A győzelem elmaradt, és bár nem mi nevettünk a végén, nem lehetünk teljes mértékben elégedetlenek. Vagy még is? Ezt mindenki döntse el maga. Az Atlético a két mérkőzés képe alapján megérdemelten jutott tovább, bár a tegnapi meccs végeredménye nem tükrözte a játék képét. Erről tehetünk mi is, és az ellenfél is oroszlán szerepet vállalt ebben. Hajtás után összefoglalunk!


Amikor a beharangban azt írtam, hogy „...talán azzal érnénk el többet, ha már a meccs előtt tudatosul bennünk az, hogy nem a győzelem a legfontosabb!” sokan máshogyan értelmezték, pedig én tartom magam ahhoz, hogy ennek fontosnak kellett volna lennie, sőt én azt mondom, hogy érvényesült is a kijelentésem. Ezalatt nem azt értettem, hogy úgy menjünk ki a stadionba, hogy ez már elúszott, és felesleges a pályára is kilépnünk, mert az valóban nem lenne méltó a címerre és múltunkra nézve. Én inkább azt mondom, hogy fontos úgy kilépni a Bernabéu szent gyepére az adott esetben, hogy nem esünk kétségbe, nem akarunk mindenképpen megfelelni mindennek és reálisan látva a dolgokat, a jelen helyzethez igazítjuk a játékunkat. Szerintem ez sikerült. Nem láttam a fiúkon, hogy görcsöltek volna, hogy idegeskedtek volna, kb beletörődtek a helyzetbe, még is megállták a helyüket a közönség felé, és becsületből küzdöttek azért, hogy ne jusson oly könnyen tovább ez a foci klubnak csúfolt csürhe. Na persze, ha lett is volna valakiben apró remény, hogy tovább juthatunk, mindössze 49 másodperc kellett ahhoz, hogy azt a csekély reményt is kettétörjék.

Ezekután, ahogyan várni lehetett, beállt a busz és várták, hogy teljen az idő. Azt kell, hogy mondjam, nekem tetszett a játékunk. Nem végig a meccsen és nem is öröm focit látva, de látszott némi elképzelés, és nem egyénekre vártunk, hogy eldöntsék a meccs kimenetelét. Akármikor játszottunk az Atlético Madrid ellen az elmúlt egy-két szezonban, végig egy unalmas, durva, tili-toli meccset láthattunk, kevés helyzettel. Most viszont úgy érzem, hogy a csapat játéka tegnap volt a legpotensebb. Carlo a várható módon küldte fel a fiúkat, Navas a kapuban, előtte Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Isco, Hámesz és elől a jól bevállt(?) trió; Bale, Benzema és Cristiano. A haditerv egyszerű (haha) volt, törjük fel a buszt. Isco és Hámesz többször sodródott ki teljesen a szélre, bár Isco kedve szerint húzódhatott be középre, míg a bal oldalon, inkább Marci volt aki ezt megtette. Oldalvonal mentén akartuk megverni az Atmát, talán ez is a gyenge pontjuk, majd a belőtt labdáknál vagy éppen az íveléseknél vártunk a csodát. Csoda ugyan elmaradt, bár 2 fejes gólt így is sikerült szereznünk. Sok fél-helyzetet alakítottunk ki, de mindig volt egy utolsó csíkos mezes, akiben elakadt a labda. Akárhányan fogták le Bale-et vagy Ronaldót, egyszerűen nem volt üres emberünk. Ez viszont azt jelenti, hogy a támadók is kivették a részüket keményen a védekezésből. Lehetne erről példát venni...

Második félidő szintén ugyan olyan szarul kezdődött számunkra, mint az első. Utána még mutattunk néhány jelet, hogy élünk és küzdünk, de a gólon kívül másra nem futotta. Az utolsó fél óra unalomba fulladt és előjött a matracosokból Mr. Hyde. Nem szeretnék belemenni a számokba, mert nem hiszem, hogy túl sokat mindent mutatnának. Összességében, biztató jeleket láttam a játékunkat tekintve, de teljesen elégedett se ebben, se az eredménnyel nem vagyok. 

Szubjektív vélemény minden kezdő mezőny játékosról.

 Dani: Tegnapi játéka biztató volt az elmúlt hónapokban mutatott formájához viszonyítva. Az akarással sosincs nála gond, most is remek ütemmel vetette bele magát a mérkőzésbe. Támadásban hasznos volt, és bár mindkét bekapott gólban benne volt olyannyira, hogy fent ragadt és a megüresedett helyén futott végig a támadás, mégsem hibáztatom őt ezért. Több labdaszerzés is fűződik a nevéhez, szerintem korrekt teljesítményt hozott le tegnap. 

Pepe: A védelemről sok mindent nem lehet írni, mert olyannyira nem támadtak a vendégek, hogy amikor megindultak, nem vettük őket komolyan. Bár ne így lett volna.. Pepe is hibáztatható a gólokért, főleg az elsőnél hibázott nagyot és másodiknál se bonyolította túl a dolgot, csak szépen beleült Torres cselébe. Ennél sokkal többet várunk tőle, ahogy a komplett védelemtől is. Sajnálatos a sérülése, de legalább pár hétig Varane-t láthatjuk a kezdőben! Jobbulást Pepének!

Ramos: Pocsék. A két kupameccsen 4 gólt kaptunk egy olyan csapattól, aki buszozott ellenünk. Hát ezt még is hogy csinálták? Hát megmondom én... Ramosszal. Csak azért volt egy hangyahajszálnyival jobb, mint Pepe, mert legalább kozmetikázni tudta a hibáját. Ramos most éppen azt az időszakát éli, ahol fejben totál üres és hibát hibára halmoz. Nagyon gyorsan el kell ezt felejtenie, mert lassan döntő fontosságú mérkőzések lesznek.

Marcelo: Megbízható teljesítményt nyújt már jó egy ideje. Nekem tetszik amit csinál a támadásoknál. Több remek cselt mutatott be, keresztlabdái is egyre jobbak, benne végig megvolt a veszély. Személy szerint úgy látom, hogy Iscóval párban veszélyesebbek lennének. Tegnap szépen játszott, statok alapján is a jobbak közé tartozott. Kezd az egyik kedvencemmé kinőni. Nagyon örülök, hogy elfelejtette tavalyi önmagát. Így sokkal többet profitálunk belőle. 

Kroos: Mi is lenne velünk nélküled? Te vagy az, aki összetartja a csapatot, aki forintos labdával áldod meg a többieket, az aki nem hagyja, hogy szétessen a csapat. Egyszerűen csodás! Még nem szavaztam rá a havi értékelőben, de előbb vagy utóbb muszáj lesz, mert amit a csapatért tesz, az valami elképesztő. Tegnapi teljesítménye bár nem volt kiemelkedő, de hozta a szokásosat, ami bőven elég ahhoz, hogy megmaradjon az egyik kedvencünk.

Isco: Zseni. 

Hámesz: Szerintem halovány volt tegnap, nem fogott ki valami jó napott. Sose az a feltűnő személyiség, de tegnap mégis sikerült elbújnia. Marci sokkal többet nyújtott nála. Egy dolog ami megragadt tőle, egy szép egyéni akció után, belelőtte az elfekvő védőbe, pedig többet is kihozhatott volna abból. Se jó, se rossz nem volt. Még mindig amellett vagyok, hogy középpályán nem a megfelelő helyen van.

Bale: Ha már ő volt az, akit mindenki szídott, akkor most egy kicsit halkuljunk el. Dicsérni azért nem kell, de kellemes volt, hogy nem kellett fogni a fejünket, hogy már megint mit csinál ez a hülye welszi. Igyekezett, nem volt bamba és még talán egy-két egész jó húzása is volt. Ha ennél rosszabbat nem mutat játékban, és még ehhez lő pár gólt, akkor el tudná hallgattatni a közönséget. 

Ronaldo: Az elején még úgy éreztem, hogy inkább a csapatért küzd, mintsem maga akarja az egészet megoldani, de aztán amikor látta, hogy nem megyünk sokra, egyedül próbálgatott gólt szerezni. A védők teljesen kiszorították a játékból, de még így is jó volt egy gólra. Túlzottan nem lehet dicsérni, de azért elfogadható teljesítményt nyújtott.

Benzema: A meccs elején körülményesnek, lassúnak találtam fejben. Több támadás csúszott el rossz és lassú döntésein. Az idő előrehaladtával még is úgy éreztem, hogy tudott javítani a játékán. Egy óriási helyzetet nagyon elpuskázott és ennyi. 

A gond ott van, hogy a legtöbb játékosról csupán annyi mondható el, hogy akart, küzdött, futott. És semmi több. Ami aggasztó, hogy idén 3 mérkőzésünk volt 2 top csapat ellen, ahol mindössze 3 gólt szereztünk, abból 1-et tiziből, kettőt pedig fejesből, és kaptunk 6(!) gólt. Nem valami jó előjel. Modric szerintem baromira hiányzik, úgyhogy siessen vissza. Összességében, az első 60 percre sok panaszuk nem lehet ami a játék képét illeti, de ahogy én is, úgy gondolom senki se repdes örömében. Fel a fejjel, lesz ez még jobb is!