt született kommenteken keresztül:

Iron: Tkp minek van védelmünk? Akárki más játszhatna helyettük, az se lenne rosszabb mint ez.”

Andreal: Hát ez eddig értékelhetetlen :D”

Cornelius_scipi0: Nem játszunk jól. DE:
- a Celta nagyon jól védekezik, és már egészen fent letámad, ez ellen piszok nehéz játszani.
- emiatt az első hármas szinte kiesik teljesen a játékból
- Morata megint 20 perc után eltűnt, igaz Bale és Asensio se nagyon villog, de pont a fenti dolgok miatt is
- védelmünkkel még mindig van baj....”

Realpeter:Marcelot eddig csak 20x vertem agyon képzeletben”

Lucas: Nem volt azért olyan rossz ez mint ahogy leírjátok. Nyilván jó néhány amatőr hibát elkövettünk (védekezés, helyzetkihasználás) amelyeket a jobb csapatok simán kihasznáhatnak a jövőben. Ettől függetlenül az ilyen meccseken lehet elbukni/megnyerni a bajnokságot. Emlékezzetek a Mou féle bajnoki idényre. Sok meccsen vért izzadtunk, de csak ezekkel az éppen megnyert meccsekkel tudtuk annó behúzni a bajnokságot.

De megértem azokat is akik csalódottak. Gondolom egy fél év + előszezon után taktikailag sokoldalúbb és szebb játékra számítottak. Remélem a srácok tavaszra időzítik a csúcsformát és addig eldöcögünk valahogy ponthátrány nélkül, persze ha Benzi meg CR visszajön biztos jobb lesz a játék. De még eléggé előszezon szaga van a meccseknek :D”

Zizou Összefoglalójának a vége pedig igen érdekes, főleg egy ilyen fél év után: vannak aggasztó jelek, amik makacsul kitartanak a csapattal és csak nem tudunk leszámolni velük. Persze temetni se kell a csapatot vagy az idényt, de az bizton állítható, hogy ennél több fog kelleni, ezeket a gondokat, hiányosságokat ki kell küszöbölni. A probléma felismerése az első lépés ehhez. Nem lehet mindig arra alapozni és várni, hogy fizikálisan jobban fogjuk bírni és az ellent felőrölve mindig érkezni fognak azok a létfontosságú találatok. Az általam megfogalmazott kritikák elsősorban az edzőnek, Zidane-nak szólnak, hiszen ezt a meccset a szívünkkel nyertük meg, ahogy a Sevilla ellen is. Nem pedig a taktikai fegyvertárunk diadalmával.”

Lassan bizonyosságot nyer, hogy minden meccset meg lehet nyerni, vagy döntetlenre hozni a szívvel. A meccset 2-1-re nyerte a corazón blanco.

Bobherceg_9248: Azt hiszem, már minden elmondatott mások által, amit érdemes megemlíteni a meccsel kapcsolatban: taktikailag szegényes játék, viszont kellő harcosság.

Így utólag a mérkőzés utáni nyilatkozatokat olvasva már persze kitűnik, hogy ez nem is alakulhatott volna másképp, hiszen ZZ saját elmondása szerint sem számítottak ilyen jó játékra a Celtától:
“We played against a team who played a lot better than I expected, especially in defence.” Szóval az edzői stáb fél vállról vette a Celta elleni mérkőzést, és emiatt felkészületlenül futottak ki a játékosaink a gyepre.

Az eddigiek alapján ZZ hajlamos tanulni a hibáiból, reméljük, most sem lesz ez másképp. A mentális erőssége a csapatnak pedig továbbra is becsülendő dolog. Örömteli, hogy a rossz meccsek után is 3 ponttal gazdagodunk. De azért nem kÍvánunk túl sok ilyet látni :D”

Nem is volt túl sok ilyen meccs hátra…


Érkezett egy kiadós pofonért az Osasuna, öt nyelt gombócra kettőt visszaböfögtek. „Ronaldo lábaiba játékperc, neve mellé egy gól került. Védelmünk gólképessége hol örömöt, hol bosszúságot okozott. Modric a legjobbkor volt a legrosszabb - az első félidei játékára nincs magyarázat, de az Osasuna ellen ez így belefért, aztán a második félidei Modric már a Varázsló volt.”

