Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

“Confidence in Benitez? Absolutely.”

Kiváló, élvezetes mérkőzést láthattunk tegnap délután két, jelenleg egyenrangú tudással bíró (nem képességű) csapat találkozóján. Igaz, a spanyol bírói kar újabb díszmarhája (és egy építési vállalkozó esetleges üzenete...) döntően befolyásolhatta volna az eredményt, amely a kétgólos győzelem ellenére (3-1) közel sem sima hazai volt. Percről percre, hajtás után.

0 Tovább

Végre év vége (Real Madrid vs Real Sociedad)

Bejgli ledolgozva, ajándékok visszacserélve - virsli, lencse, pezsgő beszerezve, jön az év utolsó lüktetése és bizony, spanyol bajnoki forduló is lesz még. A 16. forduló, amelyben kedvenceink Illara bosszúja miatt félhetnek. Jó, nyilván poén volt. A csapat a (marketing) fotók alapján élvezte az utolsó edzést, mi meg élvezni fogjuk az összecsapást! Lapozzunk tovább!

0 Tovább

All time favourite XI - 3/4

Elérkeztünk a kezdő XI utolsó szakaszába, ahol a csatárokat neveztük meg. Ronaldo, Mór, Nistelrooy, Soldado vagy esetleg Raúl? Mivel majdnem mindenki a klasszikus 4-4-2t választotta, kevés a variációs lehetőség főleg, hogy egy valaki mindenkinél szerepel. Nos, meglepődünk? Kétlem!

0 Tovább

All time favourite XI - 2/4

Karácsonyi megszakítás után folytatjuk a kedvenceinkkel a nosztalgiázást. Nem nehéz kitalálni, hogy a mai posztban a középpályásokról lesz szó, és itt talán nagyobb is a variációs lehetőség. Bár biztos vannak a "szokásos" játékosok, akiket nem tudunk kihagyni ebből a megnevezésből, viszont ez az a rész, amikor sokkal jobban kijön a szerkesztők közti korkülönbség, meg persze az egyéni ízlések közti eltérés is. Hajtás után nézzük a kedvenc középpályásainkat!

0 Tovább

All time favourite XI - 1/4

Oly sok játékos játszott szeretett csapatunkba, és ezek közül nagyon sokan verekedték be magukat a kedvenc játékosaink közé is. Nem csupán azért, mert fehérben játszottak, hanem valami furcsa érzés töltött el minket, mikor őket néztük a tv-ben. Rajongás. Igen, ezaz! Ez lesz az! Rajongtunk értük. Rajonghattunk a képességeikért, az ámulatba ejtő cseleikért, a trükkökért, de rajonghattunk úgy, hogy különösebb okunk sem volt rá. Nem tudtuk megmondani, hogy miért, nem volt a legjobb, szép se volt, még talán elbóbiskolt a kispadon is, de még is rajongtunk érte. Most, Karácsony alkalmából összegyűjtöttük Nektek a mi kedvenceinket, és sok szép emlék, videó kíséretében elmondjuk, hogy miért is Ők, a mi kedvenceink!

0 Tovább

Volt itt minden, mint a búcsúban

Kontra gól a harmadik percben, gyors fordítás az ellenfél részéről, egyből piros, majd kettőből, közben tökéletes centerezésből egyenlítés, második kiállítás után tizenegyesből ismét vezetés, ritmusváltásból újabb gól, a védelem kipasszolásából a következő, szép beadás után könnyű fejessel vezetésnövelés, majd egy újabb kontragól, kicsit később ellenféllel való kényszerítőzés után a következő, gyönyörű passz után még egy és végezetül kerekítés tízre. Hajtás után kicsit bővebben is összefoglalunk!

0 Tovább

Mindenki másképp csinálja

Van, aki már nem nagyon követi idén a Real mérkőzéseit, van, aki nézi ugyan, de kevésbé várja, van, aki dühöng és elzavarna mindenkit, van, aki már beletörődött, hogy ez a szezon nem lesz dicső, van, aki még reménykedik és olyan is van, aki egyszerűen csak lelécel. Az utolsó szurkolói csoport hozzáállását leszámítva, mindegyik attitűd érthető és elfogadható jelen esetben. Sajnos ez egy olyan periódus a csapat életében, amikor a mérkőzések élvezeti értéke - mondjuk úgy, hogy - jelentősen lecsökkent a megszokotthoz képest. Ugyanakkor - mivel a bajnokságból még nem vagyunk kizárva - a mai napra egy olyan összecsapás jutott, amit mindenképp érdemes lehet megtekinteni. Már ha vevők vagytok egy sokgólos mérkőzésre, ahol az ellenfél szerényebb játékerőt képvisel ugyan, de többnyire a támadásokra törekszik, így a védekezésre kevesebb energiát fordít. Vigyázat, nyomokban beharangozót is tartalmazhat!

0 Tovább

De nekem azt mondták ma is a Malmö ellen játszunk*

Az első félidő során valami ilyesmi zajlott a fejemben:

És ilyenkor teszem fel a kérdést, hogy "ebből mégis hogyan ne írjak negatív hangvételű posztot"? De most komolyan, mit lehet írni ilyenkor?

0 Tovább

Villarreal-Real Madrid

A Real Madrid a héten gól gazdag győzelemben felülmúlta a Malmö csapatát, ami tekintve a skandináv ellenfél játékerejét, mindössze arra lesz jó, hogy a srácok a mai mérkőzésnek magabiztosan fussanak neki. Bár semmiképp nem szabad félvállról venni az összecsapást, mert a soron következő ellenfelünk teljesen más kávéházban őröl, mint a Malmö. A sárga tengeralattjáró sincs csúcsformában, de így is az 5. helyet foglalja el a tabellán. Az El Madrigálban viszont már sokkal nehezebb dolga van a csapatoknak. Általában gólszegény mérkőzések születnek itt, sőt a királyi gárda is csupán egy alkalommal gyűjtötte be a 3 pontot ebben a stadionban, az elmúlt 3 összecsapásukból. (A másik kettő döntetlen lett). Beharangozunk!

0 Tovább

BL-himnusz és fesztivál

A meccs nagyon jó volt... Nagyon jó volt a meccs. A Malmö nagyon rosszul védekezett. Mondhatjuk, hogy felbomlott a védelme. De csak a kapu előtt. A Real Madridban házi bajnokság zajlott Ronaldo és Benzema között. Kovacic volt a bíró.* Gólfesztivált és rekordbeállítást hozott a Real tegnapi mérkőzése. Vajon a továbbiakban ez marad az irány?

0 Tovább

BL-himnusz és gyakorlás

A BL-re nézve valóban tét nélküli meccs következik ma este (nem hiszem, hogy kikapna hazai pályán a Habfehér alakulat, így a csoport első helye biztosítva van), de a csapat fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy jó játékkal jó eredményt érjenek el. A Malmö még nem mondott le az EL-szereplésről, így akár bátrabban is játszhat, mint tette hazai pályán. A Villareal elleni bajnokit figyelembe véve felforgatott csapattal várjuk az északiakat, Ronaldo azonban ezen a meccsen is kezdő lesz. Miért? Hajtás után egy lehetséges válasz is vár Titeket.

0 Tovább

Átlagos 4-1.

Én is inkább a Real Madridot körüllengő problémahegyekről beszélnék elsődlegesen, mint ahogy Sultan is tette a beharangozójában. Mivel leginkább erről beszélnek az emberek, és nem arról, hogy mi lett az eredménye a Real Madrid-Getafe párharcnak. Nem csoda, hiszen a királyi gárda jövőjét az fogja meghatározni, hogy ez a spirál miképp és mikor fog végződni. Már a nyár folyamán felvetődött Pérez távozása, méghozzá Ramos eligazolása kapcsán. Bár akkor még nem tűnt reálisnak, de mára ez jócskán átértékelődött. Damoklész kardja ott lebeg Madrid fölött, és talán már csak az a kérdés, hogy mikor távozik Pérez. A héten megtartotta második soron kívüli sajtótájékoztatóját, ami arra enged következtetni, hogy tűzöltás folyik ezerrel. Ugyanakkor egyre fontosabb kérdéssé válhat, hogy ki vehetné át a Real Madrid elnöki posztját, és ki tudná jobb irányba terelni a csapatot. Ehhez mindenképp szükséges lesz egy megfelelőbb edzőt találni, ami valljuk be, nem könnyű, hiszen nincsen túl sok választék az elérhető trénerek között.

0 Tovább

Kisderbi morális kérdésekkel

Sajnos az utóbbi hetekben nem sok jó hírről számolhattunk be a Real Madrid háza tájáról. A kisebbi városi rivális elleni derbi előtt sem a lehetséges taktikai felállással kapcsolatos fejtegetések, vagy egyéb szakmai kérdések merülnek fel, hanem, hogy miként juthatott ilyen mélységekbe a klub... Beharangozó helyett.

0 Tovább

Gyönyörű

Perez OUT! Benítez OUT! Cserisev OUCH! A pályán nyert a csapat (1-3), a zöld asztalnál vesztésre áll. A szurkolók kiborulva. Fehér zsebkendőket elő! Közben a MotM címről Arbi íppen csak lemaradt. No, fussunk neki!

0 Tovább

Hátsók előre fuss!

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Danilo, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Ronaldo. Akik szorosabban követik a híreket, tudják, hogy ez nem a kezdőcsapat lesz a Cadiz CF elleni Copa del Rey találkozón; ezek a játékosok ugyanis az utazó keretnek sem tagjai. Ebben a pillanatban vesztettünk pár ezer nézőt, de azért hadd vezessek fel néhány gondolatmenetet beharangozó gyanánt.

0 Tovább

Brrrr... 

Nézőpont kérdése. Bizony. Van a csapat nézőpontja meg a szurkolóké. Nyert a csapat: Éibar-Real Madrid 0-2. A játékosok és edzőjük elégedett - a szurkolók pedig azt kérdezik (kérdezték már meccs alatt is), hogy: WTF??? A mérkőzés utáni nyilatkozatokban minden játékos és Benítez is kiemelte: we have to improve. Legalább ezzel azt beismerik látens, hogy a teljesítmény... milyen is volt? Hogyan skandálják felénk oly sokszor? Ó, meg is van: K.RVAGYENGE! K.RVAGYENGE!! K.RVAGYENGE!!! De ne legyünk ennyire jószívűek és elnézőek, illessük azért kritikával is a csapat legutóbbi bajnokiját. Hajtás.

0 Tovább

Kedves Real Madrid CF: a szavak ideje lejárt

Mikor elkezdem gépelni ezt a beharangot, a VILÁG LEGJOBB CSAPATA (megjelenik: bármelyik Real Madrid játékos akármelyik nyilatkozatában) közelebb van a bajnoki 7. pozícióhoz, mint a másodikhoz. Az elsőről ne beszéljünk, amíg lőtávolon belülre nem érünk. Lesz ma három pont a zsákban? Azért kérdés ez, mert vendéglátónk a tavalyi szereplésével szöges ellentétben (az Éibar az Elche visszasorolása miatt maradt az első osztályban), idén jól tartja magát, a korábban említett 7. bajnoki pozícióban jelenleg éppen ez a csapat van. Meg azért, mert az utóbbi időben nincs az a fogalmatlan csapat, akit a Real nem képes meccsben tartani. Az Éibar pedig nem fogalmatlan.

0 Tovább

Közönség invitáló játék

Arra buzdítanám a társaságot, hogy részt vegyetek egy kis "játékban", ha szabad így hívnom. Nem tudom, hogy mennyire lesz sikere, és hogy mennyire vevő rá az olvasó közönség, de úgy gondoltam, hogy a vasárnapi meccsig tátongó űrt szórakozással is tölthetnénk. A következő posztban rávezetlek titeket arra, hogy mire is gondoltam. Lapozás után játszunk! (Figyelem, ne tévesszen meg titeket a promó, a poszt tele lesz szakzsargonnal!)

0 Tovább

Mennyből a pokolba

Sima 0-4 után, nyögvenyelős győzelem? A tegnapi mérkőzés hasonlított egy hullámvasútra; élvezzük az emelkedőt, majd sikítva kiabálunk a lejtőn, hogy mi nem erre fizettünk be! Mik lehetnek az okok, hogy így alakulhatott a meccs vége? Összefoglalóból kiderül! Hajtás után összegzünk!

