Bizony, újabb rekordot a kitett focicsukákba! Mivel azonban az öreg Télmuki nagyon elfoglalt volt, ezért rábízta a kézbesítést Ronaldóékra. Ők pedig jó helyetteshez méltóan becsülettel (és némi bírói segítséggel) el is végezték a feladatot. Egy rekord beállítva, egy másik megdöntve. Összességében, nem lehet okunk panaszra, de azért történt a meccsen egy s más. Hajtás után összefoglalunk.

A kezdőt sikerült telibe találnom, de ez nem az én érdemem, hanem inkább azé, hogy az egyetlen gálakezdőt csak így lehetett összeállítani. A fiúk nem is szórakoztak sokat, egyből nekimentek Celtának. Főleg a jobb szélen sikerült többször is a Celta védelme mögé kerülni, jöttek a veszélyes beadások, a 10. percben pedig majdnem megszereztük a vezetést. Egy szögletet követően Ronci kb. fél méterrel túlugrott mindenkit, izomfejesét Alvarez csak kiütni tudta, de az elé kerülő bogyót Ramos már nem tudta 4 méterről kapura tenni. Egy perccel később az amúgy is dúvadként ténykedő Cabral rúgta fel nagyon csúnyán Hameszt egy sárgáért, és ennek később még lettek következményei. A Celta többnyire szemmel követte a támadásainkat, jobbról és balról is jöttek a veszélyes beadások, de az utolsó pillanatban valaki mindig odaért menteni tudott. Aztán a 17. percben Ronci először villant. Illarra beadásából káprázatos mozdulattal ollózott a kapunak háttal, de sajnos nem sokkal fölé ment. Parádés mozdulat volt!

Kissé visszább vettünk az iramból, de akármikor el tudtunk jutni a Celta kapujáig, egy veszélyes kiugratás, szöglet néhány percenként mindig volt. Összességében, csak a gól hiányzott a játékunkból, a Celta kapura lövésig se jutott. A 26. percben Marcelo parádés keresztlabdáját Ronaldo lőtte rá, de az éles szög miatt Alvarez a rövidnél ki tudta tenyerelni. Majd ő passzolta pár perccel később Hamesznek, de hiába fordult kapura, gyenge csavarását Alvarez könnyedén fogta.

És aztán jött a 35. perc és az a 11-es. Többször visszanézve az esetet, egyre egyértelműbb hogy ez bizony nem volt az. Castro utánanyúlása még a 16-oson kívül történt, amikor meg Ronaldo bent elesett, látszott hogy a cipővel se érték el a sarkát. Ronaldónak a labdát megjátszani esélye se volt, az tőle több méterrel távolodott, így hát elesett. Nem állítom hogy nem botolhatott meg, de szabálytalanság nem történt. Undiano meg megette. Nem volt szép jelenet, már csak azért sem, mert a meccs abbéli szakaszában egyszerűen nem voltunk rászorulva egy ilyen bírói segítségre. 10:0 volt nekünk a kapura lövések aránya, volt néhány ziccerünk, jól ment a játék a csapatnak. Kár volt így vezetést szerezni. Persze Ronaldót nem érdekelte, ő bevarrta.

A 38. percben Hamesz Kroos passzából megcélozta a jobb alsót, de Alvarez megint védett. Két perccel később Marcelo nyargalt el a balszélen, centerezését az utolsó pillanatban vágták ki a hosszúnál érkező Benzema elől. Más említésre méltó már nem történt, jött a szünet.

Ahol is a srácok még nyilván fejben az öltözőben kortyolgatták a frissítőt, ugyanis, Nolito passza után Orellana lőtt, a labda a hosszú sarok mellett suhant el. Casillas ugyan rajta volt a lövésen, de ez figyelmeztető jel volt. És aztán az 50. percben jött a sokk. Hamesz megsérült, le kellett cserélni. Valószínűleg Cabral első félidei belépője hatott, most ütött vissza az, hogy ennyire vékony kerettel mentünk a meccsre, gyakorlatilag nem volt kit behozni előre. Carlo gondolt egy merészet (hogy jutott el idáig, nem tudom), és Arbeloát küldte be. Tehát még egyszer. Hameszt Arbeloa váltotta. Ezt is megértük. A felállás annyiban módosult, hogy Carvajal egy sorral előrébb lépett, Arbeloa lett a jobbhátvéd. Azért nem volt túl szívderítő arra gondolni, hogy mit fog vele ott Nolito művelni... Bale pedig átjött a bal oldalra, hátha ott kevesebb kárt csinál. A dolog amúgy nem jött be, egy pontos beadást nem tudott felmutatni, és a 62. percben ismét elcseszett egy majdnem tökéletes ziccert. Pazar labdát kapott, de rosszul vette át, majd addig tolta kifelé, míg a szög is túl éles lett, és a védő is beérte. Alvarez persze nagyot védett a lövésnél, de onnan egy normális kapus nem kap gólt. Ha egyből rálövi is jobb lett volna, vagy ha már ennyit tologatta, akár be is adhatta volna, Ronci nem véletlenül méltatlankodott a hosszúnál. A 65. percben Ronaldo megmutatta Bale-nek, hogy is kell ezt csinálni. Kroos passzát nem tudta jól átvenni, a felpattanó labdát Cabral nagyon rosszul fejelte vissza pont Ronaldo elé, aki nem vacakolt, kapásból bezúdította a bal sarokba. 2:0!
A 69. percben Bale bemutatta a második félidőben az első jó megmozdulását, miután Nolito igencsak veszélyes szabadrúgása az ő fejéről pattant ki. Összejátékban használhatatlan, de sorfalnak még jó volt. A szögletnél Ramos  - még ha nem is szándékosan - nagyon csúnyán letaposta Cabral lábát. Sanszos a törés, de minimum szakadás, le is kellett cserélni, hordányon vitték el. Csúnyadíjas jelenet volt, Sergio nem nézte hova lép, a labdát figyelte, aztán reccs. Folytatódott a meccs, az egy sorral előrébb szinte ficánkoló Dani zseniálisan ugratta ki Benzemát, aki nem tudni, pontosan mit akart a végén, beadni vagy lőni, de egyik se lett. Sokkal több volt ebben. A 75. percben Undiano ismét igazolta, hogy a spanyol bíróknál szarabbak nincsenek, de ő meg ezen is képes túltenni. A labdaszerzés után kilépő Carvajalt ütötték el, még csak le se fújta, aztán a joggal reklamáló Dani kapott lapott. Nem sokkal később Bale-t rántották le, se szabadrúgás, csak tovább... Kezdett a meccs erősen kicsúszni a kezéből, Pablo Hernandez két percen belül két szabadot nem hagyott elvégezni, de csak az elsőért kapott lapot. Majd, hogy nehogy mi is lemaradjunk, Arbeloa rúgta fel Larriveyt egy sárgáért. Nolito oldalhálót érő szabadrúgása emlékeztetett újabb futballra emlékeztető momentumra, majd Carlo húzott egy újabb váratlant. A 80. percben Benzema helyett Konci érkezett. Érdekes felállásnak lehettünk tanúi hat védővel a pályán, ami bár furának tűnhet, Carlótól egy zseniális húzás volt. És ez még akkor is igaz, ha nagyon nem is volt más választása. Marcelo lépett eggyel fentebb, a túloldalon Carvajalhoz hasonlóan, mögé érkezett Coentrao. Carlo érezte, hogy biztosítania kell a széleken a fölényt, mert ott tudunk a Celta védelme mögé kerülni, ugyanakkor fontos a stabilitás, és mind Dani, mind Marcelo visszazár védekezni. A két százmilkás gépállat meg csak cirkáljon a veszélyzónában és legyenek megjátszhatók. A dolog - bár nem ezért - már két perc után bevált. És megszületett Trinaldo! Egy kontra végén Bale harmadik félidei jó megmozdulásaként kiugratta a balszélen Marcelót, ő beadta, Ronci meg belőtte a 23. mesterhármasát, abszolút rekordot döntve ezzel a spanyol bajnokságban. És nem mellesleg a 200. spanyol bajnoki gólját is belőtte 178 meccsből. Gondolkozzunk el ezen picit.

Trinaldo!

És majdnem megállt bennünk az ütő, mikor a 84. percben Hugo Mallo oldalról, nyújtott lábbal csúszott rá Roncira. Szabadrúgás persze most se volt, lap meg pláne nem, pedig ezért egy piros se lett volna sok, nemhogy sárga. Carlo gyorsan kapcsolt, és a 85. percben érkezett is Csicsa Ronaldo helyett. Más már nem történt, meglett a 18. győzezelem.

Nem volt könnyű, sejtettük hogy nehéz lesz. A Celta a mezőnyben pariban volt velünk, mind a labdabirtoklást, mind a passzokat tekintve. De hát ezt kitehetik az ablakba, Télmuki hátha ad nekik érte valamit vigaszdíjként, mert azért a statisztika akkor ér valamit, ha a kaput is el tudják találni. Ez viszont egyszer se sikerült nekik. A MoTM simán lehetne Trinaldo, elvégre megérdemelte ezt a rekordot, nagyon megküzdött érte. Azonban a legjobb madridi meccsét játszó Illarra jobban megérdemli. Igazi vezért volt a pályán, szerelt, védekezett, mozgatta a csapatot, alig lehetett a labdát elvenni tőle, és a 89%-os passzmutatóval ő lett a legjobb. De többen is kimagaslóan jól játszottak, elég csak Danit és Marcelót említeni, de Pepe és Ramos se hibázott hátul.

És ha már MoTM akkor WoTM-et is szavazzunk. Bale. Egyre kevésbé tudom tolerálni a teljesítményét a walesinek. Tegnap hiába volt látszólag jó támadásban, alig alakult ki helyzet a megmozdulásaiból. A 76%-os passzmutató a legrosszabb a mezőnyjátékosok közül, 7 beadásából bármelyik oldalról egyik se volt pontos.

Ez mi volt, Gareth?

Emmelett a védekezésben 1, azaz 1 db szerelést tud felmutatni. Körülményes, nem tudja átvenni a labdát, a neki jutó lehetőségeket is mind elszórakozta. Szedd össze magad Gareth, mert Isco és Jesé már alig várja hogy pályára lépjen!
És végül egy rossz hír: sajnos Hamesz sérülése súlyosabbnak tűnik, két hetet kell kb. kihagynia.

Szerdán a Ludo ellen folytatjuk, valószínűleg a cseresor lép majd pályára, és szép lenne ott is 100%-os mérleggel zárni a csoportkört hazai pályán. Köszöjük srácok, szép volt!

Összefoglaló itt: