Talán ennél jobb forgatókönyvre nem is lett volna szükségünk. Igazi önbizalom növelő mérkőzés volt, örülhettek az ázsiai szurkolók, hiszen miattuk is kezdett a csapat ilyen embertelen hülye időpontban. A fáradtság jelei nagyon látszottak a fiúkon, de pár kiemelkedő(?) teljesítmény így is a mi javunkra döntötte el a mérkőzést. Hajtás után összefoglalunk!

A kezdőben semmi meglepetés nem volt, a rendelkezésre álló játékosok közül a leg gálább kezdő lépett pályára. Rögtön az elején nagy nyomást gyakorolt ránk a Getafe, agresszívan letámadott és próbált labdaszerzések után gyors támadásokat vezetni. Még egy ideig asszisztált ehhez Ramos és Varane egy-egy eladott labdával, de akár Kroost is mondhatnám, akin még a meccs elején látszott, hogy a fáradtság nem csak, hogy elérte, de nagyon küzd az ellen, hogy ez ne mutatkozzon meg a pályán. Majd szépen lassan átvették a fiúk az irányítást, és benyomták a kékeket a saját kapujuk elé. Nem is kellett sokat várni az első helyzetünkre, bő 10 perc elteltével Marci tört be középre, majd megeresztett egy egészséges lövést, ami nem sokkal zúgott el a kapu felett. Szépen állta a sarat a Getafe, nem is tudtunk helyzeteket kialakítani, inkább csak lövésekig jutottunk el. Fél óra elteltével Benzema, Isco majd Bale is elvállalt egy lövést amit a kapusnak kellett hárítania. Utolsó percben még Kroos eresztett el óriási bombát, ami a felső lécen csattant. Nem lehettünk túlzottan elégedettek, a csapat pontatlan volt és fáradt, sablonos volt a játékunk és egysíkú. Isco az egyik legjobb volt az első félidőben, rajta kívül még Hámesznek és Benzemának volt egy jó 20 perce, Marci hozta amit szokott, többieket jobb ha el is felejtjük.  

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint ahogy az első végződött, a Getafe próbálkozott meglepni minket, míg mi tanácstalanul kerestük a rést, és bár voltak akik látták előre a sikert, sokunk azért kételkedett is. Majd a 60. perc után elkezdtünk focizni. Ennek az eredménye pár perc múlva már az eredményjelzőn is látszott. Ronaldo jobb oldalról tette középre a labdát, majd Benzema zseniális mozdulata után visszatette a középre berobbanó Ronaldónak. 0-1

Jár a pacsi Benzemának, ez az ő érdeme volt. Nem kellett sokat várni, Hámesz ívelte be középre egy kontrát követően a labdát, majd Bale zseniálisan rúgta el kapásból a labdát a kapus mellett. Ezzel el is döntöttük a meccset, de hogy ne ússza meg ennyivel a Getafe, Ronaldo fejelte be a harmadik gólt Hámesz gólpasszát követően, beállítva a 0-3-as végeredményt.

Isco végig kimagasló teljesítményt nyújtott, nem túlzok, ha azt mondom, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan kitűnt a többiek közül, és ez tegnap se volt másképp. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a meccs embere inkább Hámesz és Benzema között dőlt el, hiszen a döntő momentumokban ők voltak a fontos emberek. James két gólpasszával kiérdemelte szerintem a MotM díjat, bár Benzema gólpasszától mindenki oda és vissza van.

Bale és Cristiano szerint is jár Iscónak a pacsi!

Ez a meccs lélektanilag egy nagyon fontos mérkőzés lehet, mert nem egy könnyed gála volt, mégis 3 gólt sikerült szereznünk, így akár egy nagy löketet adhat nekünk a továbbiakban. A Córdoba elleni mérkőzés hasonló lehet, úgyhogy szépen lassan, visszakerülhetünk a top formánkba, hogy majd a februárt sikeresen hozzuk le. 

A beharangban közzétett képes kvíz helyes válaszai pedig itt vannak, íme:

Összefoglaló itt: