Mivel válogatott mérkőzések kerülnek/tek megrendezésre, ezért most van időnk megbeszélni az októberi történteket. Emlékeztetőül, az alábbi meccseket játszottuk októberben: Atlético Madrid (i) 1-1; Levante (o) 3-0; PSG (i) 0-0; Celta (i) 1-3 és Las Palmas (o) 3-1. Hajtás után értékelünk!

 

Október legjobbja:

Baw José: Ebben a hónapban is Navas. Pontokat köszönhetünk neki, nem csak bravúrokat.

Sultan: Casemiro játéka nagyon fontos, és a Marcelo épp a másodvirágzását éli (én még emlékszem, amikor elküldtük volna a csapattól, mert véletlenül se volt jó beadása), de én mégis Navasra szavazok. Nem véletlen a mondás, minden úgy kezdődik, hogy “végy egy jó kapust...” Hatalmas stabilitást ad a csapatnak.

Realpats: Navas. Nem is lehet kérdés. Ha nem ő állna a kapunkban, már sokkal nagyobb lenne a lemaradásunk. A Sevilla elleni meccsen láthattuk mi történik ilyen esetben. Casilla(s) nem Navas. Igaz az már egy másik hónap.

Numero uno

Maverick: Két esélyes volt a posztra, de Navas nálam ismét behúzta Marcelo előtt, mert egyszerűen többet vesztettünk volna, ha a hálóőr hiányzott volna a hónapban, mintha a brazil. Navas teljesítményét nem kell magyarázni, Marcelo pedig James távollétében kb. a pályán lévők adta összkreativitás mintegy feléért volt felelős egymagában. Remek hónapja volt

Zizou: Kezd unalmassá válni, hogy Navas mindig bezsákolja ezt a címet, de kétségtelenül konstans remek teljesítményt hoz. Majd a szezon végén érdemes lenne összeszámolni hány pontot hozott nekünk a srác.

Norma_va: Továbbra is tartom, hogy Navas a legjobbunk. Senki más nem tudott kirívóan teljesíteni.

Ki volt október legjobbja?
KeyLORD Navas
Marcelo
Más volt, elmondom kommentben.
Poll Maker

Október legrosszabbja:

Baw José: Ronaldot mondanám, ha nem lenne Kroos. Egyedül a PSG elleni odavágón nyújtott elfogadhatót, ezen kívül viszont semmi, semmi és semmi. CR ebben a hónapban is jegyzett 3 gólt. 

Sultan: Egy CR7-re épülő csapat, ahol a vezér gyengélkedik, nem lehet stabil. Mindent nem lehet Cé nyakába varrni, de nagyon sok mindent igen. Nálam ő volt a gyenge láncszem.

Realpats: Először én is CR-t akartam jelölni, de gólokat/gólpasszokat tekintve nem zárt rossz hónapot októberben. Hozott egy átlag csatár szintet, 5 meccsen 3 gól, 1 gólpassz. A hozzáállásával viszont már ekkor is akadtak gondok, ami igazán október végére, november elejére csúcsosodott ki. Szeretném azt gondolni, hogy a megváltozott szerepköre az oka, de gyanús, hogy mélyebb a probléma gyökere. A három gólja egyelőre még megmentette, így inkább Iscót jelölném eme dicsőségesnek nem nevezhető címre, aki szintén gyenge hónapot (szezont) produkált. Jóformán semmilyen hatással nem volt a csapatjátékra, meglepő módon önző is volt és szinte teljesen veszélytelen a kapura. A hónap utolsó napján a Las Palmasnak rúgott ugyan egy gólt, de őt ez már nem tudta megmenteni a legrosszabbnak járó citrom-díjtól.

Maverick: Sok gyenge teljesítmény akadt, nehéz választani. Ha azonban mindenkit a saját megszokott mércéjével mérünk, akkor vonakodva és aggódva bár, de CR-t jelölöm meg ismét. Nem tudom, hogy Benitez, a sérültek, az ő sérülése, a játékrendszer vagy a nem megfelelő páratartalom-e az oka a teljesítményének, de több mérkőzés során is teljesen eltűnt. Nem túl meglepő módon ezt maga is rosszul viseli, így a hatások tovagyűrűznek, ami hétvégén már Modricból is érzelmeket váltott ki... 

Zizou: Nehéz kiemelni egy valakit, mert nagyon kirívó rossz performansz nem volt. Több gyenge viszont annál több. De mégis a legrosszabb számomra CR gesztusai voltak. Nem kis mértékben vehetik el az ember kedvét a meccsek nézésétől.  

Norma_va: Bár Kroos egyre inkább nem találja helyét Benítez szisztémájában, de CR fejben teljesen máshol jár. (Párizsban mondjuk)

Ki volt október legrosszabbja?
Cristiano Ronaldo
Toni Kroos
Isco
Más, elmondom kommentben.
Poll Maker

Október legjobb meccse: 

Baw José: PSG ellen idegenben. Bár nem lett győzelem, de azt a meccset tényleg irányította a Real.

Sultan: Októberben a legfontosabb meccsen azért összeszedte magát a csapat. A Celta otthonából jött a 3 pont. Akkor az ott komoly fegyverténynek tűnt.

Realpats: Hiába lett 0-0 a PSG elleni idegenbeli összecsapás, egyedül ott és akkor éreztem a csapaton, hogy van bennük tartás, tűnjön bármennyire is esélytelennek a helyzet a rengeteg sérültnek köszönhetően.

Maverick: A PSG idegenben jó volt, de nekem a Celta leverése volt a legjobb, még ha a csapat nem is itt teljesített a legjobban, nézőként ez szórakoztatott leginkább. Az első 15 percben elpukkant egy kreativitás bomba: jöttek a trükkös megoldások, a váratlan húzások, a sarkazások... Már éppen leesett volna az állam, de aztán elemi erővel csapta össze az állkapcsaim a valóság pofonja.

Zizou: Mivel nincs nagy választék itt sem, így kénytelen vagyok én is a PSG elleni mérkőzésre voksolni. Ritkán látni ennyire összeszedett Realt.

Norma_va: Celta első félidejében nagyon jól játszottunk, de a PSG első mérkőzését mondanám még is, mivel idegenben B csapattal, viszonylag jól játszva sikerült egy gól nélküli döntetlent elérni.

Melyik volt a legjobb meccs októberben?
ATMA-RM (1-1)
RM-Levante (3-0)
PSG-RM (0-0)
Celta Vigo-RM (1-3)
RM-Las Palmas (3-1)
Poll Maker

Október legrosszabb meccse:

Baw José: ATMA - az a hozzáállás, az a filozófia megbocsájthatatlan. "Szerencsére" azóta még láttuk párszor.

Sultan: Volt ebben az időszakban három győzelmünk és két döntetlenünk. Tehát igazából nagy panasz nem lehet. Ha rá kell bökni egy meccsre, akkor a AtMa elleni 1-1-et választom, mert abszolút a kezünkben volt a meccs, és meg kellett volna nyerni!

Realpats: Mivel a PSG elleni visszavágó már átcsúszott novemberre, így az ATMA elleni derbit mondanám, ahol először, de sajnos nem utoljára buktunk a miatt pontokat, hogy visszaálltunk és átengedtük a területet az ellenfélnek.

Maverick: A PSG elleni hazait még a pincében is csak letakarva tartanánk legszívesebben. Ennek ellenére váratlant húzok: én a Levante elleni győzelem alatt fizikai fájdalmat éreztem és az unalom új dimenzióival ismerkedtem meg valahol a bágyadtság hiperterében. Ha a „legrosszabb meccset” nem szakmai, hanem nézői szempontból definiáljuk, akkor nálam ez a 3-0 páratlan volt...

Zizou: Matrac elleni majdnem zakó.

Norma_va: Atma elleni befosi játékra szavaznék. Kezünkben volt a 3 pont, és ezt sikerült úgy elcsesznünk, hogy a végén az 1 pontnak is örülnünk kellett.

Melyik volt a legrosszabb meccs októberben?
ATMA-RM (1-1)
RM-Levante (3-0)
PSG-RM (0-0)
Celta Vigo-RM (1-3)
RM-Las Palmas (3-1)
Poll Maker

Október legszebb gólja:

Baw José: CR gólja a Las Palmas ellen, Marcelo beadása és a csukafejes... Az finom volt.

Sultan: Némi képzavarral Navas Atletico elleni 11-es védését nevezem ebben a kategóriában. Felért egy góllal. Persze kicsit torz a levezetés, és nem lehet minden aspektust beleszámolni, de azzal a védéssel elvett a Ticótól 2 pontot, és szerzett nekünk egyet, tehát a két csapat közé odatett 3 pontot. (Amíg szeptemberben voltak óriási James dugók, meg Bale távoli bomba, októberben inkább iparosabb találataink akadtak, melyekből nehezen hoznék ki egy győztest.)

Realpats: Nolito gólja a Real ellen. De, ha olyat nem ér jelölni, amit mi kaptunk, akkor legyen CR 16-oson kívüli okos lövése a Levante elleni meccsen. Mostanában sajnos ritkán lehet tőle ilyet látni. Az meg, hogy a gólt megelőzően Kroos agresszív letámadásából sikerült labdát szerezni, külön öröm.

Maverick: CR hibái mellett is hozott egy klasszis megoldást a hónapban, ezt készséggel elismerem. Hab a tortán, hogy Marci tanárian csavarta be a lasztit ahhoz a mesteri csukafejeshez.

Zizou: Nem tudok kiemelni egyet sem.

Norma_va: CR átlövése a Levante ellen.

Melyik volt a legszebb gól októberben?
CR csukafejese. (Las Palmas ellen)
CR boxon kívüli lövése (Levante)
Navas "antigólja", azaz 11es védése. (ATMA)
Más volt, kommentben elmondom.
Poll Maker

Október meglepetése (pozitív és negatív):

Baw José: A lefele irányuló spirál: csapat játéka, játékosok teljesítménye, Benzema esete, a sérültek száma, a sérülések kezelése... 

Sultan: Így utólag azt mondom elég nagy meglepetés, hogy a fontos sérültek és CR7 gyengesége ellenére vezettük a bajnokságot, és nem nézett ki nagy gond. (Azóta ez a kép kissé árnyaltabb lett.)

Realpats: Pozitívumként egyedül a PSG elleni odavágót tudnám említeni. Negatívumból viszont annál több volt. José szinte maradéktalanul fel is sorolta, hogy mik voltak ezek. Talán még annyival egészíteném ki, hogy egy félidős a csapat, ráadásul a rosszabbik fajtából, amikor inkább csak bukni lehet a pontokat, mint szerezni. Lásd. Atléti elleni meccs. 

Maverick: Számomra pozitív meglepetés a Jesével, Vazquezzel, James és Benzin nélkül összegereblyézett 4 pont a PSG ellen. Nagyszerű, hogy a pad is képes hozni egy magas szintet, és végre lehet cserélni még egy megtépázott keret birtokában is egy BL rangadón.

Zizou: Ismét a Párizsban nyújtott teljesítményt kell felhoznom. Nem számítottam ennyire összeszedett és fegyelmezett Realra. Még a legpozitívabb hozzáállással se gondoltam volna ilyesmire.

Norma_va: Pozitívumként értékelem, hogy ennyi sérülttel egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet az egész hónapot tekintve. Lépést tudtunk tartani a riválisainkkal, ráadásul számottevő hátrányba se kerültünk. Negatívumként a rengeteg sérülést mondom. Felfoghatatlan, hogy egy ekkora klubnál, hogyan lehet ennyi hozzá nem értő "szakember", ugyanis ennyi sérültet nem lehet csupán a balszerencsére fogni. Valamint még az ötlettelen játékunk aggasztó. Támadásaink kreativitás nélküliek, egyedül Marcelóban bízhatunk, meg Hámeszben, ha visszatér.

Mi volt október negatív meglepetése?
Sérültek száma.
Ötlettelen játék.
45 perces csapat
Nem volt ilyen meglepetés.
Más volt, elmondom kommentben.
polls