...Méghozzá a javából. Az elmúlt mérkőzéseken jó eredményeket zsebeltünk be, viszont igazán mérvadó ellenféllel nem találkoztunk - leszámítva az Atleticót. Most tessék! Ellenfél tálalva! Ellátogatunk ma este, ha nem is az oroszlán barlangjába, de valami olyasmi helyre. Pokolian nehéz mérkőzés vár a királyi gárdára. És, hogy még inkább fokozzam az izgalmakat, nem csak nyerni kell, de úgy kell mindezt tenni, hogy félig-meddig már a keddi BL párharcra kell készülni. Úgyhogy challenge accepted! Nézzük mit hozhat az összecsapás!

 

Sevillában jelenleg 30 fok van, este olyan 16 körül lesz. Kellemes szombati nap. Focira alkmalmas. Rengeteg ember lepi el az utcákat, de főleg a Ramón Sánchez Pizjuan stadion környékét. Megannyi lelkes szurkoló arra vár, hogy elfoglalhassa helyét a lelátón és vad szurkolással fogadja kedvenceit, illetve a Real Madrid gárdáját. Abba a stadionba látogatunk el, ahol 38 mérkőzés óta nem kapott ki a hazai együttes. Pedig tiszteletét tette többek között, az Atletico Madrid (0-0) és a Barcelona is (2-2). Mikor készültem erre a beharangra belenéztem a Barca elleni meccsükbe és a Zenittel vívott összecsapásba is. Ez a csapat mentálisan nem semmi! Nem okoz gondot nekik, ha hátrányba kell futballozni és a végsőkig küzdenek. Messiék 2-0-ra is vezettek már, sőt a 83. percig győzelemre álltak, de egy gyors kontra révén kiegyenlítettek. Hasonló volt a Zenit ellen vívott találkozó is, 0-1-re vezetett az orosz csapat, a 72 percig. A hazaiak folyamatosan mentek előre, s a 72. percben 1-1-re hozták az állást. Majd a 87. percben megszerezték a vezetést és nyertek. 
 

Unai Emery vezette gárda abszolút nem adja könnyen magát. Válogatós és nehezen térdel le. Pedig emlékszünk még a nyári szuperkupára? Ronaldo két góljával megnyertük azt és kissé sajnáltuk őket, hogy Rakitic eligazolásával mennyit gyengültek. Aztán tessék, itt vagyunk most és izgulhatunk, hogy megtudjuk szakítani a brutális sorozatukat vagy sem. Stílusukat tekintve nem egy kellemes ellenfél, mivel agresszív letámadással és fegyelmezett védekezéssel operálnak. Ugyanakkor nem áll távol tőlük a szép, helyenként kombinatív játék sem. Valamint a szélek hosszú labdákkal való megjátszása fő fegyverüknek is mondható. 
Jó-jó, de kire kell odafigyelnünk? Carlos Baccára mindenképp, hiszen ő a házi gólkirály 19 találattal. De ott van Gameiro is, és persze sokaknak ismerős lehet José Antonio Reyes (Vitolo játéka kérdéses) neve is. Aki a 2006-07-es szezonban nálunk is megfordult. A középpályájuk is jelentős erőkből áll, kezdve Banegával és Krychowiakkal. Viszont a védelem oszlopos tagja, Nico Pareja kidőlt, így rá nem számíthatnak. 

Ez lenne az ellen. Most nézzük meg, mi a helyzet a királyi gárdával. Bale visszatérésével valószínűsíthető, hogy a támadó szekció a wales-iből, CR-ből és persze Chicharitóból fog állni. Emiatt az is jócskán valószínűsíthető, hogy Kroos mellett James fog helyet kapni. Sőt a hírek szerint, Ramos ismét fel lesz tolva a középpályára, ami érhető, hiszen kelleni fog a stabilitás. Hátul Carvajal és Marcelo térhet vissza, illetve középen Varane-Pepe páros fog szerepelni. A kezdőt letudva át lehet térni a taktikára. Egyrészt oda kell figyelnünk a kontrákra, és példának okáért a Zenit ellen két szögletet követő szituációból adódtak a gólok, így erre is nagyon kell koncentrálni. Másrészt elengedhetetlen lesz a játékunkkal kapcsolatban a kreativitás, továbbá a helyzetkihasználás. És reménykedve, hogy a talján mesterünk olvassa ezt, mert amennyiben Bale játszani fog, akkor a szabadokat neki adnám át Ronaldo helyett. Egyébként Carletto nincs egyszerű helyzetben, mert fel kell pörgetnie a csapatot erre a meccsre, viszont semmiképp nem adhatnak ki mindent magukból, mivel 3 nap múlva Torinóba kell ellátogatnunk. 

Eznnyit a meccs előtt, a többi pedig majd a találkozón fog kiderülni. Ha engem kérdeztek, akkor abszolút bízok a győzelemben, úgyhogy HALA MADRID! 

Egy másik lehetséges kezdő:

Kezdés: 20:00

TV: Sport 2