Ez az összefoglaló olyan nehezen akart formát ölteni, mint a Madrid elképzelése szerdán, de nyilván Ti is láttátok, a vendégek magabiztos, lendületes játékkal lepték meg vendéglátóikat, akik közül Draxler és Arnold hiába figyelt felváltva Modricra, kis horvát varázslónk és Kroos ügyesen mozgatták a csapatot. A németek labda nélküli védekezés során 5 középpályással és 4 védővel kergették a labdát, természetesen remény nélkül, hiszen Ronaldóék esélyt sem hagytak nekik. Ennyit az első 90 másodpercről. Tovább! 

 

A tizenegyesig bőven volt esélyünk, Ronaldo lesgólja, Bale elrontott félfordulattal meglőtt labdája, Bale baloldali beadásai, Benzema esete, illetve Luis Gustavo és Bale kontaktja a büntetőterületen belül. A sporit nem veszem elő, a lesről a partjelzőnek azonnal kellett dönteni, az ütközésre meg 20 példát láttunk már, hogy tizi és szintén 20 példát, hogy tovább. 

Aztán jött a Farkasok tizije, amit jogosnak érzek. Jégkorongos módra felszedte Casemiro Schürrle ütőjét. Jelzem, Modric volt a hunyó, miatta tudta értékesíteni a pontrúgást Rodríguez: nem segített a kis horvát Navasnak.

Danke, Luka! 

Egy gólos hátrányban még nem zuhant meg a csapat, de valamiért olyan szellősen védekeztek, hogy Draxler és társai oktatófilmbe illő támadásvezetéssel meg tudták lőni a másodikat. 

Ekkor viszont már megzuhantak a srácok - eddig sem hajtották túl magukat, ezután meg főleg nem, pedig az vezetett volna eredményre. Cserébe mindenki meg akarta oldani a helyzetecskéket, csapatjátékban már nem gondolkodott senki. 

Volt pár brutális adat a mérkőzés után, amelyből kettő bizonyosan számtalan helyen előfordult: Danilo nullázása (aki nem a vereségért tehető felelőssé, hanem a saját vállalhatatlan teljesítményéért) és a futott km-ek száma, amely a legkevesebb volt a BL-ben lejátszott meccsek alatt. Ez utóbbi a számszerűsített változata annak, hogy mennyire volt "lélektelen" a csapat. Hátrányban. Kétgólos hátrányban. 

Fájdalmas látvány

Voltak más adatok is, amelyek elég durván hatnak: 

Az első félidőben a komplett védőnégyesünknek volt 0 szerelése. 

A Real BL-történelme során a kieséses szakaszban először került ilyen gyorsan kétgólos hátrányba. 

Ronaldónak majdnem 75 perc kellett, hogy kaput találó lövése legyen. 

A hőtérkép megmutatja, mennyivel magasabban állt fel a csapat ezen a mérkőzésen, mint a Clasicón és azt is, hogy ezt a vonalak mellett Draxler és Bruno Henrique hogyan használta ki. Casemirónak talán épp azért volt ez egy gyenge mérkőzése, mert nem volt kit leütköznie - mire odaért volna a labdás emberhez, az már rég továbbpasszolta a labdát. Messiék ellen viszont a csapat visszaállt a saját térfelére, ott könnyebben tudott ütközni. 

Amit nagyon hiányoltam Zidane-tól, hogy nem tudta feltüzelni félidőben a srácokat. Ugyanolyan lelketlen hozzáállással kocogták le a második 45 percet. 

Sőt, Marcelo gondoskodott róla, hogy mostantól alaptalan legyen minden más csapat elleni érvünk, ha színészkedéssel akarjuk őket vádolni. 

Bár  a csapat nem teljesített jól, de részemről nem esnék át a ló túloldalára, inkább végigveszem mik adhatnak okot reményre:

1. Talán a legfontosabb, hogy nem a szerdai teljesítmény a Real Madrid valós tudása. Bármely csapatot nehéz felkészíteni egy héten belül két éles meccsre és ez sajnos meg is látszódott. 

2. Míg kedvenceink szerdán tompák voltak, addig Schürrléék teljes mértékben fel tudtak pörögni a kihívás nyújtotta szinthez. Sőt még a szerencse is velük volt. Lehet említeni a bírói ítéleteket, de az említett kihagyott lehetőségeket is. 

3. Kizártnak tartom, hogy két meccsen is minden a Wolfsburgnak kedvezően történjen. Hogy mindkétszer minden egyes játékos megfelelően felpörögjön és a Real pedig nem. Hogy hazai pályán - kipihentebben - ne elszántabban lépjen pályára a királyi gárda, mint tette azt szerdán. (Ja, és kizártnak tartom, hogy legalább egy gólt ne lőjünk Dante-ról.)

Továbbá a 180 perces meccs első félideje ment csak le, a Farkasok idegenben általában 2-3 gólt benyelnek, így legalább abban bízhatunk, hogy számunkra győztes meccs lesz a második találkozó. 

Mivel ezernél több kommentben bőven volt időtök, időnk kibeszélni a meccset (és a Leicestert, a dartsot), így annyival zárom ezt a rövid összefoglalót, hogy holnap máris bajnoki, a hírhedt Eibar ellen, hazai pályán már a vélhetően kipihent Carvajal fog kezdeni a jobboson. 

Ha valakinek kedve lenne újra megtekinteni ezt a mérkőzést, az tegye itt.  De ne szóljon róla senkinek!