Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tenger alatt járunk...

Ismét egy szombat délutáni meccsre invitál minket a La Liga 6. fordulója, méghozzá idegenbe, az El Madrigal stadionba. Az elmúlt két héten nem volt okunk panaszra, meccsekből annyi volt mint hal a tengerben, szám szerint 4, 14 nap alatt. Máskor féltve néznénk szeretett játékosainkra, de úgy vélem, hogy kifejezetten jót tett ez nekünk a szezon kezdeti nehézségek után. Kellettek ezek a mérkőzések, hogy Carlo összerakja a csapatot, mindenkinek megtalálja a saját helyét, és hogy a játékosok kicsit megszokják új szerepkörüket és az új társaikat. Ebből talán a lehető legjobban jöttünk ki, bár a cél még messze van, de túl vagyunk a mélyponton, és innentől már csak felfele (k)úszhatunk a tabellán. Hajtás után beharangunk...

0 Tovább

Gála a javából!

Tegnap este megint kitettek magukért a fiúk, lassan kezdenek elkényeztetni minket. A spanyol bajnokság 5. fordulójában az Elchét láttuk vendégül és 5-1-gyel végeztük ki őket. Ugyan az ellenfél nem volt túl acélos, de ez nem von le a Blancók teljesítményéből semmit, hiszen nem hagytuk kibontakozni őket, és végre nem szenvedünk a kiscsapatok ellen. Mégis ők jutottak vezetéshez, egy balszerencsés szituációt követően 11-esből szereztek előnyt, de ezzel nagyjából ki is fújt a Mourinho-klón Fran Escribá legénysége. Átvettük az irányítást és előbb Bale majd CR négy találata követte. Utóbbi játékos már 12 gólnál jár ebben az idényben, ebből 9 a bajnokságban. A következőkben értékelem a csapatot, illetve néhány játékost kiemelek. Jön az összefoglaló!

0 Tovább

Esti Gála?

Kezd igencsak őszre fordulni az időjárás hazánkban, szerencsére a csapatunk gondoskodik róla, hogy ne merüljünk lassan téli álomba. Fel kell pörögnünk, hiszen hol a Baselt simázzuk le, hol történelmi vereséget mérünk a Deporra, és már itt is a következő meccs. Ezúttal az Elche látogat a Bernabéu-ba, ahol utoljára egy 3-0-s győzelmet arattunk felettük. Ellenben az Estadio Manuel Martínez Valeróban csak kínkeserves 2-1 jött össze, egy utolsó perces CR büntetővel. Érdekes módon kedvenceink már évek óta szenvednek a kiscsapatokkal szemben, az úgymond kötelező győzelmekkel hadilábon állunk, Mourinho alatt is sokszor zakóztunk az alázat hiánya miatt. A mai alkalommal én kevésbé tartok ettől, mivel jó szériában a csapat. A következőkben beharangozunk.

0 Tovább

Van csapatunk?

Mint egy nem túl erős, de hozzáértéssel készült gyümölcspárlat ízkavalkáddal érkező melegsége, úgy áradt szét bennem valami jóleső érzés a csapatunkkal kapcsolatosan. A Disaronno valóban lecsúszott, a hatása szép lassan múlik, viszont egy ilyen meccs jótékony hozadéka sokáig kitarthat. Ezúttal kicsit kevesebbet kívánok a statisztikákkal foglalkozni, s többet a helyzet pszichológiájával. Kissé rendhagyó összefoglaló következik.

0 Tovább

Szebb napok nyomában

A szombat délutáni La Liga matiné mindkét résztvevője szeretne a helyes útra visszatérni, még ha nem is ugyanazt a célt fogalmazzák meg a felek. Királyi kedvenceink két vereség után végre három ponttal szeretnének zárni egy bajnokit, míg a házigazda tervei hosszabb távra fogalmazódtak meg; az egykor szebb napokat megélt Deportivo a Primera Divisiónban szeretne újra gyökeret verni. Mivel a két időtáv nem azonos, mindkét gárda céljai megvalósulhatnak. De nem ezen a hétvégén. A La Coruña minden bizonnyal megpróbálja majd megnehezíteni a dolgunkat, de mi ennek ellenére bezsákoljuk a pontokat. Lássuk, mit kell tudnunk a galíciai összecsapás előtt!

0 Tovább

Önbizalom növelő győzelem!

Kellett ez már nekünk, mint éhesen egy falat kenyér, vagy mint kánikulában a hűtött nagyfröccs. Tegnap először játszott úgy a csapatunk, ahogy a szezonkezdet óta végig szerettük volna. Voltak persze gyengébb periódusok, de összességében a meccsre nem lehetett panaszunk. Fineszes megoldások, pazar támadójáték, szép gólok - és most megálltunk egy kapott gólnál. Persze az ellenfél se tartozott az európai elitbe, de az elmúlt hetek lehangoló játéka után ne hagyjuk elrontani az örömünket. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Útkeresés...

Ma este útjára indul a gyönyör BL, és a szombati saller után itt lenne már az ideje, hogy a fiúk remek játékkal és szép győzelemmel kényeztessenek el minket - eddig ugyanis ezzel masszívan adós a csapat. Kaptunk ehhez egy kellemesnek mondható ellenfelet is a Basel személyében, hazai pályán kezdhetünk, minden feltétel adott hogy ne csesszük el megint. Hajtás után beharangunk.

0 Tovább

Elpáholva

Hajjaj, nehéz a futballszurkoló élete, pláne, ha kedvence a Real Madrid. Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy nehéz időszak előtt állunk, és már most sokaknak elegük van, pedig csak most kezdődött a szezon. Már három bajnoki meccsen vagyunk túl, amiből egy győzelem és két vereség született. Mit ne mondjak, nem BL címvédőhöz méltó kezdés. Mindenki láthatta, hogyan kaptunk ki 2-1-re városi riválisunktól, így nem is a meccs eseményeiről szeretnék beszélni, ellenben a taktikai aspektust sokkal fontosabb lenne megvizsgálni, hiszen sok hasonlóság van a tegnapelőtti vereség és a Real Sociedad elleni zakó között. Hajtás után lássuk a részleteket.

0 Tovább

Megint teszteljük a rugókat

Néhány éve ismét a régi fényében tündököl a főváros legnagyobb horderejű derbije, így már sokaknál a clásico helyét is átvette, vagy ha nem is, de legalább megközelítette. A mindig agyonvert, árnyékban eléldegélő kistestvér pár éve kijött a fényre, és nagy szeletet akar a tortából, abból, amelyet eddig csak gyakorlatilag két részre osztottak. Az Atlético topcsapat lett, a szemünk előtt nőtt ki a földből egy újabb klasszis ellenfél, így mostmár a kétcsapatos ligázóknak sincs igazuk, akinek ez nem tetszik, azt csak sajnálni tudom (kíváncsian várjuk, mit lehet még felhozni a bajnokság ellen - az ötleteket kommentbe kérjük). Nagyon jót tesz a ligánknak is egy védekezésben klasszis, kemény, kellemetlen stílusú ellenfél, akinek azért a támadó potenciálja is igen magas. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy a nagyobb verseny jót tesz a Realnak is, elég a tavalyi szezonra gondolni, vagy a rövidtávú történelemből meg a '90-es évek végére, valamint a 2000-es évek elejére akár.

0 Tovább

Fejtörés

Kezd leülepedni sok minden a klub körül, így az átigazolási szezon bezárta után. Kellett is ez a szünet, mert nagyon nem úgy kezdtük az évet, ahogyan azt szerettük volna. Szenvedett minden csapatrészünk, gólokat nehezünkre esett rúgni, viszont a hátvédeink úgy szaladgáltak, mint a fejetlen csirkék egyes helyzetekben. Carlónak sok dolga lehetett, össze kell raknia egy stabil csapatot, amit jelen állás szerint igen nehéz. Lehetőségei szűkek, de tavaly megtalálta a megoldást, így idén is megtalálhatja előbb vagy utóbb.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook