Tekinthetünk úgy erre a meccsre. Mert a kedden játékban bemutatott gyalázatot valahogy jóvá kell tenni a srácoknak. Hogy ehhez éppen a Sevilla-e a megfelelő ellenfél, nos, arról nyilván megoszlanak a vélemények. Akárhogy is van, bajnokok akarunk lenni, és ha ők jönnek szembe, hát nem szabad finomkodnunk - ők se fognak. Hogy vajon a keddi BL-meccs után jó-e hogy éppen náluk tesszük tiszteletünket, azt lapozás után megvizsgáljuk.
Egy biztos, a kirándulás minden lesz, csak laza edzőmeccs nem, ha csak a közelmúltból indulunk is ki. Ugyanakkor talán mégis egy ilyen meccsen elért, akár nehezen kivívott, de egyértelmű győzelemre van szüksége a csapatnak, hogy ne minden troll a keddi meccs gyalázatos első félidejét emlegesse nekik fel - tegyük hozzá, joggal. Érvek következnek pro és kontra, aztán vagy okosabbak leszünk, vagy hülyébbek, vagy már teljesen mindegy.

Amiért a Sevilla jó: Emeryék enyhén szólva nincsenek nagy formában. Mindössze a 12. helyen állnak, 3gy-3d-4v mutatóval, 14-14-es gólkülönbséggel. És bár az EL örökös bajnokának és csúcstartójának tekinthetjük őket, a BL-kabát egyelőre nagy rájuk. Az első fordulóban ugyan megcsapták a 'Gladbachot otthon 3:0-ra, de aztán elverte őket Juve és a ManCity is - utóbbiak kétszer is, a hétközben épp a Pizjuanban 3:1-re. Két vereség egymás után, az egyik ráadásul otthon. Nem a legjobb önbizalom növelő.

(Semleges szurkoló: - Ez lett volna az igazságos eredmény a Bernabeu-ban is a PSG-nek.)
(IronRock: -Jó, ezt már kiveséztük, kussójjá'!)

Bár nem tudom, vezettük-e a sérültek listáját a La Ligában (sanszos), azért a Sevilla is "igyekszik". Pareja, Carrico és Beto biztosan nem lép pályára sérülés miatt, és ha van egy kis mázlink, a legveszélyesebbjük, az 5 gólt és egy gólpasszt jegyző Gameiro se épül fel a meccsre.

Még pindurkát maródibb?

Amiért a Sevilla nem jó: Az előző fordulóban ugyan a Villarreal verte őket, és bár a bajnokság elején a Pizjuán se volt az a bevehetetlen vár (nyert itt a matrac 3:0-ra, meg a Celta is 2:1-re), mostanra változott a helyzet. Megégett itt a Barca is, legutóbb meg a Getafét küldték haza egy ötössel. Szóval itt nyerni ismét felér egy kupagyőzelemmel, és mivel mi leszünk az ellenfelek, egy hajtós, agilis, esetenként durva Sevillára nyugodtan készülhetünk. Teljesen mindegy a két csapatot elválasztó helyezés és pontszám, ezen az estén nem ez fog számítani. Ha Gameiro nem is lesz a pályán, azért a Vitolo-Banega-Konopljanka-Llorente támadósortól is bőven van miért tartani. És ha ők nem boldogulnának, ott van még a padon egy régi ismerős Reyes, a Chelsea-től érkezett Kakuta, vagy a BVB-től kölcsönben levő Immobile.

Nálunk egyelőre azok a hírek, hogy Marcelo biztosan nem tud pályára lépni, ahogy Navas sem, utóbbi "izomfáradtság" miatt (Doktor Úr, ez mégis mi a francot jelent?). Így aztán ismét Casilla igazolhatja, hogy nem csak a padot tudja melegíteni, a kapuban is megállja a helyét. Bale állítólag bevetésre kész, és milyen meglepő, máris a kezdőben találja magát. Az áldozat pedig Casemiro lesz. Benya ugyan megúszta a jelek szerint a sittet, de továbbra is sérült. James már legalább a padon ott lehet, Carvajal viszont még ott sem.



Go on Nachoooo!

Szóval egy olyan ellenféllel találkozunk, akik ellen 120% beleadás talán elegendő. Ne kerteljünk: cefetül nehéz dolgunk lesz a Pizjuánban. De akár a B-csapattal, akár Castillásokkal, szenvedve, küzdve, de ezt a meccset nyerni kell!! És akkor számolgassanak az ellenfelek.

Várható kezdő:  Casilla - Danilo, Varane, Ramos, Nacho - Kroos, Modric - Isco, Bale, Jesé - Ronaldo