Közel két évvel ezelőtt ugyan nem a Sociedad ellen kezdtük a szezont, de ellenük futottunk bele 2014. augusztus 31-én, a második fordulóban egy nagyon csúnya maflásba. Akkor is idegenben, akkor is én írtam a meccsről. Most nem kellene megismételni. Amire persze vannak jelek, mert hiába a két eddig megszerzett kupa, ha a játék finoman szólva is akadozik, több kulcsjátékos még mindig nem lehet a csapattal, a másik felük meg még lélekben nyaral, vagy csak szarul játszik. Jobb híján a fiatalok, a "kiegészítő emberek", és Dani teljesítménye viszi a csapatot, csakhogy ez most nem biztos hogy elég lesz. Hajtás után szezon első beharang.

Kezdjük az elején. Általában hozzászoktunk, hogy a szezon kezdetére ha nem is az alap kezdőnk, de 90%-ban azért mindenki bevethető. Na akkor lássuk a hiányzók veretes névsorát: Navas, Pepe, Benzema, Ronaldo, Modric. Előbbiek sérülés miatt (bár Navas és Ronaldo már játszana, de Zidane nem kockáztat), míg Modric az előző szezonban begyűjtött sárgák miatti eltiltását tölti. Tehát minden csapatrészből hiányzik majd az előző szezon egyik legfontosabb játékosa. Fasza.

Zidane-nak nemcsak emiatt főhet a kopasz buksija, hanem azért is, mert a gálakezdő többi tagja finoman szólva sincs csúcsformában. Ramos kétarcú, Marcelo és Dani mikor milyen napot fognak ki, Kroos és Bale lélekben még mindig nyaral, és Casemiro se villog. Ami miatt mégse kell annyira aggódnunk, hogy a fiatalok viszont odateszik magukat rendesen. Asensio jó úton halad hogy alap kezdő legyen, Lucas is jó, Mariano meg éppen azt teszi, amit nála sokkal drágább játékosoknak kellene: meggyőzi a pályán nyújtott teljesítményével az edzőt, hogy ne adja kölcsönbe. Kovacic meggyőzte Zidane-t (meg engem is) hogy nagyon kell nekünk, Nacho meg nálam Arbeloa méltó utódja - csak kevesebb durvasággal, jobb játékkal és jobb szakállal. Casilla is nagyon jó helyen van a kapuban, ugyanúgy nem izgulok, mintha Navas állna ott - who the fuck is De Gea?

Viszont Morata meg vagy alszik a pályán, vagy a lábfejére ejt egy súlyt az edzőteremben, nehogy valakiben kétség merüljön fel, hogy ő és Benzema agyilag nem egy szinten vannak - pedig de. Egyre jobban kételkedem benne, hogy érdemes volt-e őt visszahozni, de Zidane hátha ki tudja hozni belőle a velőt - ha már az agyat nem sikerülhet.

-Esküszöm, Mester, hogy nem alszom a pályán!
-Akkor magyarázd meg a Mormotát!!

A Sociedadnál se fenékig rózsaszín a tejfel. A legjobb góllövőjük, Agirretxe és az ex Real-os Canales biztosan nem léphet pályára sérülés miatt. Ott lesz viszont Illarra és Granero is, akiket nyilván fűt majd a bizonyítási vágy. Erősítettek Juanmi-val a Southampton-tól, aki korábban kétszeres U19-es EB-győztes volt (2011, 2012), és már a spanyol nagyválogatottban is bemutatkozhatott. A támadó harmad bármely posztján játszhat, és  - főleg középen - mindenhol veszélyt jelent.



Tehát a mai meccs nem lesz könnyű. Sőt, inkább cefetül nehéz. Aki gálára számít, az ne ezt nézze. Szenvedős, vértpisálós meccs lesz, de be kell húzni! Akár egy les utáni bekotort góllal, akár egy Ramos fejessel a 93. percben, de meg kell nyerni! Mert a rajt a legfontosabb, és ha célba akarunk csapni a bajnoki címért jövő tavasszal, akkor az ilyen meccseket hozni kell. Zidane már bizonyította hogy küzdeni tud a csapatunk a végsőkig. Már csak a játék hiányzik, de reméljük, az se sokáig.

Várható kezdő: Casilla - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Isco - Asensio, Bale, Morata