Kémszolgálatunk elfogott (csakis véletlenül) egy jelentést, amely a Királyi Romboló és a Sárga Tengeralattjáró közti ma esti összecsapásra való felkészülést dokumentálja.Kemény ütközetnek néz ki (idegenbeli vizeken meg is torpedóztak minket), de ha sikeresen meg akarjuk nyerni a 38 hetes La Liga hadgyakorlatot, akkor itt az ideje a visszavágásnak! Lapozás után bemutatjuk a Királyi Romboló várható legénységét a ma esti összecsapás előtt.


Keylor Navas - utolsó védvonali tiszt. Az ellenség találatainak elhárítása a fő feladata, ha azok mégis átjutnának a védelmen. Elég gyakran van foglalkoztatva, az elképesztő hárítások nagy mestere, pótolhatatlan klasszis a posztján. Sokszor akadályozta meg hogy elveszítsünk egy-egy fontos csatát.

Danilo - jobboldali védelmi matróz. Ha van van a Rombolónak gyenge láncszeme, akkor az ő. Csak ebben a szezonban csatlakozott a legénységhez, de az eddig mutatott teljesítménye messze nem igazolja azt a magas összeget, amiért a Főparancsok szerződtette. Néhány fontos csatát buktunk el a sutasága miatt, az ellenfél rendszeresen azt az oldalt támadja, ahol ő van. Klasszisokkal jobb vetélytársa, Carvajal érdemes matróz a gyengélkedőre került, így ismét ő bizonyíthat.

Ramos - középső védelmi főtiszt. A legrégebben (10 éve) szolgál már a Rombolón, rutinos harcos, a védelem és legénység vezére. Ennek ellenére a mostani idényben korántsem hozta azt a magabiztos teljesítményt, amit elvárunk tőle. Sokszor elveszíti a fejét a csata hevében, a hadgyakorlat összecsapásait vezető döntőbíró pedig többször kizárta a további küzdelmekből. Fontos embere a Rombolónak, de több higgadtságra volna szüksége.

Varane - középső védelmi tiszt. Fiatal kora ellenére már érett teljesítményt képes nyújtani, de még mindig nem tudja ezt kiegyensúlyozottan hozni, ráadásul sokszor kerül a gyengélkedőre is. Ha ma jó napot fog ki, nehéz dolga lesz az ellenfél támadóinak.


Marcelo - baloldali védelmi tiszt. Szintén sok éve szolgál már a Rombolón, a védekezés mellett a bal oldalon a támadások támogatása is a feladata, aminek jobb hatékonysággal tesz eleget, mint elsődleges védelmi feladatai ellátásának, ezzel gyakorta hozza nehéz helyzetbe a védelmet. Ennek ellenére zsenális gyorsasággal képes csapást mérni a baloldalon az ellenség védelmére.

Casemiro - I. osztályú védelmi matróz. A "balansz", ahogy nevezik. Elsődleges dolga a védelmet erősíteni a hajó középső részén, felismerni és megakadályozni az ellenfél ellencsapásait, és segíteni a stratégiai tiszteket. Korábban nem volt állandó tagja a legénységnek, de az új Kapitány jó érzékkel felismerte az erősségeit, ő pedig remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Azóta alapvető tagja lett a csatázó legénységnek.

Modric - első tiszt. A csatában remek taktikai érzéke miatt pótolhatatlan. Zseniális meglátásokkal és megoldásokkal képes mozgatni a hajót az ütközetben, ugyanakkor a védelmet se hanyagolja el. Bár már nem fiatal, sokan irigylik tőlünk, a világ egyik legjobbja a posztján.


Kroos
- stratégiai tiszt. Elsődleges feladata Modric segítése a Romboló irányításában a csaták során. A szezon során gyakran érte kritika hogy fejben nincs ott a csatákban, nem tette oda magát sokszor. Azóta szerencsére ezt maga mögött hagyta, mivel egyre többször csatlakozik a támadásokhoz, jó meglátásokkal irányít, és néha egy-egy jó lövést is megereszt.

Ronaldo - baloldali harcászati főtiszt. Az Ászok ásza. Minden Rombolón van egy ilyen, akinek az a dolga hogy bevigye az ellenfélnek a találatokat. De ő még az ászok közül is kiemelkedik. A szezon elején sok kritika érte hogy már nem a régi, csak a gyengébb képességű hadihajókat tudja megszórni, az erősebb ellenfelek ellen rendre mellétalál. Az utóbbi időben azonban ezt alaposan megcáfolta, néhány fontos győzelmet köszönhettünk neki. Ez egyben a legnagyobb gyengéje is: mindig ő akar betalálni, mindig azt akarja hogy övé legyen a gyilkos lövés, ami sok esetben a legénység csapatmunkájának a rovására megy. De amíg hozza a találatokat...

Benzema - előretolt harcászati tiszt. Az Ász mellett kevésbé van szem előtt, sok kritika éri amiatt hogy sokszor lő mellé mielőtt egyszer találna, ennek ellenére pótolhatatlan tagja a támadó szekcióknak - nagyon megéreztük a hiányát, amikor hosszú ideig volt harcképtelen, ugyanakkor sok fontos győzelmet köszönhetünk a találatainak.

Hamesz/Isco - első osztályú harcászati tisztek. Még nem lehet tudni, a Kapitány melyiküket vezényli szolgálatba. Az utóbbi időben kiestek mindketten a kegyeiből, mivel a csatákban az elsődleges támadó feladataikat se látták el jól, és a hajó védekezésébe se segítettek be. Most valamelyikük (vagy mindketten) ismét megkapja az esélyt hogy bizonyítson egy komoly ellenfél ellen, ha a következő szezonban is szeretnének a Romboló legénységéhez tartozni.

Zidane - A Kapitány. A szezon felenél se jártunk, amikor a korábban kinevezett Benítez (alias: PufiPincér) Kapitányt leváltotta a Főparancsnok, mivel a Romboló teljesítménye méltatlan volt a hagyományaihoz, és Zidane Kapitány került a helyére. Zidane egykor zseniális harcászati tisztként szolgálta 5 évig a Királyi Rombolót, többek közt neki köszönhetjük a legrangosabb Champions League nemzetközi hadiverseny 9-edjére történő elhódítását. Korábban szárnysegédként szolgált Carlo Admirális alatt, majd a kadétokat képző Castilla III. osztályú rombolót vezette, nem is rosszul. Sokak szerint túl tapasztalatlan még egy ilyen komoly felelősséggel járó pozíció betöltésére, de a kezdeti nehézségek után bizonyította, hogy megvan benne minden (a tapasztalaton kívül), hogy méltó Kapitánya legyen a későbbiekben a Királyi Rombolónak.

Zidane kapitány: - Modric első tiszt! A legénység felsorakozott?
Modric: - Jelentem, Kapitány Úr, a legénység teljes létszámban jelen!
Zidane kapitány: - Értettem, pihenj! Uraim! A mai ütközet kiemelten fontos! Egy nagyon kemény ellenféllel kerülünk ma szembe, akik az elmúlt években többször is megnehezítették a dolgunkat, és sokszor nem is bírtunk velük. Ez ma este nem fordulhat elő! Hazai vizeken ütközünk meg velük, csak a győzelem az elfogadható, ha tényleg az elsők akarunk lenni a La Liga hadgyakorlaton! A két rivális hadihajó, a Katalán Tikitaka és az Utálatos Matrac  csak egy ponttal vannak előttünk, de nekünk nem szabad ezzel foglalkozunk, csak a mai összecsapásra szabad összpontosítanunk!Danilo matróz!

Danilo:
- Jelen!
Zidane kapitány: - Danilo, maga eddig igencsak alulteljesített a posztján, pedig nem kevés pénzért szerződtette a Főparancsnok. Carvajal gyengélkedése miatt ismét megkapja a bizalmat, de ha megint maga miatt veszítünk csatát, gondoskodom róla, hogy a hadgyakorlat hátralevő részét a kabinjában töltse vagy a konyhán krumplihámozással és takarítással! Megértette?
Danilo: - De Kapitány Úr, én tényleg mindent megpróbáltam...
Zidane kapitány: - Elég! Tegye vagy ne tegye, de ne próbálja! Mi maga, szűz kiskamasz az első légyott előtt, hogy próbálkozik??
Danilo: - De Kapitány Úr, nekem a Főparancsok Úr megígérte...
Zidane kapitány (vészjóslóan felemelkedve): - Hogy magának mit ígértek meg vagy mit nem, az engem nem érdekel! Az ütközetben csakis én felelek a Királyi Rombolóért, és ha maga megint rosszul teljesít, mehet gályázni a konyhára! Megértette!!??
Danilo: - Igenis, Kapitány Úr!
Zidane kapitány: - Helyes! Bízom benne hogy most helyt fog állni! Ha mégse, ez vár magára! Remélem tudja, hogy nem viccelek!


Zidane kapitány:
- Ramos védelmi tiszt!
Ramos: - Igenis!
Zidane kapitány: - Ramos, ma nagyon fontos lesz, hogy a Sárga Tengeralattjáró ne találjon el minket először! Az elmúlt időben maga se nem volt higgadt, se nem volt elég megbízható a posztján. Képes lesz ezúttal jól vezetni a védelmet?
Ramos: - Nem fogunk kudarcot vallani, Kapitány Úr!
Zidane kapitány: - Helyes, ezt a hozzáállást el is várom! És hagyja a forrofejűsködést, maradjon higgadt!
Ramos: - Igenis, Kapitány Úr, az leszek!

Zidane kapitány: - Hamesz, Isco, kilépni!
Hamesz és Isco: - Jelen, Kapitány Úr!
Zidane kapitány: - Sokkal több van magukban, mint amennyit eddig mutattak. Zsenális dolgokra képesek támadásban, de vagy nem akarnak beleadni mindent, vagy...vagy nem tudom. Most valamelyikük, vagy majd mindketten az ütközet alatt ismét megkapják a bizalmat. Éljenek vele, vagy nincs helyük a Királyi Rombolón! Megértették??
Hamesz és Isco: - Igenis, Kapitány Úr!
Zidane kapitány: - Helyes, visszalépni! Akkor mindenki tudja a dolgát, és mindenki a maximumot adja ma este! Mindenki a helyére! Nóta, indul:

"We will sink the yellow submarine, the yellow submarine, the yellow submarine..."

Várható taktikai hadrend: Navas - Danilo, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Hamesz, Benzema, Ronaldo