Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Realnak véget ért a szezonja, és már a legkitartóbbak és legelvetemültebbek sem hisznek a csodában, ami egy bajnoki serleggel járna. Ennek ellenére leülünk mindannyian vasárnap este a képernyők elé, hogy talán utoljára láthassuk egy-két kedvencünket (Arbeloa, Khedira, Illarra:)), vagy csupán egy jó iramú mérkőzésre vágyunk, így az uborkaszezonhoz közelítve.

Nem tudom, milyen a hangulat a csapat környékén, de gyanítom, hogy nem felhőtlen. Két olyan mérkőzésen játszottunk döntetlent, ahol talán többet érdemeltünk volna. Szomorú így kiesni két sorozatból is, főleg, hogy pár nap különbséggel zajlottak le ezek az események. Lehet elemezni, hogy miért estünk ki, lehet hibást is keresni, sőt érdemes is, hiszen ezekből a dolgokból tanulhat az ember és muszáj is lesz, mert sokkal több volt ebben a csapatban. A szerencse sem állt mellénk, mert még a portásnak is előjöttek a bütykei a lábán, annyi gondunk volt idén a sérülésekkel. Viszont ha számba vesszük a körülményeket, hogy Modric a szezonunk felét a gyengélkedőn töltötte, Hamesz is a legrosszabbkor sérült le, és még sorolhatnám... Talán nem is olyan szörnyű ez a bajnoki ezüst és BL elődöntő. Több olyan tényező hátráltatta a csapatot, amiről senki nem tehet. Ez most így jött össze. Persze nem örülünk neki, és nem lehet és nem szabad felmenteni mindenkit, legyen az Carlo, a stáb vagy maga a vezetőség, mert nem kell elmagyaráznom milyen hátrányai vannak a Pérez féle igazoláspolitikának. Szóval nem csodálkoznék azon, hogy ha a játékosok fejben már a pálmafás, homokos tengerparton lennének, miközben Pinacoládát szürcsölnek, de még egy utolsó nagy levegőt kell venni, mert az Espanyol elleni meccset nem fogjuk úgy megnyerni, ha fejben már messze járnak a srácok.

Jelenleg az Espanyol a 9. helyen tanyázik 49 ponttal. Ebben az az érdekes, hogy két hellyel hátrébb a Rayo csupán 3 ponttal van lemaradva, így minden pontra szüksége van a katalánoknak, hogy ne csússzanak hátrébb a tabellán.  De az ő esetükben előrefelé is érdemes tekintgetni, mert a Malága, a maga 7. helyével csupán 1 pontra van, tehát még sok minden változhat az utolsó két fordulóban. Szóval, ha azt hiszik a fiúk, hogy ezt félgőzzel is simán hozni fogjuk, akkor bizony újra pontokat veszíthetünk. Ami már csak azért sem lenne jó.

Érdekesség még, hogy a tavaszi fordulóban Kiko Casilla mellett csupán Bravo tud 8 kapott gól nélküli meccset felmutatni. Ez predesztinálja, hogy nem lesz könnyű bevenni a kapujukat, főleg ha az elmúlt meccsek helyzetkihasználását mutatjuk be újfent. Viszont ehhez még hozzátartozik az is, hogy Casilla kapta a legtöbb gólt a 16-oson kívülről. Hallod Toni, Cé, Bale, Isco és Hámesz! Lőni kell!

Ahogy körbenéztem a közösségi médiumokban, hogy találjak valami infót a mai kezdőről, mondanom sem kell, hogy semmit sem találtam. Már most a nyári transzfer időszakra melegít mindenki, így várható kezdővel nem tudok szolgálni, vaktában meg nem szeretnék tapogatózni, de úgy gondolom, hogy Silva akár megérdemelne egy kezdőtagságot estére. (De valószínüleg gálakezdő lesz.)

Én csupán annyit szeretnék, hogy ne szarjuk telibe a meccset, és ne látszódjon mindenkin, hogy a háta közepére kívánja már az utolsó fordulókat. Tudom nehéz lesz, de ennyit megtehetnek a szurkolók kedvéért. Kárpótlásnak kevés, tudom, de azt is tudom, hogy nagyon sokan fogunk leülni a TV elé, pedig tudjuk, hogy értelme sok nincsen. Hala Madrid!

Szerk.: A mérkőzést a TV nem közvetíti előben, majd 22:45-kor lehet felvételről megtekinteni a Sport2-n, így itt tudtok live streameket keresni: KATT - 19:00h-kor kezdés!