Vannak olyan pillanatok minden futball szurkoló életében, amikor elismerően csettint, hogy ez szép volt srácok! Hát vasárnap elérkezett egy ilyen. Ekkora verést rég láttam. Na, persze árnyalja a képet, hogy nem egy acélos ellenfél ellen értük el mindezt. De ezzel most ne foglalkozzunk, hiszen a  lényeg, hogy egy önbizalomnövelő sikert arattunk, amely során parádéztunk, és minden összejött a Blankóknak. Kicsit késett az összefoglaló, beugróként vállaltam magamra a meccs szummázatát, hogyha nem is a megszokott részletességgel, de azért prezentáljam a gondolataimat erről a nem mindennapi meccsről. Hajtás után összefoglalunk!

 

A mérkőzésen hamar kiderült, hogy ettől a Granadától nem kell tartanunk, sőt pihentetni is lesz lehetőségünk. Az alaphangot Bale gólja adta meg a 25. percben. Majd alig 13 perccel késöbb már zsebben volt Roncinak egy mesterhármas.

A második félidőben további két találattal növelni tudta aznapi teljesítményét. A 74. percre már 7-1-re állt az "összecsapás", s a végeredmény 9-1 lett.

Ezeken túlmenően a legnagyobb pozitívum talan abban állt, hogy mind Benzema, mind Kroos pihenni tudott. Ami az elöttünk álló időszakra tekintve roppant fontos lesz. Ráadásul James visszatérésével Isco is pihenhet, ami szintén pozitívum. Apropó, ha már Hamesz szóba került. Szerintem egész jó teljesítményt nyújtott. Részt vett a játékban és a védelembe is besegített - bár nem igazán forgott veszélyben a kapunk. Ugyanakkor voltak figyelmeztető jelek, hiszen a hosszú indítasok elleni védekezéssel akadtak gondok. Szerencsére a Granada nem volt képes ezeket a bizonytalanságokat kihasználni, de egy komolyabb csapat ellen figyelni kell. Például az Atleticóval szemben mindenképp van csiszolni való ezen. Kissé elkalandoztam, de visszatérve Jamesre, látszott, hogy fizikálisan még nincs a toppon. Egy idő után fáradtnak tűnt, de ez egyre több játéklehetőséggel minden bizonnyal jócskán javulni fog. 

Még egy valakiről mindenképp említést kell tennem. Méghozzá Ronaldóról. Az elmúlt hónapokban nem igazán lehettünk rá büszkék, és még finoman fogalmaztam. De olyan jeleket mutat, hogy túl van a szakmai-lelki mélyponton. Már a Schalke ellen is remekül helytállt, majd az elvesztett El Clásicón is jól nyomta! És itt van a vasárnapi 5 gólja...szóval, úgy hiszem, a szezon talán legfontosabb időszakára ismét igazzá teszi az aranyszabályt, miszerint No Ronaldo, No party!

Ami az előttünk álló hónapot illeti, holnap este már újra pályára lépünk, majd hétvégén az Eibarral találkozunk, és pontosan egy hét múlva az Atletico Madrid ellen kell bizonyítani a BL-ben. Úgyhogy igencsak szoros menetrend lesz. Szerencsére, hosszú idő után tulajdonképpen teljes keret áll Carletto rendelkezésére. Így minden adott lesz, hogy kedvére alakítsa a kezdőcsapatot és megmutassa megint, hogy így mire képes. Sőt, minden adott rá, hogy rotációval a szezon végéig friss, ütőképes csapattal álljunk ki. És zárva gondolataimat, én személy szerint pozitívan, valamint reménnyel telve állok hozzá a következő meccsekhez. Hala Madrid!