A válogatott szünet után ismét visszatérnek a bajnoki meccsek, csapatunknak vendégként kell helytállnia az Espanyol otthonában. A FIFA-vírus ezúttal is áldozatokkal járt, James nagyon, Danilo kevésbé fog hiányozni, a mérkőzés kimenetele pedig így...

 

...is Real Madrid győzelem lesz. Tavaly hazai pályán 3-0-ra, idegenben 1-4-re nyert a Csapat.

A tavalyi eredményt idén is elfogadjuk.


Legutóbb a Betis ellen azt a teljesítményt hozták a srácok, amit 38 meccsen keresztül szeretnénk látni. Vajon megismétli a múltkori játékot Benítez csapata?

Nézzük meg az elérhető információk alapján, mire számíthatunk!

Espanyol

A hazaiak a bajnokságot otthon győzelemmel kezdték a Getafe ellen, azonban a vendégek számtalan helyzetet tudtak kialakítani. Más kérdés, hogy egyet sem értékesítettek. A második fordulóban, idegenben szerezték meg a vezetést egy gyönyörű akció után a Villareal ellen, ezután pedig benyeltek három hazai gombócot meglepő védekezési hiányosságok felmutatása mellett.

A II. Pérez-uralom alatt vendégként nyolc meccset játszottunk a Cornellá-El Pratban: hét győzelem és egy döntetlen, 17 lőtt és 2 kapott gólt jegyezhettünk fel ezeken a találkozókon. Vállalható.

Az Espanyol nem a labdatartást gyakorolta a nyár során, tehát felkészülhetünk a 65-70%-os possession-ra vendég oldalon. Viszont biztosan gyúrtak a lesre állításra, erre a mi gyors embereinknek is figyelni kell majd.

Napjaink népszerű taktikai hadrendjét szeretik használni, de ne lepődjünk meg, ha a 4-2-3-1 csak papíron létezik náluk és inkább 4-5-1-ben igyekeznek minél jobb eredményt elérni.

Vannak gondok a védelemben.

A hazaiak támadásaik nagy részét szélről a tizenhatos előterébe, majd onnan keresztmozgásokkal azon belülre igyekeznek felépíteni. (Azonban, ha mélyen fognak védekezni, a hagyományos szélen elfutás-beadás játékelem sem lepne meg tőlük.)

Sajnos rögzített szituációkból veszélyesek, nem szabad a kapu közelében szabadrúgást ajándékozni nekik.

Kérdés, hogy védekezésben mit választanak: letámadást (végtére is otthon lesznek) vagy bekkelést (ők is tudják, hogy erősebb csapat ellen játszanak).

Ez komoly hatással lesz ugyanis a Real játékára. Ha betolják a buszt, akkor nyugodtabb meccsünk lesz, bár a kontráik között lesz néhány veszélyes is. Ha letámadnak, akkor egyrészt megtapasztaljuk, hogyan reagálják ezt le a Habfehérek, másrészt több hely marad a BBC-nek a villámgyors támadásokhoz. Persze... azzal a több hellyel élni is kell.

Fontos megjegyezni, hogy az Espanyol belső védői (Gonzalez és Raillo) finoman szólva is gyengén játszottak eddig, nincs összhang a mozgásukban és az egy-az-egy elleni szituációkban is meglepően könnyen verhetőek. (Aztán ilyenkor jön az, hogy vért isznak és BEAST-módban játszanak...)

A hazaiaktól átlagon felüli mennyiségben jegyezhetjük majd fel a szabálytalanságokat (számok - 1. forduló: 19, 2. forduló: 20), így a meccsben a hazai piros lap is bőven benne van.

Miben bízhatnak a hazaiak?
Véleményem szerint három dologban: (1) letámadással kezdik a mérkőzést, amely annyira hatékony lesz, hogy megszerzik a vezetést; (2) Ramos felelőtlen cselezgetései (mint tette azt a szlovákok és a macedónok ellen) és Marcelo labdavesztései nyomán mi ajándékozunk nekik lehetőségeket; (3) szabadrúgás. 

Kedvenceink

Sokan sok percet játszottak válogatottjaikban, James egy barátságos mérkőzésen kapott rúgást, az ő fegyelmezett védekezése és kreatív támadójátéka hiányozni fog. Természetesen Isco kap szerepet helyette, aki a spanyolok második meccsén játszott kezdőként, jól is mozgott, látszott rajta, hogy élvezi a játékot. Szeretném, ha már nem csak egy-egy ígéretes megindulása és pár gyönyörű csele, labdakezelése lenne - itt az ideje, hogy gól és/vagy gólpassz is megjelenjen a neve mellett.

Danilo szintén sérülten érkezett vissza, egy hónapra kidőlt a hivatalos tájékoztatás szerint. Carvajal - ahogy Isco is - Macedónia ellen játszott, volt pár rontása, amelyeket nem akarunk viszont látni a mai meccsen. Hiszem, hogy rendkívül motivált állapotban játssza végig a 90 percet.

A két sérültön kívül Kovacic és Modric utazott vissza rossz szájízzel (talán a horvátok jöttek ki legpechesebben ebből a két selejtezőből). Nos, itt a lehetőség javítani!

Minden más válogatott játékosunk pozitív élményekkel érkezhetett meg Valdebebasba (jó-jó, CR7 még mindig nem lőtt gólt).
 

Jönni fognak a gólok.

Fontos megemlíteni Navas helyzetét. Két dologban lehetünk biztosak: 
- nem esett neki jól a DDG-sztori, 

- azonban ez nem lesz hatással a teljesítményére. 

Túl tapasztalt már ahhoz, hogy ne tudja kezelni ezeket a szituációkat. Tisztában van vele, hogy itt a lehetőség, és élni is fog vele. 

Rafa nyilatkozata alapján néhány változás lesz a kezdőben. Az Isco-James és a Carvajal-Danilo páros nyilvánvaló, a hírek szerint Kroos helyett Casemiro lép pályára Luka mellett, de azon sem lepődnék meg, ha Varane helyett Pepe szerepelne ma. A brazil megmutathatja, mennyit fejlődött egy szezon alatt Portóban.

Elől nincs változás, a brit közszolgálati műsorszolgáltatóra nyomokban sem emlékeztető saját BBC-nk támadja majd a kaput Isco segítéségvel. Ronaldo első gólja(i) már nagyon a levegőben lóg(nak), tavaly ugyanitt, a Cornellá-El Pratban három góllal terhelte a hazai kaput. Benzema láthatóan élvezi a játékot mostanában, Cé akarata gőzerővel dolgozik, Bale győztes gólt szerzett Ciprus ellen - ha most nincsenek élesre állítva a srácok, akkor mikor? Az Espanyol védekezése lehetőséget ad a távoli lövésekre, a kényszerítőkre, a lyukra futásokra. Tessék élni ezzel! 
 

Folytasd, Bale! 

Türelmes, felkészült Real Madridot várok, amely az első perctől irányítani akarja a játékot, amely felkészült az esetleges letámadásra is. Az első két mérkőzésünkhöz hasonlóan rengeteg lövéssel, első cserés Kovacic-csal  és vendég győzelemmel számolok.

A Real Madrid várható kezdője:

Navas - Carvajal – Varane (Pepe) – Ramos – Marcelo - Modric – Casemiro – Isco – CR7 – Bale – Benzema

A mérkőzést 16.00 órától, élőben a Sport2 jóvoltából tekinthetjük meg. 

Ha lehetőségetek van rá, akkor csatlakozzatok a  közös meccsnézéshez a Sugár Pubban. Mert ahogy Gareth is hirdeti: #TogetherStronger! A meccsnézéssel kapcsolatban bővebb infot itt, kommentben is kérhettek. 


¡VAMOS!