A bajnokság hajrájában minden mérkőzés egy döntővel ér fel. Mondja mindenki a szezon ezen szakaszában. Mégis ha behúzzuk a hátralevő mérkőzéseinket, még mindig nem garantált a bajnoki cím. Még a végén kiderül, hogy a szezon közepén is pont olyan fontos egy-egy mérkőzés, mint ilyenkor. Ki gondolta volna, hogy a ma begyűjthető 3 pont, is pont annyit ér (vagy még kevesebbet), mint az Atletico ellen elhullajtott 3 pont hazai pályán, vagy a Betis ellen elajándékozott 2 pont? De nem baj, megy a bullshit PR szöveg, hogy most mindent megtesznek a hátralévő mérkőzéseken. Legyen úgy! Beharangozunk!

 

Nincs csapat, aki biztosra mehet az Anoetában, még mi sem, ahogy a Barcelona sem. Mélyen az emlékezetembe vésődött, mikor Ronaldo hiányában, 0-2-es vezetésről buktuk a mérkőzést 4-2-re. Igen, ennyire veszélyes ez a pálya. Ennek ellenére verhető csapat, még hazai pályán is, de valahogy a nagyok ellen mindig felszívják magukat.

Középmezőny számukra már garantált, nem sok ingázási lehetőségük van. Azt viszont borítékolni lehet, hogy Illarramendiben és Graneróban plusz motiváció fog égni, hogy bizonyítson egykori kenyéradójuknak. A Pardo, Vela és Agirretxe hármasból utóbbi kettőre nem számíthat a tréner eltiltás illetve sérülés miatt, valamint Canales is a gyengélkedőről fogja követni a mérkőzést. Egy biztos góltól már megmenekültünk.

Mióta Zidane átvette a vezetőedzői posztot, sikerült visszakerülnünk a bajnoki harcba, illetve a BL döntő is kis lépésre van már csak. Igaz, mindez nem Zidane edzői zsenialitásának a műve, nagyban kellett hozzá az éllovas botlásai is, meg a hűtött golyók. Mindenesetre úgy vélem, hogy ha kupa nélkül maradunk idén, semmiképpen nem mondanám kudarcnak az elmúlt hónapokat. Gondoljunk csak abba bele, hogy januárban mit vártunk a szezonvégtől... Én aláírtam volna a jelenlegi forgatókönyvet, még ha kupa nélkül is maradunk. Azon lehet vitatkozni, hogy mekkora szerepet játszott ebben Zidane, de felesleges. Nem jött el még az ideje, hogy pálcát törjünk felette, úgy ahogy egy esetleges trófea sem az ő érdeme lenne kizárólag.

Ha folytatódik a sorminta, akkor több játékos is pihenőt fog kapni a két BL mérkőzés között. Ha valamit, akkor ezt mindenképpen ZZ számlájára írom, mert kiválóan forgatta a keretet a két mérkőzéses terhelés közben. Ez viszont igenis kihat a teljesítményünkre. Előző edzőinknél mindig a rotálás hiányát róttuk fel, mint a legnagyobb hiányosságot. Carlo mindkét évében gyakorlatilag elfogytunk a hajrára. Tele voltunk sérülésekkel, rövid volt a padunk, így, aki bevethető maradt, teljesen kikészült az erejével.

Ennek ellenére nem szabad fejjel a falnak szaladni, úgyhogy nem biztos, hogy egy teljes sorcsere jót tenne a Sociedad ellen. Ronaldo és Benzema kényszerből kénytelen kihagyni a mai találkozót, ami létfonotsságú lehet. Nem kell megmagyaráznom miért, elég annyi, hogy 2009 óta nem nyertünk bajnoki mérkőzést, mikor mindkettőjük hiányzott. Jesé sem valószínű hogy lehetőséghez fog jutni, mert ő is szenvedett egy kisebb sérülést, bár a keretbe még így is bekerült. Így elöl viszonylag leszűkültek a lehetőségeink. A középpályán vélhetően újra rotálni fog Zidane, és Isco valamint James bizonyíthat újra. Casemiro vagy Kovacic, esetleg mindkettőjük szerepet kaphat már a legelejétől, attól függően, hogyan dönt a mi kopaszunk: James játszik majd elöl a két szélső között, vagy beküldi Borja Mayoralt hadd bizonyítson.

Most rajtuk a sor!

#funfacts:

  1. Sorozatban 9 mérkőzést nyertünk a ligában.
  2. Sociedad ellen a legutóbb 14 mérkőzésből 12-t nyertünk meg.
  3. A 9 megnyert mérkőzésen átlagban 2,5 gólt szereztünk.
  4. A legutóbbi 8 mérkőzésünk közül a kék-fehérek ellen 7 meccsen legalább 3 db gólt szereztünk.
  5. Az elmúlt 9 La Liga meccsünkön legalább 2 gólt szereztünk.

Ahogy azt már láttuk, Benzema és/vagy Ronaldo hiányában nem megy annyira a gólszerzés, mint kéne, így könnyen meglehet, hogy most megszakítjuk valamelyik sorozatunkat a fent említettek közül. (legyen ez a sorozat a 7 éve tartó nyeretlenség a hiányukban) Bale és James, de még Lucas formája is döntő fontosságú lehet. A kis spanyolunk zsinórban négy meccsen működött közre gólban. (Gól vagy gólpassz, szintén a ligát figyelembe véve)

Nem számítok könnyű mérkőzésre, de ha megtörjük a jeget és sikerül időben betalálni, akkor akár több gólos győzelmet is arathatunk. Védelmünknek résen kell lennie, különben büntetni fognak. Efelől ne legyen kétségünk. Nem azért kell megnyernünk a hátralévő mérkőzéseket, hogy bajnokok legyünk. Azért kell nyernünk, mert ennyivel tartoznak a játékosok a szurkolóknak, és mert mindhárom mérkőzésünkön mi vagyunk a favoritok. Nincs kezünkben a sorsunk, de a végén nem akarok azon bosszankodni, hogy az utolsó mérkőzéseket sem tudtuk megnyerni.

Lehetséges kezdő: Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Isco, Kovacic; Bale, James, Lucas

Kezdés: 16h, Sport2