Ma este mindkét csapat idényét radikálisan meghatározó találkozóra kerül sor. Az ATMA már várja ellenfelét és az az ellenfél nem lehet más, mint a Real Madrid. Legyünk gálánsak és adjuk meg a lehetőséget városi szomszédjainknak a revansra. De ne tegyünk úgy, mintha máris a döntőre készülnénk, hiszen piszok nehéz lesz legyűrni a Cityt, amely több kulcsjátékosát pihentette hétvégén, mint Zidane. Nézzünk bentebb és tekintsünk kicsit vissza, hogy onnan a közeli jövőre is rápillantsunk.

 

Az odavágóról pár szóban

Az első mérkőzésen a City az első 20 percben megfojtotta a Real labdakihozatalát. Akkor sikerült átjutni a City térfelére, ha történt egy váratlan megmozdulás (Bale sarkazása),

vagy ha Pepe besegített a labdakihozatalban.

Ha egyik sem történt meg, még a saját térfelünkön elvesztettük a labdát. 

Igaz, ilyen szintű letámadásra nem számíthatunk a mérkőzés elejétől, de jó ha tudjuk, hogy képes lesz ilyenre is a ManCity. Azonban a Realt is érdemes elővenni, főleg azért, mert számos szurkoló fejében élnek az emlékképek, hogy miként alázzák meg a védekezésre fittyet hányó aktuális madridi sztárcsapatot egy papíron gyengébb, de alázatosabb csapat. Viszont a City otthonában láthattuk, hogy labdavesztés után milyen fegyelmezetten visszaáll mindenki, és azt is,

miként mozognak egy testként a játékosok.

Az első mérkőzésen elvileg játszott Benzema, gyakorlatilag azonban ugyanazt nyújtotta, mint ma fogja, így annak örülhetünk, hogy CR tudja vállalni a játékot, mert ugyan ő sem csatár, mint ahogy a keretből senki sem az (Mayoral igen, de őt én a Castilla keretéhez társítom), de ő már többször bizonyította, hogy ezen a poszton is képes meghatározó lenni. Muszáj, hogy legyen valaki, aki leköti Kompany és Otamendi figyelmét, mert az első meccs első félidejében Benzema számos alkalommal visszamozgott középpályára, amit a két védő nem követett le, így a helyükön nyíló résbe nem lehetett befutni Bale-nek és Lucasnak (mert nem volt ilyen rés), amikor pedig Lucas bemozgott Benzema helyére, a két védő egyszerűen a fizikai fölényükkel elnyomták kis kedvencünket. 

Real Madrid

Rendben, Benzema kihagyja a mai találkozót, ami a BBC működését vizsgálva nem sok jót jelent, azonban van opciója Zidane-nak, azonban nem csak erre kell megoldást találnia, hanem Casemiro pótlására is. Adja magát, hogy az első meccsen látott hadrendet figyelembe véve

Kroos helyére teszi Iscot vagy Jamest és a német veszi fel Casemiro posztját. Azonban ez óriási veszélyt hordoz magában, egész egyszerűen a két játékos (Kroos és Kázmér) profilja alapján. Toni nem védekező játékos, de védekeznie kell, ha ő kapja a legmélyebb posztot a középpályán. Cserébe labdatartásban óriási stabilitást nyújt a csapatának. Kázmér viszont kis töftöftank, akire igenis óriási szükség lenne ma, hogy akár KdB, akár Iheanacho/Toure megindulásaival szemben. A német mozgása sem segít nekünk, hiszen míg a brazil pit robbanékony, gyorsan fordul és gyorsan visszaér egy-egy 60 méterről megindított becsúszása után, addig a németre mondhatjuk, hogy egysebességes. Igaz, egyszer-egyszer mintha sprintelne is. Kovacic, mint elvi opció jó gondolat lenne Kázmér pótlására, de nem ezen a meccsen. Nincs meg az a játékperc a lábában, ami most ide szükséges lenne. Pepe, mint alternatív megoldás is olyan, hogy persze... láttuk már ott játszani, meg sokáig ott játszott a portugál válogatottban, de nem a mostani Pepe.

A védelem adja magát, a támadósorban kérdés, hogy ki lesz a harmadik ember, de aki Isco vagy James játékát várja, az megfeledkezik ZZ elképzeléséről, miszerint a védekezésnek jól kell működni (utolsó 7 meccsen 3 kapott gól), így nagyon biztos vagyok benne, hogy Lucas kap szerepet és Cé lesz az, aki felmentést kap a védekezés alól. 

A középpálya Kázmér hiányában Iscot látja vendégül, amivel egyébként támadásban annyit nyerünk, hogy a Marcelo-Isco-Cé baloldal komolyabb támadásokra lesz képes, mint az első meccses Marcelo-Kroos-Lucas / Marcelo-Kroos-Jesé triók. 

Gólokat kell szerezni, nem szabad patikamérlegen kimérni a továbbjutást. Hazai pályán nem félhetünk senkitől, a támadópotenciál Karim hiányában is nagyon komoly, de azt a betegséget, ami annyi alkalommal jellemző a csapatra, miszerint 67 lövés/1 gól, azt le kell vetkőzni. Élni kell a lehetőségekkel. Képesek rá a srácok. (Zidane alatt a Bernabeuban átlagosan 3.9 gólt szereznek a srácok.)

Az ellenfélről

A City és a Real is teljesen elfogadható okokból játékosok garmadáját pihentette, ami nálunk jól jött ki egy Bale-fejes képében, azonban a Soton ellen a CityBének már volt sok ok örömre. Igaz, mindig örök kérdés marad, hogy egy-egy sorsdöntő mérkőzés előtt kell-e a legjobbakat pihentetni és ha igen, akkor mégis mennyi játékost. 

A City játékosok közül sokan manchesteri karrierjük utolsó nagy esélyét akarják megfogni egy BL-döntő/BL-győzelem képében. A hírek szerint a Filozófus 11 jelenlegi ManCity játékostól köszön el az átigazolási szezonban: Bony (neki egyébként is magas volt a sziti-szint), Demichelis (érthető), Zabaleta (ő sem a jövő reménysége), Navas (tipikusan egydimenziós játékos), Zsazsa Toure (régi szerelem van közte és Pep között), Sagna (pedig ellenünk a védekezést megoldotta, a támadásról pedig letiltotta Pellegrini), Nasri (egyáltalán… ő miért van még a Citynél?), Mangala és Kompany (nem vagyok filozófus, de inkább mindkettőt megtartanám, mint egyiket sem - bár Kompany sérülékenysége nem vitatható), Kolarov és Fernando (egyik sem Pep-kompatibilis). 

Ennyi ember közül, ha sérülés nem szól közbe, nagy valószínűséggel csak Fernando, Kompany és Sagna kap szerepet kezdőként. Szerepet kaphat Toure is, akiről (CR-hez hasonlóan) szintén nem tudjuk, mennyire egészséges, mennyit bír. Silva kiválásával azonban Kelechi helyett jobb megoldásnak tűnik, de csak akkor, ha valóban egészséges. Láttuk, mit ért egy hete nálunk Benzema. Nem hiszem, hogy most is olyan bátor letámadással kezdenek majd, inkább kivárásra játszanak, kontrákat vezetnek. Ehhez rendelkezésre állnak a gyors játékosok, így nekünk fontos lesz nem ész nélkül támadni. Végtére is, egy hazai meccset kell megnyernünk. 


 

Szükségünk lesz átlövésekre, jó pontrúgásokra (Kroos első szögleteit egy hete az első védőjátékos röhögve fejelte el), tempóváltásokra, váratlan megindulásokra. 

Este pont annyit akarok a meccstől, hogy szurkolhassunk egy felkészült Real Madridnak, egy magabiztos Real Madridnak, amely tisztában van a mérkőzés fontosságával. Szurkolni akarok Cének, aki ismét vállára veszi a csapatot, ahogy a Farkasok elleni visszavágón, szurkolni akarok Modric küslőjének, Marcelo felfutásainak, Ramos vezérszerepének, Pepe keresztezéseinek, Dani önfeláldozó játékának, Navas higgadtságának, Bale idei első BL-góljának. Szurkolni akarok Lucasnak és Jesének, mert a mi kölykeink. Isconak, mert Disco és Jamesnek, aki ha szerepet kap, biztos lő egy _kis_ gólt.

ÉN SZURKOLNI FOGOK! A CSAPATNAK SIKERÜLNI FOG! 

A Real Madrid várható kezdője: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Bale, Ronaldo, Vazquez

A City várható kezdője: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Toure, Fernandinho, Fernando, Navas, De Bruyne, Aguero

TV: M4 és Sport1