Mielőtt jogosan tömjéneznénk ismét a csapatot (személy szerint tojok a Milan elleni repimeccs eredményére), értékeljük habfehér kedvenceink decemberi teljesítményét, hogy aztán mindenki vérmérséklete és kora szerint belevethesse magát a szilveszteri buliba. Hajtás után tehát elemzünk.


Zizou kolléga tanulmányi elfoglaltság miatt kihagyja a mostani értékelőt, így (MLM kolléga távozása után) hatan értékelünk. Jöjjenek akkor december Arany Lófütyi és Babérkoszorú jelöltjei!


A hónap legjobbja:

Equinox: Isco. Csodálatos dolgokat csinál, mindig észreveteti magát a pályán, ez most ebbena  hónapban is így volt. Remélem, a klub ikonja lesz, és egyszer aranylabdát kap nálunk. Ramos és CR is jó volt, de nekem Isco különlegesebb élmény.



krysal: Amilyen csendben teszi a dolgát, szinte fel sem tűnik a többségnek, hogy Pepe milyen ékköve jelenleg a csapatnak. Nem szabálytalan, hasznos, és járulékos bónuszként agyátültetést is kaphatott, hisz nem csíp, nem rúg, nem harap, és még taposni sem tapos. (Bár, mint tudjuk, amint megdícsérjük, azonnal jön az agybaj...)



Maverick: Én ezt a virtuális trófeát Ramosnak nyújtom át, aki a biteket talán nem tudja elejteni. Abban a kedvező helyzetben vagyunk, hogy szinte bárkire rábökhetnénk, indokolható lenne a döntés, így Segio azért kerül csupán kiemelésre, mert amikor kellett, akkor jött! Egészen elképesztő, hogy egy gólgépektől hemzsegő csapatban egy sokszor alapvetően csökkent értelműen viselkedő középső védő ennyi fontos gólt tudjon szerezni. A BL hajrát neki köszönhetjük leginkább, és most a klubvébén is bólintott, mind a két találkozón. Emellett középen is megoldotta a feladatát, bár tény: Pepe ezen a téren jobbat nyújtott nála.

norma_va: Ramos huzamosabb ideje megfelelő teljesítményt nyújtott és ezt megfejelte két csodás góllal a klub VB alatt, úgyhogy kijár neki ez az elismerés.



sultan2004: Többen is megérdemelhetnék, én most Iker Casillasra teszem a voksom. Nagy kritikusa voltam, és nem hittem, hogy látom még ilyen jó formában.



IronRock: Többen is megérdemelnék, és ha nem lett volna Ramos két fejesgólja a Klub VB-n, akkor Pepének adnám. Így viszont annak ellenére Sergio érdemli meg, hogy a döntőn rendesen elgurult megint a gyógyszere. Persze ez érthető is, amennyit rugdosták. Nálunk van a világ két legjobb középhátvédje. És még ott van Varane és Nacho. Panaszra nincs okunk...

Man of dö december
 
Isco, a Trükkös
Pepe, a Lehiggadt Dexter
Ramos, az Aranyfej
Casillas, a 700-át a Kapitánynak!
 
Poll Maker

A hónap legrosszabbja:

Equinox: Carvajal. Voltak szar húzásai, midnig ideges, benne van a sárga és a még csúnyább lap is, nem tudom, mi van vele, de nincs rendben.

Ezt nehéz lenne megmagyarázni, Dani...


krysal:  Béla nem illik ebbe a szerkezetbe, ez egyre inkább látszik, a teljesítménye sokkal inkább ennek tudható be, mert hogy nem egy rossz játékos, azt tudjuk.

Maverick: Csak az előttem szólót tudom idézni. Szinte égő, hogy Bale-t megint megemlítjük egy újabb 100%-os hónap után, de egyre inkább úgy néz ki, hogy nem a formával van gond, hanem egyszerűen nem fekszik neki a rendszer és a stílus. Egyszerűen kilóg.

norma_va: Bale. Nincs több kérdésem...

sultan2004: Újfent Bale miatt bosszankodtam a legtöbbet. Nem lehet a góljaitól eltekinteni, de ha azokat nem néznénk, totálisan értékelhetetlen lenne.  Furcsa helyzet, sajnálnám, ha máshol játszana, de nálunk nem teljes értékű játékos.

IronRock: Nálam is Bale. Valószínűleg a szerkezetváltásnak lett az áldozata, de nagyon látszik, mennyire lefelé lóg ki. És nem pusztán azért, mert keveset védekezik, hanem mert rendre támadások akarnak el rajta, a rossz döntésein, a sutaságán. A góljai mentik egyedül, de egy Real Madridban ez a teljesítmény kevés. Ha tényleg ad érte a MU a nyáron 100 misit, engedjük el.

Hát már nem csak a hajráf a gond...

December lúzere...
 
Bale, a 10 megakadt támadás/1 gól mestere
Dani, a Hektikus
 
Poll Maker



A hónap legjobb meccse:

Equinox: Jobbára egyforma, "unalmas" győzelmek, egyik sem volt igazi erőmérő, nem tudom, mit válasszak. A céltalan gálák nem tudnak motiválni. Az Almería legyőzése az eredménynél szorosabb meccs volt, így azt választom.



krysal: Ilyet nem tudok mondani, hisz sehol nem ugrott meg a pulzusom, nem volt egy igazán nehéz ellenfél sem a hónapban, és (majdnem) minden meccset a nyugodt magabiztosság jellemezte. Szóval lehetne akár az összes is - ennyi erővel...

Maverick: A marokkói elődöntő szórakoztató volt. A srácok élvezték, lazáztak, nem volt durvulás, nem volt görcsölés, csak játszadoztak egyet. Szerintem felüdítő volt nézni.



norma_va: Cornella elleni gála. Komolyabb és élvezetesebb mérkőzésünk nem volt, viszont ott nagyon éltek a fiúk. Kivéve a spártai, ő akkor a kis csapatnak segített be.



sultan2004: Az Almería elleni idegenbeli 4-1. Finoman a felszín alatt necces volt, de szépen lehoztuk, Iker 11-es védésével. Azért ezt választom, mert ez volt a legkomolyabb meccsünk – szerintem.

IronRock: Nem volt olyan meccs ahol körmöt rágtunk volna. Az Almería elleni tetszett, ott legalább egy darabig volt izgalom.

Meccs of dö hónap
 
Cornella elleni gála
A Kék Kereszt kékre verése
Almería leverése
 
make a poll



A hónap legrosszabb meccse:

Equinox: A Milan elleni beleszarás. Értem én, hogy nem számít, örülök is, hogy ezt vesztettük el, de azért ennyire nem kellett volna letojni a meccset. Mivel ez is decemberben volt, lenyomja a San Lorenzo elleni rettenetet - azt a barátságos meccset legalább megnyertük.

Ilyen is volt?...


krysal: Ez a klubvébé nevű borzadvány, annak is a döntője. A falat kapartam.

Maverick: A klubvébé döntőn nem a csapat volt rossz, így tulajdonképpen kényszerből esik erre az összecsapásra a választás, mert nézőként ezt a csontzenét és fetrengés arzenált kicsit nehéz volt tolerálni.

norma_va: A döntő. Így csupa kis betűvel. Az valami borzalmas volt. És még ők köpködtek vissza, hogy kislányok a madridi focisták. Mintha Mourinho lenne az edzőjük és a Barca az ellenfelük...

sultan2004: Itt egyértelmű a helyezet, a Klubvilágbajnokság döntője volt a mélypont egy rugdosódó ellenféllel. Kár, hogy nem tömtük ki őket jobban.

IronRock: Klub VB döntője. Eggyel több okom van rá, hogy zsigerből utáljam az argentin focit és a csapatokat. Ha az egy éles meccs (értsd, bajnoki, stb), és bepörögnek a srácok, hatot kellett volna rúgni nekik. Így csak az volt a fontos hogy túléljék - meg mi is...

A szégyen csapata ellen...

Ilyet se kellejen többet nézni...
 
Milan elleni "beleszarok" játék
San "Tuskó Alattomos Favágók" Lorenzo elleni szenvedés
 
Poll Maker

A hónap legszebb gólja:

Equinox:  Isco csavarása az Almería ellen. Még fontos gól is volt, ő nyitotta meg a gólcsapot.



krysal: Ez megint olyan, hogy nem jelölnék semmit. Voltak szépek, de szépségdíjas nekem nem akadt. (Túl magas már a mérce, és erről a srácok tehetnek...)

Maverick: Annyira el vagyunk kényeztetve, hogy egyrészt nem is emlékszünk a hónap összes góljára, másrészt már nagyon nehéz olyat rúgni, aminek láttán felszisszenünk. Isco és James egyéni alakításai a Cornellá ellen figyelemre méltóak voltak, de a választásom CR Almeira elleni találatára esik, mert az a semmiből érkező kontra igazán ragyogóra sikerült!


norma_va: Cornellá ellen szép okos gólok születtek, amik szerintem a futball csodái, úgyhogy Hámesz első átemelős gólját jelölöm erre a címre.


sultan2004: Ramos Klubvilágbajnokságon fejelt game winning gólját jelölöm, mert címet ért. Kiemelkedően nagy dugó nemigen volt ebben az időszakban.


IronRock: Iscóé az Almería ellen. Gyengéim a nagy dugók és az okos csavarások, ez pedig nagyon ott volt!

Ezektől kaptunk spontán orgazmust
 
Isco tekerése
Mértani kontra, CR befejezi
Hámesz átver és átemel
Ramos jóra használta a fejét
 
Poll Maker


A hónap csalódása (Pozitív meglepetése?):

Equinox: Nem nagyon van ilyen, a csalódás túl erős szó az olyan apró bosszankodásokra, amelyek Real-meccseken érik az egyszeri madridistát.

krysal: Az a tény, hogy mostmár én is elgondolkodom azon, hogy a százmilliós igazolásunk körüli pletykák valósak lehetnek. Bale nem illik a csapatba, és nem is tűnik úgy, hogy tud változtatni a játékán.

Maverick: Komolyan meg kéne erőszakolni szurkolói mivoltunkat, hogy találjunk valami igazi csalódást... Újabb trófea, újabb győzelmek, újabb rekord. Nem csalódás, de ez volt az a hónap, amikor láthatóan takarék lángon égett a csapat, hiszen a naptárra pillantva láthatták: igazi nehézség nincs a láthatáron. Emiatt kicsit nyomottabbak, nehezebben élvezhetőek voltak a meccsek, de az a tény, hogy még így sem hullajtott pontokat a csapat megsüvegelendő. Jöhet a január és vele néhány igazi értékmérő!  

norma_va: Ez nem volt, inkább pozitívumként Jesé visszatérését emelném ki.

sultan2004: A Klubvébé színvonala úgy egészében kiábrándító volt. De lehet, hogy én vártam túl sokat.

IronRock: Az a szégyenletes dolog, hogy egy San Lorenzo eljuthat a Klub VB döntőjéig. Lehet csak azért sikerült nekik, mert a Pápa kedvenc csapata...

Ezeknek örülütünk/ezeken bosszankodtunk
 
Gömbseggű Jesé is back!
Bale-nek már nem csak a hajráfja idegesítő...
Klub VB?? Ez??
Ez a San Lorenzo ez...ehhh
 
Poll Maker


Szóval úgy zártuk decembert is, mint az elmúlt hónapokat - 100%-osan. (És nem, még most se érdekel a Milan elleni repi meccs!) Besöpörtünk idén négy trófeát, méltóképpen zárva az évet. A többi magasztos szavakat majd az évértékelőre tartogatjuk, elvégre Kedvenceink megérdemlik, hogy egy poszttal emlékezzünk meg erről a csodás évről!

A Madridi Merengués blogjának szerzői Minden Olvasónknak és Kommentelőknek Sikerekben és Örömben Gazdag, Boldog új Évet kíván! Köszönjük egész éves kitartó és megtisztelő figyelmeteket (más csapatok szurkolóinak is), hogy itt maradtatok a költözés után is, hogy továbbra is olvastok minket, mert mi ezt a blogot Nektek írjuk. Jövőre folyt. köv, mindjárt durván belecsapunk a lecsóba, és reméljük, hogy a szeretett csapatunk 2015-ben még 2014-et is felül fogja múlni! Csak rajtuk múlik! BÚÉK!

The Year of the Glory!