Az öt gól ellenére Sultan szerint: Tipikusan egy "legyünkmártúlrajta" meccs. Nulla motiváció - különösen a gyors gól után -, de ma ez is elég. Jöhet a három csere, utána a lemasszírozás.”

WT14 egy azóta sem megválaszolt kérdéssel terhelt minket: Az megvan, hogy 3 védőnk gólt szerzett? Mikor volt ilyen utoljára?”

A védelem hasonlított a Milan legendás védelméhez, mint ahogy azt turbo is említi: Egész jó kis vízilabdameccs ez. Mondjuk a védelmünk is kell ehhez, ami bizony a mai napon egy nagy rakás szar.” A két kapott gól mellett volt a vendégeknek egy kihagyott büntetőjük is.

Zormac pedig leírta a legfontosabbat a bajnokság szempontjából: „Nah, pontelőny mindenkivel szemben megvan, innentől már a saját kezünkben a sorsunk, minden meccs egy döntő.”


Soron következő meccsünk előtt BL-himnusz szólt. A meccs alatt a kommentmezőben pedig egyre több vállalhatatlan komment érkezett, ami egy nívós, önmagára adó pártatlan oldal - mint pl.: indexponthu – nem mutatna be. De mi nem ilyenek vagyunk! Jöjjön tehát a Sporting elleni sima hazai.

Cornelius_scipi0 megjósolta: Szerintem elteszünk 3-4 gólt egy jó meccsen, és remélhetőleg nem bénázásból kapunk gólt, ha kapunk. Nem várok nagy szenzációt, de az biztos, hogy nem fogjuk ellazázni.”

WT14: Véleményem szerint CR korábbi vagy jelenlegi klubja pontot szerez ma.”

Resid: Felhívás a csapathoz!
az ellenfelet megaláznotok nem kell félnetek jó lesz beledöngölni őket a Bernabéu szent gyepébe ha mindenki egyetért én nem ellenzem”

ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ.

WT14: Na hát akkor, egy jó üveg Csíki Sör felszisszentve, kezdődhet az új BL-menetelés.”

Iron: A srácoknak energiaital helyett álomfőzetet töltöttek a kulacsukba...egy sebesség fokozattal lassabbak vagyunk.”

Turbo: Most lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy kéne egy (nem gól), kapufa, nagy helyzet az ellenfélnek, hogy végre elkezdjenek fiaink felébredni, és futballozni végre. Mert eddig csak a mezt vitték ki a pályára, sajnos...”

WT14: Ez a meccs eddig olyan, mint egy lavór híg szar szétkenve a falon.”

Iron: Biztos hogy mi játszunk otthon???”

Ha már Andreal írja: Ronci egy kalap kaki, de Benzema még erre is képes rátenni egy lapáttal.”

Sragi: Inkább alszom...”

Norma: Kellene egy alaves féle pofon nekünk is. Eddig is szarul játszottunk, de a másodvonal lendülete meg agilitása hozta a gólokat meg pontokat. De ez eddig siralmas. Morata és Lucas be!”

Aztán megszerezte a vezetést a…

Iron: Hogyazamocskos....meg is érdemeltük.”

Salidigger: Elnézést kérek habfehér sporttársak, de...TROLLOLOO :D :D :D
Mi a tökömet csináltok?”

Smatte: portugál iskola egyelőre...”

Ha hiszitek, ha nem, rengeteg ilyen meccsünk volt a szezonban (meg ZZ alatt az előzőben is). Ezek a meccsek szakmai szempontból óriási hiányosságokat mutattak, de mivel vagy győztesként vonultak le Ramosék, vagy döntetlenre hoztuk ezeket (a szív nyer, ment pontokat), az érzelmi töltés miatt pozitív érzésekkel zárta rengeteg madridista ezeket. Nyilván az eredmények oldaláról nem lehet belekötni ezekbe a meccsekbe, veretlen a gárda hosszú-hosszú ideje. De látszik a kommentekből, amelyek ott, akkor születnek, amikor történnek a dolgok, hogy nem hülyék a szurkolók sem, legyenek a stadionban (volt ám jelzés ott is sokszor), vagy a képernyők előtt – és nem azért, mert mi szurkolók annyira elitisták lennénk, hanem mert láthatóan sokszor hiányzik egy alapséma (tudom, U-alakban passzolgatás és ívelés), amellyel (és ez lenne a lényeg) érezhetően uralná a Real a meccseit. Egy ilyen kerettől ez nem túlzó elvárás.

