Bizony, eltelt egy újabb hónap, habfehér kedvenceink pedig ismét az élen hasítanak minden sorozatban, rekordok, csúcsok dőlnek meg általuk, ami meg még maradt, az menekülne, de nem tud. Panaszra ismét csak a pályán kívül lenne okunk, azon belül ugyanis még mindig mi vagyunk az urak. Szélsebesen hasító Habfehér Gálya, nagyszerű kapitány, remek legénység - mi kell még? Hajtás után értékeljük a novembert.


A bevett gyakorlatot folytatva ismét minden szerző kifejti pár mondatban a kategóriáknál a véleményét, aztán jöhetnek a szavazó boxok és az olvasók.
Vágjunk is bele, Arany Lófütyi és Babérkoszorú jelöltek novemberben!


A hónap legjobbja:


Equinox: Carlo. A világ legjobb keretét motiválja hétről hétre, nehéz meló lehet. No és mostmár a vezetésével klubrekorder a jelenlegi csapat. Csak így tovább.

krysal: Carlo teljesítménye. Kiváló gárdát treníroz, de kismillió példát lehetne hozni arra, hogyan halmoztak hibát hibára nagy edzők nagyon jó csapatokkal. Csak így tovább!

Keep calm, Carlo itt van!

Maverick: Nagyon jó az egész csapat. Legyen most Kroos, mert amióta itt van, ha észrevétlenül is, de hiba nélkül játszik, ráadásul meglőtte első gólját is.

MLM_poharam: Benzema és Ronaldo között vacilláltam, de végül utóbbi mellett döntöttem, mert még mindig meg tud döbbenteni az, hogy ez a srác ennyi siker után sem dől hátra, hanem még jobban akar és képes is teljesíteni. Ez pedig nemcsak a gólok számában mérhető le, hanem a kiosztott gólpasszokban is, aminek köszönhetően a bajnokságban már most közel annyi asszisztnál jár (8), mint amennyit az elmúlt években egy egész szezon alatt szokott kiosztani. És mielőtt ezt a szerencse számlájára írnánk, vessünk egy pillantást az általa adott meccsenkénti kulcspasszokra is (3,1 szemben a tavalyi 1,6-tal), amiből egyértelműen világossá válik, hogy Ronaldónál bizony - valamilyen okból kifolyólag  - személetváltozás következett be, és én ennek kifejezetten örülök.

norma_va: Nálam Hámesz érdemelte ki ezt a címet. Novemberben 6 meccs alatt 14 helyzetet alakított ki társainak, 90%-os pontossággal passzolt, és 1 gólpasszával segítette társait. Már csak azért sem a szokásos embert mondom – akit most egyébként mondanom kéne, mert egyrészt; majd megkapja az aranylabdát és lehet majd akkor dicsérni, másrészt; mert Jamest illik megemlíteni, mert úgy jött ide, mint Pérez egyéni sztár igazolása és alapember vált belőle, és egyáltalán nem érdemtelenül. Nem mindig látványos a játéka, de hasznos nagyon. Egyéni véleményem az, hogy bár megállja a helyét középen is, a támadó harmadban jobban érzi magát.

Mindannyiunk Hamesza

sultan2004: Azért nevezem meg Kroost, mert igazából nem látványos amit meccsről-meccsre véghez visz, mégis rendkívül fontos. S teszi ezt szinte az első meccstől kezdve úgy, mintha a serdülőtől a királyiaknál edződött volna. Megjegyezném, hogy bár ő maga említette egy interjúban, hogy kezdi érezni a fáradságot a vb óta tartó hajszában, de ennek a teljesítményében nyoma sincs. Ő fejben fog először elfáradni (lásd Xabi Alonso sorozatos labdaeladásai, amelyekből gólok születnek), és azt észre lehet majd venni. Nincs ott a világon semmi gond.

Toni! Kérdés?

