Nehéz akármit is mondani, amivel kicsit rá tudnám hangolni a kedves olvasó közönséget a mai BL meccsre, ugyanis teljes mértékben tét nélküli. Nekünk legfőképp. De mégis csak kell valamit írni, meg azért valahogyan ki kell ebből a morális szakadékból másznunk, így vagy úgy, de muszáj lesz. Tudom nem lesz könnyű. Fél szemmel mindenki azt nézi, hogy még mindig Rafa-e az edző, esetleg a bíróság elmeszelte-e már Pérezt… (link: itt) De persze, ez még egy hosszú szappanopera lesz, amit még pár kereskedelmi tv is megirigyelne, úgyhogy az lenne a legegészségesebb, ha visszatérnénk az egy héttel ezelőtti állapotunkhoz, ahol Rafa csupán egy nem idevaló edző volt, (és nem az alázásunk megtestesítője) és Pérez ugyanaz a lekaparhatatlan pióca volt, amit még eltűrtünk, mert megszokásból muszáj volt (és nem a már szociók által üldözőbe vett személy). Viszont ma BL, így hajtás után beharangozunk!

 

Shakhtar jelenleg a 3. helyen áll pontegyenlőséggel a csoportban, és rajtunk kívül még a PSG-vel találkozik idegenben. Legutóbbi találkozásunk óta 12 mérkőzést játszottak, és csupán 2 vereségük van (PSG 0-3, Malmö 1-0). Gólkülönbségük is méltányosnak mondható, ugyanis 37 rúgott góljuk mellett 19 kapottjuk van, ami összesen +18. Emellett mondani sem kell, hogy vezetik saját bajnokságukat. 14 forduló után csupán egy döntetlen és egy vereségük van, valamint 41:10 a rúgott és kapott gólarány. Nehéz nem megemlíteni, hogy nálunk ez az arány 12 forduló után 26:11. Nyilvánvalóan nem lehet teljes párhuzamot vonni a statisztikák között, ugyanis a bajnokságok minősége nagyban befolyásolja ezt, de azért azt mutatja, hogy nem fognak beparkolni a busszal.

Akire nagyon oda kell figyelni, az bizony a kimondhatatlan nevű Alex Texi Tiex Teixera T. Hazai góllövőlistát vezeti 21 góllal, második helyen az exarsenalos Eduardo csücsül 7 találattal. Nem kis szakadék van a két játékos között, úgyhogy nem ártana majd figyelni rá. Amúgy is olyan acélos a védelmünk manapság, hogy biztos vagyok benne, hogy a fiúknak nem fog gondot okozni...
Lucescunak nélkülöznie kell Srnat és Kuchert eltiltás miatt, de rajtuk kívül mindenki más bevetésre készen.

Alex T.

Az ukránok edzője meg van győződve arról, hogy a hétvégi vereségünk után győzelemre éhesen fogunk kiutazni hozzájuk, és akár be is daráljuk őket, úgymond idegből. Őszintén legyen mondva, én ettől nem tartok sajnos, de legyen így! Mindenesetre amennyire én ismerem a Shakhtart, abban viszont biztos vagyok, hogy nem fognak megijedni tőlünk, főleg nem hazai pályán. Minden mindegy alapon fognak támadni, hiszen az utolsó hazai mérkőzésüket játszák a BL-ben, ráadásul talán pont ezért, most van a legnagyobb esélyük nyerni is. Ugyan veszélyben nagyon nincsen a 3. helyük, párizsban a jelenlegi helyzetben biztos nehezebb dolguk lesz. Plusz amennyire emlékszem, nem játszottak alárendelt szerepet a Bernabéuban, és Pyatov potyája pont megzavarta őket, ráadásul a kiállítás sem segített a helyzetükön, meg ugye az a két 11-es is árnyalja a helyzetet. Nem a győzelmet magyarázom, azt nem kell, inkább azt, hogy akkor sem volt 4 gól a két csapat között, most meg pláne nem... Ne legyünk abban a tévhitben, hogy ez könnyű meccs lesz. Nem lesz az! Ilyen szempontból nagyon izgalmas meccsre számítok!

Hogy nálunk mi a helyzet? Azt nagyon senki sem látja át igazán. Pérez biztosította Rafát a támogatásáról, és mondta, hogy bízik benne (van más választása?), és az eredmények idővel jönni fognak. Mindenki megnyugodott, ugye?! Jólvan, én sem. Na de, hogy most mi is a megoldás, azt szerintem még Sherlocknak is nagy feladvány lenne, nemhogy a mi pincérünknek. A játékosok aligha bíznak már az utasításaiban, a sajtó darabokra szedte az elmúlt napokban, és olyan mennyiségű kritika nehezedett Rafára, amit nem tudom, hogyan tudna figyelmen kívül hagyni. Viszont azzal, hogy Pérez kiállt mellette, talán egy kis nyugalmat érezhet – amire valljuk be most nagy szüksége lesz.

Itt még "Örö e bódottá!"

Marcelo a hírek szerint combsérülést szenvedett (már nem merik leírni, hogy izomsérülés), így ő ki is maradt a keretből. Már ez érdekes, hogy hogyan fogja megoldani ezt a helyzetet, balbekk csere hiányában. Bizalmat szavaz Nachónak, vagy esetleg átrakja a média által célbavett Danilót vagy leveszi a polcról, leporolja és bedobja Arbeloát? Arbeloának bizalmat sem szavazott, úgyhogy a legesélyesebb az először említett forgatókönyv, de már akármit is kinézek Rafából. Nem kérdés, hogy Danilo miért volt ennyiszer a kezdőben, viszont a világsajtóban is az egyik nagy hibának titulálták az ő kezdetését szombaton, és ezért (is) kapott hideget-meleget Rafa. Érdekes lesz megnézni, hogyan fogja kialakítani a kezdőt. Most már nem csak felülről, de a médiában is kapni fogja a nyomást minden egyes gálakezdő után. (Már nem egyszer kérdezték meg tőle sajtótájékoztatón, hogy az elnök nevezi-e meg a kezdő XI-et.) Ennek ellenére hosszú távó következtetéseket én nem tudnék levonni semmiből sem, annyira nem látom át, hogy most valójában mi is Rafa jövője.

Hiába állt ki Pérez ő mellé, én biztos vagyok abban, hogy szombaton elindult az a folyamat, amire évek óta várunk. Valószínű hosszú hónapokig nem fog számottevő dolog történni, de ezt nem fogja Pérez megúszni! Most jött el az az idő, amikor már javítani nem tud a saját helyzetén, maximum elnyújtani a „lappangási” időt. Ezt támasztja alá az a hír is, amit a MARCA hozott le, miszerint Pérez azt mondta Beníteznek, hogy ha úgy látja jónak, akkor ültesse Ronaldót a padra. Nincsen érinthetetlen játékos! Mégis mi lehet, ha Pérez eddig fajul? Ez egy szánalmas kétségbeesett ember utolsó utáni próbálkozása menteni a seggét. A következő pár hónap szemfényvesztés lesz Flo részéről, hogy meggyőzze a madridistákat, hogy ő a legmegfelelőbb ember a Real Madrid elnöki székére. A szakadék szélén áll, és egy valaki mentheti meg: Rafa. Azt hiszem, már ő sem annyira nyugodt.

Nehéz megmondani mit várok a csapattól. Inkább a mérkőzéstől várok egy egészséges és élvezhető iramot. Bízom abban, hogy szerephez jut Kovacic, Casemiro, Lucas vagy Jesé, na meg persze Nacho a bal oldalt. Hátha nyom egy párizsis gólt!

Várható kezdők:

Shakhtar: Pyatov; Shevchuk, Rakitskiy, Ordets, Azevedo; Fred, Stepanenko; Marlos, Teixeira, Bernard; Gladkiy

Real Madrid: 404 error - still not found since saturday

Kezdés: 20:45 - Sport1