A BL-re nézve valóban tét nélküli meccs következik ma este (nem hiszem, hogy kikapna hazai pályán a Habfehér alakulat, így a csoport első helye biztosítva van), de a csapat fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy jó játékkal jó eredményt érjenek el. A Malmö még nem mondott le az EL-szereplésről, így akár bátrabban is játszhat, mint tette hazai pályán. A Villareal elleni bajnokit figyelembe véve felforgatott csapattal várjuk az északiakat, Ronaldo azonban ezen a meccsen is kezdő lesz. Miért? Hajtás után egy lehetséges válasz is vár Titeket.

 

Az AS szerint egyszerű az oka CR játékának: 3 gól hiányzik neki a BL-csoportkörben szerzett legtöbb gól rekordjának megdöntéséhez (2013/14 - 9 gól a csoportkörben), most 7 gólnál tart. Jó esélye van gólokat szerezni, a Malmö kapusának idegenben is betalált, valamint két éve a Köbenhavn elleni hazai BL-találkozón szintén kétszer mattolta az akkor ebben a csapatban védő Wilandot (akinek a játéka jelenleg még kérdéses).

A csapattal edzett, de nincs a nevezettek között Ramos, aki Navas, Bale és Modric mellett lelkiekben már a Villareal ellen készül. Várunk vissza, Kapitány!

Apropó… A karszalag mostani viselője, Pepe akkora mentális tartást ad a csapatnak, amekkorát megkövetel a CSK-szalag. Egyéni teljesítményével irányt mutat a többieknek (gondoljunk a gólpasszára, ami egy középhátvéd feladatait bőven meghaladta abban a szituációban) és morális tartást biztosít a csapatnak.

Benítez továbbra sem mentesül a sajtó szúró kérdései elől, hiszen most azzal szembesítették (amit mi, szurkolók is rég észleltünk), hogy “egyfélidős”, jobban mondva 20-30 perces csapat a mostani Madrid. Írd és mond: a szezonban lejátszott 20 hivatalos meccsből a 2. félidőt csak 9 alkalommal nyerte meg a csapat. Részletekben ez így néz ki, csak a második félidőket elemezve: 9 győzelem, 7 döntetlen, 4 vereség; 7 alkalommal fordult elő, hogy a második 45 percben nem lőtt gólt a csapat. Lehet, ha többször van lehetősége a BBC-t játszatnia, máshogy alakulnak ezek a második félidők: 20 meccsből csak 4 alkalommal állt fel a fenti hármas, a Barca elleni bukást mindenki ismeri, azonban a maradék három - amúgy győztes -  meccsen 15 gólt lőtt a csapat. Ma ugyan Bale nem fog játszani, de ebből nem következik, hogy nem lőnek a srácok legalább 3 gólt. Azt már meg sem említem, hogy maga Benítez is azt várja a csapattól, hogy a Getafe elleni első félidőben mutatott teljesítményt 90 percre nyújtsa a csapat.

Illene írnom valami érdekeset a Malmö csapatáról is, de azon túl, hogy Åge Hareide utolsó meccsére készül a vendégek kispadján, valamint a legismertebb név, Rosenberg eltiltott, sok minden nincs.

Eljönnek a Bernabeuba, ahol semmi veszíteni valójuk nincs, így bátran támadhatnak, kockáztathatnak, így talán sikerül az EL-t elérni. Ez a hozzáállás lenne számunkra jó. Mert ebben az esetben nem egy passzív ellenfél ellen kellene lekocogni a 90 percet, hanem lenne valami kihívás. Esetleg a középpályás játékot lehetne gyakorolni. A lényeg, hogy a srácok, ha már kimennek a gyepre, ne csak kötelességből kocogjanak, hanem élvezzék a játékot, legyen erő és dinamika, ötlet és látvány.

De félek, kézilabda-típusú mérkőzésen fogunk a 70. perc környékén bealudni. Ezt erősíti, hogy a Malmö 5 BL találkozón képes volt egy (1) gólt szerezni, míg a Real 11-nél jár. De itt egy másik számsor, hogy meggyőzzelek, nem fogjuk a poharat a falhoz vágni mérgünkben/izgalmunkban: 5 meccs alatt a vendégek 1485 alkalommal próbálkoztak passzolni, kereken 1100 sikeres is volt. A Madrid sikeres passzainak száma: 2860 (3168 kísérletből). Na meg… a Malmö átlag 34%-ban birtokolja a labdát a Bajnokok Ligájának nevezett sorozat meccsein. Bezzeg a hazai porondon, a svéd bajnokságban! Csak hát azon túl, hogy a svéd bajnokság nem a BL, jó, ha tudjuk, hogy a Malmö utolsó bajnokiját november 8-án játszotta. Aztán jött november 25-én a PSG elleni meccs (0-5), ill. egy barátságos találkozó a Molde ellen öt napja. “Vajon mennyire lehetnek játékban?” - szól a költői kérdés…

Ha Benítezben lenne “vér”, így küldené fel a csapatot:

MMA- Danilo-Pepe-SohaNemSérülökMeg-Leyenda- Kázmér-Kova- Túlsúlyos-Disco-Jogosulatlan- Jesé

(Mert mi értelme akár Cét, akár Benzemát kitenni sérülésveszélynek? A Malmö eddig 14 sárgát és 2 pirosat gyűjtött be 5 meccsen.)

De inkább ezt fogja meghúzni:

Casilla- Danilo-Pepe-Nacho-Arbeloa- Casemiro-Kova-Isco- James-Benzema-CR

Marcelo esetén sokat gondolkodtam, szerintem sérülésből visszatérve neki a 60-75. perc között lenne érdemes beszálni. 


A vendégeknél pedig a mindenki által jól ismert kezdő - mínusz Rosenberg:

Wiland- Tinnerholm-Árnason-Brorsson-Konate- Rodić-Lewicki-Adu-Berget- Djurdjić-Eikrem

A meccset a Sport1-en követhetjük, míg el nem csucsukálunk. 

Hogy mikor? Egyszer volt egy barátom, aki megkérdezte, hogy mikor kezdődik a Madrid BL-meccse... Egyszer kérdezte meg... azóta már nem a barátom.*

*Azt azért elmondtam utolsó szó jogán, hogy ha és amennyiben, valamint netalán valamely keleti csapat otthonában lenne a meccs, meggondolnám a barátságunkat. De így... hogy azt se tudja, kivel és hol játszunk???