De vissza a meccshez: Ronaldo szabadrúgásával és Mormota fejesével a végén megfordította a meccset a Real.

Smatte szerint: kicentizték.”

Salidigger: baz+, nincs igazság”

Nyuszi reakciója Salinak: Tartsd a vállad, sírni fogok :(„

Kodex:1. ZZnek jár a f@szkorbács 2. nem lesz mindig szerencsénk 3. örüljünk hogy a cserék/kispad mindig kihúz a sz*rból: Morata/Lucas stb.”

Mint a későbbiek bebizonyították: Zidane-nak mindig szerencséje van. Meg Ramosa. Morataja. Ronaldoja. Jamese (aki feltűnően sokszor adott életmentő gólpasszokat).


Az érzelmi hullámvasút után következett az Espanyol, akikre mindig lehet számítani. Nullakettővel abszolváltuk a meccset Katalóniában Dzsémsz és Karim góljaival.

Sultan Összefoglalójának eleje: „Ezúttal elmaradt a könnyed gála, az Espanyol a rút arcát mutatta a királyi gárda felé, s a foghíjas fehérek, akik ezen az estén lilák voltak, egy félidőn át jobbára csak szenvedtek. Ezzel együtt a klub- és Liga-rekord beállítás sikerült, immáron zsinórban 16 bajnoki győzelem áll a gárda neve mellett…”

A vége: „Összességében azt gondolom, jó hír, hogy Cé és Bale nélkül is viszonylag stabilan behúztuk ezt a meccset. Nem volt könnyű, de megint el tudta viselni a csapat két ember (Asensio és Benzema) egy félidőn át tartó totális betlijét. Mi lesz, ha 11 emberrel tudunk majd húzni? Felmerült már korábban is, hogy kicsit hajazunk a Capello érára, amikor, ha nem is alélt el a közönség minden alkalommal a szép játéktól, vérrel, verejtékkel begyűjtöttük a pontokat, és végül bajnok lett a csapat. Ettől persze még messze vagyunk, de jól esik emlegetni.”

Fabio ittlétét pedig azóta is egyre többen, egyre többször emlegetjük. Ma már azt vallom – írtam is korábban -, hogy Zidane-tól nem várok szebb/erősebb taktikát, játékot. Vele marad ez az izomból és szívből megoldott egyenletek. A taktika és a játék nem ugyanaz, mint az eredmény, mielőtt még… Az olasszal szemben annyiban biztosan más a helyzete, hogy Zidane kerete világelit, míg 10 évvel ezelőtt a középpályánk erősségei az isteni Guti mellett: Diarra, Gago, Emerson és a sokáig parkolópályára tett Beckham.


Most következik a híres-hírhedt négy meccsen átívelő döntetlenszériánk. Ebből biztosan a Dortmund elleni 2-2 és talán a Villarreal elleni 1-1 hozható ki jó meccsnek.

A Villarreal elleni (e)reakcióink:

FrancIsco: Az problémára adhat okot ha feltűnt a Marca-s címlapon a jobb alsó sarokban az erekciós problémákról szóló rész?”

Andreal: Fú de unalmas ez a meccs :D”

Ballajobb: eddig tűpontosan az történik, amit megjósoltál Jose: a Villareal nem sok mindent mutat, aztán néha elpasszolgatnak középen. szerintem nem (csak) Luka hiánya miatt vagyunk statikusak, hanem a passzív ellenfél miatt.”

Közben tizit kapott a Villarreal. Mielőtt megnéznétek a meccs összefoglalóját alant… Arctic_monkey kommentje alapján eszetekbe jut, miért kapták: Lökték Ramos-t, de hogy lehet valaki ekkora türhő paraszt, hogy kétszer egymás után próbálja eljátszani a pofánrúgást? :D”

Angus majdnem tökéletesen látta a helyzetet: „a szokásos nézhetetlen fos, csak most nem jött az egyéni villanás. ez így nehéz idény lesz, jönnek még kemény ellenfelek azért. És ameddig a középpálya távcsővel nézi, ahogy a bbc a tizenhatos vonalánál várja a labdát, addig itt nem lesz szép, kreatív, eredményes játék.”

Ott hibázott, hogy ez biza eredményes játék! Tetszik vagy sem.

Ramos aztán a második félidő elején bólintott – mi pedig azonnal elfelejtettük minden hibáját (dehogy).

WT14: Ebben a 6 percben többet fociztunk, mint előtte 45-ben. Csak azt tudnám, miért kell egy egész félidőt rendszeresen odaajándékozni...”

Ugyan, volt, hogy csak perceket ajándékoztunk… mint a Legia ellen idegenben, vagy a KlubVB döntőjén a Kashima ellen. Fejlődőképes a csapatunk.  Közben azt tippelgettük, hogy ki lövi a győztes gólunkat, de váratlanul lefújták a meccset a 94. percben. WHAT???

Angus foglalta össze a dolgokat: egy külső szemlélőnek az eredmények láttán furcsa lehet, hogy egy 16 győzelem után becsúszó döntetlen milyen reakciókat vált ki a szurkolókból, belőlünk. Ugyanakkor tavalyhoz képest nem igazán látni az előrelépést azon kívül, hogy még többet rotál Zidane (és azt se megfelelően, legalábbis tegnap), ami most visszaütött. A játék továbbra is kevéssé élvezhető, és nem látni túl nagy koncepciókat.”


Jó, belefér. Jöhet a következő bajnoki: A Las Palmas ellen viszont újra csak egy pont jutott, pedig most kettőt is lőttünk. De annyit is kaptunk. Illetve egy fura Realt, amely beleállt a rohanós fociba, amit korábban nem láttunk tőlük. Látványosnak látványos volt, mert a középpálya egyik oldalon sem létezett, nálunk a passzolgatás sem a felező környékén – így aztán a labda pillanatok alatt hol az egyik, hol a másik tizenhatos körül bukkant fel. Ez nekem akkor sem, most sem tetszett, mert ez a másik véglete a „nem-kontrollálásnak”. A meccs utáni ÖF-ben agyonelemeztem a látottakat, de azt meghagyom azoknak, akik szeretnek szenvedni. Inkább Resid kommentét olvassátok el:

„Én ezt a meccset nem taktikai szemszögből érzékeltem. Egész idő alatt azt próbáltam megérteni mi az, ami hiányzik? Miért vagyunk görcsösek? Vezetjük a ligát, erre azt érzi az ember, hogy valami feszültség a háttérből beárnyékolja a teljesítményünket. És akkor sorba vettem a játékosokat...
Kiko aki azon töpreng, meddig marad a kapuban és már előre füstölög, hogy kedden Navas kezd - azt mondták azért, mert fedi Közép-Amerikát. Az meg melyik része a kapunak? 
Dani, aki szeretne játszani, de nincs kivel - mi bajuk van ezeknek? Nemhogy fociznánk egy jót!
Varane, aki meg van sértődve, mert sok kritikát kap - pedig Mou is megmondta, hogy mekkora tehetség vagyok!
Ramos, aki a cipőszponzorát keresi és azon vacillál, hogy most lábbal kéne gólt rúgnia, vagy esetleg valakit jól fel kellene rúgnia, mert akkor így is, úgy is rá tudna mutatni a cipőjére - emberek, parlagon hagytok, engem?
Nacho, akinek már nem fűlik a foga ahhoz, hogy elővarázsolható nyúl legyen a kalapban - Rómában császár lennék, sőt, Cézár!
Toni, aki az Oktoberfestre gondol s amikor lenéz, szomorúan veszi tudomásul, hogy nincs rajt a bőrgatyája. Majd a 80 percben konstatálja - most már tényleg jólesne egy sör.
Modric, aki nem érti, hogy maradhatott ki az előző meccsen, sőt még a média sem az ő hiányának tudta be a döntetlent - majd most megmutatom, milyen az, ha észrevehetetlen vagyok! Méghogy Case az egyensúly...
Asensio, akinek kerek perec megmondták, hogy CR helyett is futnia kell - Az eddig OK. De legalább a faszi odajöhetne gratulálni a gólomhoz. Megvárta míg én megyek hozzá, beképzelt!
Bale, aki beragadt a startgépbe és már nincs kedve nyargalni a mezőny után - különben is már ősz van, ez nem a lóverseny hanem a vadászat ideje.
Morata, aki az éjjel azt álmodta, hogy megszerzi élete első hattrickjét - azt hiszem valami nagyon megfeküdte a gyomrom...
CR - én menjek le a pályáról? Ez valami vicc! Hát még mindig nem érti ez a klub, hogy micsoda megtiszteltetés neki, hogy része lehet a történelmemnek? 
Benzema, aki már szarik a EB-re, a bíróságra, egyáltalán az egész mai meccsre - csak érjünk már haza, velőmintát vetetek magamnak azzal a szőkével - vákumtechnikával!
Isco, aki már megvette a nagykabátot meg az egyujjas kesztyűt - kurv@ hideg van télen a szigeteken.
Lucas - most akkor lesz foci, vagy sem? Rajtam múlik? Már megint? De hisz engem választottatok utolsónak, vaze! 
ZZ - tegnap volt a vezetőségi ülés. Említettem, hogy kéne valamit nyerni. Azt kérdezték, minek? Nem olvastam a beszámolót? A klub lett az év legértékesebb sportcsapata, nekünk a legtöbb a bevételünk és a fizetési mérleg is pozitív. CR mezeladása picit csökkent, ezért kezd. Ramosnak csak úgy engedjük az új cipőszponzort, ha abból a klub is részesül. Hiba volt kolumbiai tízest hozni, az argentinoknak csak Messi, a braziloknak meg csak az a Neumahr létezik, vagy mi a rosseb a neve. Nem beszélve az urukról: náluk még mindig a Twilight megy a moziban. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz edzőnek lenni...”

Majk szerint: ez jó lett, mondjuk én még mindig jól vagyok lakva a bllel, meg hitmannel, de azért most már tényleg kéne valami foci jellegűt is produkálni, ha más nem hazai pályán bedarálni egy-két kiscsapatot”

HITMAN? MI?


Közben magamnak feljegyzem, hogy ha nem akarok szenvedni a meccseinkkel, akkor ne nézzem azokat, csak a végeredményt és a világ szép lesz. Megjegyzés2: Az indiai srácok a pincében viszont továbbra is nézzék, mert mi van, ha Összefoglalót kell „írnom”?

Jött tehát a Dortmund és egy remek mérkőzés. Ahol az elején – a gólunkig – oktatófilmet néztünk.

Iron: Azért az kicsit frusztráló, hogy átlag 5 percenként fossá alázzák a védelmünket, és ha Fortuna nem szorítaná azt amit, akkor már rég nem mi vezetnénk...”

Krityó: Nem rossz, nem rossz... de a védekezésünk olyan laspalmasi... :)!”

Benzemát végig szidtuk – valaki meg tudja mondani hány jó meccse volt a mostani szezonban? (Tippem: Kettő.)

A meccs után Manócska azt írta: Én a meccsről most nem szeretnék írni semmit, hanem inkább elismerésemet szeretném kifejezni Norma-nak és a többieknek is, akik hétről-hétre ilyen remek összefoglalókat és elemzéseket írnak a meccsek után.Biztos vagyok benne, hogy veletek a Sport Tv is jobban járna, mint azokkal akik jelenleg "szakértenek" benne.”

Így utólag: mi megtettük, amit meg tudtunk tenni, Manócska - a TV-re gondolok. 

A meccsről Norma írta: „Összességében nem játszottunk túl jó mérkőzést, habár a játék sok elemében tudtunk változtatni. Ezek közül a legfontosabb számomra, hogy az ellenfélhez próbáltuk igazítani a játékunkat. Azt viszont nem értem, hogy miért nem cserélt Zidane jóval hamarabb, és miért nem használta ki mind a 3 lehetőséget. Voltak olyan játékosok a padon, akik fel tudták volna pörgetni a játékunkat, és akár győzhettünk is volna. Ennél sokkal több van a srácokban, a keretben és Zidane-ban is. A pozitívumokat észre kell venni, a hibákat pedig ki kell javítani. Mindegyikből lesz mindig, de tökéletességre kell törekedni.

Kezdjük is az elmúlt hetekben (tök jogosan) kritizált játékossal. Ronaldo tegnapi teljesítménye nem hasonlított ahhoz, amit két-három meccse láttunk tőle. Rendesen visszazárt a széleken, amit évek óta nem láthattunk nála, részt vett a labdakihozataloknál és nem mellesleg kiosztott két 
majdnem gólpasszt Benzemának. Na, például az ő teljesítménye nem említhető egy lapon CR-ével, Varane-éval vagy Modric-éval. A hármójuk nagyon jó napot fogott ki, ami kulcs is volt ahhoz, hogy ne kapjunk ki tegnap a Dortmundtól. Kroos, Bale és James is átlag feletti teljesítményt nyújtott, habár egyikük játéka sem volt szembeötlő, de mindegyikőjük elvégezte a kiadott házi feladatot. Bale többnyire a vonal mellett volt kikötve, sokszor nagyon mélyen, akár Carvajal mögött is helyezkedett, James középen játszotta be a területet (az mondjuk más kérdés, hogy Zidane rossz feladatot adott neki, de legalább azt jól végezte el), Kroos meg, ahogy csak tudott próbált felnőni a védekező középpályás szerepkörnek.”


Hazai pályán fogadtuk ezután az Eibart. Olyan jó vendéglátók voltunk, hogy egy pontot oda is adtunk nekik, hogy mi kettőt veszni hagyjunk., a 17. percben Bale góljával ega, aztán ennyi is a meccs.

Zoleelej rögtön a meccs elején leszögezte: fontos a jó kezdés”

A 6. percben egy null. Az Eibar javára.

Aztán érkezett Bale a 17. percben és Manócska úgy gondolta: Ne aggódjatok, még sok ídő van hátra,meg fogjuk fordítani a meccset. 
Mondom én :)”

Krityó: Jó, de te mindig megmondod! :)))”

No igen… így azért bele-bele talál az ember.

Andreal: Eddig a BBC-ből Benzema nem csinált még semmit.”

De Turbo rögtön ki is javította Andrealt: Benya szépen tisztázott.” Igaz… az eibari kapu előtt, de nem kell mindig a rosszat keresni a jóban.

Krityó is kereste: Attól függetlenül, hogy behúzzuk-e mondjuk 2-1-re, mi várható a házunk táján ezen teljesítmény után? Ez már tendenciózusan gyengébb játék, formán kívüli játékosok, felismerhetetlen taktika, huhogó nézők...”

Az más kérdés, hogy nem húztuk be. Winston: Lengetem a fehér kendőt....,”

Resid: Szerintem van egy pont, ami alatt teljesen felesleges bármit is elemezni (edzőt, játékot, taktikát, akarást, futómennyiséget, psychikát), mert ezt a pontot hívják a kritikán aluli határának. És ez a mai valami (mert a focit ne sértegessük azzal, hogy ezt annak nevezzük) ez alatt a pont alatt volt.”

Már Manócska is: A sok rossz dolog között, ha van egy kis jó, én észreveszem és képes vagyok neki örülni. De jelenleg nekem is nagyon kell erőlködnöm, hogy észre vegyem a játékunkban a jót. Támadunk, megyünk előre, de ezek a támadások esetlegesek. Hiányzik a kreativitás, az ötlet belőle. A védekezésben alapvető hibákat ejtünk.”

Az a baj, hogy Ti nem hisztek. Én például azt hiszem, iszok még egy pohárral. Miközben továbbra is veretlen volt a gárda, ilyen kommentek születtek (meg Összefoglalók), mint WT14-é: Nem létezik, hogy a világ egyik topklubjának a szakmai stábja nem látja, hogy mekkora gáz van a támadójátékkal. De ha így van, akkor A3-ban kinyomtatva egy napig nézetném őket egy szobában a renitensekkel (edzők + az érintett játékosok), hátha abból tanulnak. CR és Benzema egymáshoz viszonyított helyezkedése tankönyvekbe illő, mégpedig elrettentő jelleggel, hogy "na látjátok gyerekek, ez az ahogy kurvára nem szabad helyezkedni elöl". És ezt valamikor 8-10 éves korban jó, ha megtanulják a kis krambók, amennyiben a megye 3-nál komolyabb szinten is szeretnének foglalkozni ezzel a sporttal. Egy Atletico védelme így akkor is lehoz ellenünk egy kapott gól nélküli meccset, ha tízpercenkénti váltásban egy emberük praktikusan leül a fűbe a tökeit vakarászni. És itt abszolút nem lehet semmit Casemiro és Modric hiányára fogni, ne legyünk nevetségesek. Az a két ember, aki őket helyettesítette, valószínűleg többet ér a piacon, mint a teljes vendég kezdő. Pont az ilyen meccsek azok, amiket félig B csapattal is kötelező lenne hozni, mert máskülönben mi értelme egyáltalán a bő keretnek?”


Ezután viszont 5 meccses győzelem következett, amit (a következő anyagra jutó Varsó elleni döntetlen zárt le). Soron következő meccsünk a sevillai Fradi elleni 1-6, idegenben. A legszebb gólunk így nézett ki:

Kovacic pre-pre-pre-assist 
Benzema pre-pre-assist 
Cristiano pre-assist 
Pepe assist 
Isco goal

A négy döntetlen és a sok agyérgörcs után az volt ez volt az Összefoglalóban: „ A tegnapi meccset minden madridistának élveznie kellett, örülni, hogy láthatja a csapatot így játszani - az ellenfél játékának tekintetében is. Komoly hibát Pepe követett el, amit majd kielemeznek, de nekünk maradjon meg annyi, hogy ennyi volt a „kiadási oldal” nála. A bevételi oldalon sokkal több dolog szerepel, köztük az a részvétel a negyedik gólnál! Nem vagyok hajlandó senkit sem kiemelni, hogy lehúzzam, mert nem érzem azt, hogy bárki is gyenge teljesítményt nyújtott volna. Vagy átlagot hoztak a srácok, vagy valami extrát is mellé tettek azok, akiket a lenti szavazólapon név szerint is megemlítettem. Kellett egy ilyen válaszreakció a srácoktól a döntetlenek után. Jön kedden a BL és azt hiszem, érdemes a többgólos Real győzelemre fogadni.”


A Legia elleni meccset a helyén kell kezelni. Az 5-1 jelen esetben azt mutatja, hogy a csapat elvégezte a házi feladatot. Niko volt csapata BL-rekordot jelentő kapott gólmennyiséggel zárta szereplését.

Majk szerint: szódával elment a meccs
mindenképpen tanulságos volt, hogy bizony 11 jó játékos önmagában elég sovány, az edzőnek és a taktikának (ami tegnap egyáltalán nem létezett) legalább akkora (ha nem nagyobb) szerepe van „


Anyagunk utolsó meccse (mert Nacho megérdemli, hogy az ő gólja nyissa az utolsó anyagot!) a Bilbao elleni hazai bajnoki volt. A BBC-vel kezdett Zidane és mint idén sokszor, valaki más mentette meg a meccset, most Morata. Bale a legjobb BBC-tag volt ősszel, de ezen a meccsen…, cornelius_scipi0, hogyan is írtad?

Nagyon gyenge a BBC.
Középpálya nem rossz. Talán Isco mozgat a legjobban. Benne van valami kreativitás. 
Bale és Benya pályán sincs. CR meg...... kaput valahogy találd már el báááttyaaa”

A meccsen Ronaldot, Benzemát, a komplett védelmet szidtuk, a hazai publikum kegyetlenül őszintén kifejezte érzését a csapat felé… és ez még csak a félidő volt. Itt pedig újra előhozakodok azzal, hogy: tudjunk rá és ne is várjunk „izmosabb” játékot, de nyertes – vagy nem vesztes – végkimenetelet igen. Aztán majd mindenki eldönti magában, hogy a Real Madridtól ez önmaga számára elég-e.

Lucas hozzászólása: Ahogy nézem tényleg az a taktika, hogy Bale átmegy a jobb oldalra, Lucas meg a balra és ívelgetünk?”

Igen. Elég rég óta.

Zoleelej: ezen a meccsen 200 millió euró = 0 teljesítmény”

Kire gondoltál?

WT14: És csak jönnek a kurva beadások. Egy Championship-csapat nem ívelget ennyit egy szezonban mint mi. Betömörülő csapat ellen ennyire képes ez a társaság. Szégyen.”

Pedig úgy néz ki, hogy ez az alapjátékunk és tádáááám: vezetjük a bajnokságot!

Ismét WT14: Ha marad a 2-1, Varane azért lecidázhatja Navast a zuhanyzóban, persze buzulás az nuku.”

Miért? Történt valami?

Zoleelej: szeretem mikor ilyen könnyen nyerünk
ja várj :D”

Ezért is 3 pont jár.

Sragi: Azert nem semmi gyozelem emberhatranyban 94 percen keresztul :)”

Kitalálom: Ramosra gondoltál.

Azzal zárom ezt a szakaszt, hogy

RONALDO LEST REKLAMÁLT MORATA GÓLJÁNÁL!!!!


Valamint: Sok madridista esze és szíve egymásnak feszül, mert a szív örül a győzelemnek, de az ész érteni akarja, hogy miért nincs mögötte valami nívósabb tartalom. Ha csak a végeredmény lenne fontos, miért nézzük meg a meccseket? A találkozó után elég lenne az eredmenyekpontcomon sasolni a dolgot. De a szurkoló ezerfejű és ezerféleképpen értelmezi és éli meg a dolgokat – kivéve Ramos 90+-os góljait, mert azt mindenki ugyanabban az extázisban.

Az ősz közepére egy eredményeket folyamatosan felmutatni tudó, Zidane szerint is szerencsés csapat állt előttünk esetleges játékkal, millió beadással és egy leendő négyszeres Aranylabdással, aki ősszel még a saját csapatában sem a legjobb volt (kérem, a hithű szurkolói ne támadjanak be), bár voltak jó meccsei. A világsajtó focira szakosodott része odáig és vissza volt/van a Modric-Kroos párostól, van két játékosunk, akik a csatárok mögött tudják a legjobbjukat nyújtani (Isco és James), de egyiket sem ott játszatja Zidane, ha mellettük dönt – és egyik említett játékost sem, sőt a keretet sem használja ki teljesen. Egy ponton túl rájöttem, hogy nem értem ezt a Realt és a játékát a saját fogalmaim alapján.

Nem értem, de örülök a győzelmeknek, a bajnoki pontelőnynek. Mégis… hiányérzetem van.

Ez pedig szubjektív dolog, mindenki eldönti maga-maga. Mint azt is, hogy az említett TÉTmeccsek közül melyik volt a legjobb és legrosszabb számotokra. Az előző anyagból a BL-döntő csatlakozott a Sevilla elleni 4-0-hoz a JÓ oldalon. A ROSSZ oldalon Wolfsburg elleni első meccs csatlakozott a hazai pályán elszenvedett vereséghez az ATMA ellen.
 


Kvíz most nincs a Spártairól. Másról sem. Nem szeretitek már… 

UPSZ-date... a szavazóboxot kvízre állítottam (beütött a bejgli). Ettől még a választásotok érvényes, akárhogy is! 

Viszont ezt mindenki szereti: LUKA MODRIC!!! (Méhes Zümi kommentálásával.)
 


Faja írását érdemes elolvasni a LaLigaLocán a fejesgóljainkról.