Én is inkább a Real Madridot körüllengő problémahegyekről beszélnék elsődlegesen, mint ahogy Sultan is tette a beharangozójában. Mivel leginkább erről beszélnek az emberek, és nem arról, hogy mi lett az eredménye a Real Madrid-Getafe párharcnak. Nem csoda, hiszen a királyi gárda jövőjét az fogja meghatározni, hogy ez a spirál miképp és mikor fog végződni. Már a nyár folyamán felvetődött Pérez távozása, méghozzá Ramos eligazolása kapcsán. Bár akkor még nem tűnt reálisnak, de mára ez jócskán átértékelődött. Damoklész kardja ott lebeg Madrid fölött, és talán már csak az a kérdés, hogy mikor távozik Pérez. A héten megtartotta második soron kívüli sajtótájékoztatóját, ami arra enged következtetni, hogy tűzöltás folyik ezerrel.  Ugyanakkor egyre fontosabb kérdéssé válhat, hogy ki vehetné át a Real Madrid elnöki posztját, és ki tudná jobb irányba terelni a csapatot. Ehhez mindenképp szükséges lesz egy megfelelőbb edzőt találni, ami valljuk be, nem könnyű, hiszen nincsen túl sok választék az elérhető trénerek között. 


Kissé előreszaladtam, de érdemes lesz elgondolkodni ezeken, viszont egyelőre Rafa Benítez az edző és Florentino Pérez a presidente, úgyhogy velük kell foglalkoznunk. Benítez, ha végképp csöndre akarja inteni a kétkedőket, el akarja hallgattatni a kritikusokat, akkor mindenképp most van itt az ideje, hogy valami maradandót alkosson. Talán nem túlzok, hogy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség áll elötte. Most kell összekapnia magát, letisztázni a követendő jatékot, stílust és arra terelni a gárdát. Ha most nem fog menni, akkor feltehetően nem fog még egyszer lehetőséget kapni egy top klubnál. Ezidáig nem kristályosodott ki a játékrendszere, sőt, még nagyobb hiba, hogy a csapat minden fronton kudarcot vallott. Értem azalatt azt, hogy a támadójáték - dacára a minőségi játékosoknak -, halovány, maga a játékkép pedig unalmas. De ha Capello-féle "biztonság az első" stílust akarja követni, akkor ahhoz a védelmet se rakta össze kellőképp. Ugyan árnyalja a képet a sérülések mennyisége, de ennél mindenképp több kell. 


Szóval, eképpen érkeztünk el szombat délután 4-re, amikoris a Getafét fogadtuk a Santiago Bernabéu-ban. Benítez már az kezdővel kissé meglepetést szolgáltatott, hiszen ahelyett, hogy Arbeloa került volna be, ő inkább a kényszerből védővé avanzsált Lucast kezdette. A meccset utólag láttam csak neten, de még az angol kommentátorok is inkább a Real körüli helyzetről beszéltek a mérkőzés első perceiben, és ezt szakította félbe Benya korai gólja. Nem tudni hogyan, de Pepe indult meg a jobb oldalon és a centerezéséből született a találat. A második gólt is a francia jegyezte, méghozzá igencsak beszédes módon. Míg Ronaldo bosszankodott és a bíró felé méltatlankodott, addig a jó öreg Karim kiharcolta magának a helyzetet és betalált. Örömteli lenne, ha a pályán kívüli történéseket félre tudná tenni, és továbbra is ilyen teljesítményt nyújtana az egész szezon során. Sőt, őszintén bízom az ártatlanságában, és remélem felmentik!


Ezt követően a magára találó Bale is betalált, akit el kell ismerni, mert egész jó meccseket hoz, és ez a gólja se volt csúnya. A hab a tortán pedig az volt, hogy három perccel később már CR is gólt jegyzett végre. A meccs nagyjából ennyiben össze s foglalható, mert a második félidőre már leeresztettek a fiúk. Újabb gólunk nem is született, azonban az ellenfélnek sikerült még megszereznie a szépítő gólt a meccs hajrájában.

Bár remek eredmény ez a 4-1, de nem hiszem, hogy túlságosan ünnepelni kellene, mert kétlem, hogy a játékbéli problémák egyik napról a másikra eltűnnének. Árnyalja a helyzetet és az eredményt, hogy az ellenfél nem igazán vette fel a kesztyűt, sőt teret engedett a BBC-nek, ami még ilyen állapotában is veszélyes dolog. Valamint pozitívumként értékelendő, hogy támadó összeállításban küldte fel a csapatot Benítez, de messze még az a pont, amikor hasonló szellemben és felállással tenné ugyanezt egy acélosabb ellenfél ellen. A legnehezebb feladata mindenképp ez lesz, hogy meg kell találnia az egyensúlyt a biztonság és a látványos, eredményes futball között. (Egyébként Ancelottinak véleményem szerint sikerült.) Szóval Rafa, ha a Real Madrid edzője szeretnél lenni, akkor fel kell nőnöd a feladathoz és meg kell mutatnod! HALA MADRID! 

Összefoglaló: