Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nálunk a labda!

A BL negyeddöntőjének első összecsapásán egy elég összetett mérkőzést játszott egymással a két madridi gárda. A találkozó megítélése többféle megközelítésből is lehetséges, megmutatkoztak az eltérő vélemények a kommentek soraiban is. Vegyük hát sorra a pozitívumokat - szerintem ezekből volt sokkal több, s lássuk mit lehetett volna jobban csinálni!

0 Tovább

A Hetedik

"E világon ha ütsz tanyát, Hétszer szüljön meg az anyád:
Egyszer szüljön egő házban; Egyszer jeges áradásban;
Egyszer bolondokházában; Egyszer hajló szép búzában;
Egyszer kongó kolostorban; Egyszer disznók közt az ólban;

Fölsír a hat - de mire mégy: A hetedik te magad légy!"

Az Atletico Madrid elleni nehéz szülésekkel tele van a padlás. A szezonban már hatszor találkoztunk, ebből két döntetlen, és négy vereség született. A legutolsó, a szégyenletes 0-4, ami miatt lehajtott fejjel jártunk egy hétig. Itt az ideje, hogy a csapat felvegye a földről a megtaposott zászlót, s meglengesse a Vicente Calderón közönsége előtt! Lehetséges ez? Hát, legalább gondolkodjunk el rajta!

0 Tovább

Ejj, bár…

Ezt elcseszték. Mármint nem a Real, és ez jó! Mert hát, legyünk nyugodtan őszinték: mikor a csapatunk ponthátrányban van, a fél szemünket az ősi riválison kell tartani, orrunk alatt halk litániákat, imákat, vagy heveny mantrákat (kinek-kinek ízlés szerint) morogva - miközben gárdánktól alap elvárás, hogy sorozatban szállítsa a pontokat. Aki hibázik, az immár csak a Barca lehet - fogalmaztuk meg néhány héttel ezelőtt a bajnoki címhez vezető út egyetlen módját; és így legyen ötösöm a lottón! Bejött!

0 Tovább

Készülünk keddre, avagy Eibar ellen hangolódjunk!

Alig hogy a fiúk kipihenték a szerdai meccs fáradalmait, jöhet egy újabb összecsapás. Hazai pályán fogadjuk az Eibar csapatát, amely jelenleg a 14. helyen tanyázik. Róluk kb. ennyit, beszéljünk inkább rólunk. Hajtás után beharangunk!

0 Tovább

Újra a jó úton?

Szerda este habfehér gárdánk megtette az első lépést! Egy olyan lépést, ami egy rögös út kezdete, méghozzá annak érdekében, hogy vitathatatlanul Európa uralkodó csapatává váljunk - újra. A jelenlegi Real Madridnak több olyan problémája van, ami miatt még nem mondható el az előbbi állítás. Egyet ugyan sikerült kiküszöbölni, hiszen átléptünk önmagunk árnyékán és megnyertük a BL serleget. De, ha már tavalynál tartunk, emlékszünk még, hogy hosszú hetek, hónapok munkája árán sikerült beérni a riválisokat és az élre állni? Majd arra is emlékszünk, hogy mindezt alig 4 nap alatt lazán kidobtuk a kukába, és el is úszott a bajnokság? Tehát sokan gondolhatják, hogy a BL csak egy pozitív kilengése volt a csapatnak. Ezt erősíti az a tény, hogy az Atléticóval valljuk be, nem tudtunk mit kezdeni mindeddig...

0 Tovább

Bale és Pom Pom

Rég volt olyan, hogy sérültek hiányában a teljes csapat áll Carlo rendelkezésére. Következik is az áprilisi meccs dömping, úgyhogy mindenkire szükségünk lesz, ha a lehető legjobbunkat akarjuk mutatni a hátralevő hetekben. Ma este Rayo ellen kell hozni a kötelezőt, majd hétvégén újra bajnoki, azután meg jöhet egy sok mindent eldöntő Atlético BL párharc első felvonása. Na, de ne siessünk még ennyire messzire, vegyük csak kettesben a kanyarokat, biztos, ami biztos. Hajtás után beharang!

0 Tovább

Kiiiileenc egggy!

Vannak olyan pillanatok minden futball szurkoló életében, amikor elismerően csettint, hogy ez szép volt srácok! Hát vasárnap elérkezett egy ilyen. Ekkora verést rég láttam. Na, persze árnyalja a képet, hogy nem egy acélos ellenfél ellen értük el mindezt. De ezzel most ne foglalkozzunk, hiszen a lényeg, hogy egy önbizalomnövelő sikert arattunk, amely során parádéztunk, és minden összejött a Blankóknak. Kicsit késett az összefoglaló, beugróként vállaltam magamra a meccs szummázatát, hogyha nem is a megszokott részletességgel, de azért prezentáljam a gondolataimat erről a nem mindennapi meccsről. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Nyuszi hopp!

...egy Granadát elkapott! Legalábbis reméljük. Húsvét alkalmával habfehér nyulaink kedvenceink visszatértek válogatottbeli elkötelezettségeikből, többé-kevésbé épen. És a jó a szerencse, ami csúnyán pofánröhögött minket a BL-sorsoláson, ezúttal nagy kegyesen egy könnyen verhető nyúlbagázst sodort az utunkba. Hazai mezőkön, nem lehetne nagyon kérdés, kié is lehet az összes répa a végén...de hát mégis van. Hajtás után beharangunk.

0 Tovább

Back to Euro 2000

Youri Djorkaeff neve feltételezhetően nem sok ember fülében cseng ismerősen, pedig egy Világ- és Európa bajnok labdarugóról van szó. A kígyó becenévre hallgató gall játékos Franciaországban és Olaszországban egész komoly karriert futott be. Az örmény-francia származású játékos kíváló technikai adottságokkal és remek cselezőkészséggel rendelkezett.

0 Tovább

Ha kellett egy passz...

Nemzetközi hétvége... Egy olyan időszak, amely rettegéssel tölti el a játékosaik épségéért imádkozó madridista szíveket (különös tekintettel a brazíliai klímán igencsak törékennyé váló Marcelóra). Azokat a szíveket, amelyek az utóbbi időben amúgy is nagyobb igénybevételnek voltak kitéve, miközben a felszaporodó stresszhormonok által vert egyre gyorsuló tamtam ütemével próbáltak lépést tartani. Itt az ideje hát, hogy egy kicsit lehiggadjunk, benyomjunk valami megnyugtató zenét, és csak élvezzük a futball elénk táruló szépségét!

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook