Általában nem kikapni jár a Betishez szeretett csapatunk. Az utóbbi négy tétmérkőzésen azonban nem nyert a Madrid (Sárgák és az Eibar). Jött egy válogatott szünet, ahol elvesztette a gárda a CSK-t, Ramost. Ha őszinte akarok lenni, akkor a mostani Ramos nem fog hiányozni hátulról a csapatból. Előlről inkább. Ha nem akarok őszinte lenni, akkor azt mondom: egy Kapitány mindig többet követel meg magától, példát mutat a többieknek, viszonyítási pont a társaknak - de Ramos most nincs "92:48" állapotban sem játékban (kivéve a szerzett gólok), se mentálisan. E két utóbbi aspektus tovább vezethető a teljes csapatra is: sem játékban, sem mentálisan nincs jó állapotban a gárda. Jó, fizikailag remek, de ez elsősorban nem maratoni futóverseny. Mennyi kérdés zuhant ránk a legutóbbi döntetlennel és vajon kapunk-e választ ma este? Kétlem. 

 

Hiányzik a csapatból Modric, Casemiro és a nemzeti csapat meccsén megsérülő Ramos. James nem teljesen egészséges. Na és persze Fabio, de ez nála a természetes üzemmód, sajnos. Ennyi hiányzó pont elég, hogy karcsúak legyenek a középpályás lehetőségeink. Kroos, Kovacic és Isco. Ha baj van, akkor Asensio, vagy esetleg egy nagyon merész lépéssel Pepe. De az a horizonton sincs, hogy a 4-3-3 elhagyásra kerüljön - legalább a sérültek visszatéréséig - és egy stabilabb, továbbá bármilyen baj esetén több variációt biztosító 4-4-2-vel lepjük meg a Betist. Mondjuk egy Lucas-Kroos-Kova-Bale középpályás sorral. Persze, kalandozok csak. (ZZ, cáfolj rám!). Pedig elég sok jelzést kapott Zidane, hogy a jelenlegi 4-3-3 a jelenlegi BBC-vel halott ügy. Egy international break után sosem lehet tudni, milyen fordulatszámon kezd el pörögni egy-egy sztárcsapat. A Real Madridra a sikeres bajnokik voltak jellemzők az utóbbi 3-4 évben. De mi garantálja, hogy most is így lesz?


Támadásban Bale az, akire meccsről meccsre lehet számítani. Ronaldo rapszodikus, Benzema láthatatlan. Morata csere. (ZZ, cáfolj rám!) A középpályás játékunk annyira unortodox támadásban, hogy meg se próbáljuk csak egyszer, egyetlen egyszer nem üresen hagyni a pálya közepét - mert mi vagyunk a Real Madrid. Védekezésben nagyjából rendben van a gárda (Miért, kaptunk már ki?), Navasnak kell még 2-3 meccs, hogy újra ihletett állapotban védjen - de cáfolhatatlan, hogy ő és a teljes gárda képes meccsenként 3-4 üresjáratra. Miért ne használna ki egyet, kettőt, hármat a Betis? 


Azért, mert a 15. helyen vannak a tabellán és eddig csak a félhalott Valenciát és a Malagát verték? Ugyan. Jó, persze, visszatér Marcelo és Iscoval, esetleg a kihúzódó Ronaldoval (a válogatottban megint centerből szerzett egy rakat gólt, ill. nagyon-nagyon hosszú idő után újra betalált a boxon kívülről is) lehet egy erős bal oldalunk. De ki mondaná biztosra, hogy Marcelo azonnal jó formában lesz; hogy Isco végre támadásban is ér valamit; hogy Ronaldo kihúzódik? 

De azért egyértelműnek tűnik, hogy a Betis ellen dominálni fog a Madrid, sok helyzetet fogunk látni a srácoktól. Nem kell aggódni, jönni fognak a gólok. Jut eszembe: nem ezt vártuk az Eibar, Las Palmas, Villarreal elleni bajnokikon is? 

Sultan megfontolandó kommentje alapján ez a zsoldos sereg csak akkor hajt igazán, ha van valaki előttünk. Akár zsoldosok, akár nem: a Barca és az ATMA is előttünk játszik. Ha mindkét ellenfelünk, valamint a Sevilla is nyer, akkor a kezdő sípszó elhangzásakor a srácok a tabella arsenalodik helyéről küzdhetik fel magukat újra. El fogják bírni a terhet, ha így alakul. El fogják bírni a terhet? 

A válogatott szünet előtt alaposan kielemeztük a csapat játékát, annak hiányosságait. Értelmetlen lenne óriási változásokat vizionálni a várt játunkba, a felállásba két hét szünet után, úgy, hogy ZZ a teljes gárdával szerda óta dolgozhat együtt. Én úgy gondolom, hogy a már jól ismert rossz mozgásokat, a tök üres középpályát fogjuk látni támadásban és bízhatunk az egyéni megmozdulásokban és a 30+ beadásban, mert ez az egy nyilvánvaló: a játékosaink jobb minőséget képviselnek, mint vendéglátóink. De milyen lesz a hozzáállás, az akarat? (Nem a végén. Hanem az elejétől!)

Bár van egy tudományos érvem, hogy minden nyitva hagyott kérdés ellenére is nyerni fog a Madrid: Adan áll majd a Zöldek kapujában. Idén pedig csak nyert a Real, ha az ellenfél kapuját Real-nevelés védte. (Jó, a minták száma igen kevés, de az miért vonná kétségbe a tudományos megalapozottságot, hogy konkrétan az Espanyolról és Diego Lopezről van szó?) Darwint is kiröhögték először. Eddig Adan mutatta be a legtöbb védést a teljes spanyol első osztályban idén: 35 alkalommal hárított. Második a listán: Diego Lopez 29 védéssel.

Várható szimulánsok: 

Real Betis: Adán; Pezzalla, Bruno, Martínez, Piccini; Petros, Gutíerrez, Ceballos, Alegría; Castro, Joaquín

Real Madrid: Keylor Navas; Marcelo, Pepe, Varane, Danilo; Kovačić, 2022, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo

Mute gomb után a meccset itt is megnézheted: Sport2