...vagy inkább múlt idény végi? Normális esetben nem értékelnénk augusztust, de mivel a szuperkupák miatt öt meccset is játszott a csapat, így már van mit - csak sajnos nem túl pozitívan. Eddig 50%-os a teljesítményünk mind a bajnokságban mind a két Szuperkupában a játékunk viszont...nos az még ezt se érte el... Tömjénezés kevesebb, kritika annál több lesz, de hát ne feledjük, ez még csak az eleje. Hajtás után értékelünk.

A már korábban bevett gyakorlatot folytatjuk az új blogon is, azaz minden szerző minden kategóriában pár mondatban leírja a véleményét, és aztán jönnek a szavazó boxok - már ahol van értelme.

Következzék tehát az augusztusi díjkiosztó, Arany Lófütyi és Babérkoszorúk.

A hónap legjobbja:
(Mivel itt eléggé egyértelmű volt a döntés mindannyiunk részéről, most nem rakunk ki szavazóboxot.)

Az új Vezér?


Equinox: Kroos - a szuperkupán azt hittük, hogy meg is van az új tökéletes középpályásunk. Még meg is lehet, de akkor nem szabad úgy lemaradni, mint a Sociedad egyenlítő góljánál. Amúgy úgy játszott, mint aki 10 éve itt van, szóval ő csodás igazolás volt.

krysal: Erre a pozícióra sajnos nem tudok egyelőre jelölni senkit.

Maverick: Kroos: gyakorlatilag edzés nélkül úgy játszani, mint ő tette a Sevilla ellen, nagyon nagy dolog! Azóta amikor gyengébben játszott, akkor is igen precízen tette mindezt, látványos hiba nélkül, a "gyengébb" is csak annyiban nyilvánult meg, hogy nem mutatott semmi extrát.

MLM_poharam: Nem volt ilyen, talán csak Tonit lehetne kiemelni, mert egyedül ő volt képes elfogadható teljesítményt nyújtani a csapatból.

norma_va: Kroos szinte tökéletes mérkőzést hozott le csupán egy hét edzést követően új csapatában. Mezőnyjátékban, úgy hiszem, az egyik legfontosabb láncszem lesz. Végre lesznek távoli löváseink, precíz, pontos passzaink és nem utolsó sorban labdát szerez és csúszik mászik (Atma ellen). Kár lenne őt a védelemhez legközelebb elpazarolni. Én inkább Modric helyett játszatnám egy szürő és támadó középpályással, de sajnos keretünk ez nem teszi lehetővé.

sultan2004: Kroos – nem is tudom, lehet-e beilleszkedésről beszélni nála. Egyszerűen idejött, és nagyon kevés hibával csinálja, amit kell.

Zizou: Nincs nagy választék, de egyértelműen Kroos.  Annak ellenére, hogy teljesen új közegbe került folyamatosan jól teljesít.

IronRock: Itt most nincs min gondolkoznom - Kroos. Istenítettem már eléggé a bemutatkozó posztban, nos, eddig maximálisan meghálálta a bizalmat. Elképesztően pontos szögletek, precíz 50-60 méteres indítások, keresztlabdák, 90% alatt nem volt a passzpontossága. És mindemellé még a védekezésből is igyekszik kivenni a részét, hacsak nem hagyják teljesen egyedül...kellene mellé egy rendes védekező középpályás, és kiteljesedhetne még jobban a játéka. Óriási fogás volt!


A hónap legrosszabbja:

Equinox: Egészében a csapatvédekezés.

krysal: A komplett védekezésünk - egyszerre jár a f@szkorbács a hátsó alakzatnak, illetve a középpálya tagjainak is, mivel képtelenek megteremteni a tavalyi idény végén látott _stabilitást_. Persze van még erre idő, a "nagy átalakítás" még most kezdődött, így csak egy ceruzás fekete pontot írnék be első körben.

Maverick: Bale. Olyan statisztikákat hozott - minden harmadik passz rossz helyre -, amik egészen elképesztőek. Úgy néz ki, hogy rosszat tesz neki a nyári edzés, jövőre irány a tengerpart! Bízom benne, hogy hamar összeszedi magát, mert az látszik, hogy a kezdőben biztos helye van.

MLM_poharam: A védelemből mindenki rászolgált erre a címre, mindenki nyugodtan válassza ki a saját jelöltjét, van választék bőven.

norma_va: Pérez, Carlo, Ramos, Bale és még sorolhatnám. Mindenki csődött mondott. Dani is rosszabbnál rosszabb meccseket játszott, Modric eltűnt a pályán, Varane is bizonytalan volt. Ennek ellenére tudok választani, nálam ezt a címet Bale nyerte. VB-n nem játszott, teljes felkészülésen jelen volt és ennek ellenére gyatrán játszott. Helyre kell tenni mert ez nálam édes kevés egy szent tehén kitüntetésért.

sultan2004: Voltak a védelemben hajmeresztő dolgok, de mégis Bale-re teszem a voksom. Sokkal többet várunk tőle.

Zizou: Balet is választhatnám, mivel az előszezonban hagyta a formáját, de igazából a komplett csapat megérdemli ezt a címet.Szerencsére van még idejük összeállni és Carlonak is van lehetősége a javításra.

IronRock: Nehéz a döntés, mert a kulcsembereink egymást múlták alul, de nálam Ramos és Bale vetélkedik a "megtisztelő" címért. Sergio-tól sokkal többet vártam volna, hogy vezére lesz a védelemnek, ehelyett olyan hibákat követetett el, amit egyszerűen nem lehet. Bale-t az előszezon előtt a legjobbak közé vártam, mondván egy teljes felkészülés után megmutathatja, mit tud - hát ha ennyit, akkor nincs helye a kezdőben.

Igen, most ti ketten

A hónap legrosszabbja:
 
Ramos
Bale
A védelem
A teljes csapatvédekezés
 
Poll Maker


A hónap legjobb meccse:
(Szavazó box itt se lesz, ugyanis a Sevilla ellenit kivéve egy meccsen se tudtunk legalább jót nyújtani végig, nemhogy kiemelkedőt...)


Equinox:
Nincs sok ilyen még a tarsolyban ahonnan választani lehetne, mivel igazán sziporkázó meccs nem volt, a Sevilla magabiztos leverése a hónap legjobbja. De ajánlom, hogy a jövő hónapokban legyenek ennél egyértelműbb választások!

krysal:
Az európai Szuperkupa, amikor azt hihettük, minden rendben. Olyan volt a csapat, mint egy csokitorta, mely népfelkelést okoz az első osztályban. A hasmenés sajnos ez után jött.

Maverick:
Fél meccset választok: az Atletico elleni visszavágó első félideje a vereség ellenére is remek játékot hozott kreatív megoldásokkal. Élvezet volt nézni, később majd bemennek a helyzetek is.

MLM_poharam:
A Sevilla elleni szuperkupa döntő. Bár nem tanúsított nagy ellenállást az andalúz gárda, mégis jó volt azt látni, hogy az ellenfélnek egy percig sem volt esélye.

norma_va:
Sokan talán a Sevilla elleni kupadöntőt mondanák, de nem nagyon tudok dönteni. Zero ellenállásba ütközött a csapat, ott inkább volt gyenge az ellen mint mi erősek. Atletico ellen voltak ígéretes perceink és ugyanez vonatkozik a Socis meccsre is. Ezekből összesen viszont nem jön össze egy 90 percnyi játék amire azt mondom, hogy bíztató lenne.

sultan2004: A Sevilla elleni, jobb híján. Örültem volna, ha nagyobb a választék.

Zizou:
Ezen a téren nem lettünk elkényeztetve, így csak a Sevilla meccset választhatom.  Ugyan az ellenfél nem volt a toppon, de remek játékkal rukkoltunk elő.

