A Bonanza örök slágerének refrénje bizony most nagyon is igaz ránk. Az a lejtmenet, aminek januárban még csak hullámvölgyet tulajdonítottunk, mostanra masszívan kirajzolódik. Eredmények úgy-ahogy, de köztük egy méretes pofánverés a matractól, ami jobban fáj, mint ha a Barcától kaptuk volna. Játék viszont alig, csak vacsorapartik, bullshit edzői nyilatkozatok, és nálunk szurkolóknál egyre több és markánsabb WTF arc. Hajtás után kissé megkésve értékeljük a februárt.


Szerzőink közül mindenki a fedélzeten, úgyhogy nem is húzzuk tovább az időt. Jöjjenek február Arany Lófütyi és Babérkoszorú díjazottai. (Előbbiből lesz most több - sajnos.)


A hónap legjobbja:
(Bár nagyon egyértelmű volt a szerkesztőség véleménye, azért kirakunk egy szavazó boxot további lehetséges jelöltekkel.)

Equinox: Ha már a támadó szekció nem tud váratlant húzni, akkor ott van Marcelo, aki lassan a legrégebbi tagja a keretnek, becsüljük meg.

krysal: Azon szerencsések közé tartozom, akikhez már eljutott a bloggerek véleménye, mire összeállította a sajátját, így nem nagy poén nekem se, ha megállapítom: beállok a sorba. Marcika szívszerelem, és bár vannak bitang rossz napjai, egyre inkább klasszissá érik. Nálam (is) övé a díj, viráeső és tapsvihar közepette.

Maverick: Hosszú idő után újra gondolkodás nélkül tudom rávágni a választ erre a kérdésre: Marcelo, Marcelo és Marcelo! Végre ismét régi fényében csillog a Bohóc, aki pályafutása egyik legjobb hónapját tudhatja maga mögött. A csapatnak ugyan nem megy, de ő azon kevesek közé tartozik, akik a legrosszabb pillanatokban is megszakadnak a sikerért, akik minden labdát megpróbálnak elérni, és a játék minden elemében odateszik magukat. Marcelo jelenleg a kreativitás egyik legfőbb forrása csapatunkban, aki oroszlánrészt vállal a támadások színezésében is. Személy szerint különösen kedvelem, mert az ő megmozdulásai mutatják leginkább, hogy a foci alapvetően a tét és a hozzá kapcsolódó anyagiak ellenére is egy játék... Marcelo egyszerűen szeret játszani, szeret bedobni egy új trükköt, mosolyra fakad egy szép lefordulás után. Az általam rajongott Robi Carlos-Solari vonalat erősíti ezzel a megalkuvás nélküli küzdésbe oltott örömjátékkal. Csak így tovább!

norma_va: Marcelo nélkül aligha lenne egy valamire való támadásunk a baloldalon, olyannyira szükségünk van rá mostanság. Sok mindenben tudott fejlődni az elmúlt évekhez képest; pontos beadások, nem ragad fent védekezésnél és már nem hasznosabb egy nála egy bója, ha védekezésről van szó. Iscóval hihetetlen jó párost alkotnak, ez látszik abban is, hogy minden valamire való támadásunk rajtuk keresztül fut át. Egyértelmű, hogy ebben a hónapban ő hozta a legjobb teljesítményt, de akár elmondható ez januárra is. Remélhetőleg fent tartja a formáját addig, amíg felébrednek a többiek a téli álomból.

sultan2004: Azok közé tartozom, akik már eladták volna Marcelót a rosszul sikerült vb után (s a Realban akkoriban mutatott teljesítménye okán). Amennyire nem ment neki anno, olyan szépen összekapta magát, s a baloldali szélső pályán az élre evickélve a csapat egyik meghatározó játékosa lett. Nálam Marcelo érdemli ki a hónap legjobbja címet.


Zizou: Azt hiszem nem okozók földrengető meglepetést azzal, hogy nekem is Marcira esett a választásom. Lévén, hogy nem igazán akadt vetélytársa. Kénytelen vagyok visszagondolni az őszi teljesítményre, amikor minden hónapban jócskán meggyűlt a bajunk, hogy kire essen a választás.

IronRock: Hogy is volt a régi mondás? No Cé, No party. Na ezt már átírhatjuk. No Marcelo, no party. Persze az esetünkben a party szó erősen tág fogalom hiszen máskor egy délutáni babazsúrral feléről meccs is lassan ide tartozik. De ha Marcelo nincs a pályán, egy döglött lepényhalban több dinamizmus van, mint a támadójátékunkban. Iszonyúan kell nekünk Bohócunk játéka. Becsüljük meg!

Man of dö február
 
pollcode.com free polls
 


A hónap legrosszabbja:

Equinox: Bale-en látszott az akarás, nem kötnék bele, de CR mostanában semmi érdemlegeset nem csinál. Messi közelít a góllövőlistán, talán ez majd motiválja.

krysal: Cére már lassan elvből nem mondok rosszat, ugyanakkor ez a hónapja... khm, önmagához képest gyengére sikeredett. Gól alig, helyette hol görcsösség, hol nemtörődöm baszakodás - az újabb Aranylasztit nem így kéne ám ünnepelni. Lesz ez jobb is, meggyőződésem.

Maverick: Az ősszel már elhittem, hogy fel sem merül majd bennem többet ez a gondolat... Erre tessék: Ronaldo. Tudom, így is lőtt gólt, kezd újra belejönni, de ennek ellenére mégis őt választom. Őt választom nem is elsősorban a teljesítménye miatt - bár az is feljogosítaná erre -, hanem a viselkedése okán. 90 perc játékra megint 50 perc tiszta gesztikulálás és többieknek magyarázás jut, minden ítéletet megkérdőjelez, nyoma sincs az őszi könnyedségnek... Ismét megfeledkezett sajnos arról is, hogy a foci egy csapatsport. Nem tudom, hogy a lelkiállapota-e az oka ennek, vagy esetleg tényleg folyamatosan fájdalmakkal játszik (ebben az esetben a hónap legrosszabbja a stáb, amely így sem mellőzi), de látványosan csak akkor fut már, ha tényleg nincs más választás mint elindulni. Több mérkőzésen is teljesen eltűnt, és ezt a 3 gólja sem tudja feledtetni, mert nem tudhatjuk, hogy nélküle nem lőtt volna-e esetleg többet a csapat az összjátéknak köszönhetően. Sürgősen ki kell másznia a gödörből, vagy egy rövid időre le a pályáról!

Az ácsorgás nem elég, Ronci!

norma_va: Nehéz választani... Na, nem azért mert ilyen jól teljesített mindenki, hanem éppen azért, mert a sok rossz közül nehéz a legrosszabbat kiválasztani. De én is Ronaldóra szavazok, mert hozzá képest nagyon gyengén játszott, megkockáztatom, a karriere legrosszabb hónapján van túl. Nagyon fontos lenne a tavaszra nézve egy top formában lévő CR7.

sultan2004:  Bale és Ronaldo megfoghatja egymás kezét, és együtt elmehetnek valami sportpszichológushoz, mert a teljesítmény, amit februárban mutattak, nagyon nem elég.

Akár akarod hallani, akár nem, ismét te vagy a leggyengébb láncszem

Zizou: Valóban CR bizonyult a leggyengébb láncszemnek. És sajnos nem csak játékban, hanem fejben, hozzáállásban IS.

IronRock: Ancelotti. Így, egymaga, pőrén. Lehet rossz formában a csapat. Lehetnek nem várt és súlyos csapásként megélt sérülések. De ő azért ül a padon hogy ezeket vagy megoldja, vagy kompenzálja. Na ebből túrót nem láttunk, a matrac elleni zakó utáni magyarázatát egy politikus is megirigyelhetné. Kapd össze magad, Carlo!

Már csak az égiek segíthetnek, Carlo?

A hónap lúzere
 
pollcode.com free polls
 

A hónap legjobb meccse:
(Ide nem kerül ki szavazó box, mert egyértelmű volt a döntés. Kommentben persze várjuk a véleményeket.)

Equinox: A Schalkét idegenben lenyomni jó volt, nem volt kérdés, hogy ki jut tovább, otthon is el kell verni őket, ha megalázni nem is (mint tavaly).

krysal: Látszik, a BL-t élvezik a fiúk, lekerült a X. terhe, így e hónapban ott játszottak a leginkább felszabadultan. Maradjon ez így, én örülnék a 11. serlegnek is!

Maverick: A Schalke elleni siker. A BL mindig jobb kicsit, jobban várja az ember - ráadásul TV-n láttam és nem streamen -, végig kézben volt a meccs, és hát sikerült is lezárni a párharcot. Ez bőven elég volt ebben a hónapban ehhez a címhez.

norma_va: BL-ben a Schalke elleni mérkőzés. Magabiztosan, és ötletesen játszottunk, meg is volt a mérkőzés tétjének az eredménye. Kár, hogy a csapat ezt nem érzi a rangadókon spanyolhonban.

sultan2004: Legalább a BL-ben, a Schalke elleni meccsen letudtuk az egész párharcot idegenben. Stabilak voltuk, győzni mentünk, akartunk. Sokkal több ilyen kellene!

Zizou: Tulajdonképpen nincs vita, hogy a Schalke elleni könnyed meccs hozta ezen időintervallumban a legjobb találkozót.

IronRock: "A fiúk a bányában dolgoz(n)tak!" Idősebbeknek talán ismerős lesz ez a régi poén. De ami tény: A Schalke ellen legalább látszott valami elképzelés a játékunkon februárban. Most nem tudom, azért volt-e mert ők be voltak szarva hogy megint úgy elverjük őket mint tavaly, vagy csak a fél kezdőcsapatuk hiánya tette - mindegy is. Ott legalább egyértelműen látszott, ki az erősebb kutya.


A hónap legrosszabb meccse:
(Itt sem lesz szavazás. Fájóan egyértelmű...)

Equinox: Szerintem nem lesz senki, aki ne az Atlético elleni akaratgyenge játékot mondaná. A maxon pörgő városi rivális a Mourinho-féle 5-0-nál is nagyobb verést mért a csapatra.

krysal: Na, mégis? Matractól, így? Ez valahol az eszem-faszom megáll típusú, lefújáskor megnézem, hogy piros hó esik-e mellé valótlanság volt. Ilyet ne...

Maverick: Az Atletico elleni 4-0 nem csak a hónap, de talán az évtized legrosszabb meccse volt. Nem tudom, hogy egyáltalán valaha láttam-e hasonló hozzáállást a Real Madrid játékosaitól egy ilyen fontos találkozón.

norma_va: Atlético elleni szégyen. Nem szeretnék emlékezni rá, úgyhogy hagyjuk is.

sultan2004: Az Atletico elleni 0-4 fájt a legjobban. A motiváció hiánya.

Zizou: Ilyen pocsék szereplést és játékot, mint az Atletico Madrid ellen, egyszerűen nem tehet és nem engedhet meg magának a Real Madrid!

IronRock: Matraccal pofánverve. De nem csak pofánverve, hanem a gyepbe döngölve, megalázva, megszégyenítve. jobban fáj, mintha a Barca vert volna el minket így...

Csak erős idegzetűeknek és mazochistáknak...


A hónap legszebb gólja:
(Itt se lesz box, mert nem volt kérdés. Riválisok se nagyon vannak, de kommentben lehet javasolni.)

Equinox: Marcelo ahogy bebiztosította a győzelmet, és nagymértékben a továbbjutást is, Gelsenkirchenben, az parádés volt.

krysal: Marcika úgy betette, ahogy azt egy pornószínész teszi jobb napjain. Persze, hol máshol, mint a BL-ben? Így megy ez.

Maverick: Marcelo jobb lábbal elengedett Schalke elleni bombája kihívó nélkül maradt nálam.

norma_va: Marci jobb lábas bombája a Schalke ellen.

sultan2004: Marcelo bal felsőbe küldött jobbosa vitte a prímet februárban!

Zizou: Nekem is csatlakoznom kell a kollégákhoz! Bravó, Marcika!

IronRock: Marcelo februárban tarolt. Meg is érdemli, az a jobblásas dugó...az odavert!


A hónap csalódása:

Equinox: Nincs igazán csapat, csak egy kezdő. Pedig lett volna kit forgatni, de nincs játékban csak kevés játékos. Carlo BBC-s nyilatkozata miatt pedig jár neki a körmös. Milyen motivációval játszik majd Jesé vagy Isco, ha már ki is mondja róluk az edzőjük, hogy csak epizódszerepet kapnak, akármit csinálnak? Túl szigorúan rögzített hierarchia van a kereten belül, és ez nem jó.

krysal: Nehéz döntés, de megosztott az első hely, ráadásul háromszorosan is. Ide kívánkozik a nemtörődöm játék, amit mostanában mutatunk, az AtMa elleni arcpirító égés, és igen, Carlo papa töketlen cseréi is...

Maverick: Az Atletico ellen mutatott hozzáállás. Egészen minősíthetetlen volt, a csapat megszűnt azon a találkozón csapatként létezni. Nagyon nehéz lesz kiheverni szurkolóként annak a 90 percnek a sokkját, csak a legendás "SpecialFive" meccshez tudom hasonlítani, bár a játékosok még ott is jobban küzdöttek...

norma_va: Villarreal elleni döntetlen. A meccs képe alapján még örülhetünk is az eredménynek, de a meccs előtt egyáltalán nem ezt lehetett predesztinálni. Az EL és a spanyol kupa miatt pihentetett „gálakezdője” a Villarrealnak nem lépett pályára, még is ők voltak azok, akik fogják a fejüket az elvesztett 3 pont miatt. Lehet hibáztatni Carlót, CR-t és mindenki mást is, de felesleges, mert össze kell szedni magunkat, különben mire megtalálnánk a hibást, elúszik a maradék esélyünk is bajnokságban.

sultan2004: Sajnos itt több dolgot is fel tudok sorolni. Jesé teljesen jellegtelen játéka (a kevés percek ellenére is) csalódást kelt. De globálisabban nézve a sérülések is ide tartoznak, hogy James és Ramos kiesett, s hogy Modric még nem térhetett vissza.

Zizou: A Real visszahozott a régi varázsából valamennyit a tavalyi BL meneteléssel, majd az őszi gépezettel. Na, azt most alig 1-2 hónap alatt lazán dobtuk a kukába. Mindenképp javulni kell, mert jelenleg NO TEAM, NO REAL MADRID!

IronRock: Hogy a egy Real Madrid motivációs problémákkal küszködik. Hogy Carlo idióta cseréi még csak rontanak az amúgy se túl fényes helyzeten, és odáig jutottunk, hogy Modrictól és Ramostól várjuk a megváltást...mert nincs más erre a csapatban.

A hónap csalódása
 
pollcode.com free polls
 

Hát ezt hozta nekünk február. Nem sok jót, és ami eddig eltelt márciusból, az se bíztat túl sok reménnyel. Már nem vezetjük a bajnokságot, és hiába tért vissza Modric és Ramos, nyakunkon a Clásico, és ha a csapat nem kapja össze magát sürgősen, kinéz még egy akkora saller, mint a matrac ellen. Itt az ideje hogy a srácok megértsenek valamit: Nem csak focizni kell, hanem küzdeni és hajtani is! Focizni eddig is tudtunk. Most viszont újra meg kell tanulnunk küzdeni, amíg még nem késő.