0 Tovább

Shakhtar - RM: BL 2. csoportkör

Nehéz akármit is mondani, amivel kicsit rá tudnám hangolni a kedves olvasó közönséget a mai BL meccsre, ugyanis teljes mértékben tét nélküli. Nekünk legfőképp. De mégis csak kell valamit írni, meg azért valahogyan ki kell ebből a morális szakadékból másznunk, így vagy úgy, de muszáj lesz. Tudom nem lesz könnyű. Fél szemmel mindenki azt nézi, hogy még mindig Rafa-e az edző, esetleg a bíróság elmeszelte-e már Pérezt… (link: itt) De persze, ez még egy hosszú szappanopera lesz, amit még pár kereskedelmi tv is megirigyelne, úgyhogy az lenne a legegészségesebb, ha visszatérnénk az egy héttel ezelőtti állapotunkhoz, ahol Rafa csupán egy nem idevaló edző volt, (és nem az alázásunk megtestesítője) és Pérez ugyanaz a lekaparhatatlan pióca volt, amit még eltűrtünk, mert megszokásból muszáj volt (és nem a már szociók által üldözőbe vett személy). Viszont ma BL, így hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Klasszikus zakó

A beharangozóban említettem mennyire jó lesz leülni és élvezni a meccs nyújtotta szórakozást. Ez sajnos nem jött össze, talán még a barca fanoknak sem. Olyannyira nem, hogy ilyen pocsék teljesítményt a Realtól nagy mérkőzésen nem mostanában láttunk. Óhatatlanul is a galaktikus korszak jut eszembe erről, amikor nem kevés ilyen volt. Teljes mértékben érthető, hogy nem egy embernek ment el a kedve jóval a hármas sípszó előtt, így én is elkapcsoltam. Tulajdonképpen nem igazán értem miért lepődtem meg az eredményen, mert alapvető probléma van a Real Madridnál, ami kudarcra van ítélve. Nem lehet csupán marketingcsapatot építeni, s egyúttal címeket is nyerni. Mindig szükség lesz kisebb-nagyobb kompromisszumra e két ellentétes fogalom között. Utólag tekinthetünk úgy az elmúlt 5 évre, hogy Mourinho és Ancelotti kihozta a maximumot ebből. Főleg Carlettónak sikerült megtalálni a csapat egyensúlyát és a csúcspont a BL cím volt. Azonban innentől már nem hiszem, hogy vezet felfelé út. Egyrészt Benítez kvalitásai sincsenek meg ehhez, másrészt ezekután összerántani a gárdát sem egy egyszerű művelet. Így talán érhető a sokakban felmerülő gondolat, hogy Péreznek távoznia kell. Nincs mese, nem elég ide edzőváltás, komolyabb változásra van szükség. Abban az esetben persze, ha nagyobb sikerekre vágyunk. Mivel mindaddig míg Flo jelen lesz elő fog fordulni olyan abszurditás, hogy a kapura veszélyes James csereként kullog le, miközben az agilitás legkisebb jelét sem mutató Bale végig pályán marad.(Jó-jó akart és próbálkozott, de slussz) Összefoglalunk!

0 Tovább

Klasszikus beharang

Talán minden eddiginél fontosabb lesz a mai mérkőzés, mert a problémák közepette leülhetnek az emberek - még talán Párizsban is -, és másfél órán keresztül kikapcsolódva élvezhetik a futball ünnepét. Ugyan az elmúlt években néha megkopott az összecsapás színvonala, főleg a mutatott játék miatt, de azért nem egy szép pillanat maradhatott meg. Nekem elsőre a 4-3-as vereség jut eszembe, amikor is Di Mária néhány középpályáson, majd a komplett védelmen is átment. Ennek ellenére a mai meccstől én kevésbé várok szórakoztató játékot. Szerintem ismerve Benítez stílusát inkább lesz taktikai harc és a biztonság az első, ami persze nem butaság annak tudatában, hogy milyen fegyverzet vár bevetésre a túloldalt. Beharangozunk!

0 Tovább

BBCMSN

A fenti címet ugye senkinek nem kell kibontani. Persze, hasonlóan híres és könnyen megjegyezhető a PSG támadótriójának rövidítése is, elég összeraknunk Di Maria, Ibra és Cavani kezdőbetűit... (If u know what I mean.) Visszakanyarodva Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd birodalmának mai megfelelőjére: Nyakunkon a Clásico, amin ugyan elvileg csak három pontot osztanak ki, gyakorlatilag mindig többről szól. Most úgy adta a gép, hogy a vereség a Real, sőt, inkább Benítez részére lesz kínos. Ha a Barcelona hagyná el vesztesen a meccset, számukra (a szezon egészét tekintve) nem okozna akkora tragédiát, mint számunkra. Lessük meg, hogyan teljesít az alapvetően két kiváló támadótrió ebben a szezonban.

0 Tovább

Októberi értékelő


Mivel válogatott mérkőzések kerülnek/tek megrendezésre, ezért most van időnk megbeszélni az októberi történteket. Emlékeztetőül, az alábbi meccseket játszottuk októberben: Atlético Madrid (i) 1-1; Levante (o) 3-0; PSG (i) 0-0; Celta (i) 1-3 és Las Palmas (o) 3-1. Hajtás után értékelünk!

0 Tovább

Elképzelés nélkül

A Celta Vigo elleni meccs óta valami nagyon megtört a csapatban. Nincs meg a kohézió, a kelták és a PSG ellen inkább Fortuna asszony döntött a javunkra, mint az a teljesítmény, amit letettünk az asztalra. Aztán most úgy alakult, hogy megkaptuk "jutalmunkat" ezekért a meccsekért. Persze, ehhez leginkább Benítez és csapatának elképzelés nélküli játéka kellett. Lássuk csak!

0 Tovább

Pótvizsga a Pizjuánban

Tekinthetünk úgy erre a meccsre. Mert a kedden játékban bemutatott gyalázatot valahogy jóvá kell tenni a srácoknak. Hogy ehhez éppen a Sevilla-e a megfelelő ellenfél, nos, arról nyilván megoszlanak a vélemények. Akárhogy is van, bajnokok akarunk lenni, és ha ők jönnek szembe, hát nem szabad finomkodnunk - ők se fognak. Hogy vajon a keddi BL-meccs után jó-e hogy éppen náluk tesszük tiszteletünket, azt lapozás után megvizsgáljuk.

0 Tovább

Kedd esti förtelem

Ez bizony az volt, méghozzá a javából! Ilyen szintű kakahalmazt már nagyon régen láttam a csapattól. A tegnapi meccs simán felér a négy- meg ötgólos vereségekkel, de annyiban különbözik, hogy jelen esetben csalódottság helyett dühöt érzek. Rendesen haragszom a csapatra. Most sajnálom csak igazán, hogy a labdarúgás nem pontozásos sportág, mert akkor a PSG kapta volna a 3 pontot és legalább az igazságérzetem hagyna nyugodni. A továbbjutás a vereséggel is meg lett volna. No de ez nem kívánságműsor, a fociban továbbra is a lőtt gólok döntenek, abból pedig nekünk volt több, így én is kénytelen leszek megbékélni a helyzettel. Összefoglalunk!

0 Tovább

Csoportdöntő: II. felvonás

Olyan érzésem van, mintha már ősszel tavasz lenne, legalább is, ami a Bajnokok Ligáját illeti. Két hét leforgása alatt két meccs, ugyanazzal a topkategóriás csapattal, csak ez esetben a továbbjutás helyett a csoportelsőség a kérdés. Főleg, miután a pofozógép szerepéből ideiglenesen kitörve a Malmö is megtréfálta hazai pályán a Shakhtar Donetsket az előző fordulóban. Innentől kezdve, aki a mai Real-PSG összecsapáson győzedelmeskedik, a továbbjutást biztosan megszerzi, de nagy valószínűséggel magát a csoportot is megnyeri. Ehhez hivatalosan a Malmö mai veresége is szükségeltetik, de őket továbbra sem tartom potenciális veszélyforrásnak a két nagyágyúra nézve. Beharangozunk!

0 Tovább

"We did what we had to do"

A fenti idézet Iscotól van, a mérkőzés után nyilatkozta. Tökéletesen leírja a Real Madrid tegnapi terveit: gyorsan kialakítani a magabiztos előnyt, aztán a sérüléseket elkerülve letudni a meccset, a PSG-re gondolva. Összejött.

0 Tovább

Dávid Góliát otthonában

Könnyű meccsen zárhatjuk le azt az októbert, amikor nem készült kép Rafa étkezési szokásairól (szomorú), 1-1-re kikaptunk az Atletico otthonában (nagyon szomorú), nyertünk a Levante ellen, de az jobban fájt nekünk, mint a vendégeknek (pre-PSG meccs), 0-0-ra nyertünk Párizsban (bíztató), ki-ki meccset játszottunk Nolitoékkal (Navas - hero in the making) és közben tengernyi sérülttel gazdagodtunk, ill. néhány korábban maródivá lett játékosunk kórházi szerződését hosszabbították meg legendás orvosaink (szégyenletes).

0 Tovább

Megint egy Navasszal voltunk jobbak

Abszolút ambivalens érzéseket generált bennem a meccs, és a találkozó folyamán igen gyakran keveredtem pertuba a szentekkel. A három pontot elhoztuk, de tényleg nem a mindig elégedetlen és a folyamatosan tökéletesre törekvő, beszólogató átlag szurkoló beszél belőlem, amikor azt mondom, vannak azért kételyeim is gazdagon a meccsel kapcsolatban. Összefoglaló következik.

0 Tovább

Vigyázó szemetek Vigóra vessétek!

Azt gondolom, hogy az eddigi legnehezebb és legfontosabb bajnokinkat kell megvívni szombat délután a Balaídosban. Amikor utoljára ilyet írtunk, akkor Bilbaóba készültünk, de ez most annál is nehezebbnek ígérkezik. Itt az első meccs, amikor igazán szívhatjuk a fogunkat a sérültek miatt. Beharangozunk.

0 Tovább

A tökéletes 0-0

Azt hiszem, mondhatjuk, hogy jól sikerült a kis párizsi randevúnk. A kellemes szájíz megvan, a srácok megcselekedték, mit megkövetelt a Madridi Merengués népe a haza. Igaz a francia lánykával már akadtak gondok, tipikusan az a csaj volt, aki kívülről bombanő, de a várva várt aktus közben kiderül, hogy egy tipikus fap*na frigid. Ez van, nekünk legalább jó volt! Na de a továbbiakban nézzük a futball nyelvén, hogy mi is történt!

0 Tovább

Csoportdöntő: I. felvonás

Már a BL-szezon kezdete előtt lehetett sejteni, ami a harmadik fordulóra már tisztán körvonalazódott is, hogy a Real Madrid - PSG párharcon fog eldőlni az A-csoport továbbjutóinak sorrendje. Az izgalomra tehát csak az adhat okot, hogy most megtudhatjuk, mire is képesek kedvenceink egy igazi top csapat ellen. Az előjelek nem éppen nekünk kedveznek, de mi vagyunk a Real Madrid és a Real Madridnak minden mérkőzését meg kell nyernie, nem igaz? Lapozás után mérlegelünk.
(Szolg. közlemény: a poszt realpats kolléga munkája, de a technika ördöge rútul kicseszett vele, és mivel nem tudott bejelentkezni az admin felületbe, a beszerkesztést én csináltam.)

0 Tovább

Benítez receptje

Mindannyian jártunk már úgy, hogy beültünk egy étterembe, majd rendeltünk egy kaját és elfogyasztva az volt az érzésünk, hogy bár finom az étel, de semmi extra. Nem elég fűszeres, vagy nagyon egyhangú az ízvilága. Hát számomra ez a helyzet Rafa Benítez Real Madridjával. A királyi gárda szombat délután 3-0-ra diadalmaskodott a Levante fölött, a Santiago Bernabéuban. Ennek köszönhetően 8 forduló után az élre álltunk. Bár az eredmény simának látszik, de közel se indult ilyen könnyen. Kétszer is közel kerültek a hazaiak a gólszerzéshez. Szerencsénkre Navas a helyén volt, ha a védelem nem is. Ezután jött Marcelo majd CR egyéni villanása. A mérkőzés el is dőlt. A végeredményt pedig Jesé állította be. A történtek részleteiről ennyit gondoltam, inkább Benítez receptjére térnék át!

0 Tovább

Szombati sörmeccs

Válogatott mérkőzések miatt szünet volt, tehát nézzük a mérleget. Benzema lesérült, leghamarabb jövőhéten lesz bevethető. És persze csak, hogy érezzük a törődést Modric szintén sérülést szenvedett el. Cristiano Ronaldo pedig begyűjtötte az x-edik egyéni díját (amit egyébként ma fog bemutatni). Örülünk? Kétlem! De nem reménytelen a helyzet, mert welszi csillagunk visszatért, játékra kész, sőt azt is kijelentette, hogy boldoggá szeretné tenni a madridstákat. Hogy hogyan azt egyenlőre köd borítja. Szerencsére ma délutáni mérkőzésünk az abszolút nyerhető, sőt a hozni kell kategória. De ahogy nem olyan rég a Malmö meccs kapcsán előjött, nem a hétközi meccsre figyelünk már, hanem a hétvégire, most pont fordítva van. Nem a mai találkozó az érdekes, hanem a szerdai PSG elleni összecsapás.

0 Tovább

Mennyit ér egy gól? - I. helyzetjelentés

2009 telén egy eléggé lepusztult állapotú kanapén üldögéltem néhány szelet pizza társaságában valahol Tucson mellett Arizonában. Cserediákként eltöltött 5 hónapom utolsó heteiben jártam. JB, amerikai lakótársam, természetesen NBA-t zúgatott a háttérben, ami tökéletesen megfelelt vacsora mellé. Különösebben nem hozott lázba a dolog, egészen addig, amíg a Lakers bedobáshoz jutott néhány pillanattal a dudaszó előtt... 3 pont hiányzott a győzelemhez. Kobe megkapta a labdát, csinált egy testcselt, 2 ember közt még a hárompontos vonalnál is messzebbről elemelkedett, ééés... utána maradt az ünneplés.

0 Tovább

Minden kezdet nehéz. - augusztus-szeptemberi értékelő

Mivel válogatott mérkőzések kerülnek/tek megrendezésre, ezért most van időnk megbeszélni az eddig történteket. Túl vagyunk már néhány meccsen a bajnokságban és azért kétszer már megfordultunk a BL-ben is. A La Ligában jelenleg a második helyen tanyázunk 15 ponttal. Ami semmiképp nem lehet rossz helyzet. Na, de nem húzom tovább a dolgot, lássuk hogyan értékeltünk mi az eddigieket!

0 Tovább

Úton vagyunk. De jó irányban?

Atletico Madrid-Real Madrid 1-1. Lehet csalódásként értékelni a döntetlent annak fényében, hogy lépéselőnybe kerülhettünk volna a katalán riválissal szemben. Lehet pozitívan felfogni annak fényében, hogy közel kerültünk a vereséghez. Lehet bukásként értékelni az elmaradt kiállítás(ok) miatt. De örülni is lehet, hogy nem komoly zakó lett Rafa első mérőderbije, mert 1 pont az mégiscsak 1 pont.

0 Tovább

Mérőderbi

Bizony, most az következik. Eddig habfehér kedvenceink csak olyan csapatokkal találkoztak, akik nem voltak a Real szintjén - és még így se sikerült mindig győzni. Most viszont ismét szembejön a matrac, hogy ellene megméressünk és kiderüljön, mire is lesz/lehet elég a csapatunk a hasonló játékerőt képviselő ellenfelek ellen. Tavaly nagyon nem ment ellenük sehol, egyedül a BL-ben sikerült továbbjutni, mert Simeone elmeccselte magát. De most új szezon, új edző, felfrissített keret - lapozás után megvizsgáljuk hogyan is alakulhat a meccs.

0 Tovább

Vendégposzt - Sérüléshullám

Blogunk egyik állandó kommentelője, Resid (hálás köszönetünk érte!) lepett meg minket egy remek írással, ami éppen aktuális a csapatot sújtó (remélhetőleg már elhagyó) sérüléshullám kapcsán. Orvosként elmagyarázza a futballistákra veszélyt jelentő egyes sérülések típusait, és hogy a gyógyulás meddig tarhat. (Ezúton megragadom az alkalmat, hogy ha valaki úgy gondolja a kommentelő közösségből, hogy a saját szakterületével kapcsolatban tudna/szeretne egy írást közölni ami kapcsolódik a blog témájához, azt nagyon szívesen vesszük.) Nem is húzom tovább, lapozás után át is adom a szót Residnek.

0 Tovább

Átmozgató edzés és 3 pont

Mit akartunk? Három pontot egy sérülésmentes, (átmozgató edzésen) BL-meccsen, ahol javítjuk a kapu előtti hatékonyságot. Ebből majdnem minden megvalósult.

0 Tovább

Előjáték

Normális esetben ezen a mérkőzésen a Szalai-bérlettel rendelkező játékosaink kapták volna a főszerepet, néhány mozdíthatatlan kezdőjátékossal egyetemben. Ez lett volna a win-win szituáció (kivéve a Malmönek). Ehelyett itt vagyunk a Malaga meccs rossz érzéseivel és a közelgő, cseppet sem kellemes városi derbivel egy olyan BL-meccsen, amin két dolgot kell elérni: a három pontot és javuló helyzetkihasználást. Egy valamit pedig elkerülni: a további sérüléseket. Ebből csak a három pont tűnik biztosnak.

0 Tovább

Meddőség

Ha már a folytatásos történetek jellegzetességeit mutatják a posztjaink, nem szakítom meg a mintát. "Csak további sérült ne legyen!" Hát lett! Ezúttal Jesé (talán vádlija) sérült meg egy lövés közben. Újabb olyan sérülés, amikor nem az ellenfél játékosa okoz problémát, hanem az izom, vagy ízület úgymond "magától" adja meg magát. De nem ez volt (és Jesé idei teljesítményét látva, nem is ez lesz) a legnagyobb bajuk. Összefoglalunk.

0 Tovább

Csak újabb sérült ne legyen!

A legutóbbi összefoglalót azzal zárta Baw Jose kolléga, hogy következik egy könnyebb meccs idehaza. Folytassuk hát innen, úgyis olyan sűrű a naptárunk, mint Kiszel Tünde szemöldöke az egyhónapos dzsungeltúra után, s szinte egybe folynak a posztjaink. Reméljünk csapatunk játéka is gördülékenyen pörög tovább, mert az alapján, amit eddig a Malaga mutatott, nem lehet megoldhatatlan feladat az újabb győzelem.

0 Tovább

Folytatása következik

Vezetjük a tabellát, nyertünk egy szívósan játszó, de rossz formában lévő ellenféllel szemben. Ha választani lehetne, hogy Bilbao-féle meccsek, vagy gála, akkor az előbbire voksolnék, mert jobb szurkolni így, mint "hátradőlve" figyelni a mészárlást, azért, mert az ilyen nyertes meccsek után érzi azt az ember: "IGEN, EZ AZ!". Ugye, mekkora érzés volt ordítani Karim 2. góljánál?! Foglaljuk össze a tegnapi meccset!

0 Tovább

Bilbao - és egyéb fontos dolgok

Nincs megállás, jön kedvenceink következő mérkőzése. Sokan vártuk már ezt az ütközetet, hogy el tudjuk helyezni az idei Real Madridot a célok, lehetőségek, erősségek és gyengeségek koordináta-rendszerében. A Bilbao idei teljesítményét látva azonban lehet, nem kapunk választ ezekre a kérdésekre. Lássuk csak...

0 Tovább

Álló dákóval a falnak...

... mégis az orrunkat verjük be. Tegnapi produkció olyan volt, mintha meleg sört jégkockával szeretnénk lehűteni. A végkimenetel ugyanaz, mintha hűtőbe raknánk, de az élmény egy lórúgásnyival kevesebb. 3 pont zsebben és ennyi legyen most elég. Az összefoglaló érdemi részének nagyjából vége is, de azért lapozzunk tovább! Összefoglalunk!

0 Tovább

Főpróba


Öröm az ürömben a sok sérülést illetően, hogy a mai mérkőzésen nem fog senki sem hiányozni. Szerdán annál inkább, de haladjunk lépésről lépésre. Ma Granada ellen játszunk otthon, amolyan főpróba ez a szerda esti rangadóra, ahol sok kérdésre kaphatunk választ. Nézzük, mire érdemes fókuszálni!

0 Tovább

Tesco gazdaságos gála

Gazdaságos, mert a bírónál 1-et fizet, 2-t kap akció volt a tizenegyesekből. Gála, mert azért mégis csak 4-0-ra nyertek kedvenceink, persze a gazdaságosság jegyében a maradék két találat se nevezhető tipikus akciógólnak. De nézzük kicsit bővebben!

0 Tovább

Kezdődik, kezdődik!

A bajnokság már javában tart, már túl vagyunk az első szükséges rosszon, azaz válogatott szüneten is, és szeptember idusán végre a Bajnokok Ligájában is beindul a nagyüzem! Mivel szeretett csapatunk az A csoportba került, így nem is kell sokáig várnunk, már rögtön az első játéknapon pályára lépnek kedvenceink, a Bernabéu szent gyepén fogadják a Shakhtar Donyeck együttesét.

0 Tovább

Eggyel több lett, maradHAT?

Talán nem túlzás azt állítani, hogy erre a végeredményre még a legoptimistább Real drukkerek sem számítottak komolyan. Arra még végképp nem, hogy szombat esti állás szerint nem lesz a Ligában másik csapat, mely az eddigi fordulók alatt összesen több gólt szerzett volna, mint CR7 ezen az egy meccsen. Három forduló után a Real lesz az egyetlen csapat, mely még nem kapott gólt? Igen! De nézzünk a dolgok mögé, hogyan jött létre ez a barcelonai féltucat!

0 Tovább

Lendületben maradni

A válogatott szünet után ismét visszatérnek a bajnoki meccsek, csapatunknak vendégként kell helytállnia az Espanyol otthonában. A FIFA-vírus ezúttal is áldozatokkal járt, James nagyon, Danilo kevésbé fog hiányozni, a mérkőzés kimenetele pedig így...

0 Tovább

Azokon a kritikus meccseken... 

Látvány, pompa, csillogás...ez a mai Real Madrid. Legalábbis egyik oldalról. A királyi gárdának szórakoztatnia kell a publikumot, tehát gyönyörű, gól gazdag meccsek a minimum elvárás. Ha a Real Madrid tagja vagy nem csak ilyen extra teljesítményt várnak el tőled, hanem magas mezeladási szintet kell hoznod, a neved már-már márkaként funkcionál. És persze minden év úgy indul, hogy címek elhódítása a cél. (Mi mást mondhatna a világ legértékesebb klubja?) Ehhez mérten hemzsegnek a sztárok a csapatban: CR, Bale, James, Ramos..., és persze olyan edzők fordultak meg itt, mint del Bosque, Capello, Mourinho vagy az alig pár hónapja menesztett, Carlo Ancelotti.

Talán nem leszek egyedül, aki számára fura és egyúttal rossz érzés lesz, hogy nem Mr. Szemöldök, Don Carletto fog idegesen rágózni a csapatunk kispadjánál. Ugyan csak két évet húzott le habfehér egyesületünknél, de hamar meg lehetett kedvelni, s első évét, illetve második szezon első felét soha nem lehet elfelejteni. Másik hatalmas változás, amelyet kénytelen vagyunk elviselni, tűrni, hogy 25 év után máshol folytatja SanIKer. Olyan idénynek futunk neki, ahol a Real Madrid kezdője nem Iker Casillas nevével fog kezdődni. Bár lecsengett talán a nagy polgárháború, ami ennek kapcsán zajlott, de megszokni még nem sikerült. Na, de a show-nak folytatódnia kell, így új idény, új edző (Rafa Benítez személyében) és néhány új érkező is. Némi változás blogunk gárdájában is lezajlott, hiszen új írók érkeztek, egyiküket rögtön be is mutatkozik. Baw José volt olyan hű közösségünkhöz és Real fan, hogy nem kevés elfoglaltsága mellett írói feladatokat is el fog látni nálunk, reményeim szerint nem kis sikerrel. Szóval következzék szezon beharang, Jose tollából!

0 Tovább

Kilengések

Könnyű ilyenkor a blogger dolga, a csapat remekelt, csattanóst választ adott a "gólszegény" vádakra, s megmutatta, milyen az, amikor sülnek a lábak, ülnek a passzok és együtt akar a csapat. Nagyon sok pozitívum volt, ezekkel kapcsolatban szeretnék összefoglaló gyanánt néhány szálat kibontani.

0 Tovább

Felzárkózás és üde lehelet

Nem indult jól a szezon a Real Madrid szempontjából, most az első hazai mérkőzésen kötelező a javítás. Közben alakul a keret, mennek, és talán még jönnek is játékosok, de ez minden évben így volt; ezzel együtt rég nem láttam ekkora bizonytalanságot a szurkolók szemében. Ennek legfőbb oka Benítez, a játékrendszer és az a tesze-toszaság, amit meccselés helyett felvonultatott a jó Rafa. Beharangozunk.

0 Tovább

Beragadva...

Mert ez az volt, beragadás a rajtnál. Pedig ennél könnyebb ellenfelet nem kaphattunk volna kezdésnek, még ha idegenben is volt a meccs. Fel kellett volna őket szecskázni a pályán. Mi is hiányzott? Csak a szecskavágó és a szándék. Nyerhettünk volna, de nem tettük. És ennek a két pontnak az elvesztését nem most, hanem majd a bajnokság hajrájában keservesen fogjuk megszenvedni. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

It's a beginning of a...

...what? Hát igen, elkezdődik a 2015/16-os szezon, új edző, új cséká, új remények, meg minden ami kell. Teljesen nyugodtak persze nem lehetünk, van még hátra több mint egy hét, hogy Pérez a képünkbe robbantsa a szart ilyen vagy olyan módon, de a Jóisten (vagy az ördög) talán időben a kezére csap, hogy legyen már elég. Ma este a Sporting Gijón vendégeként megkezdik habfehér kedvenceink is a bajnokságot. Sok minden, taktika, keret, elvárások, stb. kerül sorra. Meccs és kissé szezonbeharang lapozás után.

0 Tovább

Auf Wiedersehen Sami! Danke!

A nyár elején távozott a csapatból a Real Madrid történetének egyik legsikeresebb játékosa: Sami Khedira. Értékelése, megítélése, az irányába tett megnyilvánulások, az eligazolása okán gyújtott képzeletbeli örömtüzek köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit személyiségével és csapatért tett szolgálataival kiérdemelne, cserébe viszont szépen rávilágítanak arra, hogy hova tart a világ, miként torzul szinte hétről-hétre értékítéletünk.

0 Tovább

Santiago Bernabéu kupa

Santiago Bernabéu. Sokaknak csupán a Real Madrid stadionja jut róla eszükbe. De, hogy ki is volt ő, s mit tett, az már kevesebb kobakban leledzik. Pedig a futball történelem egyik kiemelkedő alakjáról van szó, valamint a Real történelmébe a legnagyobb és legjobb elnökként vonult be. A második világháború nagyban tombolt, amikor súlyos károk közepette vette át a királyiak irányítását. Mérhetnénk kupákban a sikereit, hiszen ebben az aspektusban se kell szégyenkeznie (6 BEK trófea, és 16 bajnoki arany), de ezt is mérföldekkel veri a ténykedése: amellett, hogy olyan labdarúgókat hozott a klubhoz, mint di Stéfano, Puskás, Kopa, Rial, Gento, del Bosque és még sokan mások; létrehozta az első edzőközpontunkat, s felépítette az Új Estadio Chamarínt, amit később róla neveztek el. Mindez azért érdekes, mert a mai napon rendezik meg az egykori legendás elnökünk nevét viselő kupát.

0 Tovább

Müncheni beszámoló

Volt időm müncheni kirándulásom óta összeszedni gondolataimat, amit most meg is osztok veletek, a helyszínen készített képek kíséretében. Fogyasszátok sok szeretettel!

0 Tovább

Audi kupa 2015

Elérkezett az a nap a nyáron, amit talán a legjobban vártam, ugyanis van szerencsém élőben megtekinteni az Audi kupa mind a négy mérkőzését. Mivel a nyár sok izgalmat nem hozott eddig nekünk, remélem, élvezni fogjátok élménybeszámolómat, amit igyekezni fogok megírni nektek. Most meg csak egy kommetfogóval akarom bevezetni nektek a következő pár napot, ha már a triplázás küszöbén áll Rafa... :)

0 Tovább

Bienvenido, Kiko Casilla! - avagy egy "s"-sel kevesebb

Megoldódni látszik a kapus kérdés, már ami a következő szezont illeti. Kiko Casilla lett az új szerzeményünk, aki csatlakozik a csapat többi tagjához annak reményében, hogy meggyőzi Rafát arról, hogy ő tölthesse be Iker által hagyott(?) űrt. Elöljáróban legyen ennyi elég, hajtás után megpróbáljuk megválaszolni a kérdést: "Miért is vettük meg őt?"!

0 Tovább

Viszlát, Iker! - Avagy az „emlékező én" torz tükre

Aligha van ezen sorok olvasói közt vagy akár az egész madridista közösségben, akik számára bármi újat lehetne mondani Iker Casillasszal kapcsolatban. Teljesen felesleges lenne felsorolni a különböző statisztikákat, a lejátszott mérkőzések számát, megemlékezni minden kifogott ziccerről, vagy percenként elemezni a legjobb mérkőzéseit. Iker Casillasról szinte mindent tudunk, mert sokunk szinte egész "szurkolói pályafutása" során ő állt a Real Madrid kapujában. Távoztával a Real Madrid is kiiratkozott azon csapatok egyre szűkülő köréből, amelyek még a soraikban tudhatnak gyermekkorunkban megismert olyan legendás játékosokat, akik egész felnőtt pályájuk során hűségesek maradtak (Chelsea - Terry, Barcelona - Iniesta, Roma - Totti és de Rossi). Raul, Guti és most Iker. A sor véget ért és akármennyire is szentimentális ez: valami már nem lesz olyan, mint amikor beleszerettem a habfehér gárdába.

0 Tovább

Nagy transzfer szavazás! 

Agüero, De Gea, Pogba, Verratti, Vidal, Icardi, Kondogbia...és nagyjából estig sorolhatnám a neveket. A Real Madriddal kapcsolatban évek óta egyre nagyobb a transzfer őrület, ami mérhetetlen sok pletykában ölt testet, méghozzá változó valóságalappal. Dönthetünk úgy, hogy követjük ezeket, és akkor a fennmaradó 75 nap során találgathatunk, hogy ki jön és ki nem. Illetve dönthetünk úgy is, hogy nem foglalkozunk ezzel, és a nyárra száműzzük a labdarúgást az életünkből. Mindazonáltal egyik se éppen a legegyszerűbb dolog. Hogy miért van ez az egész így, és hogy jó vagy sem, azt nem kívánom taglalni most, mivel már oly sokan beszéltek erről.

0 Tovább

Üzlet a foci felett

Bár már folyik az átigazolási szezon, a mi házunk táján még mindig az a legnagyobb sláger, hogy a presidente miként cseszi széjjel a csapatot. Bár Carlo menesztése még indokolható, de az új vezetőedző kinevezése annál inkább megkérdőjelezhető. Talán még is van egy olyan oldala a dolognak, ami mindent megmagyaráz, még ha jóérzésű embernek csak dedelon kíséretében fogadja be a gyomra.

0 Tovább

Bienvenido, Rafa Benítez!

Új időszámítás kezdődik a csapatnál, hiszen bemutatták tegnap Rafa Benítezt, mint a klub új bábját edzőjét. Nehéz pozitívan állni a dologhoz? Még nehezebb egy pozitív hangvételű posztot írni!

0 Tovább

Búcsúzóul

Carlo Ancelotti 2 teljes szezont töltött el a Real Madrid edzőjeként. Ez idő alatt 4 kupát, köztük a hőn áhított Tizediket is elnyerte. Hogy mit is lehet ilyenkor mondani? Mi megpróbáltuk megfogalmazni. A Madridi Merengués csapata így köszön el az olasz edzőtől. Hajtás után búcsúzunk! (Vigyázat, hosszú lesz!)

0 Tovább

Kirándulás a Bernabéuban

Agyvérzésünk első felvonásán túl vagyunk, a következőre jövő héten kerül sor, amikor is bejelentik a spanyol pincér (Rafa Benítez) érkezését, de a kettő között, hogy legyen némi jobb kedvünk, egy vendég poszttal jelentkezünk. Egy olvasónk és rendszeres kommentelő társunk, nevezetesen andreal nem olyan rég Madridban járt és megkértük, hogy írja le nekünk/nektek élményeit. Hajtás után az ő írását olvashatjátok, fogyasszátok sok szeretettel!

0 Tovább

Vigyázat! Nyomokban gólokat tartalmazhat!

Azt kell, hogy mondjam, ideális játszópartnert találtunk magunknak, így az utolsó fordulóra. Mindkét csapat a gólra ment, kicsit se foglalkoztak a csapatok a védekezéssel. Legalábbis nagyon ez látszódott tegnap, ráadásul az eredmény is ezt sugallja. 7-3! Méltó befejezése a szezonnak, persze csak a körülményekhez képest. Összefoglalunk!

0 Tovább

Utolshow

Ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. - Idézet egy nagy tudású embertől. És milyen igaza volt! Idén nullszaldós idényünk volt. A kupáink mennyisége megegyezik a rotálás függvényében nyújtott teljesítményünkkel a 60. perc utántól. Persze lehetett volna ez másképp, és talán több méltósággal fejezhetnénk be az idei szezont. De a fociban nincs "ha" (akkor hol van?), de ez az egész fejben dőlt el…Lényeg a lényeg, most még idén utoljára beharangozunk! Bizony, még meccsünk van, de persze tudom, hogy már alig van, akit érdekelne. Mindenki várja a fejleményeket edző ügyben, miközben Pérez borzasztó döntés előtt áll: Kirúgni vagy nem kirúgni, ez itt a kérdés!

0 Tovább

Szavazás cunami!

A szezon legizgalmasabb részéhez érkezvén mindenki fokozattan várta a mérkőzéseket, s ezzel a lendülettel olyan gyorsan rántották ki alólunk a szönyeget, hogy telibe fejeltük a dohányzó asztalt (bár egyesek Pérez papát találták volna el). Elültek az izgalmak, és már nem számít, hogy Benzema kihagyja az utolsó fordulót, hogy nem szállingóznak a hírek Modric felépülése kapcsán, lévén, hogy ez is redundánssá vált. Szóval villámgyorsasággal zárult le és ért véget a 2014/15-ös évad számunkra, aminek révén beléptünk a minden madridista számára oly rettegett és nem kicsit utált fázisába. A nyári uborkaszezon mindig tele volt átigazolási pletykákkal, de mostanra ez talán olyan méreteket öltött, hogy tibeti szerzetes legyen a talpán, aki nyugodt tud maradni. Sokan találgatnak, hogy mi lesz a csapatunkkal; ki fogja irányítani, kik mennek és érkeznek Madridba? De igazán senki se tud konkrétumot. Ennek ellenére gondoltam összerakok egy rövid írást az eddig napvilágot látott pletykákkal, hírekkel, mégpedig olyan formában, hogy tartunk egy szavazást. Mindegyik kérdésben gondoljátok át, hogy Ti hogyan cselekednétek. Hogyan alakítanátok a Real Madridot abban az esetben, ha Ti lennétek Pérez helyében, vagy legalábbis döntési helyzetben. Csapjunk is a közepébe.

0 Tovább

Mindennapi adatunkat... I. - Mini tabellák

Az átigazolási pletykákat, az NSO-t és Joó Gabi cikkeit forgatva nem csak arról győződhetünk meg, hogy alapjáraton nem is lenne olyan magas a vérnyomásunk, hanem arról a kérlelhetetlen tényről is, hogy bizony nyakunkon a holtszezon annak teljes Esmaraldába oltott Mónika Show mivoltával. Nem egyszerű ezekben az időkben érdemi tartalommal előállni, de azért megpróbálkozunk vele. "Mindennapi adatunk..." címmel egy rendszeresnek semmiképpen sem nevezhető, de a Halley-üstökösnél talán gyakrabban jelentkező rovatot indítunk, amelyben különböző számokkal lepjük meg a nagyérdeműt. A statisztikát nem kedvelőknek sem kell fintorogva elkapcsolniuk, mert bizonyára lesznek majd a "belemagyarázás" jegyeit magukon hordozó kimutatások is, de a mai semmiképpen nem mondható annak. Tovább után néhány mini tabella következik a közvetlen riválisokkal szemben elért eredményekkel.

0 Tovább

Felesleges (?) győzelem

Elmondhatjuk a tegnapi meccsről, hogy behúztuk a kötelezőt, de immár elszállt a remény - ami nem volt amúgy se túl sok. Lévén hogy a Barca legyőzte a matracot a Calderónban, ezzel pedig bajnok lett. Nekünk maradt a tisztes helytállás (hogy én hogy utálom ezt a szókapcsolatot!), és a szép búcsú a szezontól hazai pályán. Az Espanyol számára se volt tétje már a meccsnek, így elvileg lehetett volna egy felszabadult játék, de mégse így alakult. Hajtás után elemzünk.

0 Tovább

E spanyol szezon már a végét futja

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Realnak véget ért a szezonja, és már a legkitartóbbak és legelvetemültebbek sem hisznek a csodában, ami egy bajnoki serleggel járna. Ennek ellenére leülünk mindannyian vasárnap este a képernyők elé, hogy talán utoljára láthassuk egy-két kedvencünket (Arbeloa, Khedira, Illarra:)), vagy csupán egy jó iramú mérkőzésre vágyunk, így az uborkaszezonhoz közelítve.

0 Tovább

A győzelem és a siker közti különbség

Szerdán este úgy ültem le a mérkőzés elé a Hámesz rajongó de antimadridista kolumbiai kollégám társaságában, hogy előtte a szakmai előmenetelemet illetően ha nem is negatív, de mindenesetre feldolgozandó hírekkel szembesültem. Csütörtök reggel így érthetően nem a legjobb hangulatban, csalódásokkal tele, de legalább kavargó gondolatokkal a fejemben ébredtem. Akármi jutott eszembe, a reakcióm csak ennyi volt: hát igen, ezt jól át kell gondolni, mert jelenleg fogalmam sincs... Ebben a helyzetben miután a gép képernyője előtt ragadva éppen céltalanul égettem el az adott napra rendeltetett perceket, egyszer csak az egyik kedvenc beszédemnél kötöttem ki.

0 Tovább

Sarah bugyiban

Az van most. Lehetet volna egy sima lefőtt a kávé, vagy a népszerű 'Ezt elkúrtuk' is a cím, de úgy érzem, ez most jobban jellemzi a kialakult helyzetet - mivel a Real Madrid játékosai tegnap beszartak a nagy igyekezettől. És mégis ki csodálkozik?

0 Tovább

Már megint egy Hű, de Sorsdöntő Meccs

Már megint egy Sorsdöntő Meccs. Most Vagy Soha! Mármint: már megint egy Sorsdöntő Meccs? Na ne már! Úgy futottunk neki ennek az idénynek, hogy mi voltunk a rettegett Real, a BL győztes, az összeért nagybetűs Csapat. Idén megmérettettünk - és könnyűnek találtattunk, most pedig sorsdöntés helyett menthetjük a menthetőt.

Félreértés ne essék, ha bejutunk a Döntőbe, és ne adj'Isten, meg is nyerjük, össznépileg fogunk szivárványosat okádni az örömtől, na meg az elfogyasztott kupicás italkák mennyiségétől. És ez csak rajtunk, oppardon, a srácokon múlik - viszont idén, amikor nagyon kellett volna, elég sokszor ragadtak nem csak nyaktól lefelé a fekáliában, és ez is csak rajtuk múlt. Szóval világmegváltó gondolatok helyett (mivel azokat úgyis jobban tudja mindenki, veszekedni meg egy BL elődöntő előtt nincs idegzetem) gifben mondom el.

Itt a lét a tét!

0 Tovább

Nincs minden nap 93.

Azt sajnálom most leginkább - a Liga elbukásán túl -, hogy a BL elődöntő visszavágóig már csak 4 nap van. Ha már egy frontosak maradtunk, lehetett volna egy kicsit több idő a pihenésre - különösen egy ilyen második félidő után. Nem beszélve a sérültjeinkről, akikhez most csatlakozott Kroos is, akiknek jól jött volna további pár nap. De először nézzük, mi is történt a Valencia ellen!

0 Tovább

(Dene) véres menü

A Juve elleni két BL elődöntő közé beékelődve, a Liga végjátékához közeledve, a lehető legrosszabbkor találkozunk a Valenciával. Nekik már csak ez az egy front áll, viszont még kis szerencsével a bronz is meglehet a bajnokságban, de a BL selejtezőt érő 4. hely tényleg nem álom, azt viszont a Sevillától kell félteni. Szóval nem egy ponttért fognak jönni a Bernabeuba, hanem 3-ért!

0 Tovább

Folyó szeli ketté

Bizonyára több olvasó is van, akinek barátai, ismerősei, rokonai, kollégái között megtalálható az az embertípus, melynek legfőbb jellemzője, hogy elsősorban anyagi felemelkedésének és bőséges jólétének köszönhetően megváltozik a személyisége és értékrendje, ezzel pedig egyre távolabb sodródik saját korábbi világától és az abban kiépített kapcsolataitól, szokásaitól. Ezzel egy bizonyos fokig nincs is semmi baj: nem vagyunk egyformák, nem egyformák a lehetőségeink, teljesen értelmetlen a sárga irigység színére pingálni a saját világunkat csak azért, mert mások sikeresebbek. A gond ott kezdődik, amikor ezek az emberek teljesen elveszítik a kapcsolatukat a mindennapi valósággal… Amikor egy asztaltársaságnál azon értetlenkednek, hogy te vajon miért vagy olyan garasoskodó, hogy nem a legdrágább bort rendelted, amikor "az az igazi minőség"; amikor őszintén meg akarnak sajnálni, mert a Seychelle-szigetek helyett te "csak" Krköt veszed célba a nyáron; amikor hosszasan beszélnek arról, hogy milyen ciki már hatos Audival munkába járni miközben a kollégáknak nyolcasa van.

0 Tovább

Zebrák vs. Real

Több, mint egy évvel ezelőtt igencsak paráztunk, hiszen szintén elődöntő volt, de akkor kisorsolták nekünk a rettegett Bayern München csapatát. Remek helytállással fényes győzelmeket arattunk a német gárda felett. Most egy évvel később ismét a Bajnokok Ligája elődöntőjére várunk. S ahhoz, hogy eljussunk Berlinbe, ma Torinóban kell helytállni a Juventus együttese ellen. Elsőre talán sokan legyintettek, hogy áááh, sima lesz ez, de lássuk, mit is hozhat ez az összecsapás! Beharangozunk!

0 Tovább

Egy török, egy olasz mester és a Triád!

1998. júniusát írtuk és véget ért második edzői szezonom a Parmánál. Még egy évem volt a szerződésből, amikor is fülembe jutott, hogy egy török csapat vezetője, nevezetesen a Galatasaray elnöke, Aziz Yildirim személyesen engem akar a következő edzőjüknek. S be kell valljam nem igazán voltam oda az ötletért. Hiszen mindössze pár éve voltam edző, ami még nem teszi lehetővé, hogy ekkora váltást meglépjek. Még Olaszországban volt a helyem. Ennek ellenére a török klub képviselői felkerestek otthonomban és beleegyeztem, hogy 3 napra meglátogatom a Galatasaray labdarúgó központját. Privát repülővel vittek Parmából, és az út titkossága ellenére rengeteg szurkoló várt a török reptéren. Szállás a Hotel Kempinskiben, ebéd a Boszporuszon. Szóval nem sajnáltak pénzt áldozni erre. Mindeközben a helyi lapok is tele voltak velem. Így érkeztünk el az utolsó ebédhez, ami során elém tolták az ajánlatukat:

0 Tovább

Szerencsénk volt?

Már régóta várom, hogy a szerencse végre a csapatra mosolyogjon. Ritkán jön, és tenni is kell érte, de időnként kijár. Nem gyakrabban, mint a közvetlen riválisoknak, de legalább annyiszor. Most talán visszamosolygott a csapatra a szerencse, igaz, hogy néhány foga hiányzott, a lehelete sem volt épp üde, de minden kétséget kizáróan a legjobbkor jött. Nézzük meg, milyen teljesítmények vezettek oda, hogy pont a Real Madrid szakította meg a Sevilla remek otthoni sorozatát.

0 Tovább

Sevillai erőpróba

...Méghozzá a javából. Az elmúlt mérkőzéseken jó eredményeket zsebeltünk be, viszont igazán mérvadó ellenféllel nem találkoztunk - leszámítva az Atleticót. Most tessék! Ellenfél tálalva! Ellátogatunk ma este, ha nem is az oroszlán barlangjába, de valami olyasmi helyre. Pokolian nehéz mérkőzés vár a királyi gárdára. És, hogy még inkább fokozzam az izgalmakat, nem csak nyerni kell, de úgy kell mindezt tenni, hogy félig-meddig már a keddi BL párharcra kell készülni. Úgyhogy challenge accepted! Nézzük mit hozhat az összecsapás!

0 Tovább

A számok világa - avagy áldozzunk a statisztika oltárán

A számok nem hazudnak. A számok nem fedik le a valóságot teljes mértékben. Mégis egy halom információt rejtenek magukban, s abban az esetben, ha ezt megfelelő szempontból vizsgáljuk, roppant fontos dolgokra világhatnak rá. Méghozzá talán olyan részletekre is, amikre másképp nem nagyon lenne mód. Ebből az indíttatásból indultam el a vizsgálódás útján, és igyekszem több érdekességre is fényt deríteni. Talán a legfontosabb mindközül: Ancelotti milyen okból alkalmazza oly gyéren a rotációt? Sok alkalommal szidtuk már a késői cseréi miatt, az ugyanazon 11 egymásutáni szerepeltetése miatt. De indokot nem találtunk rá. Talán Mourinhohoz hasonlóan "rotáció ellenes"? Vagy netán a keret adta lehetőségek miatt nem tudja megfelelő mértékben használni ezen eszközt? Főként erre keresem a választ, meglátjuk mekkora sikerrel. Tehát a következőkben tömény stat túltengés lesz, így kéretik elfordulni, elmenekülni mindazoknak, akiknek nem bejövős a téma, netán kitaccsolnak. (Én szóltam!) A többiekkel pedig ugorjunk a közepébe!

0 Tovább

Izgalom nélkül

Bár volt rá esély, hogy az Almería foggal-körömmel harcolni fog ellenünk tegnap, nem így történt. A meccsen nulla izgalommal húztuk be a három pontot, kiderült néhány dolog a keretről, és az is, hogy a B-csapat is elég lehet ilyen ellenfelekkel szemben - de vannak akik ebből is ki tudnak lógni, és nem felfelé. Az lett amit vártunk, egy csendes szerda esti meccs, amivel ráhangolódhatunk a Sevilla elleni hétvégi fontosabb összecsapásra. Hajtás után értékelünk.

0 Tovább

B-csapattal is kötelező

Ez bizony az. Hiába a rengeteg sérült, a cserejátékosok, a hétvégén kezdődő őrült időszak előtt az Almería egy kifejezetten kellemes ellenfél a Bernabeu-ban. A 17. helyen állnak, két pontra a kieső zónától, 18 vereségük a bajnokságban holtversenyben a második legtöbb. De a taplóság listát azonban vezetik a 96 sárga és 9 piros lapjukkal, ami 33 forduló alatt nem semmi teljesítmény. Sikerült a meccs előtt interjút készítenünk Carlo Ancelottival, lapozás után ezt olvashatjátok.

0 Tovább

Múltidézés - avagy vissza a Galaktikus érába

Ez volt aztán a szörnyű rémálom. De az a fajta amitől még napokig rosszabbul alszol, mert minduntalan betolakszik a fejedbe. Képzeljétek azt álmodtam, hogy újra a Galaktikus éra legsötétebb időszakában vagyunk. Amikor már Makélélének ajtót mutattak, és helyette Gravesenek futkostak a pályán, miközben néhény szerelési kísérlet keretében borzasztották el a rajongókat. Amikor Beckham, Figo és még megannyi világsztárral volt teletömve a csapat, de nem akadt olyan aki elvégezze a kulimunkát. (Vagy Gravesen szintű labdazsonglőrök "látták el" ezt a feladatot). Amikor úgy szaladtak át a középpályánkon, mint kés a vajon és csináltak bohócot a védelmünknek titulált emberhalmazon. Persze legelöl nem akárkik pofozták a bogyót. Így akadtak szép momentumok. Valahogy ez volt az érzésem a Celta Vigo elleni összecsapáson. Remek gólokat lőttünk, viszont a meccs bizonyos részei, illetve a játék bizonyos elemei fájóan rosszak voltak. Lássuk mit is takar a 2-4-es cukormáz!

0 Tovább

Terítéken a Celta!

Elérkeztünk a szezon legfontosabb részéhez, mondhatnám, hogy a lényegi részéhez. A blanco hívők fejében egyre többszőr villannak elő a csapattal kapcsolatos hírek, események. A gyomrukban és szívükben egyre fokozódó izgalom teljesedik ki. Bár most bajnoki mérkőzés következik, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a pénteki sorsolás óta már lélekben a Juventus ellen készülünk. S ez nincs másképp velünk, a blog szerkesztőivel se. Az események kezdenek felpörögni, s ehhez mérten az írások mennyisége és sűrűsége is nő. Magam részéről péntek délután óta megannyi poszt ötlet fogalmazódott meg bennem (már csak idő kéne a megvalósításra). És persze a csapat háza táján is hasonló a helyzet, hiszen rendkívül fontos időszak előtt állnak a srácok. Három mérkőzésük van a Bajnokok Ligája elődöntő első meccséig, majd kezdetét veszi egy pokolian nehéz sorozat. Már a jövő szombati Sevilla találkozó is előfutárnak tekinthető, de ami utána jön az még izgalmasabb. Így Ancelottinak se lesznek könnyed hetei. Bár őt azért fizetik, hogy nehéz szituációkra megfelelően reagáljon, hogy kemény döntéseket jól hozzon meg. (Amilyen Ramos szerepeltetése is volt az Atlético ellen). Mindazonáltal fel kell pörgetnie a játékosokat, s emellett némi rotációt is kell alkalmaznia, hogy az élesség se vesszen el - a sérültekről nem is beszélve. Szóval nem lesz fenékig tejfel. Nah, de a mai eseményről se ártana beszélni, ezért rá kell kanyarodnom a Celta Vigo vs Real Madrid mérkőzés beharangozójára. Most ez fog következni!

0 Tovább

Totális dominancia?

Ismét egy izgalmas szerda utáni péntek és ismét sorsolás következik! Az ellenfelek szinte már unalomig ismertek, a "Három Királyok"-hoz ezúttal a Juventus csatlakozott negyedikként (érdekesség, hogy a "negyedikek" nem lebecsülendőek, az elmúlt években rendre meglepetést okoztak, és a döntőbe jutottak: Chelsea, Dortmund, Matrac). Sok újat nehéz mondani a riválisokról, így ezzel most nem is próbálkoznánk meg, helyette megpróbálunk utánajárni egy a Bajnokok Ligájával kapcsolatos "városi legendának": régen tényleg minden jobb volt?

0 Tovább

Madrid borsódzik

Két sorozat a főszerepben - az egyik megtört, a másik tovább él. Természetesen arról beszélek, hogy 5. éve folyamatosan ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ami igencsak értékelhető szokása a csapatnak, igaz-e? A másik pedig az, miszerint hét hosszú, és roppant kellemetlen meccs után végre megvertük az Atlético Madrid csapatát. Nem volt szép játék, se könnyű győzelem, de ilyen ellenféllel szemben ki számítana ilyenre?! A 8 meccsből pont a legfontosabb alkalmával múltuk felül az ellent, s úgy kellett ez már nekünk, úgy vártunk már erre, mint pedofil a kicsöngetésre. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Most vagy soha! 

A nehézségek csőstül jönnek olykor. Egymás után rakódnak le és súlyuk alatt vagy összeroppansz, vagy lerázod magadról. A sport világában nem ismeretlen ez a jelenség, s nem egyszer láthattunk emlékezetes pillanatokat, amikor a legendákká váló sportolók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, harcolnak, küzdenek, és egyszer csak megrázzák magukat, majd minden akadályt elsöprő erővel győzedelmeskednek…. Valami ilyesmit szeretnék látni ma este. Odáig megvagyunk, hogy az akadályok, a problémák jöttek bőszen. De nézzük is mi a helyzet, mert sok mindenről szeretnék beszélni.

0 Tovább

Baaj van, baj! Bajvanbaj!

Visszaköszön a tavaszi szezon diszkrét bája: az megvan, hogy a Real akkor kezdett visszább venni a Világverő tempóból, mikor Modric kiesett? Az egykoron a "szezon legrosszabb igazolása" címmel is kitüntetett horvát térdsérülése mellett Béla mankón való távozása olyan, mint mikor előbb elhagysz egy százast, majd kirántasz a zsebedből egy húszezrest, és akkor értsétek jól, mert tartottam a kronológiai sorrendet. A három pont megvan, de tegnap este előjött minden, ami a kedvenceinket jellemezte a tavasz folyamán, 90 percbe zsúfolva.

0 Tovább

Egy nem teljesen érdektelen bajnoki margójára

Most az van, hogy nem tudom, mit gondoljak. Ugye már lesakkoztuk százszor, innentől tilos a botlás, minden meccset nyerni, meg az összes többi böszmeség - mellette meg ott van az az aprócska, nem éppen elhanyagolható tény, miszerint szerdán már a Matrac ellen illene/kellene eljátszani a faszagyereket. Tudd, hogy értsd helyzet, óriásölő Málaga, beharang, hajtás pajtás!

0 Tovább

Nálunk a labda!

A BL negyeddöntőjének első összecsapásán egy elég összetett mérkőzést játszott egymással a két madridi gárda. A találkozó megítélése többféle megközelítésből is lehetséges, megmutatkoztak az eltérő vélemények a kommentek soraiban is. Vegyük hát sorra a pozitívumokat - szerintem ezekből volt sokkal több, s lássuk mit lehetett volna jobban csinálni!

0 Tovább

A Hetedik

"E világon ha ütsz tanyát, Hétszer szüljön meg az anyád:
Egyszer szüljön egő házban; Egyszer jeges áradásban;
Egyszer bolondokházában; Egyszer hajló szép búzában;
Egyszer kongó kolostorban; Egyszer disznók közt az ólban;

Fölsír a hat - de mire mégy: A hetedik te magad légy!"

Az Atletico Madrid elleni nehéz szülésekkel tele van a padlás. A szezonban már hatszor találkoztunk, ebből két döntetlen, és négy vereség született. A legutolsó, a szégyenletes 0-4, ami miatt lehajtott fejjel jártunk egy hétig. Itt az ideje, hogy a csapat felvegye a földről a megtaposott zászlót, s meglengesse a Vicente Calderón közönsége előtt! Lehetséges ez? Hát, legalább gondolkodjunk el rajta!

0 Tovább

Ejj, bár…

Ezt elcseszték. Mármint nem a Real, és ez jó! Mert hát, legyünk nyugodtan őszinték: mikor a csapatunk ponthátrányban van, a fél szemünket az ősi riválison kell tartani, orrunk alatt halk litániákat, imákat, vagy heveny mantrákat (kinek-kinek ízlés szerint) morogva - miközben gárdánktól alap elvárás, hogy sorozatban szállítsa a pontokat. Aki hibázik, az immár csak a Barca lehet - fogalmaztuk meg néhány héttel ezelőtt a bajnoki címhez vezető út egyetlen módját; és így legyen ötösöm a lottón! Bejött!

0 Tovább

Készülünk keddre, avagy Eibar ellen hangolódjunk!

Alig hogy a fiúk kipihenték a szerdai meccs fáradalmait, jöhet egy újabb összecsapás. Hazai pályán fogadjuk az Eibar csapatát, amely jelenleg a 14. helyen tanyázik. Róluk kb. ennyit, beszéljünk inkább rólunk. Hajtás után beharangunk!

0 Tovább

Újra a jó úton?

Szerda este habfehér gárdánk megtette az első lépést! Egy olyan lépést, ami egy rögös út kezdete, méghozzá annak érdekében, hogy vitathatatlanul Európa uralkodó csapatává váljunk - újra. A jelenlegi Real Madridnak több olyan problémája van, ami miatt még nem mondható el az előbbi állítás. Egyet ugyan sikerült kiküszöbölni, hiszen átléptünk önmagunk árnyékán és megnyertük a BL serleget. De, ha már tavalynál tartunk, emlékszünk még, hogy hosszú hetek, hónapok munkája árán sikerült beérni a riválisokat és az élre állni? Majd arra is emlékszünk, hogy mindezt alig 4 nap alatt lazán kidobtuk a kukába, és el is úszott a bajnokság? Tehát sokan gondolhatják, hogy a BL csak egy pozitív kilengése volt a csapatnak. Ezt erősíti az a tény, hogy az Atléticóval valljuk be, nem tudtunk mit kezdeni mindeddig...

0 Tovább

Bale és Pom Pom

Rég volt olyan, hogy sérültek hiányában a teljes csapat áll Carlo rendelkezésére. Következik is az áprilisi meccs dömping, úgyhogy mindenkire szükségünk lesz, ha a lehető legjobbunkat akarjuk mutatni a hátralevő hetekben. Ma este Rayo ellen kell hozni a kötelezőt, majd hétvégén újra bajnoki, azután meg jöhet egy sok mindent eldöntő Atlético BL párharc első felvonása. Na, de ne siessünk még ennyire messzire, vegyük csak kettesben a kanyarokat, biztos, ami biztos. Hajtás után beharang!

0 Tovább

Kiiiileenc egggy!

Vannak olyan pillanatok minden futball szurkoló életében, amikor elismerően csettint, hogy ez szép volt srácok! Hát vasárnap elérkezett egy ilyen. Ekkora verést rég láttam. Na, persze árnyalja a képet, hogy nem egy acélos ellenfél ellen értük el mindezt. De ezzel most ne foglalkozzunk, hiszen a lényeg, hogy egy önbizalomnövelő sikert arattunk, amely során parádéztunk, és minden összejött a Blankóknak. Kicsit késett az összefoglaló, beugróként vállaltam magamra a meccs szummázatát, hogyha nem is a megszokott részletességgel, de azért prezentáljam a gondolataimat erről a nem mindennapi meccsről. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Nyuszi hopp!

...egy Granadát elkapott! Legalábbis reméljük. Húsvét alkalmával habfehér nyulaink kedvenceink visszatértek válogatottbeli elkötelezettségeikből, többé-kevésbé épen. És a jó a szerencse, ami csúnyán pofánröhögött minket a BL-sorsoláson, ezúttal nagy kegyesen egy könnyen verhető nyúlbagázst sodort az utunkba. Hazai mezőkön, nem lehetne nagyon kérdés, kié is lehet az összes répa a végén...de hát mégis van. Hajtás után beharangunk.

0 Tovább

Back to Euro 2000

Youri Djorkaeff neve feltételezhetően nem sok ember fülében cseng ismerősen, pedig egy Világ- és Európa bajnok labdarugóról van szó. A kígyó becenévre hallgató gall játékos Franciaországban és Olaszországban egész komoly karriert futott be. Az örmény-francia származású játékos kíváló technikai adottságokkal és remek cselezőkészséggel rendelkezett.

0 Tovább

Ha kellett egy passz...

Nemzetközi hétvége... Egy olyan időszak, amely rettegéssel tölti el a játékosaik épségéért imádkozó madridista szíveket (különös tekintettel a brazíliai klímán igencsak törékennyé váló Marcelóra). Azokat a szíveket, amelyek az utóbbi időben amúgy is nagyobb igénybevételnek voltak kitéve, miközben a felszaporodó stresszhormonok által vert egyre gyorsuló tamtam ütemével próbáltak lépést tartani. Itt az ideje hát, hogy egy kicsit lehiggadjunk, benyomjunk valami megnyugtató zenét, és csak élvezzük a futball elénk táruló szépségét!

0 Tovább

Egy hajótörés naplója...

Az elmúlt heteket a világ madridistái egy Six Flags Magic Mountainba való egészen komoly érzelmi hullámvasúton töltötték, mely azért fő karakterisztikáját tekintve lefele tartott. Tegnap este elérkeztünk eme hullámvasút legnagyobb attrakciójához, és mire eltelt a 90 perc, úgy éreztük magunkat, mintha nem egy, hanem legalább 3-4 hurkot fordult volna velünk a világ. Idézzük fel a történéseket egy megjegyzésekkel utólag teletűzdelt napló segítségével!

0 Tovább

Óvakodj a törpétől!

Ma, március 22-én, 21:00 órakkor kezdődik, ami már hónapok óta a naptárainkba van vésve. El Clásico 2015. Mit is lehetne mondani ilyenkor? Kössük fel a gatyát mindenek előtt, olvassuk el közösen a beharangot, majd szurkoljunk tiszta szívből! Hajtás után beharang!

0 Tovább

Te kire asszociálsz? 

Megint felvirradt egy péntek, amelyen a gyíkemberek behűtött tojásait páronként felütik egy üvegkondér előtt, és a nagyérdemű egy tagjaként izgatottan várhatjuk, hogy a 4 omlettből vajon éppen sajtosat, kolbászosat, esetleg véreset tálal-e fel számunkra az UEFA aktuális Benitez hasonmása.

0 Tovább

Saját Disqus bevetésre készen!


Tisztelt Közösség!

Van egy jó és egy rossz hírem. Kezdem a jóval. Megcsináltam a saját Disqus-unkat, élesíthető akármikor. Ezt már úgy szabhatjuk testre ahogy akarjuk, mennek a moderátori funkciók is (reméljük nem lesz rá szükség). És ehhez kapcsolódik a rossz hír. Mivel Disqus-t váltunk, valószínűleg a korábbi kommentek el fognak veszni, mert a sablon html kódját kell módosítani. Az eddigieknek is integethettünk az egy héttel ezelőtti reblog átálláskor, azt gondolom, valahogy túl fogjuk élni ezt is. Van lehetőség a Disqus-on belül átmigrálni a kommenteket, de őszintén szólva ebben a funkcióban még nem mélyedtem el. Ez legyen a jövő zenéje. Tehát ha az elmúlt egy hétből vannak olyan képek, videók, stb. a kommentek között, amiket szeretnétek elmenteni, akkor tegyétek ezt meg. Ezért szavazásra bocsátom a kérdést.

 

Az eredmények és a kommentek függvényében fogjuk az átállást megcsinálni.

0 Tovább

Valami véget ért? Valami fáj - februári értékelő

A Bonanza örök slágerének refrénje bizony most nagyon is igaz ránk. Az a lejtmenet, aminek januárban még csak hullámvölgyet tulajdonítottunk, mostanra masszívan kirajzolódik. Eredmények úgy-ahogy, de köztük egy méretes pofánverés a matractól, ami jobban fáj, mint ha a Barcától kaptuk volna. Játék viszont alig, csak vacsorapartik, bullshit edzői nyilatkozatok, és nálunk szurkolóknál egyre több és markánsabb WTF arc. Hajtás után kissé megkésve értékeljük a februárt.

0 Tovább

Szándék van

Legalább szándék van - ugyanakkor ne legyek rögvest olyan hű, de nagyon telhetetlen. A gyalulással egybekötött hereszaggató földbe taposás ugyan elmaradt (irgum-burgum), és ráadásul két igen-igen ellentétes félidőt láthattunk tegnap, azért nem mondanám magam elégedetlennek. Kezdjük nyugodtan ott, hogy Ramos és Modric visszatérése taszított egy jókorát a döcögő szekéren; aztán majd a következő alkalommal meglátjuk, ez mennyit is ér igazából, hisz legyünk őszinték: már minden a klasszikus körül forog.

0 Tovább

Van-e szándék?

No akkor. Van ez a Real Madrid nevű képződmény - nevezzük mostantól Jolánnak! Tavaly óta élvetegen néztem a meccseit Jolánnak, Jolikának, és meg is ajándékozott, sokszor-sokszor. És ez jó volt így. Jolán szép, Jolán jó, Jolán… hát, ő a Jolán, a MI Jolánunk. Éteri boldogság, csupa öröm, csupa boldogság. Most meg Jolán (valljuk meg) olyan, mint a hülye viccben az egyszeri feleség az agyonmosott pamut bugyikkal, a no-randi-együttélős-reggeli-szájszaggal (amúgy ez nem is viccből van, a Pop, csajok, satöbbiből jutott eszembe), ami azért annyira nem cool. Ráadás gyanánt, bár a kapcsolat mélysége okán azért hajlamosak vagyunk a jó szándékú megbocsátásra és elnézésre, kicsit olyan, mintha Jolán nem is annyira erőltetné ezt az egészet. És akkor jön a pont, mikor Jolántól megkérdezzük: mi a picsa? Van-e szándék?

0 Tovább

Kiesés szele

Leküzdve a technikai akadályokat, ugyan némi késéssel, de megszületett a "fergeteges" mérkőzés összefoglalója. Kedd este a Santiago Bernabéu újfent megtelt és kezdetét vette a Schalke elleni visszavágó, amely mindenkit meglepve, jócskán tartogatott izgalmakat. A 2-0-ás előny birtokában nem lehetett volna kérdéses a meccs végkimenetele. Azonban a Schalke nem így gondolta, s mindent egy lapra feltéve majdnem kicsikarta a továbbjutást. A 4-3-as vereséggel szerencsére még elkerült minket a kiesés, így a problémák ellenére ott lehetünk a Bajnokok Ligája következő körében. Ellentétben Mou rettegett Chelsea-jével, mely elvérzett tegnap. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Üdvözlet az új felületen!

Kedves Szurkolótársak!

Az Origo a postr blogokat egy sokkal jobban szerkeszthető, modernebb környezetbe helyezte át, melynek neve reblog. Aki a postr-t írja be, ezentúl ide lesz irányítva. Minden jel arra mutat, hogy ez a felület végre hosszútávú lakhelye lesz a "Madridi Merengues" blognak is. A blogbejegyzések automatikusan átkerültek ide, viszont apró kellemetlenség, hogy a korábbi kommenteket, hozzászólásokat nem lehetséges áthozni. A következő hetekben egy vadonatúj, méltó design-t fog kapni a blog, megjelennek majd hasznos kiegészítő információk, és végre nyugodt, (minden reményünk szerint) kiszámítható környezetben tudunk megjelenni. Köszönjük a megértéseteket, és mindenkit üdvözlünk az új felületen! Ahogy a srácok a képen, úgy mi is készülünk a szebb jövőre!

HALA MADRID!

0 Tovább

Mi folyik Madridban?

Különleges vizekre evezem beharangozó gondolataim hajóját, mert egy olyan napra virradtunk, melyen ismét felcsendülnek a BL jól ismert dallamai, de mégis úgy érzem, hogy a szurkolótábort inkább az foglalkoztatja, hogy vajon mi folyik Madridban? A hétvégén egy zakó miatt elvesztettük vezető pozíciónkat, és emellett több probléma is mutatkozik a srácokon. Nem véletlenül törpül el ezek mellett azon tény, hogy ma este vendégül látjuk Di Matteo legénységét. Amint azt mindenki tudja, a Veltins Arénában tett látogatásunk ismét szerencsésnek bizonyult, bár nem sikerült fél tucat gólt berámolnunk a németek hálójába, de így is megnyugtató 2 gólos előnyről indul a ma esti összecsapás. A következőkben megpróbálkozom felvezetni a meccset és izgalmat csiholni a Blancók iránt elkötelezettek szívében. De mindenek előtt szót kívánok ejteni a jelenleg kialakult szituációról, valamint az általam vélt gondokról.

0 Tovább

A romlás virágai

Sajnos semmi elégtételt nem jelent, hogy megmondtam előre. Az a bizonyos kiszámíthatóság, ami az Ancelotti féle "taktikát" jellemzi sormintaként jelenik meg a csapat játékában. Bárki megnézi az elmúlt 4-5 meccsünket videón, simán és hatékonyan fel tud készülni ellenünk, mert annyi váratlan elem van a futballunkban, mint egy autópálya-tender eredményhirdetésében. Semmi. És utóbb a hatékonysága is hasonló. Nézzük át röviden mi is történt, s foglalkozzunk valamennyit a hogyan továbbal is!

0 Tovább

A nehezebb úton

Ha egy héttel ezelőtt kellett volna lamentálni azon, hogy az elkövetkező két bajnoki fordulóban hány pontot szerez a csapat, biztosan lettünk volna páran, akik nem tervezünk be 6 pontot. A nagy baj az, hogy ha pontvesztésről van szó, minden bizonnyal az Athletic Bilbao elleni meccset gondoltuk a legtöbben keményebbnek, mondván, otthon kifektetjük a Villarrealt, de a San Mamésban nem szégyen egy pontvesztés. Semelyik csapatnak a világon. De mint tudjuk, az elmúlt hétvégi szégyenteljes teljesítményével a Madrid már dobott két pontot, s most a Katedrálisban kellene a bravúr, hogy valamit visszahozzunk. Vajon sikerülhet ez? Nézzük a pro és kontra érveket!

0 Tovább

Hangover

Megvan az a vicc, mikor zuhan lefelé egy ember a 100. emeletről, és minden emeletnél elmondja: eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben? Kicsit így voltam én a tegnap esti meccsel is - az iram jó volt, helyzetek is voltak, és vazze!, foci volt, végre nem az a legázolós apjafasza, ami spanyolhonban megszokott, hanem egy célratörő Villarreallal hozta össze a jó sors a Realt. Jó, azt is el kell árulnom, cseszett mód voltam másnapos még a kezdő sípszókor is, de szépen lassan kihozta belőlem az állatot a 90 perc, elmosva a véralkohol-szintem okozta bódulatot.

0 Tovább

Elsüllyeszteni a Sárga Tengeralattjárót!

Jelentés a Királyi Rombolóról
Ez egy elfogott titkosított (de általunk megfejtett) távirat, ami a Real Madrid romboló jelentése a Sárga Tengeralattjáróval való ütközete előtt. Ancelotti kapitány és legénysége, bár hazai vizeken hajózik, megütközni kényszerül a Sárga Tengeralattjáró Villarealból származó legénységével. A csata, bár a romboló helyzeti előnyét nem veszélyezteti közvetlenül, mégis fontos értékmérő a későbbi ütközetek miatt. Lapozás után bemutatjuk a Királyi Romboló legénységét és az ellenfelet.

0 Tovább

Elchent három pont!

Egy kötelező győzelem a zsebben így ennyivel is közelebb került a királyi gárda, hogy szezon végen Iker emelhesse magasba a La Ligáért járó trófeát. Ahogy Iron kolléga a beharangban már igen jól megénekelte nem lesz, és nem volt egyszerű siker, de annál fontosabb 3 ponttal gazdagodtunk. Mi több a csapat talán 2-esbe váltott fel. A tegnapi 2-0-val immáron 4 pontra nőtt Messiék hátránya. Na, de ugorjunk is bele a meccs felidézésébe!

0 Tovább

Elcheszhetetlen?

Tegnap a Barca volt olyan gáláns, hogy otthon kikapott a Málagától, így ismét kaptunk egy...Esélyt? Reményt? Naszóval hogy 4 pontra meglóghatunk, ami egy lélegzetvételnyi előnyt jelent abban az őrült vágtában, aminek a végén a bajnoki címet osztják. Vannak megnyerhető, vannak megnyerendő, és kötelező meccsek. Ezeket leginkább a körülmények alakítják. Hogy a mai meccs melyik kategória, azt lapozás megpróbáljuk beharangozni.

0 Tovább

Megvalósult forgatókönyv

Majdnem kottára bejött. Hiába no, amit megmondtunk, azt megmondtuk. A csapatok pedig jó szereplőkként tartották is magukat ahhoz. Déja vu nem lett, némi malíciával még magabiztos győzelemnek is nevezhetnénk, de a tegnapi meccs után azért nem kéne annyira nagynak lenni az arcunknak. Mert az utóbbi időben állandósult problémák most is kijöttek, csak az ellenfél nem tudta kihasználni. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Déja vu lesz?

Egy éve, 2014. februárjában... ugyanúgy Gelsenkirchen, Veltins-Arena, a Schalke csapata. Ugyanúgy a BL nyölcaddöntő első meccse. Nem ismerős? Dehogyisnem. És milyen fura humorérzéke van a Sorsnak (vagy a Pérez által előkészített hűtött golyóknak), a történelem ismétli önmagát. Legalábbis reméljük, hogy fogja. Van azért néhány dolog, ami viszont erősen változott, és ezek még bekavarhatnak. Tehát ismét a Schalke, akik ismét a Bundás élmezőnyében vitézkednek, és mi is ismét a bajnokság élén vagyunk. De a forgatókönyv lehet más, lapozás után beharangunk.

0 Tovább

Minimalista győzelem

Hazai pályán 2-0-ra nyertünk, egy simának mondható, de izgalmasnak semmiképpen mérkőzésen. A fiúknak nem kellett nagyon teperniük, a BBC is csak úgy volt, Isco megmutatta, mekkora zseni, Benya azt, hogy mostanság megbízható, Marci meg azt, hogy nélküle halott lenne a bal oldalunk, Cé ide vagy oda. A Depor bár jól játszott, semmi kiemelkedőt nem nyújtottunk, tényleg csupán annyit amennyit a 3 pont követelt, úgyhogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, hogy túltettük magunkat az elmúlt időkön. Várjunk még ezzel… Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

A SuperDepor diszkontverziója jön látogatóba! Avagy a Birodalom visszavág

Meglehetősen másmilyen januárt képzeltünk kedvenc csapatunk számára, de világos volt, hogy a csúcsformánál is azabb szárnyalást nem lehet sokáig tartani, így most kicsit fogyott az előny, és az üldözők is nagy formában vannak. A mai mérkőzés konkrétan arról szól, hogy tudjuk-e diktálni a tempót a Barcának. Az a Deportivo jön látogatóba, amelyet kint 8-2-re örömjátékkal intézett el a csapat, de hiba abból kiindulni, mivel 1. a Real nincs formában, 2. A Deportivo a szezon legjobb teljesítményét nyújtja, összeállt valami a Riazorban, ráadásul edzőváltás is volt azóta. Hajtás után részletesebben is kifejtem, mit gondolok a mai meccsről!

0 Tovább

Akikért a harang szól...


A legújabb városi derbi a Real Madrid szemszögéből - Fábry Sándor után szabadon - annyira összetett módon, több irányból és komplex formában volt rossz, hogy nagyon nehéz megtalálni Ariadné fonalát, amelynek mentén ki lehet kászálódni abból a vaksötét labirintusból, melynek mélyére taszajtottak minket szeretett fiaink... Az elmúlt 2 évben - a Mou végső búcsúját jelentő botrányos kupadöntő óta - már megannyi különböző módon bántak el velünk a matracosok. Azt hihettük balga módon, hogy már nincs új a nap alatt... Keserű szájízzel kell levonni a tanulságot: de igen, van!

0 Tovább

Foghíjas derbi

Talán rosszabb időpontban nem is jöhetett volna ez a meccs. Sérülésektől tizedelve, kulcsjátékosokkal a gyengélkedőn, ennek ellenére mindenféle kifogás nélkül kell szembenézni mai ellenfelünkkel, és anyait, apait beleadva küzdeni a lehető legtöbb megszerezhető pontért. Más lehetőségünk nem maradt. Hajtás után beharangunk!

0 Tovább

Pürrhosz-i győzelem...

Bizony a tegnapi meccs az volt. Tudtuk hogy nehéz lesz, de arra a legzivatarosabb rémálmainkban se számítottunk, hogy a már amúgy is megfogyatkozott keretünkből hosszú időre dőlnek ki alapemberek. Kérdésnek megmarad, hogy ilyen áron megérte-e a győzelem? De legalább ennyi pozitívumunk van a tegnapi este után. Hajtás után összefoglalunk.

0 Tovább

Must win meccs!

Ma este bepótoljuk a Sevilla elleni elmaradt meccsünket, és lezárjuk végre az őszi sorozatot. De nagyon nem mindegy, hogyan! Egy komoly ellenfél jön hozzánk, és hiába győztük le a hét végén magabiztosan a Sociedadot, az a teljesítmény nem lesz elég a Sevilla ellen. A győzelmen kívül minden más eredménnyel kegyetlenül kiszúrnánk magunkkal, úgyhogy még csak fel se merüljön bennünk. Lapozás után beharangunk.

0 Tovább

Az élet CR7 nélkül

Először Irina döntött úgy saját elhatározásából, hogy jobb Cé nélkül, mint vele. A kapcsolatuk részleteiről és a szakítás okairól nyilván erősen korlátozottak az információink, így inkább koncentráljunk a futballra! A csapat nem önként döntött a Cé nélküli felállásról, mint ismeretes, a háromszoros aranylabdásunk eltiltás miatt nem léphetett szombaton pályára. A kommentelők véleménye erősen megoszlik, érezhetően nagy vitát generál a gárda CR7 nélküli játéka. Lássuk hát mi történt a Real Sociedad ellen a Bernabeuban!

0 Tovább

Contra Moyes, contra rotáció

Emlékszek még a szeptemberi kiruccanásunkra az Anoetába… Nem mondanám egy kellemes emléknek. Ma viszont el kell felejteni mindenféle rossz emléket, és csupán a jelenre szabad koncentrálni. A jelen maga a legendás Moyes, és az, hogy a lehető legrosszabb formánkban játszunk jelenleg, ráadásul Ronaldo nélkül. Ugye ismerős? Na azért, ha más nem, az nyugalomra inthet minket, hogy hazai pályán kell játszanunk, bár az is igaz, hogy Pérez kiélhette magát a januári piacon, úgyhogy kérdéses, hogy sok gólt tudott-e venni mára. Gálára mindenesetre ne számítsunk... Hajtás után beharang!

0 Tovább

Meglepetés győzelem!

Bizony, tegnap ez az volt! Nem számíthattunk rá, tudtuk hova megyünk, és hogy ott mi várhat ránk. Hogy nem nekünk áll majd a meccs, pokolian megszenvedünk akár az egy pontért is. Érdemtelen győzelem? Talán az, de elnézve a két csapat közti különbséget, hálásak lehetünk azért, hogy a Futball Istenei tegnap a gyengébb csapatot segítették. Nagyon nehéz volt, de túl vagyunk rajta. Hajtás után értékelünk.

0 Tovább

Itt a Tavasz...

dagasz a... Vagyis hogy itthon még nem, de habfehér kedvenceink a Córdoba elleni meccsel megkezdik a tavaszi fordulót hadjáratot a bajnoki címért és a BL-címvédésért - igaz, az őszi szezonból még van egy elmaradt meccsünk a Sevilla ellen, amin sok múlhat, de attól a tény még tény marad. Ismét matiné időpontban lesz a meccs, ráadásul idegenbe megyünk. Hogy ez jó-e nekünk vagy sem, majd kiderül. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Nehézkes gála Madridban

Talán ennél jobb forgatókönyvre nem is lett volna szükségünk. Igazi önbizalom növelő mérkőzés volt, örülhettek az ázsiai szurkolók, hiszen miattuk is kezdett a csapat ilyen embertelen hülye időpontban. A fáradtság jelei nagyon látszottak a fiúkon, de pár kiemelkedő(?) teljesítmény így is a mi javunkra döntötte el a mérkőzést. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Carlói úton

Nos, igen. Arra kellene valahogy visszatalálni. A naptári évünk eddig nem sikeredett fényesre, de aggódni azért nem kell. Gondok nincsenek, csak a várható mélyrepülés ért el minket. Most viszont csak a győzelem az elfogadható, amit idegenben nem is olyan könnyű megszerezni a Getafe ellen. Ennek ellenére nagy esélyünk van akár egy többgólos sikerre is, de ehhez össze kell szednünk magunkat, és fejben ott lenni az utolsó passzoknál, lövéseknél. Hajtás után beharang kvízzel!

0 Tovább

És aki továbbjutott: ...Madrid!

A győzelem elmaradt, és bár nem mi nevettünk a végén, nem lehetünk teljes mértékben elégedetlenek. Vagy még is? Ezt mindenki döntse el maga. Az Atlético a két mérkőzés képe alapján megérdemelten jutott tovább, bár a tegnapi meccs végeredménye nem tükrözte a játék képét. Erről tehetünk mi is, és az ellenfél is oroszlán szerepet vállalt ebben. Hajtás után összefoglalunk!


0 Tovább

Királyi Úton

Mindenki máshogyan ül neki egy hétközi fordulónak, BL meccshez, egy rangadóhoz vagy éppen egy városi derbihez. Sok minden közrejátszik a mérkőzés előtti rituálénkhoz. Valaki minden meccs előtt a már bevett szokásait ismétli meg újra és újra. Van aki az adott ellenfélhez igazítja babonáit, de biztos, hogy mindenkinek van egy sajátos szeánsza, amit végigcsinál egy-egy nagy összecsapás előtt. Mégis úgy érzem, hogy a mai mérkőzés megfogott. Melyik kategóriába soroljam? Nagy kérdés, hogy legyenek-e elvárásaim, vagy csak próbáljam meg élvezni a játékot. Utóbbi esetben nem biztos, hogy elégedett mosollyal az arcomon fogok lefeküdni, elvégre messzebb áll az Atléticótól a látványos foci mint a magyaroktól a sport szakértés. Hajtás után beharangozunk!

0 Tovább

Könnyed győzelem utáni interjú

Miután a vártnál könnyebben és szép játékkal, pazar gólokkal intéztük el az Espanyolt még emberhátrányban is, sikerült a meccs után azon melegében mikrofonunk elé citálni a meccs három főszereplőjét. Gareth Bale nem tudott rendelkezésünkre állni, mert valaki az öltözőből ellopta a hajráfját, anélkül meg vakvezető kutya kell neki, ugyanis semmit nem lát a szemébe hulló tincsektől. Ezúton is reméljük hogy nem andreal volt elkapják a tolvajt. Így aztán a Szakállas Brigád két oszlopos tagja, Arbeloa, Nacho és a rebellis Isco állt rendelkezésünkre. Nem mondunk hülyeséget, ha (Bale-t nem számítva), a mai meccsen ők alkottak maradandót. Hajtás után az interjú.

0 Tovább

Kifelé a gödörből!

Reméljük, Carlo kiadta a jelszót, mert most már igencsak ideje lenne kikászálódni abból, amit magunknak ástunk. Persze ha csak az eredményeket nézzük, nem annyira rossz a helyzet, ugyanakkor ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtottak kedvenceink az elmúlt két meccs alatt, sok okunk nincs az örömre. Fáradt, dekoncentrált a csapat, de most esélyt kaptunk hogy visszakapaszkodjunk. Hogy ehhez az Espanyol megfelelő ellenfél-e, azt hajtás után elemezzük.

0 Tovább

Sehogy máshogy...

Nagyon komolyan el kellett gondolkodnom rajta, hogyan is történhetett meg velünk az, ami tegnap este labdarúgás felcímmel zajlott a Vicente Calderón stadionban. Aztán némi rásegítéssel - többet nem mondhatok - megvilágosodtam, és közre is adom azokat az előzményeket, melyek ide vezettek. Hogy tézisem helyes, afelől Ancelotti meccs utáni nyilatkozata is megerősít, hogy tudniillik "otthon majd bármi megtörténhet!".

0 Tovább

Vizit a Vicentében

Többféleképpen meg lehet közelíteni a ma esti kupa derbit, de mindegyik megközelítés közös szálra érkezik: ez egy fontos meccs lesz! Az ellenfél a bajnoki címvédő, a városi rivális, az egyik idei bajnoki kudarcunk erőszaktevője, az üldöző matracos banda, Simeone favágói legényei, a játékvezetőre rohanás sebességének világcsúcstartói, a reklamálás torgyánjózsefei, Torrente kedvencei , az Atletico Madrid. Sajnos nem csak ebben jók. Oly hosszú éveken át simáztuk őket, de az utóbbi szezonban nagyot változott a kép. Nincs ma csapat a világon, aki biztosra mehetne ellenük. Mi sem. Különösen két vereség után nem. De emeljük fel tekintetünket, és nézzük, mi várhat ránk szerda este!

0 Tovább

A denevérek éjszakája

"That's football guys! That's all it is!"
-Tony D'Amato /Al Pacino/-


Vannak mérkőzések, amelyek után felesleges elemezgetni a taktikát. Amelyek után mindegy, hogy milyen volt a felkészülés, vagy hogy éppen ki került be a kezdőbe. Amelyek után lehet azon lamentálni, hogy mi lett volna, ha egy átrepülő galamb jó ütemben érkezik fejjel egy ballisztikus pályára álló "beadásra", de felesleges lenne. Vannak mérkőzések, amelyek nem írhatóak le számokkal, százalékokkal, szakértői véleményekkel, hőtérképekkel... Amelyek összefoglalásához a reáltudományok helyett a humán ismeretek felé kell fordulni, és átengedni magunkat az érzésnek, amint több ezer ember dagadó nyaki verőerekkel együtt üvölt, együtt lélegzik, és együtt dobog a szívük.

0 Tovább

A 23-as csapdája? Denevércsapda?

A Valencia elleni csörték ritkán hoznak egyértelmű meccset, de emlékezeteset és/vagy látványosat mindig. Emlékszem például José híres 2. évében egy hazai 0-0-ra, amikor vészesen fogyott az előny, döntetlenekkel már 4 pontra közelített a Barca, többet között a denevéres X-nek köszönhetően. Emlékszem egy olyanra is, mikor 3-2-re nyertünk kint egy szemfüles és szerencsés Jesé-gólnak köszönhetően. A bajnokság vége felé elért hazai 2-2-t meg biztosan nem tesszük ki az ablakba, mivel nagyrészt azon múlt, hogy lemondhatunk a bajnoki harcról. De hogy ne legyen keserű a szánk íze hajtás után, azt is megemlíteném, hogy a történelem első házidöntője a Bajnokok Ligájában Real-Valencia párosítást hozott. 3-0 ide, amikor a történelem egyik legjobb Real Madridja kifektette a történelem egyik legjobb Valenciáját 2000-ben. Különleges a viszonyunk tehát a Valenciával. Én meg különösen kedvelem a denevéres csapatot, de ez annyira magánjellegű információ, hogy le se írom ide.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook