Nem könnyű beharangot írni egy olyan meccs előtt, amelyik a két csapat szurkolóit leszámítva a lőtéri sánta kutyát se érdekli. Ilyen lesz a mai last minute bolgár túra habfehér kedvenceinknek, és erről távolról se ők tehetnek. Hanem az ellenfél csapata, akikről bármi érdekeset összeszedni már csak azért is nehéz, mivel nincs saját UEFA-kompetens stadionjuk (6100 férőhely, muhaha!), ezért Szófiában lesz a meccs. (Nem ismerős ez pár évvel ezelőttről kishazánkban? Naugye.) Ismét egy olyan meccs, ahol a győzelmen kívül minden más eredmény kudarccal ér fel számunkra, és reméljük, ez nem fékezi be Ronciékat. Lapozás után beharangunk.


A Ludogorec játékoskeretét elnézve nyugodtan rájuk lehetne aggatni a "Bolgár Internazionale" cimkét, ugyanis a 30 fős játékoskeretükben csak 10 bolgár játékos van (ebből 4-5 állandó kezdő és/vagy rendszeres játéklehetőséget kapó), a többiek mind külföldiek. De olyan szinten, hogy a közeli országoktól (szlovén, román, szerb) kezdve francia, holland, portugál, spanyol, finn, kanadai, tunéziai játékosok alkotják a keretet, a dél-amerikai kontingens meg egyenesen 5 brazil és egy kolumbiai játékossal képviselteti magát. Multikulti rullz.

A bolgár bajnok kalandos úton került a BL főtáblájára. A Steaua elleni utolsó selejtezőkörben kiállították a kapusukat, és cseréjük nem lévén, a román középhátvéd Moti állt a kapuba. És tette mindezt olyan jól, hogy a végén a 11-es rúgásoknál két büntetőt is megfogva a csoportkörbe jutatta a Ludogorecet. A felállásuk inkább 4-2-3-1, ami védekezésben gyorsan megy át 4-4-2-be. Elöl Bezjakra és Marcelinhóra oda kell figyelni, a középpályán Anicet és Misidjan tartozik a veszélyesebbek közé. Érdemes megemlíteni, hogy a Ludogorec valószínűleg nem nyerné el az UEFA fair play díjat, sőt. Már a sejeltezők során gyűjtögették a sárga és piros lapokat, de a Pool elleni első körben majdnem a komplett védelmük besárgult. Ennek ellenére ráhozták a frászt a vörösökre, csak Gerrard utolsó percben lőtt 11-esével tudta a Pool behúzni (persze ehhez kellett Mignolet kapitális hibája az egyenlítésükhöz), tehát játsszanak akár idegenben, nem feltartott kézzel mennek ki a pályára. Ez meg (még ha nem is teljesen) hazai pályán pláne fog nekik egy plusz motivációt adni, szóval lehet ebből egy nyögve nyelés, ha nem veszik kedvenceink kellően komolyan a meccset.

Nálunk éppen minden szép és minden jó, behúztuk egy erősebb csapat ellen is idegenben a kötelezőt, szóval haladni látszunk előre, csak éppen a védelem még mindig egy tömör vicc. Ami nyilvánvaló: egy masszívabb, fegyelmezettebb csapat ellen a Kroos-Modric-Hamesz középpálya durván vissza fog ütni, pláne ha elöl a BBC-ből legalább ketten nem zárnak vissza fegyelmezetten védekezni.

Bizony, ő kellene ma

Ettől függetlenül is van elég baj a védőinkkel. Marcelo szokásához híven vagy nem ér vissza/elöl ragad, vagy úgy verik meg egy-az-egyben, hogy egy bója is lehetne ott helyette. Dani még mindig keresi az elmúlt szezonbeli formáját (pedig VB-n se volt), középen meg Ramosról Janus isten szobrát lehetne megmintázni, mert meccsről-meccsre másik arcát mutatja: vagy Tanár, vagy Hülyebénalúzer. Varane Tanár Úr szerencsére magára talált az elmúlt meccseken, és most inkább Pepe kellene mellé (ha felépül), mert ő kevesebbszer csinálta idén azt mint Sergio. Szóval a Habfehér Cirkáló továbbra is erősen orrnehéz. Támadni nagyon tud, de a védelmi rendszere szervezetlen és esetleges.

 Várható felállás

Néhány tanács a fiúknak:

- Ha az ötödik gólunk után a bolgárok edzője hevesen bólogat, az nem azt jelenti hogy elégedett az eredménnyel, de nyugodtan lehet nekik ezt látva még többet lőni.

- Könnyen megzavarhatják a bolgár játékosaikat, ha erősen rámennek a sűrű bólogatásra és/vagy fejrázásra.

- Ha elkezdődött a mérkőzés, lehetőleg ne maradjanak fejben az öltözőben, mert azért nem adnak pontot.

A közhelyméter a "legnehezebb győzelem mindig a kötelező" állásba lendült, de a Statisztika Nagy Szelleme szerint is minden adu nálunk van, az elmúlt időszakban magabiztosan aprítottuk a kiscsapatokat, szóval ez must win meccs. Tegnap sikerült pár nagycsapatnak orra taknyolnia, nem kell hogy kövessük a példájukat. Győzni kell!

Várható kezdő:
Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Kroos, Hamesz - Ronaldo, Bale, Benzema