Úgy néz ki mindenki számára jót tett a kisebb szünet, mert az előtte pocsék döntetlen szériát produkáló csapat kicserélődni látszik. A Betis ellen nem csak az volt a fontos, hogy sok gólt rúgva tudtunk gálázni, hanem a mutatott játék is merőben pozitív képet festett a Real jelenlegi erejéről. Ma pedig már folytatjuk is, méghozzá szintén egy könnyed mérkőzéssel. Zidane hiába fogalmazott felettébb hízelgően, a Legia jelenleg nem üti meg a BL színvonalát, és ez már a 6-0-s Dortmund elleni vereségből is kiderült. Így tehát jó, ugyanakkor nem igazán kiélezett meccsre számíthatunk. Beharangozó következik! 

 

Kezdésképpen arra gondoltam, hogy az engem leginkább zavaró és idegesítő probléma felvetésével kezdem: a tudatos építkezés és a konstans fejlődés hiányával. A Real Madriddal évek óta a legnagyobb probléma, hogy nem tudja a játékát, a taktikáját, a szisztémáját évről-évre felépíteni, fejleszteni. Nincs kézzelfogható, szignifikáns fejlődés egyik szezonról a másikra. Nagyjából ugyanazok a hibák tetten érhetőek voltak tavaly is, és most is. Persze a keret az szépen épül, de maga a játékunk az már kevésbé. Ugyan az elmúlt 3 évben 2-szer is elhódítottuk a BL serleget, de mindkétszer ad hoc jelleggel történt, a fontos szakaszra valahogy összeállt a játék (többé-kevésbé), a csapat maga mögött tudta hagyni a legtöbb hibáját és ezek összessége eredményezte a címeket. Márpedig néha kevés önmagában 1-1 trófea elnyerése és inkább várnád azt, hogy idén ne ugyanazokért kelljen bosszankodni amiért tavaly. Az mindenesetre biztató, hogy a szünet alatt volt lehetősége végiggondolni a szakmai stábnak a helyzetet, aminek talán köszönhető volt a Betis elleni remek teljesítmény. Nyilván nem tűntek el egyik pillanatról a másikra a hibák, de ma este egy újabb alkalom adatik, hogy faragjunk ezeken a hibákon, hogy fejlődjünk. 


A mérkőzés konkrétumaira térve, márcsak azért is érdemes lesz megtekinteni az összecsapást, mert a legfrissebb hírek szerint Zidane rotálása révén ismét szóhoz juthatnak a cserejátékosok. Vélhetően Morata, Asensio, Lucas Vazquez hármasból, legalább kettő ott lesz a pályán a kezdő sípszó elhangzásánál. Mivel Modric és Casemiro továbbra is sérült, így a legfontosabb láncszemként Kroos maradt a középpályán, ezért neki se ártana némi pihenő. Ha Zidane helyében lennék, akkor Kroos ugyan kezdene, hogy ne dőljön össze a teljes kp, de a második játékrészre már nem futna ki. Ezáltal neki is lenne némi pihenő, de a túl nagy kockázatot is elkerülnénk. Azonban a legnagyobb pozitívuma a helyzetnek, hogy Isco megint lehetőséghez jutna. Nagyon bírom a srácot, bár nem mindig hozza a kötelezőt, de még mindig hiszek benne. Ja és persze Jamesről se szabad elfeledkezni, aki Zidane mondandója alapján játékra kész, úgyhogy várható, hogy csereként szerepelni fog az este folyamán. 


Végül pedig a lengyel ellenfelünkről is illene néhány szóban megemlékezni. Nikolics biztosan pályára fog lépni, ami nem lehet kis élmény a számára, hisz mégiscsak a Bernabéu-ban futhat ki. Sajnos mindeddig nem tudott beköszönni az ellenfeleknek, de kicsit lehet drukkolni neki, hogy most törje meg a góltalanságát, hatalmas teljesítmény lenne a részéről. (Persze csak egy gól van engedélyezve neki.:) Szóval ahogy már fentebb említettem a Legia hazai pályán 0-6-ra kikapott a Dortmundtól, majd a Sporting ellen se tudott szépíteni, 2-0-val zárult az a találkozó. Vélhetően nem ma fog megfordulni a szériájuk. 

Kis friss információval szolgálva, Luka Modric a mai napon meghosszabbította a szerződését, egészen 2020-ig a Real színeiben futballozhat. Úgyhogy az előjelek abszolút kedvezőek a számunkra, sok gólt, szép játékot várhatunk a habfehér gárdától. A srácok már megérkeztek a stadionba, lassan-lassan kezdetét veszi a mérkőzés is. Hala Madrid! 

A várható kezdőcsapatok: 

Real Madrid: Keylor; Danilo, Pepe, Varane, Marcelo; Kroos, Kovacic, Isco; Bale, Morata, Cristiano Ronaldo.

Legia Warszawa: Malarz; Bereszynski, Czerwinski, Rzezniczak, Hlousek; Moulin, Jodlowiecz, Langil, Radovic, Guilherme; Nikolics.

Kezdés: 20:45

TV: M4