Zizou: Visszautalnék MLM kolléga Ronaldóról tett vélemény nyilvánítására. Lehet, nagyon mellélövök és semmi köze hozzá, de az említett fejlődést csak Carlettóhoz tudom kötni. Figyelembe véve a játékosok nyilatkozatait róla, illetve a bennem kialakult kép alapján miatta tudják a legjobbakat nyújtani focistáink. Abszolút el tudom képzelni, hogy Ancelotti és Ronci között zajlott beszélgetések hatására megy végbe ez a fejlődés a portugál roboton.  (Respect Carlónak!). De, hogy eleget tegyek a kategória kívánalmainak, borzasztó stabil és fantasztikus Kroos, Isco és Hamesz zseniális, Benzema klasszis, és CR pokolian jó. Nem tudok kiemelni egyet, mind megérdemli. Így, a Real Madrid a hónap legjobbja!

IronRock: Carlót egész egyszerűen csak azért nem akarom most a legjobbnak nevezni, mert ő ennél többet érdemel. Egy teljes posztot, ha végre végigolvastam az önéletrajzi könyvét (két ünnep közt lesz rá idő). Tehát, ha a játékosok közül kellene választanom, akkor Ronaldo. Ismét. Újfent elképeszt, ahogyan már azt hinnénk, nincs csúcs, amit megdönthet, de van. Ha kell, változik, ha kell, csapatjátékos lesz, sokkal inkább, mint korábban, leveti a hisztiségét, és 8, azaz 8 gólpasszal segítette eddig a társakat, a 28 rúgott gólja mellett. A régi Ronaldót talán kevésbé lehetett szeretni a pályán, megbecsülni és értékelni viszont muszáj volt. De ez az újabb Ronaldo nekem még jobban tetszik.

Na, még mindig ki a Király?

Best of dö November
 
Carlo, a Maestro!
Toni, a Precíz!
Hámesz, a Nagy Dugók Mestere!
Az Új Ronaldo!
 
Poll Maker


A hónap legrosszabbja:

Equinox: Hát emberek, mikor csinálunk már valami szidnivalót? Casillasba bele lehetne kötni, de voltak bravúrjai is... Passz, megint.

krysal:  Én magamat jelölöm, mert tucatnyi poszt kering a fejemben, megvalósításra meg nincs idő... Ja, hogy a csapatból kéne? Olyan nincs, még Béla is fejlődni látszik.

Maverick: Tudom, hogy kukacoskodásnak és erőltetettnek tűnik, de nálam ez még mindig Bale. Lehet formán kívül lenni, rossz passzban is... viszont aggasztanak a tendenciák. Rossz megoldásokat választ, labdavezetés közben hibázik, teljesen idegenül mozog a többi játékos közt. Ennél is nagyobb baj, hogy amíg tavaly rendre jó döntéseket hozott, önzetlen volt, addig idén erőből old meg mindent, és nem nagyon látni a gondolkodás elemeit. Szurkolok neki, de jelenleg olyan ő, mint egy elhangolódott elektromos gitár egy szimfónikus zenekarban: tud az a hangszer rohadt jól szólni, de jelen állapotban kilóg a többiek összhangjából.

MLM_poharam: Ide Arbeloa szinte mindig egy tuti-tipp, ennek ellenére Bale-t kell mondanom, noha szerencsére már néha megrezegteti a hálót, azonban ez a teljesítmény még mindig távol van a tavaly hozotthoz képest. Az pedig külön bosszantó, hogy a védekezésből kevésbé méltóztatik kivenni a részét, ezen a téren lenne mit tanulnia Iscótól és Hamesztől, akik mindig igyekeznek fegyelmezetten visszazárni.

Már megint én?

norma_va: Dani. No nem a mi Zizounk, hanem Dani Carvajal. (Na ezt se fogják sokan érteni, sebaj...) Nem gondoltam volna, de én leültetném a padra pedagógiai jelleggel, hadd jöjjön Arbeloa, úgy se lesznek túlságosan nehéz meccseink, bőven elbírjuk őt is. Ez az idei teljesítménye egyelőre még édes kevés. Többet várok tőle.

