Hazai pályán 2-0-ra nyertünk, egy simának mondható, de izgalmasnak semmiképpen mérkőzésen. A fiúknak nem kellett nagyon teperniük, a BBC is csak úgy volt, Isco megmutatta, mekkora zseni, Benya azt, hogy mostanság megbízható, Marci meg azt, hogy nélküle halott lenne a bal oldalunk, Cé ide vagy oda.  A Depor bár jól játszott, semmi kiemelkedőt nem nyújtottunk, tényleg csupán annyit amennyit a 3 pont követelt, úgyhogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, hogy túltettük magunkat az elmúlt időkön. Várjunk még ezzel… Hajtás után összefoglalunk!

(A poszt norma_va kolléga írása, de internetes gondjai miatt én szerkesztettem be és raktam ki.)

 Carlo olyan, mint a jól kiismerhető postás, aki mindig ugyanakkor érkezik, a várható módon küldte fel a fiúkat, hiszen a megbízhatóság mindenek felett, és a postás is mindig kétszer csenget, mint tudjuk. Tehát a kapuban Iker, jobb bekkben a Spártai próbált a lehető leghasznosabb lenni, középen az Atlético ellen jól lebőgő Varane – Nacho páros állta a sarat, a bal oldalra meg visszatért Marcelo. Igaz, oda  sok alternatívája nem maradt Konci kidőlésével a mesternek. Középen Hámesz és Modric hiányában adott Ancelotti számára a felállás. Szegény Kroos csak akkor fog pihenni, ha igazolunk valaki drágábbat a posztjára, máshogyan nem lehet bekerülni a csapatba. Igaz, ezt is meg lehet magyarázni, mint minden mást, de hagyjuk is most ezt. Illarrának "hirtelen" bizalmat szavazott Carlo. Ami szarkasztikusan azt jelenti, ő maradt egyedül, aki régebb óta a klubnál van és némi tapasztalata is van. Isco helye atombiztos mióta Modric lesérült, már csak arra lennék kíváncsi, hogy az adott formájában, tényleg padozna-e, ha mindenki egészséges lenne? Erre, azt hiszem, maga Pérez adná meg a magyarázatot, de nem vagyok rá kíváncsi. Addig legalább megmarad bennem az a szép idill, miszerint Isco most ennek a Real Madridnak az alfája és omegája.

Összeszedetten kezdte a mérkőzést a Depor, és már az elején megmutatta, hogy nem meghunyászkodva jött Madridba. Az első pár percben nagyon nyomott, próbáltak ők is egy korai gólt bepasszírozni, hátha megzavarnak minket vele. Arbeloa bakija után Cuenca indult meg, majd lőtt egyszer, és pár perccel később még egyszer, de mindkettő célt tévesztett. Utána a mi perceink következtek. Először Ronaldo találta telibe a kapufát, majd Bale-nek is megtetszett, úgyhogy amikor szembe került a kapussal, inkább erőből előre bikázta, valamit majd csak eltalál alapon. Kapufa lett belőle. Ha már BBC, akkor Benyának is kellett próbálkoznia. Bale egyetlen valamire való passzát lőtte kapura, de belevetődtek a lövésébe. Itt kb. el is veszett az összes lelkesedésünk, és átmentünk alvó állapotba.  Rábíztuk magunkat a bal oldalunkra, hátha Marci és Isco összehoz valamit. Érdekes, hogy támadó középpálya hiányában mennyire fontos szerepet tölt be Marcelo támadásban. Nem csak a szélen, de középen is sokszor megjelent, és őrületbe kergette a védőket.  Ennek ellenére, úgy tűnik tegnap a jobb oldal volt a nyerő. Ennyit jelent Arbeloa jelenléte! :-)

Egy jobbról érkező beadást elszerencsétlenkedtünk, de úgy összekuszáltuk ezzel a védőket, hogy a spártai az alapvonalról visszatette az üresen álló Iscónak, aki okosan elcsavarta a hosszúba. Zseniális gól, egy zseniális kis spanyoltól! 1-0.

Na ezt szedd ki!

Gól ide vagy oda, nem nagyon változott a játék képe. A Depor akart, de nem tudott, mit tudtunk volna, de nem akartunk. A második félidő egy Ctrl+C, Ctrl+V volt. Az elején a Depor dominált, majd szépen lassan eltűntek, mi meg kergettük saját formánkat, amit hónapok óta nem találunk. Arbeloa kellemes teljesítményt nyújtott, kiosztott egy gólpasszt és a második gólnál egy kulcspasszt is kiosztott, de még milyet!

Én teljesen meg vagyok elégedve vele és a csapatban betöltött szerepkörét illetően. Nem hiszem, hogy találnánk nála jobbat, aki elviselné ezt a szerepkört a csapatnál.

Varane és Nacho szerencsére elfelejtették a múlt heti performanszukat és többnyire magabiztosan hozták le a meccset. Bale is úgy ahogy elkezdett éledezni, és már nem csak azt tudni, hogy a pályán van, mert megnéztem előzőleg a névsort. Aktív volt az egész meccsen, hátul is megjelent "védekezni”, bár kb ennyi. Az utolsó passzai még mindig botrányosan sikerülnek, lassú fejben, nem passzol pontosan, elkésik egy ütemmel. Jobb volt, mint eddig, de ez még nagyon kevés.

Ami feltűnt és szembetűnt a meccsen, az az, hogy akármennyire is a B csapat játszott, én annak ellenére láttam a gálakezdőt. Mielőtt azt hiszi akárki is, hogy ez egy dicséret a játékosokra vagy a csapatra nézve, akkor el kell, hogy szomorítsalak. Nem az. Ez inkább egy kritika Carlo felé. Adva van egy 4-3-3 felállás, a gálakezdőben szereplő játékosokhoz igazított szerepekkel és akárki is van a pályán, Ancelotti makacsul ragaszkodik ehhez. Legyen szó Nachóról, Illarráról, Varaneról… Én Ramost, Modricot és Pepét láttam bele. Nem láttam, hogy Ők miben hoznak mást a csapatnak. Hisz ez lenne a lényege nem? Nem Pepe 2.0-t akarok látni, hanem egy Varane-t. Az ő stílusát akarom látni és nem rákényszeríteni valami olyasmire, amiben nem mozog otthonosan. Szerintem ha Ancelotti több figyelmet fordított volna a cserejátékosokra, és többet játszatta volna őket, akkor igen is fel kellett volna készülnie arra az esetre, hogy mi történik, ha kiesnek a kezdők. Mert most úgy tűnik mintha feladott volna pár meccset házi feladatnak a többieknek, hogy figyeljék, ki hogyan mozog, és próbálják meg őket lemásolni. Túl sablonos a játékunk. Középpályánk gyakorlatilag nincs. Illarra nem tudja hozni játékban azt mint Modric, Iscónak a bal oldalon muszáj visszalépnie, különben a pannónia sajtnál is lyukasabbak lennénk. Ezzel szemben Bale és Cé várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb. Nem zárnak vissza, nem segítenek a helyzetek kialakításában, kivéve, ha futni kell. Azt legalább tudnak hiba nélkül. Nyilván a rotálás hiánya most többszörösen is megfigyelhető, hiszen rá vagyunk utalva azokra, akik eddig alig kapták meg a lehetőséget év közben. Itt van pl Jesé. Kapott 10 percet és jobban hajtott az alatt a kis idő alatt, mint pár játékos az előző két mérkőzést egybe véve. Az ilyet nem tudom elfogadni. Egy csapatban se lehet olyan játékos, aki az összes mérkőzésen jelen van, aki lecserélhetetlen. A válasz egyszerű: nem egészséges. Se testileg, se pszichésen, sehogy se.

Zárva a gondolataimat, még messze nem kerültünk ki a hullámvölgyből, de nem is tudom, hogy kikerülhetünk-e az alap kezdőjátékosaink nélkül. De legalább most a léc nem rezgett, a 3 pont megvan, vezetjük a bajnokságot, úgyhogy ennek örüljünk.

Összefoglaló itt: