Napokon belül szembe fogok találkozni olyan témákkal, amik azt feszegetik, hogy miért foglalkozunk ezzel a bloggal, hogy miként űzzük ezt a hobbit. Így ennek alkalmából napok óta ez motoszkál a fejemben. Meglátunk 7-10 évesen egy cselt, egy fantasztikus gólt, és egyből képesek vagyunk megszeretni az illetőt, drukkolni a csapatnak, amelyben hétről-hétre szerepel. Kialakult egy talán örökre szóló kötődés a csapat iránt. Ezen sémák mentén "választunk" kedvenc csapatot. Nem tudni pontosan hogyan, sokszor nem is emlékszünk rá igazán. Olyan mozzanat ez, amelyben nincs helye logikának és érveknek. Ha megszerettünk egy klubot akkor legyen bármilyen idióta a vezetés, mi kitartunk. Nem tudunk mást tenni. Hiába próbálunk érvek mentén új csapatnak szurkolni. Közel se fog ugyanúgy menni, mint ANNAK a gárdának. Ezért tehát szerintem a legtöbb labdarúgást szerető emberben megvan a hajlam, hogy kövesse kedvencei történéseit, drukkoljon nekik. Sőt az sem elszigetelt eset, hogy kivesézik a legutóbbi mérkőzés eseményeit. Mindegy ki milyen szinten, de mindenki szeret ezekről beszélni. Úgyhogy én a blogolásom legfőbb indokát ugyanerre tudom visszavezetni. Másrészt nincs ráhatásunk a történésekre, pufogunk egy-egy edzői húzáson, ekézzük a klubot egy rossznak vélt átigazoláson, de érdemben nem tudjuk befolyásolni. Úgyhogy mérgelődés mellett már csak az marad, hogy "kiírd" magadból, ahogy mi tesszük hétről-hétre. Éppen ezért van hatalmas felelőssége a játékosoknak, az edzőnek, a klub dolgozóinak és persze az elnöknek is. Ha rossz irányba fordul a csapatod sorsa valamelyikük ténykedése miatt, akkor bizony marad az említett pufogás, tűrés, belenyugvás. Ezen kisebb kitérő után pedig vegyük fel az aktuális események fonalát. A 13. fordulóhoz érkeztünk el, amikor is a Sporting Gijón látogat el Madridba. Beharangozó következik!

A Real Madrid túl van két nagyon fontos mérkőzésen, amit meglepően jól abszolvált. Főképp igaz ez az Atletico elleni derbire. A Sporting elleni inkább csak a továbbjutás szempontjából volt érdekes, de az is fontos 3 pontnak bizonyult. Mindezek után pedig nincs sok idő pihenésre, se örömködésre, mert 1 hét múlva már a Barcelona fog szembejönni, és addig még - a maival együtt - két meccs is előttünk áll. A szituációt nehezíti, hogy Bale műtétre vár, valamint Kroos sem épült még fel. Tehát ezen  két meccsen úgy kell 6 pontot gyűjteni, hogy közben óvakodni kell a további sérülésektől, és pihentetni is legyen alkalom. Ha pedig az említett körülmények alapján vizsgáljuk a mai mérkőzésünket, akkor nem hiszem, hogy el lehet várni a pörgős, izgalmas összecsapást. Természetesen Zidane szavai alapján a stáb, és talán a játékosok se fogják ellazázni és lebecsülni az ellent, így maradt remény, hogy nem fog teljesen unalomba fulladni. 

A sajtótájékoztatón a sérültekről, visszatérőkről is esett szó. Bale elkerülhetetlen műtétje és Kroos kényszerszabija mellett még egy valaki helyet kapott ebben a kategóriában, méghozzá  Koncentráló ismét kisebb izomsérüléssel bajlódik, de ugye ez nála nem ritka. A frissen felépültek táborát nem más erősíti, mint Pepe és Casemiro. Mindkettő visszatérése nagyon fontos lehet, hiszen Varane se 100%-os a térde miatt, illetve Casemiro munkába állása annyit jelenthet, hogy ZZ plusz egy alternatívával rendelkezhet a középpálya kialakításában. Innen pedig kénytelen vagyok áttérni a sárga lapok helyzetére, mivel erről is esett szó. Egyetlen játékosunk áll veszélyes zóna közelében, azaz eltiltás közeli státuszban. Sergio Ramos amennyiben újabb sárga kártyát gyűjt össze, akkor beváltódik az egy körből kimarad ajándékra, ami történetesen egy Clásico esetén roppant fájó is lehet. Ennek ellenére ZZ bátran és talán félig-meddig muszájból is, de pályára fogja küldeni csapatkapitányunkat. Viszont abban bízhatunk, hogy leül vele beszélni és azt a Ramost fogjuk látni, aki talán páratlan a világon.

A kezdőt tekintve mindenképp várok nagyobb mértékű változtatást, tekintve, hogy sorozatban két meccset lejátszottak már Iscóék, illetve Bale is lesérült. A walesi helyén minden bizonnyal Lucas Vazquez szerepelhet, a középpályán pedig szóhoz juthat Asensio, illetve az ismét pletykák keresztűzében égő James is. Hátul Varane helyett Ramos, mellette Nacho, a két szélen meg Marcelo és Danilo. Valahogy ekképpen fog alakulni a ma délutáni csapatunk, de mielőtt a végéhez érnénk, meg kell említenem az ellenfelet is. 

A Sporting Gijón eredményei alapján nem számít erős ellenfélnek, hisz mindössze a 18. helyen áll 9 ponttal és az elmúlt 5 mérkőzésének mérlege 3 vereség és 2 döntetlen. De éltünk át már nagyon nem várt meglepetéseket ebben a szezonban, ezért jobb a kellő mértékű óvatosság. Persze a két gárda játékosállománya közel sincs egy szinten, úgyhogy szigorúan papíron nem okozhatnak gondot. Akire mindenképp figyelni kell, az a 26 éves horvát támadó, Duje Cop, aki 5 gólnál és két asszisztnál jár. A statisztikák alapján úgy tűnik számomra, hogy mögötte egy szinten álló játékosok követik, talán Moi Gómezt lehet még kiemelni. Ha már a statoknál járunk, érdemes odafigyelni a 0,9 gól/ meccs átlagra, ami azt sugallja, hogy ezen a meccsen is esélyes, hogy egy alkalommal a hálónkba juttatják a játékszert. Ha védelemben nem is, Navas helytállásában mindenképp lehet bízni. Nagyon megbízható, stabil szintet hoz meccsről-meccsre. De visszatérve a Gijónra, legutóbb szeptember végén futottak össze igazán nagy csapattal, akkor hazai pályán kaptak ki 0-5-re a Barcelónától. Ez alapján nekünk is illene megverni őket, de természetesen tisztában kell lenni, hogy ez csak a papíron ilyen egyszerű. Minden többi a pályán fog eldőlni... Hala Madrid!

Kezdés: 16:15

TV: Sport 2