IronRock:
Jobb híján a Sevilla elleni Szuperkupadöntő. Érthetetlen, hogy utána hogyan zuhanhatott ennyit a játékunk. Lehet magyarázni hogy az Atleti lényegesen erősebb ellenfél volt (ami igaz is), de a Córdoba ellen se villogtunk.

Csak ennek tudtunk örülni...

A hónap legrosszabb meccse:

Equinox: Sokat gondolkoztam, hogy melyik legyen, de a Sociedad elleni vereség sokkolóbb volt, azt hittem, hogy relatív gödörben van a baszk csapat - jóvan váratlanabb volt vezetésről kikapni.. Sikerült felpörgetni őket a belealvással.

krysal:
Egyértelműen a Soci elleni pofáraesés. Különösebben kár túlmagyarázni, totális üzemzavar, fatal error - kérem indítsa újra a világegyetemet. A Real totális kontroll alatt tartotta a meccset 30 percig, én meg épp kezdtem volna fogalmazni magamban egy óvatos pozitív véleményt... Erre tessék. Biztos, hogy lesz még hasonló, míg újjászületik a rendszer (tavaly is azért ekéztük Carlitót, hogy olasz létére nem képes megsziládítani a védekezésünk...), úgyhogy türelem + Xanax kombó javallott.

Maverick:
Az Atletico elleni visszavágó második félideje, amelyet még rosszabbá tesz a kontraszt a szünet előtt látottakkal. Persze a Sociedad elleni teljesítmény is erősen versenyben van.


Ezt se volt jó nézni...


MLM_poharam:
A Sociedad elleni totális csőd, a látottak azt hiszem magukért beszélnek.

norma_va:
Sociedad elleni pofon. Szeretném úgy gondolni, hogy Pérez ezzel megkapta a fejbeb@szást szívlapáttal amit oly sokan akartunk már. Ennél nagyobb pofont nem nagyon tudok elképzelni, még egy Barca ellen is megeshet az ilyen, de bocs, ezt a Sociedadot verni kellett volna 0-2ről. Nem tudom mi történhetet a fiúk fejében mert olyan szintű visszaesés volt percek alatt ami a Manchesternek is hetekbe tellett.

sultan2004: A Sociedad elleni vereség remélem sokáig a mélypont marad, ennél alább nem hiszem, hogy fogjuk adni!

Zizou:
Sok szar volt ebben a hónapban, de a legrosszabb a Sociedad találkozó volt. 2-0-ról így elveszíteni egy meccset az nem mindennapi. Érhetetlen volt, miért estünk szét ennyire, muszáj lesz egy vezért találni a pályán is.

IronRock: Nem igényel vagy választást...Lehetne a Maverick által is felemlegetett Atletico elleni második félidő, de ott Carlo cseszte el a meccset elsősorban a hülye cseréivel. Viszont a Sociedad ellen érthetetlen, miként estünk fejben ennyire szét. Szürreális élmény volt, ilyet többet ne!

Csak erős idegzetűeknek és mazochistáknak...

Ilyet többet nem akarunk látni!
 
Sociedad elleni pofára esés
Atletico elleni szuperkupa visszavágó második félideje
 
Poll Maker


A hónap legszebb gólja:

Equinox: Bale egyéni akciója, 2-0-t eredményező gólja az Anoetában.

krysal: Pofás volt Béla (Modric szintén pofás passza utáni) kötője ziccerben:)


Maverick: Ronaldo bevetődős gólja Bale pontos labdája után a Sevilla ellen.



MLM_poharam: Benzema tökéletes fejese.



norma_va: Voltak gólt megelőző nagyon szép megmozdulásaink, gondolok itt Bale bőrösére vagy a 40 méteres gólpassza a Sevilla ellen de talán Benzema fejese volt a legszebb befejezés.

sultan2004: Bale bőr utáni lapos lövése a Sociedad ellen. Ritkán látunk ennyire tudatos és nem túl hosszúra sikerült kötényt.

Zizou: Talán Sevilla elleni második Ronci gól vagy Benya fejese.



IronRock: Bale (A Sevilla elleni gólpasszával együtt) egyetlen szép megmozdulása a hónapban a Socik elleni bőrös utáni precíz lövés. Modric passza se volt semmi előtte.

Best gól of dö mont
 
Béla bőrözés utáni gólja
Ronci bevetődős első gólja a Sevilla ellen
Benzi Córdoba elleni precíz fejese
Ronci második, bivalyerős hosszúba küldött dugója a Sevilla ellen
 
Poll Maker


A hónap csalódása:

Equinox: Átrohan minden ügyesebb csapat a középpályánkon, nagyon nem lesz ez így jó. Vékony a keret ennyi fronthoz...

krysal: Mielőtt a beakadt lemez szindróma előjönne, maradjunk annyiban: nem vagyok maximálisan elégedett (ó, a finom fogalmazás!) a keretmélyítés milyenségével, amire nagy szüksége lett volna a Realnak a háromfrontos küzdelemben.

Maverick: A lila mez vagy Bale hajráfja is lehetne, de számomra Xabi távozta az. Megírtam külön posztban, nincs mit hozzátennem, még mindig szipogok. Ezen kívül ide kívánkozik az is, hogy a csapat még mindig látványosan unatkozik a bajnoki meccseken, és egy agyonnyert 20 perc után képes megalázó módon kikapni emiatt. Fejben ennél sokkal több kell, különben tényleg kupacsapat marad a Real.

MLM_poharam: Bale játéka. A legutóbbi gólján kívül sok értelmes megmozdulására nem emlékszem, ez pedig különösen nagy csalódás számomra az előszezonban mutatott teljesítménye után.

norma_va: Pérez átigazolási politikája, Xabi utolsó pillanatban való távozása, James középen való erőltetése, Carlo taktikája Atma ellen. +1: a csapat gyengesége fejben.

sultan2004: Nagyon szeretem, és sokat várok tőle, azért a jelöltem Modric.  (De Diego Lopez eladása is szorosan versenyben volt.)

Zizou: Ebben a kategóriában voltam a legbiztosabb, mivel nálam egyértelműen Perez, mégpedig a szűk keret miatt. Xabi és Dima távozására mindössze Chicharitoval tudott válaszolni. Nálam ez egyes.

IronRock: A "remekül" sikerült keretmélyítés, aminek következtében 23 mezőnyjátékosunk van: ebből 3 kapus, 8 védő, 7 támadó és mindössze 4 db középpályás van! Nagyon vékonyak vagyunk középen, hogy ennek függvénye-e a mentálisan gyenge felfogás, még nem tudni. Carlónak lesz dolga bőven.

A hónap csalódása, avagy legyen ennek vége!
 
Rossz igazoláspolitika
Mentálisan gyenge csapatjáték
Vékony keret a háromfrontos harchoz
 
Poll Maker


Szóval ezt hozta nekünk augusztus. Hát nem mondhatjuk, hogy a Sevilla elleni meccs után ilyenre számítottunk. A teljesítményünk szám szerint közepes, a játékunk néha még ennyi se. De ne feledjük: még csak a szezon elején járunk! Tavaly se kezdtünk sokkal jobban, viszont bármennyire nem is vagyunk elégedettek a kerettel (főleg középen), most nincs idő a sebeinket nyalogatni. A válogatott szünet után jön megint a matracos horda, és ha a Szuperkupa meccset el is lehetett lazázni, a bajnokságban már nincs bocsánat még egy olyan teljesítményre, pláne a Sociedad elleni saller után. Carlónak össze kell kapnia a srácokat, Khedira után ne sérüljön meg senki, és reménykedjünk egy jobb folytatásban - mást úgyse tehetünk.

Most viszont Ti jöttök, szavazzatok!