Mi se értjük, Dani, de többet várunk

sultan2004: A spanyol bírói kar. Amit ezek művelnek, az kritikán aluli. És nem feltétlen kárunkra, ami úgy talán még rosszabb. Velük próbálnak munkakörben elkövetett verbális szemetelésben színvonalat tartani a Sport TV kommentátorai. Részrehajlás, felkészületlenség, inkompetencia. Tisztelet a kivételnek.

Zizou: Lévén, hogy kiváló formában a csapat, ezért nehéz kritikát megfogalmazni. Azonban két játékos illetően jóval többet várok. Carvajal és Bale. Mindkettő rossz tulajdonságokat villantott eddig. A walesi ráadásul rossz irányban fejlődik (a látszat ezt mutatja).

IronRock: Nehéz most ilyet megválasztani. De ha muszáj, akkor legyen Bale. (Ramost is mondhatnám, de ő csak minden második meccsen volt pocsék.) Nem az a baj vele, hogy nem lő gólokat, nem ad gólpasszokat. Hanem, hogy a csapatmunkából sokkal kevésbé veszi ki a részét, mint egy évvel ezelőtt. Emellett 20-30 percekre eltűnik a meccseken, a megtolom-elviszem-beadom/ellövöm kombón kívül alig mutat mást, ezt meg az ellenfelek hamar lereagálják, és sok helyzetet el is ront. Vessenek meg, de a tavalyi Bale jobban tetszett. És még az a hajráf is...

Worst of dö November
 
Bale, az Egysíkú!
Carvajal
Ramos, az Agyatlan
 
Poll Maker


A hónap legjobb meccse:


Equinox: A legértékesebb a Málagában elért 2-1 szerintem. A többi papírforma, még az eredmény is, de itt igazán meg kellett izzadni, izgultunk stb.

krysal: Naná, hogy a Málaga. Ezekből a meccsekből lehet tanulni, ezeken lehet fejlődni, nem akkor, mikor feltett kézzel vonul ki az ellenfél. Jó formában lévő hazaiak, néhány meleg pillanat, ugyanakkor megérdemelt győzelem. Csak a bekapott gólt sajnáltam, de azt is főleg Iker miatt.

Maverick: A Malaga meccs remek volt, mert volt ellenfél! Meg kellett küzdeni a pontokért, a gólokért, a sikerért. Az ilyen mérkőzések hasznosak a fejlődés szempontjából, és szurkolóként is élvezetesebb, mint a 6. gólt várni.

Kemény volt, de megoldottuk!

MLM_poharam: Rayo.

norma_va: Vallecano elleni mérkőzésen játszottak talán a legfelszabadultabban a játékosok. Komolyabb, izgalmasabb meccs nem volt ebben a hónapban.

sultan2004: A Liverpool elleni kinti simázásra szavaztam elsőre, Maverick kolléga jogos felvetésére, hogy ti. az még októberben volt, módosítanék a Malaga elleni bajnokira. Voltak a meccsnek szakaszai (0-1-es vezetésünknél), amikor kifejezetten tartottam attól, hogy ha gólt kapunk, akkor “gáz” lesz, ezzel szemben volt tartásunk, és begyötörtük a megnyugtató másodikat. Hiába volt Cének két gólpassza, nagyon sok több helyzetet is kihagyott, ahogy Benya és a Bale is, mégis elviselte a csapat, és be tudtuk húzni azt a nagyon fontos három pontot.

Zizou: A Rayo elleni találkozó jut eszembe első blikkre. Szép, gól gazdag összecsapás volt, de mégis a Malaga meccset választanám. Modric nélkül nehezebbre számítottam, így meglepett, hogy ilyen könnyedén húztuk be.

Fiesta!

IronRock: Én is a Malaga ellenit mondanám, mert az volt a legnehezebb. De megoldottuk, kemény munka árán is.


A hónap meccse
 
Málaga elleni győzelem
Rayo agyonsimázása
 
poll generator


A hónap legrosszabb meccse:

Equinox: Liverpool elleni hazai 1-0. Nem is érdekelte a mieinket az eredmény, de az ellen olyan kevés ellenállást tanúsított, hogy az már nem is ellenállás volt, hanem mellénkállás :)

krysal: A Bázel elleni találkozón majdnem elaludtam. Hogy rossz lett volna? Inkább csak unalmas, de ilyen is kell.

Maverick: A Basel elleni összecsapás kapcsán annak örültem legjobban, hogy nem vettem rá jegyet. :) Teljesen érthető a srácok motiválatlansága, de ettől még nem volt nagy élmény megnézni.

MLM_poharam: Basel.

norma_va: Basel elleni lapos kiruccanásunk.

sultan2004: Nem is kifejezetten rossz volt, inkább a legszenvedősebb számomra a Bazel elleni BL meccs Svájcban. Azzal se volt sok baj, csak képtelenek voltunk komolyan venni és felpörögni. Ezzel együtt lehet, hogy igaza lesz Ancelottinak, és a Bazel jut tovább velünk a ‘Pool helyett.

Zizou: Egyértelműen a Bázelben kiszenvedett 1-0. Felért egy kínzással az a mérkőzés. Szerencsére ritkán futunk ilyet, és tulajdonképpen ez is tét nélküli volt.

IronRock: A "Baseli zűrzavar." Nagyon rég nem tapasztalhattunk olyat, hogy ne lettünk volna jobbak az ellenfélnél. Nos, Baselben így volt. Igaz hogy a csapat a háta közepére se kívánta azt a meccset, de azért lehetett volna a kötelezőnél picit jobban pörögni...

Ilyet ne lássunk, de az eredmény rendben volt...
 
Pool elleni lazítás...
Basel elleni "csak legyen már vége!" produkció
 
Poll Maker


A hónap legszebb gólja:

Equinox: Nem a gól esztétikája miatt, de Ronci Rayo elleni gólja, ami a semmiből jött. Újra megtanította Roncinak a sors, hogy a kevesebb néha több. Nekem ezért esik erre a választásom.


krysal: James bombája, de a futottak még kategóriában ott van Kroos is.

Engedje meg, hogy aztaqrva!

Maverick: Az a kellemes helyzet állt elő, hogy ez a legnehezebb pont a havi értékelőben most már egy ideje. James gólja csodálatos volt, de hagyományosan a csapatjátékot szoktam díjazni, így ez most is így lesz. Benzema gólja a Malaga ellen mestermunka volt! Már CR kiugratása is csodaszép volt, de utána egyenesen három paranormális jelenséget is láthattunk: CR jogosan és hasznosan alkalmazta a biciklicselt, befele fordulás helyett - amire mind a két védő számított, joggal - BALRA cselezett (ez kb. olyan, mint amikor Robben jobbra megy), majd lövőhelyzetből betette Benzinnek. Ez az egy gól mindent elmond az új CR-ről. Minden benne volt, ami az elmúlt évtizedben hiányzott Ronci játékából. Öröm ezt látni... És persze dicsérjük meg Benzemát is, aki egészen parádésan előzte meg a védőt.

Benya-Cé koprodukció

MLM_poharam: Kroos mesteri csavarása, az utóbbi 2-3 évben az ilyen gólokat hiányoltam Xabitól.

norma_va: Akármi máskor Kroos gólját mondanám, mert imádom a laposan ellőtt tekert gólokat, de Hámesz első gólja bődületes volt. Benzema lekészítése és a kapáslövés csodálatos volt.

sultan2004: Szeretem az okos gólokat, ezért szavazok Kroos első habfehérben elkövetett szenzációs találatára. James bombája is melengette a szívemet, de azt esetlegesebbnek tartom. Kroos ahogy ezt odarajzolta a sarokba, az nem jön össze sűrűn.


Zizou: Franc egye meg, hogy már megint olyan faszák szuperek vagyunk, hogy nehéz választani. Kroos aranyat ér, a gólját meg rég vártam. Én is hiányoltam az ilyen jellegű találatokat, gyönyörű volt… Szeretem a tetszetős akciókat, ezért a Pool elleni visszavágón így született az egyetlen gól. Benya fantasztikusan érkezett meg a kellő helyre, de a Malaga ellenit is említhetném. Már az sokra predesztinálja, hogy Ronaldo gólpasszából született. Ha fegyvert tartanának a fejemhez és döntenem kéne, akkor a Poollal szemben szerzett győztes találatra voksolok.

Benya érkezik. Ahogy kell.

IronRock: Tonié. Futtából, 25 méterről így elcsavarni, és nem a levegőben, hanem a földön hussant a bogyó. Parádés!

Gól of dö hónap
 
Benya érkezik a Pool ellen
Ronci vs Rayo
Hamesz Nagy Dugója
Toni, a Precíz, csavar. Precízen.
Benya-Cé koprodukció a Málaga ellen.
 
Poll Maker



A hónap csalódása:
(Itt nem lesz szavazó box, mert a helyzet teljes egyetértésre talált. Várunk vissza, Luka!)



Equinox: Modric sérülése, meg hogy Kroos sem vasból van, de nem is baj, pihen majd a Cornellá ellen.

krysal: Nyilván Modric sérülése, hisz már ezzel "megvéknyultunk" középen. Bár ez is viszonylagos, pl. egy MU-hoz képest, akiknél 40 akárhány sérült van már a szezonban. Na, ez ahhoz képest...

Maverick: Modric csapattól távoly elszenvedett sérülése nagy fájdalom. Csalódásnak nem nevezném, de ettől még idekívánkozik. Csalódás talán csak annyi volt, hogy Illara a jelek szerint edzésen sem nyújt olyan teljesítményt, hogy Carlo perceknél több szerepet merjen rábízni.

MLM_poharam: Luka kiesése. :(

norma_va: Modric sérülése. Másra nem igazán tudok gondolni. Teljesítményekkel nem volt különösebb gond, laza meccseket játszottunk ahonnan nem lógott ki lefele se senki.  

sultan2004: Sajnos Modric sérülése mellett eltörpül még Bale gyengélkedése, vagy Carvajal hónap második felére tehető visszaesése is. Sőt, számomra az is csalódás, hogy Jesé még nem tért vissza. Szerencsére Modricnak az izommal van gondja, ami nem gyógyul gyorsan, de sokkal “jobb”, mintha ízülete, porca vagy szalagja sérült volna! Nem lesz gond a felépülésével! (Egyébként tudjátok mi fájt novemberben a legjobban? A Barca 94. percben szerzett gólja Valenciában. Mintha kést forgattak volna bennem.)

Zizou: A gárda jól szuperál, nem tökéletes (még!). De lépegetünk efelé. Ezért én is csak Luka kényszerű kiválását tudom említeni, mint legrosszabb pillanat a hónapban.

IronRock: Nincs nagy vita. Modric kiesésével az egyik agyféltekénket iktatta ki a FIFA vírus. És hiába gyúrták jóféle német anyagból Kroost, azért meglátszik rajta hogy egyre nehezebben bírja a Luka kiesése miatti plusz terhelést. Ráférne már a pihi, csak nincs a helyére senki...


Tehát ezt hozta nekünk november. Panaszra nincs okunk, a 100%-os mérleg megvan, és többnyire nagyon rossz annak, aki az utunkba kerül. Modric kiesése fájdalmas veszteség, de, ha van olyan keret, amelyik még ezt is elbírja, akkor az a miénk. És ezt igazoltuk is. Jesé visszatért, ami örömteli, a cseréink is bőven kitesznek magukért, nálunk van a világ legjobb edzője, rekordokat döntünk halomra, miért is izgulnánk? Féljenek az ellenfelek! A december se ígérkezik nehéznek (azért én szívem szerint a Klub VB-t kihagynám a csapat helyében), simán az élen várhatjuk az új évet. És rá is szolgálunk. Persze lesznek majd nehezebb időszakok, amikor nem úgy fog menni a csapatnak ahogy elvárnánk, de most örüljünk a jelenlegi helyzetnek, ugyanis most nagyon jó érzés Real Madrid szurkolónak lenni!

Most viszont Ti jöttök, szavazzatok!