Igen, megint én. Annyi írásom jelent meg mostanában, hogy képzelem mennyire unhatjátok már. (Jajj, már megint ez…). Na, de az élet közbeszólt, s nem engedte Krysnek, hogy folytassa az igencsak frappáns beharangját. Tegnap nem kicsi zavart érezhettek a királyi gárda szurkolói, hiszen nem mindennapi kezdő futhatott ki a Santiago Bernabéu gyepére. Lévén, hogy már az odavágón eldőlt a továbbjutás sorsa így a visszavágóra pihentetni lehetett legnagyobb sztárjainkat. Ez lehetőséget biztosított a peremembereknek, és castillás tehetségeknek. Az eredmény 5-0, és ezzel 17. győzelmünk is meglett. Hajtás után összefoglalunk!

Olyannyira B csapattal vágtunk neki, hogy CR egészséges létére nem hogy a kispadra, de még a keretbe se lett nevezve, ami pár éve elképzelhetetlen volt (Carlo jó hatással van rá). A mérkőzés szürrealitását tökéletesen jellemzi, hogy a Blancókat „tét meccsen” a spártai vezette. Ennek tiszteletéül újabb kiábrándító, agy nélküli játékot produkált. (Átérezzük a tényt, hogy Arbi volt a CSK?!)

Kezdésnek, jó vendéglátó módjára megajándékozta a vendégeket egy 11-sel. Ezt túlizgulta a Cornellá játékosa, így szépen fölé is durrantotta. Rögtön utána Isco és Hamesz  - akik az elejétől fogva fölfelé lógtak ki a csapatból  -, megijedve az előbbi szituációtól, gyorsan vágtak egy pompás gólt. Mindketten offenzívebb szerepkörben játszottak, mint ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk, és lubickoltak a „szabadságban”, nagy élvezettel, és kedvvel vetették bele magukat a játékba. A kis spanyol bravúros találata mellett 3 asszisztot is jegyzett, míg James parádés gólokkal és egy gólpasszal rukkolt elő. Benzema helyett Chicharito szerepelt, akin megmutatkoztak a bizonyítási vágy jelei, ami egy fantasztikus sarkazós gólpasszban realizálódott, és egyszer mattolta a nem túl nagy ellenállást kifejtő ellenfél védelmét. (Nem beszélve a kapufájáról).

A középpályán az a Medrán kapott lehetőséget, aki egyik kedvence Carlettónak. Rajta is érződött a lámpaláz és emiatt néha túlizgulta, de ahogy peregtek a percek egyre jobb és megbízhatóbb lett. Csak remélni lehet, hogy lesz még alkalma megmutatni tehetségét. Mellette Illarra játszott,  és bár sokan alibizéssel illetik, de szerintem jól vette át Kroos szerepét. Irányított, megadta a tempót, de természetesen nem volt tökéletes. (Ugyan én nem is vártam el tőle ezt). Khedira…ha bunkó akarok lenni, akkor mondhatnám, hogy még egy ilyen találkozót se képes végigjátszani, de sajnos egy szerencsétlen mozdulat miatt megsérült, mindenesetre folytatni akarta, viszont pár perc után le kellett cserélni. A hírek szerint, megfigyelés miatt bent tartották a korházban, de semmi komolyan probléma nincs, így hamar „visszatérhet”.

Nem sokat mutatott tegnap és még meg is sérült...

A 8 hónap után, az oly régóta várt Jesé tért vissza és váltotta a tuniszi herceget. Szép volt látni, hogy a madridi publikum is nagy tapssal fogadja ifjú titánunkat. A formája még nem tért vissza és a kondíciója se az igazi még, mert 10-15 perc után fáradni látszott, de a gólja sokat jelenthet. Illetve virított egy varázslatos cselt is:

Biztos vagyok benne, hogy Carlo keze alatt visszatalál a 8 hónappal ezelőtti ösvényére, valamint megtalálja neki a helyet.  (CA nyilatkozata: „Considering he's a player that was out for nine months, we have to involve him slowly. He'll see more minutes against Ludogorets, but he needs more time. Recovering from that kind of injury isn't easy. His recovery went great and he's worked a lot. He's another player available now…Jesé can play everywhere, but he's more comfortable as a left wing. He can play as a striker too. Naturally, he's different than Benzema, but if necessary he can play there or even on the right wing.”). Ancelotti szavaiból kiderül, hogy ő maga is lassan és fokozatosan tervezi Jesé játékhoz szoktatását. Valószínűsíthető, hogy Ronaldo vagy Bale váltásaként fog szerepelni.

A védelmünk nem igazán voltak tesztelve, így különösebb akadályt nem kellett leküzdeniük (kivéve Arbeloa "remek" megmozdulását). De Nacho és Koncentráló nagyon jó meccset hozott.

A mérkőzés végére még egy szokatlan jelenség ütötte fel fejét, méghozzá 4 castillás játékos szerepelt a csapatban, plusz a két egykori akadémiánsunkkal, Nachóval és Jesével kiegészülve már hat. Ez mind az akadémia, és mind a Real jövőjével kapcsolatban igen biztatónak bizonyul. Másrészt, maga Ancelotti is azt mondta, hogy egyre nagyobb szerepet szánna nekik, főleg Medránnak és Llorrentének. A hétvégén viszont már a Celta Vigót fogadjuk, amire visszatérne Ronciék is. Előre a 18.-ért!


Update: Isco sárgáját a spanyol szövetség nem törölte el. Továbbra is áll, így a hétvégén nem léphet pályára. (Bravó!!!)